Congelator vertical Arctic ANC195+ 162 l Clasa A+ – review complet si pret

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (12 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Astazi ne aflam in cautarea unui congelator bine compartimentat, suficient de incapator pentru o familie formata din 4-5 membri (sau mai multi), listat la un pret convenabil, motiv pentru care ne-am oprit la modelul Arctic ANC195+, prezent atat in oferta magazinelor fizice, cat si a celor online.

Capacitate mare pentru orice nevoi

Inca de la prima parcurgere a specificatiilor, realizam ca producatorul romanesc Arctic ne propune un congelator cu o capacitate maxima de 162 litri. Astfel, congelatorul Arctic ANC195+ devine un aparat electrocasnic foarte cautat, dupa cum spuneam, in randul familiilor numeroase. Sau, de ce nu, un “must have” pentru cei care au adoptat un stil de viata sanatos.

Ce inseamna acest lucru mai exact? Ei bine, nu putini sunt cumparatorii care isi doresc sa aiba un congelator in propria locuinta pentru a se aproviziona direct de la producator. Drept urmare, cumpara carne (si alte produse alimentare) direct de la ferma, si nu de la supermarket. Diferenta de pret nu este de neglijat, ca de altfel si calitatea carnii proaspat achizitionate. In supermarket, in schimb, carnea (dar si alte produse de aceasta natura) poate sta in galantare zile intregi fara a fi cumparata; mai mult, s-au intalnit situatii in care nu se respecta intocmai conditiile de depozitare impuse de autoritatile reglementate in domeniu.

Click aici pentru specificatii complete si pretul produsului prezentat in acest articol!

Compartimentare si igienizare inteligente

Trecem la urmatorul punct, si anume compartimentarea modelului ANC195+, fabricat de firma originara din Gaesti. Congelatorul Arctic ANC195+ a fost dotat cu 6 compartimente inchise si spatioase. Modul in care a fost gandit acest congelator ne ofera in acelasi timp o idee vizavi de rapiditatea in care putem accesa tot ceea ce dorim.

Compartimente congelator Arctic ANC195+Alimentele se vor separa in functie de natura lor. Cu alte cuvinte, carnea va urma sa fie depozitata in compartimentul destinat acestei categorii de produse, la fel cum si fructele (sau legumele) vor avea drept destinatie compartimentul conceput special pentru produsele vegetale. Urmeaza, nu neaparat in aceasta ordine, produsele lactate si produsele de panificatie.

In acest mod, Arctic ANC195+ va avea grija ca alimentele sa nu isi imprumute aromele. Indiferent de gusturile fiecaruia, ar fi de nedorit ca, la un moment dat, sa folositi o leguma, prazul de exemplu, iar aceasta sa aiba gust de peste. Sau de orice altceva. Asadar, prezenta celor 6 compartimente poate fi considerat un atu major pe care il prezinta congelatorul recenzat!

Remarcam si prezenta unui compartiment generos (Fast Freeze XL Zone), care le va permite utilizatorilor sa congeleze rapid alimentele. Arctic a avut grija ca modelul de fata sa fie prevazut cu o serie de compartimente speciale pentru orice tip de congelare.

Igienizarea compartimentelor se va realiza intr-un mod eficient, nefiind nevoie de foarte mult timp pentru a indeparta resturile ramase sau pentru a curata petele nedorite. In plus de asta, e demn de remarcat si faptul ca avem de a face cu 6 compartimente mobile. Proprietatile naturale ale alimentelor sunt mentinute in conditii optime, respectandu-se totodata si o depozitare ordonata.

Daca ar fi sa amintim si de neajunsurile prezente in cazul congelatorului Arctic ANC195+, principalul punct de “atractie”, daca il putem numi astfel, este absenta sistemului de racire No Frost. Carevasazica, spre deosebire de modelele mai noi de congelatoare, produsul Arctic nu a fost dotat cu sistem de racire No Frost. Avem in schimb racire clasica si, in mod implicit, prezenta depunerilor de gheata pe peretii laterali. La fel, aceste depuneri de gheata se pot acumula si pe suprafata pungilor folosite la impachetarea alimentelor.

Chiar si in aceste conditii, nu vorbim despre un dezavantaj care sa ne indeparteze in mod decisiv de la achizitionarea congelatorului Arctic ANC195+. Pretul la care a fost etichetat produsul ne ducea cu gandul la absenta sistemului de racire No Frost. In fond, racirea clasica nu presupune nimic altceva decat o dezghetare periodica a aparatului pentru o igienizare ca la carte.

Click aici pentru specificatii complete si pretul produsului prezentat in acest articol!

Eficienta energetica si alte functii

Eficienta energetica Arctic ANC195+Din punct de vedere al consumului de energie, Arctic ANC195+ face partea din clasa A+. Acest congelator consuma in medie cu aproape un sfert mai putin curent electric fata de modelele similare din clasa A.

La rubrica “si altele”, amintim functia Eco Buzz si faptul ca Arctic ANC195+ este un model de congelator versatil, in conditiile in care sensul de deschidere a usii se poate modifica foarte usor. Daca in prima faza vorbim despre o masura de siguranta excelenta atunci cand usa congelatorului nu este suficient de bine inchisa (sau complet inchisa), alertandu-ne prin intermediul unui semnal sonor (via Eco Buzz), cea de-a doua caracteristica devine utila in momentul in care avem de a face cu incaperi (bucatarie, in cazul nostru) ce exclud inca din start posibilitatea deschiderii usii spre partea dreapta.

Setarea temperaturii in compartimente se va realiza cu ajutorul panoului de control (LED). Tot acolo veti intalni si multe functii utile, prezente si in cadrul unor modele premium.

Usile congelatorului Arctic ANC195+ vin la pachet cu o garnitura antibacteriana, ce contine aditivi necesari indepartarii bacteriilor, dar si a mucegaiului. Depozitarea mancarii se va realiza in conditii ideale, nefiind pusa in pericol sanatatea familiei!

Click aici pentru specificatii complete si pretul produsului prezentat in acest articol!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată