Cuprins
- 1 Top 3 combine frigorifice recomandate
- 2 Cum alegi cea mai buna combina frigorifica
- 3 Cea mai buna combina frigorifica: ce sa cauti
- 4 Costul de utilizare pe durata de viata a combinei frigorifice
- 5 Cea mai buna combina frigorifica: recomandari
- 5.1 1. Combina frigorifica Bosch KGV58VLEAS, 503 l, Low Frost
- 5.2 2. Combina frigorifica Samsung RB31FERNDSA, 339 l, Clasa F, No Frost
- 5.3 3. Combina frigorifica Beko RCNE560E40DZMN, 510 l, NeoFrost Dual Cooling
- 5.4 4. Combina frigorifica Whirlpool W5821EOX, 339 l, StopFrost, 6th Sense
- 5.5 5. Combina frigorifica Arctic AK54305+, 291 l, Clasa A+
Cum alegi cea mai buna combina frigorifica? Ce functii si facilitati trebuie sa posede combina frigorifica potrivita pentru tine? Citeste ghidul nostru pentru a alege informat.
Top 3 combine frigorifice recomandate
- Combina frigorifica Bosch KGV58VLEAS
- Dimensiuni XXL: mai mult spatiu pentru alimentele tale. Sertar VitaFresh: pastreaza prospetimea alimentelor pe o perioada mai indelungata. Rafturi EasyAccess: rafturi din sticla retractabile.
- Vezi detalii si pret
- Combina frigorifica Samsung RB31FERNDSA
- Experimentează un nou nivel de organizare și confort cu frigiderul care maximizează eficiența spațiului.
Raftul Easy Slide te ajută să organizezi toate alimentele eficient. - Vezi detalii si pret
- Combina frigorifica Beko RCNE560E40DZMN
- Tehnologia NeoFrost Dual Cooling, prin sistemele Active Dual Cooling si No Frost, asigura cele mai bune conditii de conservare, intr-o clasa superioara de eficienta energetica.
- Vezi detalii si pret
Cum alegi cea mai buna combina frigorifica
Masoara spatiul necesar
Masoara cu atentie spatiul undei vei instala combina frigorifica. Verifica inaltimea, latimea si adancimea spatiului precum si locul de deschidere al usii.
Verifica si directia de deschidere a usilor si agiura-te ca produsul ales se deschide pe partea care trebuie sau ca ofera posibilitatea schimbarii directiei de deschidere a usilor.
Nu uita sa masori si spatiul pana la bucatarie pentru a te asigura ca poti introduce pe usi combina frigorifica aleasa.
Nu intotdeauna mai mare e mai bun
Desi combinele frigorifice mai incapatoare ofera mai mult spatiu de depozitare pentru alimente, acestea costa mai mult si consuma mai multa energie.
O combina frigorifica cu o capacitate totala de pana in 350 de litri ar trebui sa fie mai mult decat suficienta pentru o familie normala.
Alege configuratia cea mai comoda
O combina frigorifica clasica are amplasat compartimentul congelatorului in partea de jos, in acest fel zona frigiderului fiind mai usor de folosit deoarece nu trebuie sa te apleci dupa alimente.
Se presupune ca folosesti mai rar congelatorul si de aceea sunt configurate astfel. Totusi daca doresti sa ajungi mai usor la congelator sau adaca in familia ta ai multi copii mici, ai putea sa alegi o combina frigorifica de tip side-by-side unde compartimentele congelatorului si frigiderului sunt dispuse lateral si accesul este facil indiferent de varsta si inaltime.
Fii atent la nivelul de zgomot
Una dintre cele mai frecvente plangeri legate de combinele frigorifice este legata de nivelul de zgomot al acestora. Daca bucataria ta este localizata in apropierea dormitorului sau daca esti sensibil cand vine vorba de zgomote, atunci alegerea unei combine frigorifice cat mai silentioase ar trebui sa fie o prioritate pentru tine.
Pe de alta parte, daca doresti sa cumperi o combina frigorifica secindara care va fi folosita in garaj sau in alta axena a casei, nivelul de zgomot nu mai este la fel de important.
Cantareste cu atentie functiile suplimentare
Un dispenser de apa rece si/sau gheata montat pen usa este una dintre cele mai solicitate functii de catre cumparatori, insa acestea se pot defecta si pot avea nevoie de reparatii mai dese decat o combina frigorifica normala.
In plus, dispenserele maresc consumul de energie si ocupa spatiu destul de mare pe interiorul usii.
Cea mai buna combina frigorifica: ce sa cauti
O configuratie flexibila
O combina frigorifica de calitate trebuie sa iti ofere posibilitatea de a stoca recipienti inalti sau voluminosi si nu trebuie sa aiba zone la care se ajunge greu sau care sunt ascuse privirii.
Functii suplimentare bine gandite
Functiile suplimentare cele mai apreciate la o combina frigorifica sunt dipeserul de apa si de gheata, rafturile ajustabile si sertarele speciale pentru legume care ofera controlul umiditatii.
Un interior bine luminat
Majoritatea modelelor de combine frigorifice disponibile pe piata ofera o singura lumina in comaprtimentul frigiderului. Unele modele mai avansate ofera lumini aditionale in congelator sau in interiorul compartimentelor speciale.
Controlul precis al temperaturii
O combina frigorifica de calitate va avea un sistem de distribuire al aerului rece cat mai uniform in compartimentul frigiderului. Modele mai ieftine nu ofera aceasta facilitate ci doar racesc puternic peretele din spate al frigiderului si in acest fel un frigider plin nu va fi uniform racit.
Constructie solida
Usile combinei frigorifice alese trebuie sa fie echilibrate si sa se simta ca sunt solide. Ferestete de apratale care au rafturile si sertarele interioare instabile si de proasta calitate.
Eficienta energetica inalta
Datorita ultimelor standarde de consum energetic, combinele frigorifice din ultimele generatii ofera performante ridicate la un consum de energie mult mai mic. Verifica cu atentie eticheta produsului si ia in calcul numai combinele frigorifice care ofera o clasa de energie A+ sau mai buna.
Panoul de control
Panoul de control al combinei frigorifice alese ar trebui sa fie pozitionat intr-o zona unde se ajunge usor (in partea din fata si nu pe peretele din spate unde probabil va trebui sa muti alimentele pentru a ajunge la el) si sa fie usor si intuitiv de folosit.
Suprafete usor de curatat
Fata de cele din gratar metalic, rafturile din sticla securizata izoleaza eventualele scurgeri de alimente si lichide, previn formarea petelor si sunt mult mai usor de curatat.
Noile suprafete exterioare „perlate” ofera aspectul inoxului dar fara a fi la fel de vulnerabile la zgarieturi si urmae de grasime.
Un design stilat
Combinele frigorifice moderne ofera o varietate de culori de la albul clasic la aspectul „perlat”. Atunci cand ai de ales, culorile asa zis premium pot adauga cateva sute de lai bune la pretul aparatului, desi nu ofera nicio functionalitate in plus.
Costul de utilizare pe durata de viata a combinei frigorifice
Costul de utilizare pentru durata de viata a celei mai bune combine frigorifice este compus din pretul de achizitie si costul energiei electrice consumate in ani de zile.
Pentru a compara costurile cu energia a diferitelor modele nu te lua numai dupa clasa energetica. Verifica pe eticheta energetica consumul efectiv al aparatului care este exprimat in kWh/an. Clasa energetica nu indica intotdeauna consumul efectiv.
O combina frigorifica voluminoasa clasa A+++ s-ar putea sa consume mai multa energie decat un model mai mic care are o clasa energetica inferioara. Calculand exact consumul in kWh/an vei putea estima cat mai precis costurile combinei frigorifice alese.
Cea mai buna combina frigorifica: recomandari
Tinand cont de criteriile prezentate in acest articol, iti prezentam mai jos cateva modele de combine frigorifice care ne-au atras atentia. Oferta este insa extrem de variata si poti alege chiar tu din magazinele online recomandate un model potrivit nevoilor si preferintelor personale.
1. Combina frigorifica Bosch KGV58VLEAS, 503 l, Low Frost
Dimensiuni XXL: mai mult spatiu pentru alimentele tale.
Sertar VitaFresh: pastreaza prospetimea alimentelor pe o perioada mai indelungata.
Iluminare LED: iluminarea perfecta a frigiderului pe intreaga durata de viata a aparatului.
Compartimentul de congelator BigBox: mai mult spatiu pentru produse congelate de dimensiuni mari.
Rafturi EasyAccess: rafturi din sticla retractabile – utilizare comoda si vizualizare perfecta a alimentelor.
2. Combina frigorifica Samsung RB31FERNDSA, 339 l, Clasa F, No Frost
Experimentează un nou nivel de organizare și confort cu frigiderul care maximizează eficiența spațiului.
Frigiderele Samsung funcționează cu un compresor cu invertor digital cu 5 cicluri diferite de mișcare, adaptate modurilor de utilizare.
Raftul Easy Slide te ajută să organizezi toate alimentele eficient.
No Frost este tehnologia care răcește într-adevăr uniform și împiedică depunerile de gheață, salvându-te de operaţiunea complicată a decongelării.
3. Combina frigorifica Beko RCNE560E40DZMN, 510 l, NeoFrost Dual Cooling
Harvest fresh – Tehnologia inovatoare in 3 culori simuleaza ciclul natural de lumina solara in compartiment, pentru a pastra mai mult vitaminele din fructe si legume.
Tehnologia NeoFrost Dual Cooling, prin sistemele Active Dual Cooling si No Frost, asigura cele mai bune conditii de conservare, intr-o clasa superioara de eficienta energetica.
Tehnologia Beko Everfresh+ din interiorul frigiderului este perfecta pentru cei care adopta un stil de viata sanatos si consuma fructe si legume proaspete.
Display touch control – XXL Bottle holder – Cooling Fan.
4. Combina frigorifica Whirlpool W5821EOX, 339 l, StopFrost, 6th Sense
6th Sense Control – Asigura un control precis si consistent al temperaturii.
Less Frost – Dezghetarea este chiar mai usoara si mai rapida.
Racire rapida – Pentru a garanta prospetimea si o durata indelungata de depozitare a produselor.
LED – Prezenta LED-lor asigura o luminozitate perfecta in interiorul frigiderului.
Maner integrat – O gama larga de solutii ce vor satisface cele mai exigente cerinte.
5. Combina frigorifica Arctic AK54305+, 291 l, Clasa A+
Cu aceasta combina frigorifica din clasa energetica A+, cu rafturi ajustabile si cutie pentru legume si fructe, folosesti intr-un mod convenabil spatiul necesar pastrarii alimentelor.
FAST FREEZE ZONE – Compartiment superior al congelatorului ce ofera posibilitatea congelarii rapide.
RAFTURI SAFETY GLASS – Rafturile fabricate din sticla cu o rezistenta ridicata ofera o siguranta sporita, prevenind accidentele. Acestea permit plasarea recipientelor grele, de pana la 25 kg, pe orice raft.
Nu folosesc dispersorul de apa, nu este legat la apa, dar el la un interval egal de timp el își face treaba ca și cum ar avea apa. Ce trebuie fac să dezactivez această funcție? Menționez ca modelul ce îl am LG side by side nu are rezervor în frigider, trebuie legat la apa. În locul unde este instalat frigiderul nu poate fi racordat la apa. Vă mulțumesc.