Cel mai bun tensiometru

Cum alegi cel mai bun tensiometru pentru tine? Ce caracteristici si functii trebuie sa aiba tensiometrul ideal? Citeste articolul pentru a afla.

Cel mai bun tensiometru electronic

Un tensiometru este un aparat absolut necesar in casa oricarei persoane care sufera de hipertensiune sau orice alta afectiune a tensunii arteriale. Aceste dispozitive va ajuta sa va monitorizati oricand tensiunea arteriala. Mai precis, cel mai bun tensiometru va ajuta sa determinati daca functioneaza corect tratamentul pentru tensiunea arteriala si sa depistati din timp orice eventuala problema de sanatate pentru a o putea comunica medicului. Cel mai bun tensiometru masoara presiunea sistolica si diastolica precum si pulsul.

Cel mai bun tensiometru: ce sa cauti

Exista doua tipuri de tensiometre pe care le puteti folosi acasa. Modelele manuale sunt dotate cu un stetoscop si o manseta gonflabila care este conectata la manometru printr-un tub de cauciuc. Manseta se umfla manual in timp ce ascultati fluxul sanguin prin stetoscop.

Tensiometrele digitale beneficiaza si ele de o manseta gonflabila si un manometru, dar in loc sa utilizati un stetoscop, acestea umfla in mod automat manseta si ofera masuratorile direct pe ecran. Tensiometrele manuale sunt greu de utilizat si imprecise. Un tensiometru digital va ofera o masuratoare exacta in numai cateva secunde.

Tipul masuratorii

Intre cele doua tipuri de tensiometre diferenta principala este data de modul in care masoara tensiunea arteriala. Tensiometrele digitale nu folosesc un stetoscop precum cele manuale. Acestea folosesc masuratoarea automata a tensiunii. Tensiometrele digitale indica automat pe ecran toate valorile necesare si finale, in timp ce tensimetrele manuale folosesc un cadran cu un ac ce indica valorile pe scala acestuia.

Memorie si utilizatori

Memorarea valorilor tensiunii arteriale este foarte importanta. Atunci cand iti monitorizezi tensiunea arteriala, este foarte important sa monitorizezi de-a lungul timpului evolutia acesteia pentru a sesiza modificari importante sau pentru a stabili eficienta medicatiei. Cele mai bune tensiometre digitale stocheaza valorile pentru multe masuratori si chiar permit un isotirc personalizat pentru mai multi utilizatori. Daca vei folosi toar tu tensiometrul, nu vei avea nevoie de mai multi utilizatori, insa functia de memorare a masuratorilor iti permite sa pastrezi automat istoricul tensiunii arteriale. In cazul tensimetrelor manuale, aceste functii avansate nu sunt disponibile si va trebui sa iti inregistrezi separat rezultatele masuratorilor.

Marimea si materialul mansetei

Utilizare tensiometru digital de incheieturaFiecare tensiometru este dotat cu o manseta fabricata din doua tipuri de material: cauciuc si nylon. Partea interioara a mansetei este fabricata dintr-o membrana de cauciuc care se umfla cu aer si iti apasa bratul pentru a masura tensiunea. Invelitoarea exterioara este din nylon si este echipata cu inchidere tip Velcro (arici) pentru fixarea pe incheietura. Dimensiunea mansetei este importanta, deoarece nu toate mansetele se potrivesc tuturor dimensiunilor de brat. Este bine sa iti masori circumferinta bratului inainte d ealegerea tensiometrului ideal pentru a te asigura ca manseta se va potrivi. O manseta de dimensiune nepotrivita nu va masura corect valorile tensiunii arteriale.

Compatibilitatea cu dispozitivele inteligente

Multe modele de tensiometre digitale moderne ofera posibilitatea sincronizarii isotricului si rezultatelor masuratorii cu telefonul sau tableta ta. Aceste se coreleaza de obicei cu folosirea unei aplicatii specifice care poate chiar sa transmita prin email rezultatele medicului dvs. Aceste aplicatii sunt compatibile cu sitemele de operare Android sau iOS.

Este important sa compari cele mai bune tensiometre pentru a afla care ofera functiile de care ai nevoie. Desi toate produsele au acelasi scop, unele sunt mai usor de folosit decat altele, mai ales daca nu ai pregatire medicala de specialitate.

Cel mai bun tensiometru: recomandari

Tinand cont de criteriile de mai sus, va prezentam in continuare cateva modele de tensiometre digitale care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Tensiometru Healthy Line SHL-898XT

Tensiometru Healthy Line SHL-898XTTensiometru automat de brat, cu afisaj digital Inovativ Xrystal (See-through Display), cu caractere mari. Informatii complete si precise pentru un control regulat al tensiunii dumneavoastra, folosind cea mai avansata tehnologie de masurare.

Masoara automat: Presiunea sistolica; Presiunea diastolica; Pulsul; Temperatura camerei: grade Celsius si grade Fahrenheit.

Indicator pentru batai neregulate ale inimii (aritmie) si puls.
Memoreaza cate 40 de valori ale tensiunii masurate pentru 3 utilizatori.

Vezi detalii si pret

2. Tensiometru electronic de brat Medisana BU 510, Alb

Tensiometru electronic de brat Medisana BU 510

Acest tensiometru dispune de o manseta foarte mare si lata (circumferinta bratului 22-36 cm).
Pentru o citire cat mai usoara afisajul electronic  are cifre foarte mari de pana la 22 mm inaltime. Pentru masurarea tensiunii arteriale cat mai exacte se pune in partea superioara a bratului.
Poate fi folosit de 2 utilizatori iar functia de memorare automata permite salvarea de pana la 90  valori ale tensiunii si va ofera siguranta unei bune evaluari atunci cand va prezentati la medicul dumneavoastra.

Vezi detalii si pret

3. Tensiometru automat de incheietura Panasonic EW3006W800

Tensiometru automat de incheietura Panasonic EW3006W800Tensiometru automat Panasonic Diagnostec EW3006 se foloseste pentru masurarea tensiunii arteriale la nivelul incheieturii mainii.
Manseta confortabila de dimensiuni 12.5-22 cm, realizata din material igienic care inhiba multiplicarea bacteriilor, doar simpla atingere a unui buton ca tensiometrul sa se umfle singur pentru masuratori si designul simplu, clasifica acest tensiometru ca fiind unul usor de folosit pentru toata lumea.
Functia de memorare automata permite salvarea de pana la 90 valori ale tensiunii si va ofera siguranta unei bune evaluari atunci cand va prezentati la medicul dumneavoastra.
Vezi detalii si pret

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *