Cea mai bună vopsea lavabilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (75 voturi, media: 4,71 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună vopsea lavabilă? Ce proprietați și caracteristici trebuie să aibă vopseaua lavabilă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna vopsea lavabilaNimic nu împrospătează aspectul unei locuințe mai bine decât faptul de a avea pereții proaspăt zugrăviți. Pe lângă îmbunătățirea de natură estetică, este un proces care ține la urma urmei de igiena casei, și odată la câțiva ani este recomandat să zugrăvești toți pereții casei.

Cu toate acestea, știm cu toții că zugrăvitul poate fi o activitate destul de greoaie, anevoioasă și dificilă. Asta doar dacă nu alegi cea mai bună vopsea. Vei avea nevoie de o vopsea care să se aplice ușor, să aibă a aderență mare și să reziste cât mai mult.

Ai nevoie de cea mai bună vopsea lavabilă. Specialiștii o recomandă pentru obținerea rezultatelor optime, iar noi suntem gata să te ajutăm să o alegi pe cea mai de calitate.

Top 3 vopsele lavabile recomandate

De ce să alegi cea mai bună vopsea lavabilă?

Nu încape îndoială că oferta de pe piață este deosebit de generoasă. Pe lângă variațiunile ce țin de culoare și brand, vopseaua lavabilă se deosebește și în funcție de tipologii sau spațiul pentru care este destinată. Diferențele însă sunt destul de subtile, iar fără câteva cunoștințe de bază ai putea sfârși prin achiziționarea unei vopsele lavabile nepotrivite.

O alegere neînțeleaptă nu va cauza doar pierderi de natură financiară, ci foarte mult timp și energie. Pe lângă risipă, va fi nevoie să cureți sau să zugrăvești din nou pereții într-un interval de timp destul de scurt. Și pentru că timpul tău este foarte prețios nu îți permiți asemenea erori.

Cea mai bună vopsea lavabilă se va aplica ușor și rapid, permițându-ți să închei cât mai repede procesul de renovare și să te bucuri imediat de confortul casei tale.

Având proprietatea de a se usca repede și de a rezista mult timp fără a-și compromite aspectul plăcut, o vopsea lavabilă de calitate te va ajuta să îți sporești condițiile de confort din locuință.

Cum alegi cea mai bună vopsea lavabilă?

Vopsea lavabila de interior bunaPentru a te asigura că faci mereu cea mai bună alegere, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față. Noi l-am pregătit cu mare atenție astfel încât tu să poți găsi cel mai bun raport calitate/preț de pe piață și să alegi cea mai bună vopsea lavabilă. În alegerea ta, ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipul de vopsea lavabilă

Criteriul care va cântări cel mai mult în alegerea ta va fi locul unde intenționezi să zugrăvești. Aici ne putem referi fie la renovări interioare, fie la cele exterioare.

 • Vopsea lavabilă de interior

Când intenționezi să zugrăvești pereții interiori ai camerei trebuie să ai în vedere un aspect deosebit de important: gradul de umiditate. Nu orice vopsea lavabilă va face față cu brio în spațiile în care umiditatea este mare și dezvoltarea mucegaiului este încurajată.

Acesta este motivul pentru care, atunci când intenționezi să zugrăvești baia sau bucătăria, vei avea nevoie de o vopsea lavabilă cu proprietăți speciale anti-bacteriene și anti-igrasie. Aceasta conține aditivi specifici, iar caracteristicile speciale vor fi notate cu siguranță în descrierea produsului, așadar asigură-te că o consulți cu atenție.

Pentru orice altă cameră din locuință, atâta timp cât nu este supusă unui grad de umiditate ridicat, o vopsea lavabilă convențională este suficientă, fiind totodată și o variantă mai ieftină.

 • Vopsea lavabilă pentru exterior

Este o vopsea ultra-rezistentă deoarece, indiferent dacă vei zugrăvi pereții exteriori ai casei, sau alt spațiu de natură externă, acesta va fi supus condițiilor violente de mediu.

Ploaia, zăpada și chiar soarele puternic pot deteriora rapid calitatea zugrăvelii, de aceea ai nevoie de cea mai bună vopsea lavabilă. Verifică în descrierea produsului dacă vopseaua pe care intenționezi să o cumperi este potrivită pentru spațiile exterioare.

Grad de lavabilitate

Gradul de lavabilitate al unei vopsele lavabile indică numărul de sesiuni de spălare pe care îl poate suporta fără a fi nevoie să zugrăvești din nou. Cu cât gradul de lavabilitate este mai mare, cu atât vopseaua va fi mai scumpă.

Vei găsi pe piață, trei mari praguri de lavabilitate după cum urmează: semilavabilă cu rezistență de până la 40 de spălări; vopsea cu grad de lavabilitate normal de până la 100 de spălări; super-lavabilă cu rezistență de până la 150 de spălări.

Puterea de acoperire

Putere de acoperire vopsea lavabilaO vopsea lavabilă cu o acoperire cât mai mare este cea mai bună vopsea lavabilă, mai ales dacă faci renovările singur. Un grad de acoperire mare te va ajuta să termini treaba mai repede, cu mai puțin efort, deoarece nu va fi nevoie să aplici multe straturi de vopsea pentru a obține opacitatea dorită.

Gradul de acoperire este menționat în descrierea produsului, fiind exprimat în litrii pe metru pătrat. De exemplu, o vopsea cu o putere de acoperire satisfăcătoare îți va permite să acoperi peste 10 mp cu un litru de produs și un strat. Această valoare îți spune că poți acoperi suprafața lejer din numai două straturi, indiferent că vorbim despre interior sau exterior.

Gradul de aderența

Aderența la anumite suprafețe este un aspect foarte important. Acesta va indica în ce măsură trebuie să pregătești sau nu suprafața pentru vopseaua lavabilă. În timp ce ea are o aderență bună pe majoritatea tipurilor de suprafața, există unele suprafețe care trebuie rașchetate înainte să aplici vopseaua nouă.

În general, descrierea produsului trebuie să specifice dacă vopseaua va putea fi folosită pe suprafața pe care intenționezi să o aplici. Nu vei avea probleme dacă vrei să vopsești peste: vopsea pe bază de solvenți, suprafață gletuită, suprafață tratată cu grund, cărămidă, beton sau tencuială.

În cazul în care intenționezi să îți renovezi locuința, cel mai adesea vei avea nevoie de o vopsea cu aderență la beton și zidărie. În timp ce gradul de aderență poate fi satisfăcător, specialiștii recomandă totuși folosirea unui strat de amorsă.

Pregătirea suprafeței pentru vopseaua lavabilă va fi impusă în cazul în care vorbim despre tencuială minerală, pereți văruiți sau tratați cu vopsea pe bază de lac. În cazul acestor suprafețe vopseaua lavabilă nu va avea un grad de aderență potrivit. Va fi deci necesară rașchetarea completă a pereților înainte de aplicarea vopselei lavabile.

Timpul de uscare

Vopsea lavabila uscare rapidaCea mai bună vopsea lavabilă este aceea care îți va garanta un timp de uscare cât mai rapid. Acest lucru este mereu de dorit, deoarece nimănui nu îi place să aibă locuința în stadiul de șantier pentru o perioadă lungă de timp. Cel mai scurt timp de uscare pe care ți-l poate oferi o vopsea lavabilă este de 24 de ore. Vei avea posibilitatea astfel să lași o pauză de 3 până la 6 ore între straturi.

Așa cum poate ai anticipat, un timp de uscare mai redus va însemna o vopsea care va costa mai mult. Dacă timpul de uscare nu este un criteriu crucial pentru tine, nu este necesar să alegi vopseaua cu cel mai rapid timp de uscare. Atâta timp cât restul proprietăților sunt de nivel superior, ar trebui să  te bucuri de o alegere avantajoasă ca preț și eficientă.

Indiferent de combinația de caracteristici care funcționează cel mai bine pentru tine, te sfătuim să alegi mereu o vopsea ceva mai costisitoare pentru a avea garanția calității. O alegere ieftină, din nefericire, poate determina cheltuieli ulterioare mult mai mari, pentru repararea eventualelor erori.

Unde găsești cea mai bună vopsea lavabilă?

Acum că știi toate aceste informații ești pregătit pentru o achiziție bună. Cu toate acestea, te sfătuim să nu ignori nici părerea celorlalți cumpărători. Dacă vei cumpăra vopseaua online, vei avea posibilitatea să consulți secțiunea de review în care vei putea afla o părere sinceră despre experiența utilizatorilor cu respectivul tip de vopsea lavabilă.

Îți recomandăm, de asemenea, să comanzi online. Pe lângă avantajul confortului și al economiei de timp, vei avea afișate toate informațiile necesare, iar prețurile sunt mult mai bune. Vei putea alege același produs din magazine, cu aceleași proprietăți și calitate, la un preț mai redus.

De asemenea, este mereu mai bine să te orientezi înspre brandurile care sunt recunoscute pentru producția de vopsea lavabilă de calitate. De-a lungul timpului s-au remarcat câteva companii care și-au făcut o reputație excelentă în ceea ce privește fabricarea materialelor pentru construcții. Companii precum Aplalux, Savana, Oskar, Kober sau Selena sunt aproape mereu o alegere sigură.

Cea mai bună vopsea lavabilă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă putem recomanda în continuare câteva vopsele lavabile care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Vopsea lavabila interior AplaLux

Vopsea lavabila interior AplaLux

Vopseaua AplaLux asigura putere mare de acoperire, un grad de alb ridicat, lavabilitate buna.
Pentru decorarea si protectia suprafetelor de gips-carton, beton sau zidarie.
Performante: Putere mare de acoperire, Grad de alb ridicat, Lavabilitate buna.
Putere de acoperire: 12-16 m²/litru/strat (in functie de tip suport si mod de aplicare).
Numar straturi recomandate: 2.
Nu necesita pregatirea prealabila a suprafetei.

Vezi detalii si pret

2. Vopsea superlavabila interior Savana cu Teflon™

Vopsea superlavabila interior Savana Teflon

Este o vopsea superlavabila cu performante unice datorita tehnologiei Teflon™ care asigura rezistenta la patare si murdarire.
Un alb mai intens decat cel al primei zapezi, o putere neasemuita de acoperire.
Aditiv Teflon™: – Superlavabilitate – Rezistenta superioara la patare si murdarire – Putere superioara de acoperire – Permite “respiratia” peretilor.
Putere de acoperire: 14-16 mp/L/strat (in functie de metoda si conditiile de aplicare, marimea, textura si profilul suprafetei vopsite).

Vezi detalii si pret

3. Vopsea Ultra-lavabila de interior Oskar Ceramic

Vopsea Ultra-lavabila de interior Oskar CeramicOskar Ceramic este o vopsea ultra-lavabila alba pe baza de dispersie, antibacteriana, cu microsfere ceramice, ultra-rezistenta la spalare, rezistenta la murdarire si la patare.
Vopseaua are un aspect semiviscos, omogen si este utilizata pentru vopsirea tuturor suprafetelor de baza minerale.
Aplicare foarte usoara, aderenta deosebita la suport si putere mare de acoperire, pelicula continua, uniforma, semilucioasa, umple foarte bine porii si este permeabila la vapori de apa.

Vezi detalii si pret

4. Vopsea Lavabila Siliconica de Interior “EMEX”

Vopsea Lavabila Siliconica de Interior “EMEX”Vopseaua Lavabila Siliconica de Interior EMEX este un produs de dispersie, hidrosolubil, pe baza de copolimeri acrilo-stirenici si rasini siliconice, aditivi si fileri, pentru finisarea tencuielilor interioare, cu grad de alb ridicat, aderenta foarte mare si etalare excelenta.
Acest tip de vopsea are avantajul ca nu permite murdariei sa adere la suprafata pe care a fost aplicata, aceasta putand fi indepartata foarte usor, prin spalare.
Aderenta deosebita la suport, Putere mare de acoperire, Rezistenta la fungi si mucegaiuri, Rezistenta mare la imbatranire.

Vezi detalii si pret

5. Vopsea super lavabila Kober Zertifikat Plus

Vopsea super lavabila Kober Zertifikat PlusProdusul este o vopsea superlavabila cu ioni de argint, utilizata impotriva microbilor.
Datorita proprietatilor antimicrobiene se recomanda, in special, pentru camerele copiilor, dormitoare, camere de hotel, spitale, bucatarii, scoli si incaperi in care se fumeaza.
Igienizare rapida: la 24 de ore de la aplicarea vopselei sunt distrusi de pe pereti si din incapere cei mai periculosi microbi: E-coli si Stafilococul auriu.
Pelicula este uniforma, compacta, fara umbre si cu putere mare de acoperire.

Vezi detalii si pret

Citește și
3 Comentarii
 1. Lucian spune

  Buna seara,

  Ce se intampla daca folosesc grund de metal pe lemn?

 2. Jura Gabriela spune

  Caut o vopsea care sa astupe mirosul de urina de pisica (motan). Am luat un apartament în chirie la preț f mic in Austria,dar , chiriașul din’ nainte ,a avut multe pisici,și cred că pereții sunt stropiți de urina. Din păcate nu se vede,deoarece,a dat cu o simpla vopsea alba,sa acopere murdăria. Ce tip de vopsea este indicat? Mulțumesc

 3. Cristiana spune

  Ce parere ai de vopseaua de la Isomat? Niste prieteni si-au luat si sunt incantati si nu stiu daca sa aleg si eu sau nu. Am vazut ca se gaseste cam greu si cand am intrebat la MatHaus au strambat din nas si au zis ca ei nu au asa ceva. Parea ca nici nu auzisera de ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată