Cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă stâlpul de iluminat potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun stalp de iluminat pentru gradinaDacă locuiești la casă, cel mai probabil ai o curte sau o grădină în care îți place să îți petreci timpul, chiar și noaptea.

Pentru a putea să faci acest lucru însă, ai nevoie de un sistem de iluminat bun. Astfel, ai putea chiar să citești afară într-o noapte de vară sau să te bucuri de povești cu prietenii chiar și după lăsarea serii.

O metodă populară pentru iluminat sunt stâlpii pentru grădină. Aleși corect, aceștia pot contribui major la aspectul acestei zone, dar îți vor oferi și suficientă lumină pentru a face tot ce îți dorești.

Află din acest articol unde poți găsi și cum poți alege cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină.

Top 3 stâlpi de iluminat recomandați

De ce să alegi cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină?

Există mai multe metode pentru iluminat un spațiu exterior, printre care și aplicele pentru perete sau altele.

Totuși, stâlpii de acest gen sunt foarte potriviți pentru spațiul exterior din mai multe motive. În primul rând, lumina este distribuită mai bine, aceasta pornind de sus și disipându-se în jos delicat.

În funcție de orientarea becului și de înălțimea stâlpului, dar și de puterea becului, lumina care ajunge jos va fi mai puternică sau mai slabă sau va fi mai concentrată pe o anumită zonă.

Cum alegi cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină

Stalp de gradina alimentare solaraChiar și în privința stâlpilor de grădină, există multe variabile care îți pot influența decizia. În plus oferta de pe piață este mai bogată decât te-ai fi așteptat, mai ales dacă te-ai decis să cumperi online.

Pentru a te bucura de toate avantajele unui astfel de sistem de iluminat, este necesar să îl alegi pe cel mai bun. Totuși, nu vei reuși asta fără a te informa foarte bine în prealabil. De unde poți lua informații de încredere care te vor ajuta?

Răspunsurile la întrebările tale le vei găsi în acest ghid de cumpărături. Am făcut noi munca de documentare pentru tine și am adunat toate informațiile prețioase în acest articol, la care ai acces în mod gratuit.

În plus, la final poți consulta lista noastră cu recomandări de stâlpi pentru grădină, disponibile chiar acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Iată așadar care sunt aspectele la care trebuie să fii atent:

Tipul de alimentare

Stâlpii de iluminat pentru grădină au nevoie de energie electrică pentru a funcționa. Totuși, aceasta poate să provină din diferite surse. Modul de alimentare influențează prețul final al produsului, dar și puterea și eficiența becurilor.

Iată ce trebuie să știi despre fiecare:

  • Conectare la rețeaua electrică

Orice bec are nevoie de electricitate pentru a genera lumină. Același lucru este valabil și în cazul surselor de iluminat pentru exterior. Pe piață vei găsit stâlpi de iluminat pentru grădină care se pot conecta direct la rețeaua electrică.

Aceștia sunt avantajoși din mai multe puncte de vedere, dar cel mai notabil beneficiu este acela că lumina generată va fi mai puternică.

Fiind conectat direct la rețeaua electrică a casei, becul va putea extrage exact câtă putere electrică are nevoie, fără ca circuitul să fie condiționat de alți factori.

Totuși, există și dezavantaje la care trebuie să te gândești. În primul rând, aceste modele, majoritatea, sunt fixe. Locul pe care îl vei desemna lor, va fi ocupat permanent de ele. Așadar gândește-te bine înainte unde ai nevoie de lumină și alege locul în așa fel încât să nu te încurce mai târziu, mai ales dacă este vorba de o cale de acces.

Dacă vrei o variantă ușor mai portabilă totuși, poți alege un stâlp de grădină cu iluminare pe care să îl conectezi la un prelungitor.

Totuși, o astfel de soluție ar putea să te streseze mai tare, deoarece va trebui să fii mereu atent la vremea de afară pentru că nu ai vrea ca prizele să se ude și să rezulte astfel un scurtcircuit.

Dacă insiști pe această variantă însă, asigură-te că vei cumpăra un prelungitor cu protecție la factorii exteriori precum praf sau umezeală.

  • Stâlpi de iluminat pentru grădină cu energie solară

Dacă vrei o variantă economică pe termen lung și prietenoasă cu mediul, stâlpii de iluminat exterior care funcționează cu energie solară sunt o soluție foarte bună.

Pe piață se găsesc din ce în ce mai multe variante de acest gen. Totuși, trebuie să fii atent la câteva aspecte.

Deoarece nu este conectat la rețeaua electrică, generând propria electricitate pe baza unor panouri foto-voltaice care captează energia de la soare pe timpul zilei, este posibil ca becul să nu poată să se alimenteze cu suficientă energie astfel încât să funcționeze la potențial maxim. Cu alte cuvinte, lumina s-ar putea să fie mai slabă.

Eficiența acestui tip de alimentare, depinde și de factori pe care nu îi poți controla. Spre exemplu, într-o zi cu nori sau în anotimpurile reci, panoul va capta mai puțină energie.

Tot ce este captat de panou, este stocat într-o baterie. Aceasta se activează la lăsarea întunericului. Recomandarea specialiștilor este să te orientezi spre variantele mai noi și ușor mai costisitoare de pe piață, deoarece acestea sunt dotate cu tehnologia necesară pentru a genera o lumină mai puternică, pentru o perioadă mai lungă de timp (8-10 ore). Totuși, nu te poți aștepta la astfel de rezultate de la niște modele foarte ieftine.

Un alt avantaj al acestor variante este acela că nu sunt piese fixe. Le vei putea schimba des poziția, deoarece nu necesită cablaj.

  • Stâlpi de iluminat pentru grădină cu baterii sau acumulatori

Stalp iluminat gradina noapteaAcestea sunt variante care se pot muta cu ușurință dintr-un loc în altul. Dacă este să ne referim puțin la aspectul financiar, este lesne de înțeles că, pe termen lung, cele cu baterii de unică folosință nu sunt cea mai economică variantă.

Lampa va lumina doar atâta timp cât bateria va furniza energie. Când aceasta se termină, va trebui înlocuită. Asta înseamnă că va trebui să ai constant mai multe rezerve în casă.

Există și variante cu acumulator, adică o baterie reîncărcabilă. Totuși, modelele sunt mai puține. Este pur și simplu mai convenabil din toate punctele de vedere să alegi variante care se conectează la rețeaua electrică sau care funcționează cu baterii.

Sursa de lumină

Va trebui să acorzi atenție și tipului de bec. Acesta poate fi de mai multe feluri și va influența, la rândul său, prețul de achiziție.

Iată care sunt variantele din care poți alege:

  • Stâlp de iluminat pentru grădină cu bec LED

Au devenit cele mai populare variante de pe piață, deoarece sunt puternice, durabile și foarte convenabile financiar pe termen lung, deși prețul de achiziție este mai mare.

Un alt avantaj major este faptul că au un consum energetic considerabil redus față de alte tipuri de becuri. Eficiența lor energetică este foarte mare, deoarece nu se încălzesc, deci nu pierd energie sub această formă.

În plus se găsesc sub multe culori, putând găsi fără probleme atât becuri cu lumină rece, cât și caldă sau chiar colorată.

  • Stâlp de iluminat pentru grădină cu bec fluorescent sau halogen economic

Sunt variante așa-zis economice, deoarece au un consum redus de energie. Totuși, intensitatea luminii este clar vizibil mai slabă decât în cazul celor LED.

Mai mult decât atât, cele fluorescente pot reprezenta un potențial pericol dacă sunt sparte, deoarece conțin mercur, o substanță foarte periculoasă pentru om.

Deoarece stâlpul va fi plasat în exterior, riscul ca becul să se spargă este foarte mare. Așadar, trebuie să ai mare mare grijă la acest aspect.

  • Stâlp de iluminat pentru grădină cu bec xenon

Sunt becuri preferate pentru intensitatea luminii pe care o pot oferi. Deoarece lumina este una foarte puternică, cel mai des vei găsi astfel de becuri pe stâlpii de înălțimi mai mari.

Astfel, becul va putea să strălucească peste o porțiune suficient de mare și să lumineze bine jos, chiar dacă este la o înălțime considerabilă.

Totuși, evită acest tip de iluminat pentru stâlpii mici cum sunt cei care se montează de-a lungul trotuarului. Asta deoarece lumina nu va fi suficient de difuză.

Fiind concentrată toată într-o zonă restrânsă, nu va avea un aspect plăcut și nici nu va fi practică.

Elemente de rezistență și siguranță

Deoarece vorbim de sisteme de iluminat exterior, este normal să fie nevoie să aibă protecții în plus, față de alte modelele potrivite pentru interior. Nefiind ocrotite împotriva factorilor externi: vânt, praf, apa, zăpadă, acestea au nevoie de extra protecție.

Stalp iluminat gradina cu LEDPrimul lucru pe care îl poți verifica este greutatea stâlpului. Cu cât aceștia cum mai înalți cu atât trebuie să fie mai grei. Astfel vor rezista mai bine în fața unui vânt puternic.

Diametrul barei este un alt element care contribuie la acest aspect. Cu cât este mai mare, cu atât structura stâlpului este mai trainică, deci mai rezistentă și la alte tipuri de lovituri, accidente.

Protecția la apa și praf trebuie să fie marcată cu un certificat. Acesta este ușor de recunoscut, fiind prezentat sub forma IP urmat de un număr (exemplu IP44).

Prima cifră reprezintă nivelul de protecție împotriva prafului sau a altor corpuri asemănătoare. A doua cifră reprezintă gradul de protecție împotriva umidității. Cu cât numerele sunt mai mari, cu atât mai bine deoarece stâlpul va rezista mai mult.

Alți dușmani ai longevității unui stâlp de grădină pentru iluminat sunt razele soarelui și rugina. La acest capitol de o mare importanță va fi materialul din care este fabricat stâlpul. Acesta trebuie să fie de calitate superioară și tratat special pentru a putea rezista în condiții dure afară.

Acțiunea razelor soarelui pot decolora și scădea rezistența materialelor, mai ales dacă vorbim de un stâlp mic din plastic. Chiar dacă vorbim de un metal vopsit, vopseaua de proastă calitate se va coji de la umezeală și sub acțiunea razelor UV.

Asigură-te că achiziționezi un stâlp de iluminat pentru grădină, tratat cu un strat special de protecție. Cel mai bune materiale sunt inoxul și oțelul inoxidabil.

Stil

Dacă îți dorești s ai o grădină cu adevărat frumoasă, detaliile legate de aspect contează foarte mult atunci când alegi sistemele de iluminat pentru această zonă.

Pe piață vei găsi modele care se potrivesc cu mai mute stiluri de decor, printre care cele mai populare sunt cel clasic, vintage sau modern.

O idee bună este să ții cont de mobilierul de grădină pe care l-ai ales, dar și de aspectul casei. În același timp, alege toate corpurile de iluminat din exterior în același stil.

Cu alte cuvinte, dacă deja ai aplice pentru pereții exteriori sau felinare în stil vintage, și stâlpii de grădină pentru iluminat trebuie să fie în același stil, indiferent de dimensiunea lor.

Culoarea luminii

Culoarea pe care becul o emite, poate influența mult ambianța grădinii seara. Unele culori sunt mai potrivite decât altele pentru diferite zone ale grădinii, după cum urmează:

Verde – lumina verde este potrivită pentru a complimenta culoarea vegetației. Este recomandată în cazul stâlpilor mari care sunt montați în zona copacilor. Bineînțeles, nu se va vedea verdele natural al frunzelor, dar nuanța va fi una fantastică și va crea o ambianță aparte.

Roșu – dacă vei alege un bec care va emite o lumină roșiatică, trebuie să știi că verdele vegetației se va transforma în maro pe timp de noapte.

Galben – Lumina galbenă caldă este una dintre cele mai populare nuanțe pentru iluminat. Frunzele și alte forme de vegetație vor avea o culoare fadă sub acțiunea acestei lumini. Este preferată de multe persoane deoarece are și proprietatea de a ține departe insectele nedorite.

Alb – este culoarea care va reda cel mai precis culoarea adevărată a elementelor din grădină.

Concluzii

Mulți au găsit cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină online.

Aici ai posibilitatea de a răsfoi mai multe oferte decât într-un magazin fizic. În plus, produsul va fi livrat direct la tine acasă, când dorești tu. Dacă nu ești mulțumit, ai 14 zile la dispoziție să faci retur și vei primi banii înapoi.

Nu uita să consulți și experiența altor utilizatori, pe care o vei găsi în pagina produsului la secțiunea review, sau pe alte site-uri sau forumuri online. Astfel vei putea evita o investiție pe care o vei regreta mai târziu.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădina ta.

Cel mai bun stâlp de iluminat pentru grădină: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de stâlpi de iluminat pentru grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Stalp de iluminat Avonni BDR-68098-2BSY-M1-OP

Stalp de iluminat Avonni BDR-68098-2BSY-M1-OPTip produs: Stalp – Stil: Clasic.
Tip bec: Fluorescent, Halogen, Incandescent, LED.
Tip alimentare: Retea.
Material: Plastic, Aluminiu.
Numar surse de iluminare: 2.
Putere: 60 W – Tip soclu: E27.
Tensiune alimentare: 220 V – Clasa de protectie: IP65.

Vezi detalii si pret

2. Stalp de gradina Philips myGarden Dusk, LED

Stalp de gradina Philips myGarden Dusk, LEDPanoul solar de mare capacitate si LED-urile eficiente lucreaza impreuna pentru a-ti oferi lumina de durata.
Designul ingenios isi gaseste locul oriunde si ofera subtilitate si lumina minunata.
Lumina calda alba – IP44 – rezistent la intemperii.
Lampile Philips myGarden Solar sunt concepute pentru a profita la maximum de energia solara, pentru o lumina care dureaza mai mult.

Vezi detalii si pret

3. Stalp iluminat de exterior cu 2 brate Ramax

Stalp iluminat de exterior cu 2 brate Ramax

Tip dulie : 2 x E27 – Putere : 2 x 60w.
Tensiune alimentare : 220v.
Culoare : maro (rustic)
Numar brate : 2
Grad protectie : IP44
Material : sticla / zamac ( aliaj din zinc, aluminiu,magneziu,cupru)
Inaltime : 2.30 m.

Vezi detalii si pret

4. Stalp iluminat exterior Philips myGarden Creek

Stalp iluminat exterior Philips myGarden CreekStalpul de iluminat exterior Philips Creek din gama myGarden este fabricat din aluminiu de inalta calitate si raspandeste o lumina calda, economica.
Piedestalul pentru gradina este special creat pentru iluminarea curtii din spate sau fata.
Are un design clasic cu accente vintage si este complet rezistent la apa.
Produsul are urmatoarele dimensiuni: 17,5 x 17,5 cm cu inaltimea de 99,5 cm.
Pentru acest produs vei avea nevoie de un bec cu puterea de 60W si soclu E27. 

Vezi detalii si pret

5. Stalp exterior LED solar Ledvance Endura Style

Stalp exterior LED solar Ledvance Endura StyleCorp de iluminat cu LED-uri exterioare cu energie solara.
Senzor de miscare PIR si lumina de zi – 3 moduri de operare selectabile.
Reglare usoara a luminii de zi si a detectarii miscarii prin intermediul comutatorului push.
Eficient din punct de vedere energetic datorita tehnologiei LED.
Instalare usoara si rapida.
Putere: 6 W – Flux luminos: 400 lm – Culoare lumina: Alb Cald.
Temperatura culoare: 3000 k – Clasa de protectie: IP44.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată