Cel mai bun frigider incorporabil

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (28 voturi, media: 4,71 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun frigider incorporabil? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă frigiderul incorporabil potrivit nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.

Cel mai bun frigider incorporabilCând ne gândim la electrocasnice care nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie, probabil primul aparat care ne vine în minte este frigiderul. Absolut necesar pentru conservarea alimentelor și a preparatelor, frigiderul este acel aparat care va ocupa probabil și foarte mult spațiu într-o bucătărie.

În cazul în care nu dispui de mult spațiu în bucătărie, opțiunea frigiderului incorporabil ar putea să fie cea mai bună pentru tine. Ușor de încorporat într-un corp de mobilier, frigiderul incorporabil oferă un aspect modern și luxos oricărei bucătării.

Pentru a afla cum poți să alegi cel mai bun aparat frigorific incorporabil te invităm să citești în continuare acest articol. 

De ce să alegi cel mai bun frigider incorporabil?

Spațiul a devenit din ce în ce mai prețios. În special în bucătărie ai nevoie de tot spațiul pe care poți să îl salvezi, pentru a te putea mișca în voie.

Gătitul este o activitate destul de solicitantă, de aceea tot mai mulți oameni aleg să achiziționeze electrocasnice incorporabile, salvând astfel mult spațiu. Astfel nu doar că poți găti, dar poți și să te bucuri de mâncare într-un spațiu și o atmosferă perfecte.

Cum alegi cel mai bun frigider incorporabil

Alegerea frigiderului nu este însă cea mai ușoară. Nici dacă ai cumpăra un frigider de sine stătător nu ar fi ușor. Trebuie să iei în considerare mai mulți factori.

Care este dimensiunea ideală? Ce facilități ar trebui să aibă? Este suficient un frigider simplu sau ai nevoie de o combină frigorifică? Toate aceste criterii sunt cele care vor dicta decizia ta. Pentru a le putea folosi însă ca reper, este important să știi ce urmărești cu adevărat.

Și, întrucât un aparat frigorific incorporabil nu este cel mai ieftin aparat, nu îți permiți să faci o achiziție neinformat. Pentru a te pregăti cât mai bine pentru o eventuală achiziție îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături.

Noi am anticipat nevoile tale și am alcătuit acest ghid care cuprinde toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea alege cel mai bun aparat frigorific incorporabil. La finalul acestui articol vei putea să identifici cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

De aceea te îndemnăm să acorzi mare atenție următoarelor aspecte importante.

Tipul de frigider incorporabil

Frigider si congelator incorporabilAici trebuie să acorzi puțină atenție terminologiei. În mod generic noi numim „frigider” orice aparat destinat păstrării alimentelor la o temperatură optimă. Când vrei să cumperi un aparat frigorific este important să fi atent la ce este acesta de fapt și să acorzi o mare atenție descrierii produsului.

Majoritatea produselor denumite „frigider” se referă la aparatul simplu pentru păstrarea alimentelor la rece. Dacă ești în căutarea unui produs care să încorporeze și un congelator, acordă atenție fotografiilor  de produs.

De asemenea, urmărește denumirea „combină frigorifică” deoarece aceasta denumește un aparat frigorific care este echipat și cu un congelator.

În cazul în care deții deja una dintre piese, atunci va fi necesar să achiziționezi doar un frigider sau un congelator separat. Poți găsi variante incorporabile la ambele produse pe care le poți plasa cu succes în bucătăria ta.

Dimensiunile frigiderului incorporabil

Trebuie să precizăm faptul că un aparat frigorific incorporabil arata și funcționează la fel ca unul clasic de sine stătător. Ceea ce îl diferențiază însă sunt dimensiunile.

Te va interesa lățimea lui precum și capacitatea de stocare. Lățimea unui aparat frigorific incorporabil nu trebuie să fie mai mare de 54 cm. Orice aparat care are o lățime mai mare intră deja în categoria aparatelor de sine stătătoare. Învață deci să le diferențiezi după acest aspect.

Următorul criteriu pe care trebuie să îl verifici este capacitatea de stocare. Aceasta poate să fie redusă, medie sau extinsă. O vei alege pe cea potrivită în funcție de numărul membrilor familiei, deoarece mai multe persoane înseamnă și mai multă mâncare care trebuie depozitată.

Dacă în locuință sunteți până în trei persoane, un aparat frigorific cu o capacitate de stocare mică sau medie este mai mult decât suficientă. Astfel te poți încadra între 100 și 150 de litri pentru un frigider simplu, maxim 100 de litri în cazul unui congelator, iar în cazul unei combine frigorifice o capacitate de 200-250 de litri este mai mult decât suficientă.

Un volum mai mare va fi necesar în cazul în care locuiesc mai mult de trei persoane în locuință. Atunci va trebui să alegi un frigider cu o capacitate de 200 de litri,  un congelator la 150 de litri, iar combina frigorifică va trebui să aibă o capacitate de 300 de litri.

În cazul în care găsești în oferte aparate frigorifice care au o capacitate mai mare, acestea sunt pentru uz industrial cel mai probabil.

Clasa energetică

Combina frigorifica incorporabilaIndiferent de tipul de aparat frigorific, toate îți vor cauza un consum considerabil de energie electrică, lucru care se poate simții destul de tare în facturi. Pentru a evita să plătești mult la factura de electricitate alege mereu modele noi, sau modele care fac parte dintr-o clasă energetică superioară.

Sfatul specialiștilor este să nu alegi niciodată o clasă energetică mai joasă decât B. Cu toate acestea, noi îți recomandăm să cumperi un aparat frigorific incorporabil care să aibă cel puțin clasa energetică A, dacă nu chiar A+, A++ sau A+++.

Desigur, cu cât clasa energetică este mai mare, cu atât aparatul va fi mai scump. Investiția însă va fi justificată în timp prin economia considerabilă pe care vei reuși să o faci.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun frigider incorporabil?

  • No Frost – Acesta este un sistem de ventilare încorporat care te ajută să eviți formarea stratului de gheață pe alimente. Astfel nu va fi necesar să dezgheți frigiderul, proces care poate să fie destul de greoi atât din perspectiva timpului dedicat, cât și din cauza faptului că s-ar produse multă dezordine. Modelele care au această funcție însă tind să fie ceva mai costisitoare.
  • Răcire și congelare rapidă – ambele funcții măresc puterea frigiderului, respectiv a congelatorului, de a răci sau îngheța alimentele. Astfel acestea vor rămâne proaspete mai mult timp. Se activează printr-un întrerupător în momentul în care aduceți alimente noi în aparatul frigorific.
  • Termostat – indiferent de produsul pe care îl vei alege, în prezent fiecare aparat este echipat cu un termostat. De asemenea, fiecare termostat va fi echipat cu un panou de control care îți permite să îi accesezi ușor setările.
  • Garnitură antibacteriană – este o funcție ideală atunci când preferi să igienizezi mai rar frigiderul și când vrei să te asiguri că alimentele vor fi mereu păstrate în condiții de igienă optime. Această garnitură va împiedica pătrunderea bacteriilor în frigider, și vor opri dezvoltarea microbilor și a bateriilor în frigider.
  • Rafturi – de obicei în număr de trei în interiorul frigiderului, sunt folositoare pentru a depozita cât mai organizat alimentele. Rafturile de pe ușa aparatului sunt de asemenea foarte utile. Unele au o zonă specială pentru depozitarea ouălor și a sticlelor.
  • Compartimente transparente – atât frigiderul cât și congelatorul trebuie să fie dotate cu compartimente transparente. În cazul frigiderului, acestea sunt destinate cel mai adesea depozitării legumelor și fructelor. Faptul că sunt transparente te ajută să intuiești mai bine care este conținutul lor. Astfel nu vei uita alimentele în frigider până când acestea se vor strica.
  • Tăviță pentru gheață – unele modele includ și tăvițe pentru gheață care îți permit să faci cuburi de gheață, sau să îngheți în cuburi de gheață diferite fructe.
  • Sistem de alarmă – cele mai bune aparate frigorifice incorporabile sunt dotate cu un sistem de alarmă. Acesta te va atenționa în cazul în care ai lăsat ușa frigiderului deschisă, sau în cazul în care temperatura frigiderului este prea ridicată sau a scăzut prea mult.
  • Apă rece – modele mai costisitoare sunt dotate pe ușă cu un dispozitiv care îți permite să ai la dispoziție apă rece la discreție. Această funcție se dovedește a fi foarte practică în zilele toride de vară.

Producători

Ca de fiecare dată, îți recomandăm să alegi să cumperi un astfel de produs de la un brand consacrat. Nu te gândi că astfel vei cumpăra ceva mai scump, concentrează-te pe faptul că investiția ta îți va dovedi valoarea în timp.

Brandurile care au o reputație bună în producerea acestor produse, au mare grijă să nu îți dezamăgească clienții, reputația lor fiind foarte sensibilă. De aceea, cumpărând de la ele ai cea mai mare șansă să te bucuri de un aparat frigorific chiar și zeci de ani.

Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, îți recomandăm următoarele companii: Bosch, Electrolux, Whirpool, Beko, Hansa, Teka sau Zanussi.

De asemenea, îți recomandăm să cumperi online. Nu doar că vei găsi cele mai bune prețuri și oferte, dar ai posibilitatea să consulți în timp scurt și în confortul casei tale mai multe opțiuni oricând dorești tu.

Nu uita să consulți mereu părerile altor utilizatori care sunt ușor de găsit online. Astfel vei putea să îți faci o imagine completă și realistă cu privire la un produs, și vei putea să discerni mai bine dacă merită sau nu investiția.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații suntem siguri că ești pregătit să alegi cel mai bun aparat frigorific incorporabil.

Cel mai bun frigider incorporabi: recomandari

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de frigidere/combine frigorifice incorporabile care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Combina frigorifica incorporabila Hotpoint BCB 80201 AA F C 03

Combina frigorifica incorporabila Hotpoint BCB 80201 AA F C 03Volum net total (l): 294
Volum net congelator (l): 63 – Volum net frigider (l): 231
Afisaj: LED – Clasa de eficienta energetica: A+
Sistem de racire congelator/frigider NO FROST
Compartiment legume/fructe – Crisper – Food care zone – Active Oxygen
Functie super-congelare – Functie super-racire
Functii Stand By si Child lock.

Vezi detalii si pret

2. Combina frigorifica incorporabila Bosch KIV38X20

Combina frigorifica incorporabila Bosch KIV38X20Sertar pentru legume/fructe cu baza ondulata: protejeaza fructele si legumele de condens.
MultiBox: compartiment ideal pentru pastrarea alimentelor de mici dimensiuni.
Suporturi cu aplicatie din crom pe usa: perfect pentru sticle – design premium si elegant.
Suporturi extra-adanci pe usa: spatiu suficient pentru sticle mari.
SafetyGlass: rafturi din sticla securizata, foarte stabile si usor de curatat.

Vezi detalii si pret

3. Combina frigorifica incorporabila Samsung BMF BRB260030WW

Combina frigorifica incorporabila Samsung BMF BRB260030WWTehnologia No Frost imbunatateste circulatia aerului pentru a mentine o temperatura constanta in fiecare colt al frigiderului, ceea ce previne acumularea de gheata.
Compresorul Digital Inverter regleaza automat viteza, ca raspuns la cererea de racire de la cele 7 niveluri.
Consuma mai putina energie, minimizeaza zgomotul si reduce uzura pentru o performanta mai indelungata.

Vezi detalii si pret

4. Combina frigorifica incorporabila Whirlpool ART 7811

Combina frigorifica incorporabila Whirlpool ART 7811Noua tehnologie de control al prospetimii Al 6lea Simt garanteaza refrigerarea la umiditate perfecta in intregul interior si face posibila pastrarea alimentelor proaspete de pana la 4 ori mai mult timp.
Whirlpool, impreuna cu Microban, liderul de piata in solutii atibacteriene, a dezvoltat un sistem antibacterian de filtrare a aerului. Este cea mai buna tehnologie disponibila care va protejeaza mancarea si ajuta la indepartarea bacteriilor si mirosurilor.

Vezi detalii si pret

5. Combina frigorifica incorporabila Hansa BK316.3AA

Combina frigorifica incorporabila Hansa BK316.3AACapacitate neta totala: 260 l
Capacitate neta frigider: 190 l – Capacitate neta congelator: 70 l
Clasa energetica: A++
Usa reversibila stanga/dreapta – Iluminare cu LED-uri
Suport pentru oua – Raft pentru sticle
Tava pentru cuburi de gheata – Sertare pentru fructe si legume: 2 buc.
Rafturi pe usa frigiderului: 4 buc. – Picioruse frontale reglabile

Vezi detalii si pret

6. Combina frigorifica incorporabila Beko BCSA285K2S

Combina frigorifica incorporabila Beko BCSA285K2SGama de aparate frigorifice ConforTech line imbina designul inovator cu tehnologia performanta prin intermediul caracteristicilor auto defrost, safety glass, active seal guard.
Aparatele frigorifice din clasa energetica A+ consuma cu pana la 24% mai putina energie electrica decat produsele similare din clasa A.
Rafturile din sticla securizata sunt rezistente pana la 25 kg si compartimenteaza in mod ideal spatiul disponibil.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată