Cel mai bun frigider side by side

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (11 voturi, media: 4,82 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun frigider side by side? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă combina frigorifică side by side potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun frigider side by sideSoluțiile cât mai ergonomice pentru spațiile mici sunt din ce în ce mai populare. Dacă și tu te confrunți cu problema spațiului sau vrei pur și simplu să ai cât mai mult spațiu în casă, un frigider side by side poate fi soluția ideală pentru tine.

Asta pentru că un astfel de frigider este extrem de bine compartimentat, cu un design și dimensiuni care îți permite să îl folosești chiar și în spații strâmte.

Pe o parte frigiderul, iar pe cealaltă congelatorul, frigiderul side by side poate este complet echipat pentru a păstra alimentele proaspete pentru cât mai mult timp, având în același timp o estetică extrem de modernă.

Află în continuare cum alegi cel mai bun frigider side by side.

De ce să alegi cel mai bun frigider side by side?

Printre cele mai notabile avantaje ale unui astfel de frigider se numără aspectul modern și rafinat, perfect pentru orice bucătărie cu tematică actuală, capacitatea mare de stocare a alimentelor, dar și faptul că nu are nevoie de mult spațiu, mai ales la deschidere deoarece ușile sunt scurte.

Toate aceste avantaje vin la un preț însă, preț pe care nu îl poți ignora. Și pentru că un frigider trebuie să funcționeze impecabil ani de zile, este necesar să te asiguri că vei cumpăra cel mai bun frigider side by side.

Este ușor să cumperi un frigider, dar este destul de dificil să îl alegi pe cel mai bun, mai ales atunci când nu știi sigur la ce aspecte ar trebui să acorzi mai multă atenție.

Cum alegi cel mai bun frigider side by side?

Frigider side by side capacitate mareÎți recomandăm să te documentezi foarte bine înainte, astfel vei face o achiziție de care vei fi nu doar mulțumit, ci și mândru pentru mulți ani de acum.

În acest sens am pregătit un ghid de cumpărături care conține toate informațiile necesare pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie. Citește în continuare și alege cel mai bun frigider side by side.

Capacitatea de stocare a frigiderului

Este firesc să îți dorești ca frigiderul tău să poată stoca o cantitate cât mai mare de alimente, reușind în același timp să îți permită să o organizezi pe compartimente. Dimensiunile și compartimentarea variază în funcție de model.

Vei observa că există frigidere în care spațiul rezervat frigiderului propriu-zis este egal cu cel al congelatorului, în timp ce alte modele au spațiul rezervat congelatorului mai mic sau mai îngust. Acest lucru nu ar trebui să te deranjeze prea tare, atâta timp cât nu vei avea de congelat alimente mai voluminoase, cum ar fi cutiile de pizza congelate, sau alte produse asemănătoare.

Interiorul poate fi foarte compartimentat, dar trebuie să știi că, cu cât va fi mai segmentat, cu atât spațiul dintr-un compartiment va fi mai îngust ceea ce ar putea să îți dea bătăi de cap atunci când ai de băgat la frigider produse înalte sau mai mari, cum ar fi un pepene verde. De aceea, cel mai bun frigider side-by-side îți va permite să muți grătarele pentru a adapta cât mai bine spațiul la nevoile tale.

De asemenea, în partea inferioară poate avea sertare special concepute pentru un anumit tip de alimente, cum ar fi alimentele care ar putea degaja un miros neplăcut, sau cele care nu au nevoie să fie așezate neapărat în ordine.

Alte spații speciale mai pot fi cele pentru sticle, pentru ouă, sau conserve, dispuse în general în interiorul ușii. Tot pe interior mai poate exista un rezervor special pentru apă, care îți permite să îți torni apă rece cu ajutorul unui dispozitiv dispus în partea exterioară a ușii, fără să mai fie nevoie să deschizi ușa.

Dimensiunea potrivită

Dimensiune combina frigorifica side by sidePentru a alege un frigider care să aibă o dimensiune potrivită trebuie să îți cunoști foarte bine dimensiunile casei și locul în care intenționezi să îl așezi. Acesta trebuie mai întâi să încapă, iar apoi să fie așezat în așa fel încât să fie foarte ușor accesibil. Pentru asta compară măsurătorile de lungime, lățime și grosime sau adâncime, cu cele din bucătăria ta.

Următorul lucru pe care nu trebuie să îl scapi din vedere este dimensiunea ușilor. Frigiderul trebuie amplasat în așa fel încât să poată fi deschis cu ușurință, iar tu să poți avea acces în mod comod la ce se află în interior.

În funcție de dimensiunile bucătăriei sau holului tău, ușile vor fi mai late sau mai înguste. Nu uita că, cu cât va fi mai lat frigiderul side-by-side, cu atât va fi mai încăpător, dar și ușile vor fi mai mari.

De asemenea, frigiderul nu va putea funcționa optim dacă va fi lipit de perete. De aceea trebuie să ai în vedere faptul că cel mai bun frigider side-by-side va avea totuși nevoie de spațiu în jurul lui, aproximativ 10 cm de la perete. Astfel aerul va circula asigurând o ventilație optimă.

Clasa energetică

Clasa energetică în care se încadrează frigiderul va indica consumul de energie electrică. O clasă energetică superioară va garanta un consum de energie cât mai redus. Îți recomandă să achiziționezi doar un frigider care se încadrează în clasa energetică A sau chiar mai mare.

Pe piață există frigidere side-by-side care se încadrează în clasele A, A+, A++ sau chiar A+++, unde diferența dintre steluțe este de 20% consum redus de energie.

Clasa climaterică

Clasa de climatizare este un indice care reprezintă valoarea maximă a temperaturii ambientale, în care frigiderul va funcționa la capacitate optimă. Cel mai bun frigider side-by-side poate funcționa normal chiar și în condiții de temperatură ambientală foarte mare. Clase climaterice sunt:

 • SN: 10-32 grade Celsius
 • N: 16-32 grade Celsius
 • ST: 18-32 grade Celsius
 • T: 18-42 grade Celsius

Display

Frigiderele side-by-side au marele avantaj de a fi foarte dotate din punct de vedere tehnologic. Pe lângă aspectul modern, cele mai multe astfel de frigidere au și un panou de control digital pe ușă care îți permite să vizualizezi și să setezi temperatura. Cele mai recomandate valori sunt 4-6 grade pentru frigider, și -20 grade pentru congelator.

De asemenea, un asemenea panou poate conține și un radio sau o funcție prin care te poți înregistra și le poți lăsa mesaje audio membrilor familiei.

Întreținere

Frigider side by side compartimente generoaseCa orice altă combină frigorifică, și frigiderele side-by-side trebuie igienizate periodic pentru ca alimentele să își păstreze calitățile. De asemenea, la o anumită perioadă va trebui să elimini mirosurile neplăcute. Poți face acest lucru folosind apa și oțet.

Igiena poate afecta și buna funcționare a aparatului. Praful sau părul de animale care se adună sub frigider poate afecta procesul de ventilare, deci odată la 6 luni acest spațiu trebuie curățat.

Garnitura ușilor trebuie de asemenea, curățată pentru a nu se forma mucegai. Iar pentru a prelungi durata de funcționare a congelatorului, asigură-te că e mereu plin. Poți umple spațiul gol cu sticle cu apă.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun frigider side-by-side?

 • Sistem „no frost” – funcție specială care împiedică acumularea de gheață între pungile sau alimentele din congelator.
 • Termostat – modelele mai noi au un termostat individual pentru fiecare compartiment, ceea ce îți permite să setezi temperatura optimă pentru fiecare tip de alimente.
 • Funcție de vacanță – îți permite să dezactivezi răcirea în frigider pentru o perioadă mai mare de timp,în timp ce congelatorul va funcționa în continuare, reușind astfel să nu faci risipă de energie.
 • Sistem de avertizare pentru ușa deschisă
 • Dezghețare automată – îți va ușura procesul de igienizare
 • Filtru anti-miros – mirosurile neplăcute sunt eliminate printr-un ventilator.
 • Sistem de protecție antibacteriană – prezent pe garnitura ușii, te va proteja pe tine și membrii familiei, și va preveni și contaminarea alimentelor din interior. Sistemul folosește ioni de argint.
 • Iluminare cu LED – interiorul va fi iluminat pentru a observa mai bine alimentele.
 • Dozator pentru gheață și apă rece – perfect mai ales în zilele de vară.
 • Acumulator – Cele mai performante modele sunt echipate cu un acumulator care le asigură o funcționare continuă de până la 12 ore. Această dotare se dovedește a fi foarte utilă în cazul penelor lungi de curent, când în lipsa unui acumulator alimentele pot dezgheța.

Garanție și branduri

Acum că ai la îndemână majoritatea informațiilor de care ai nevoie pentru a face cea mai bună investiție, mai avem câteva ultime sugestii. Orientează-te spre un producător cu o reputație bună care vine în permanență cu ceva nou pe piață. În general, brandurile care investesc mult în publicitate, sunt și cele care oferă și produse de calitatea superioară.

Totuși nu te ghida doar după acest aspect. Ia mereu în considerare și părerea altor cumpărători. Dacă vei cumpăra online, încearcă să cercetezi mai mult un produs care are mai multe review-uri.

Printre cei mai buni producători amintim: Samsung, Whirpool, LG, Beko, Daewoo, Bosch. De asemenea, orice frigider de acest gen trebuie să vină cu o garanție de minim 2 ani. Cu toate acestea, te sfătuim să extinzi perioada de garanție, dacă această opțiune va fi disponibilă la cumpărare.

Te va costa mai mult pe moment, dar mult mai puțin în comparație cu costurile de reparare a defecțiunilor ce pot apărea independent de tine, după expirarea perioadei normale de garanție.

Cel mai bun frigider side by side: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de frigidere side by side care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Side by side Liebherr Confort SBSESF7212

Side by side Liebherr Confort SBSESF7212Tehnologia profesionala NoFrost de la Liebherr va scuteste de decongelarea aparatelor.
VarioSpace – Toate rafturile intermediare din sticla pot fi extrase confortabil.
DuoCooling utilizeaza doua circuite separate de racire.
Sistemul de inalta performanta PowerCooling asigura racire rapida si mentinerea temperaturii constante.
Filtrul FreshAir cu carbune activ, ce este integrat in ventilator, purifica aerul care circula si absoarbe cu rapiditate mirosurile prezente.

Vezi detalii si pret

2. Side by side Samsung RS7547BHCSP/EF

Side by side Samsung RS7547BHCSP/EFSistemul Twin Cooling Plus® utilizeaza doua fluxuri de aer separate si controlul precis al temperaturii pentru mentinerea nivelurilor optime de umiditate atat in frigider, cat si in congelator.
Iluminarea LED verticala este dispusa in spate si nu la partea superioara, ceea ce ofera mai mult spatiu pentru obiecte.
Recipiente Big Box – Sertarele mari, mai incapatoare decat la alte modele.
Debitul multiplu functioneaza la toate nivelele, prin intermediul unor mici orificii de ventilare pe fiecare raft.

Vezi detalii si pret

3. Side By Side LG GSL760PZXV

Side By Side LG GSL760PZXV

MEGA CAPACITATE 600 de litri – Puteti beneficia de o mai buna organizare si o stocare mai inteligenta.
Compresorul linear unic cu invertor de la LG utilizeaza un piston liniar in locul unei antrenari conventionale cu miscare alternativa, ceea ce duce la un consum de energie cu pana la 32% mai redus.
Sistem de generare a ghetii SpacePlus™ pentru economie de spatiu.
Functia Moist Balance Crisper™
mentine un nivel optim de umiditate in sertarul de legume.

Vezi detalii si pret

4. Side by side Beko GNE114612X

Side by side Beko GNE114612X

ACTIVE FRESH BLUE LIGHT – Functia speciala mentine efectul de fotosinteza prin lumina albastra, activa permanent in interiorul frigiderului.
Sistemele Active Dual Cooling si No Frost, asigura cele mai bune conditii de conservare, intr-o clasa superioara de eficienta energetica.
VARIO ZONE – Acest compartiment, cu o capacitate generoasa de 77 de litri, poate fi transformat atat in congelator cat si in figider.
ION GUARD – Functia neutralizeaza bacteriile si microorganismele care genereaza mirosuri neplacute in interiorul frigiderului.

Vezi detalii si pret

5. Side by Side Haier HRF-521DM6

Side by Side Haier HRF-521DM6Clasa energetica A+ foloseste cu pana la 25% mai putina energie in comparatie cu un frigider de clasa energetica A.
Datorita tehnologiei No Frost, zona congelatorului va fi mereu curata de gheata si se asigura o mai buna distribuire a aerului in interiorul frigiderului.
Panoul de control LED extern iti permite sa reglezi temperatura fiecarui compartiment prin intermediul unor comenzi tactile.
Functia Super racire ce poate fi folosita pentru a raci rapid o cantitate mare de alimente.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată