Cum alegi un portofel bărbătesc de calitate

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (15 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi un portofel bărbătesc de calitate? Ce materiale, compartimente și caracteristici trebuie să ofere portofelul bărbătesc potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun portofel barbatescPortofelul a fost și va fi mereu mai mult decât un obiect funcțional. Este un accesoriu care trebuie văzut ca o extensie a personalității, iar un bărbat adevărat va alege mereu un portofel de calitate.

Deși trăim într-o era digitalizată, încă mai sunt obiecte pe care tehnologia nu le poate, și nu ar trebui să le înlocuiască.

Acest lucru se poate spune și despre portofele bărbătești care joacă un rol foarte important în formarea unei prime impresii pozitive.

Portofelul nu este doar un loc în care să păstrezi hârtii de valoare, acte sau carduri de credit. Este un obiect care va transmite informații despre tine, iar dacă vrei să transmită numai informații bune, e necesar să alegi un portofel bărbătesc de calitate.

De ce să alegi un portofel bărbătesc de calitate?

Pe lângă motivele amintite mai sus, păstrează în minte faptul că portofelul este un accesoriu pe care îl vei folosi zilnic. Aceasta înseamnă că portofelul trebuie să fie atât aspectuos, cât și foarte rezistent, practic și cu o configurație profesională.

Dacă vei conștientiza faptul că un portofel de calitate te va pune într-o lumină foarte bună, reușind să atragă într-o anumită măsură respectul celorlalți, vei fi pregătit să plătești ceva mai mult pentru un portofel de calitate.

Cum alegi un portofel bărbătesc de calitate

Portofel barbatesc de calitate din pieleCu toate acestea un preț ridicat nu indică mereu calitatea, și cu oferta foarte vastă care există pe piață, ar putea să fie dificil să alegi cel mai bun portofel bărbătesc pentru tine.  

Acesta este motivul pentru care te încurajăm că consulți un ghid de cumpărături, ca acesta de față, pentru a învăța să identifici un portofel de calitate, chiar și atunci când îl cumperi online.

Vei găsi un portofel bărbătesc de calitate care să te reprezinte dacă vei ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipuri de portofel bărbătesc

  • Portofel bărbătesc bifold

Portofelul bifold este cel mai popular și este o soluție de compromis între celelalte modele. Denumirea vine de la faptul că este format din două părți și se deschide asemănător cu o carte. Acest model este perfect pentru bărbații care au un stil de viață alert și preferă să își țină portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor.

În general, acest tip de portofel are dimensiuni ideale pentru a putea fi folosit rapid, are un design practic și comod, și cel mai important, compact.

Este un model potrivit pentru bărbații tineri, între 25 și 30 de ani, fiind un model practic, elegant și modern în același timp. De asemenea, este un compromis între aspect și utilitate. Este mai puțin compact decât un portofel exclusiv pentru bancnote, dar mai bine compartimentat, deși nu foarte întrucât o compartimentare mai generoasă i-ar crește volumul.

Variațiuni de stil există, cele mai cunoscute fiind portofele bifold cu capsa sau fără. Diferența este că cele cu capsă vor ține portofelul închis atunci când acesta va fi supraîncărcat.

  • Portofel bărbătesc trifold

Acest model de portofel este compus din trei părți, iar sistemul de închidere poate fi prin rulare sau parte peste parte. Este un model preferat de bărbații de peste 40 de ani care optează pentru spațiu în detrimentul comodității.

Portofelul bărbătesc trifold are cel mai complex design, principalul lui avantaj fiind faptul că este foarte bine compartimentat și foarte complex. Îți va permite să porți cu tine atât bani și carduri, precum și acte importante precum: buletin, permis, actele mașinii, etc.

Deoarece va fi în mod evident mai încărcat, nu va putea fi purtat în haine, la fel cum poate fi purtat un portofel bifold sau un portofel de sacou. Acesta va încăpea doar într-o servietă sau geantă.

Așadar, dacă ești un bărbat care este obligat de muncă sau alte considerente să porți o geantă, acest portofel poate fi destul de practic pentru tine. În caz contrar, ar fi mai înțelept să optezi pentru alt tip de portofel.

Dacă îți dorești un portofel bărbătesc de calitate cu adevărat încăpător alege unul trifold. Iar dacă încă nu este destul, alege unul care, pe lângă cele trei părți, mai are o parte adițională ca un „sertar” adițional.

  • Portofelul pentru călătorii sau portofelul de haină

Portofel barbatesc pentru calatoriiEste cea mai compactă variantă de portofel, gândită special pentru a permite accesul rapid la acte de călătorie, precum biletele, sau la cărțile de vizită. Este potrivit bărbaților care obișnuiesc să călătorească des și conștientizează ce neplăcut este să trebuiască să caute sau a se chinui să scoată actele de transport dintr-un portofel foarte aglomerat.

Poate fi purtat ca un portofel unic, având suficient spațiu pentru bani, sau ca al doilea portofel, special pentru acte sau cărți de vizită.

Este de asemenea, un model deosebit de discret și de subțire, putând fi purtat, fără a fi observat, în buzunarul de la haină.

Ca și design, este mai înalt decât modele anterioare și se închide în două părți. Este asemănător cu o husă de telefon la dimensiuni și cu siguranță este un accesoriu care conferă clasă.

  • Portcardul și portofelul bărbătesc cu clips pentru bani

O altă variantă foarte compactă a portofelului bărbătesc este portcardul sau portofelul cu clips pentru bani. Acest portofel este unul din două părți sau cu deschidere în acordeon, deosebit de subțire. Este cel mai slab compartimentat, fiind în deosebi destinat cardurilor de credit.

Este portofelul potrivit pentru bărbații care lucrează des cu carduri de credit și cărora ideea de a căuta un card într-o mare de chitanțe și alte acte nu le surâde deloc. În general oamenii de afaceri preferă acest tip de portofel.

Fiind un portofel relativ micuț, încape cu ușurință în buzunarul de la pantaloni sau de la haină, deși un bărbat respectat va purta mereu portofelul în buzunarul de la haină. Dacă totuși este nevoie să poarte și cash, acest portofel are o agrafă specială numită „clips”, dispusă pe mijlocul portofelului în zona de îmbinare, care va ține banii în siguranță.

De asemenea, nu este deloc demn de respect pentru un bărbat să scoată bani șifonați din portofel. Acest sistem de păstrare a banilor însă îi va păstra drepți.

Acesta este motivul pentru care portofelul cu clips pentru bani este un model deosebit de rafinat, cu toate acestea trebuie să ți cont de personalitatea ta sau a persoanei căreia vrei să faci cadou un astfel de portofel. Nu tuturor le surâde idea de a li se vedea toți banii din portofel în momentul  în care acesta este deschis.

Materialul indică nivelul de calitate

Portofel babrbatesc trifold din piele naturalaAșa cum poate ai anticipat deja, un portofel bărbătesc de calitate este unul fabricat din piele. Cu toate acestea, nu orice tip de piele este calitativă. Întrucât portofelul va fi foarte folosit ai nevoie de o piele de mare calitate pentru a-i prelungi cât mai mult viața.

Pielea de căprioară sau pielea „boxcalf” este cea mai calitativă piele din care poate fi confecționat un portofel bărbătesc. Dar dacă ești împotriva folosirii pielii naturale în acest fel, poți opta pentru piele sintetică, dar ține minte că aceasta va rezista mult mai puțin.

Modul în care este vopsită pielea contează de asemenea. Poți recunoaște o piele de calitate dacă îi poți observa pori fini. Un portofel foarte fin ai cărui pori nu se pot observa este vopsit printr-o tehnică ce va face ca aspectul portofelului să se deterioreze mult mai repede. Vei observa că aceasta se va aduna în locul unde este îndoit, iar în timp va putea chiar să se exfolieze.

Un portofel bărbătesc de calitate nu va avea piele doar la exterior. Segmentele de separare ar trebui să fie fabricate din același tip de piele, nu din alte materiale precum un țesut elastic textil. În general, inserțiile de material textil în portofel se vor uza foarte repede din cauza rezistenței limitate la frecare.

Chiar dacă vei cumpăra online, alege un vânzător care îți oferă cât mai multe poze cu produsul în interior. Mulți vânzători nu oferă poze de interior și menționează doar materialul din care este fabricat portofelul în exterior. Așadar alege să cumperi de la un vânzător care îți oferă cât mai multe detalii despre portofel.

În cazul unui portofel bărbătesc specializat, cum este cel portcardul, mai pot apărea inserții de metal. Asigură-te că acesta este inoxidabil și că finisajul este de calitate și nu își va schimba culoarea în timp. Alte portofele au o carcasă din plastic îmbrăcată în piele.

Alte detalii care indică un portofel bărbătesc de calitate

Modul în care sunt construite elementele de separeu din interior este un alt indiciu al calității. Separatoarele pentru carduri si acte pot fi construite fie din bucăți de piele suprapuse, fie prin crearea de tăieturi într-o sigură bucată de piele.

Prima metodă este mai costisitoare, dar și mai rezistentă, în timp ce a doua metodă este mai ieftină pentru producător, deoarece se folosește mai puțină piele. Din păcate însă, această diferență nu se regăsește în prețul final, în plus, a doua metodă este mai slab calitativă deoarece tăieturile din bucata de piele se vor lărgi în timp și nu vor mai ține la fel de sigur cardurile.

Portofel hitech din aluminiu cu protectie pentru carduriUn alt detaliu important sunt marginile. Majoritatea producătorilor produc portofele ale căror margini sunt „învelite” cu un strat de piele. Dar un portofel bărbătesc de calitate va avea margini învelite dublu, și vei recunoaște aceste portofele deoarece au marginile ceva mai groase.

Această metodă va face ca marginile să fie mai rezistente. Dacă portofelul nu are margini învelite, acesta le va avea vopsite. Marginile vopsite pot să fie în aceiași culoare, sau pentru portofele mai moderne, vor fi în culori puternice precum albastru, verde, magenta sau roșu. Alege cromatic un portofel în așa fel încât să se potrivească cu personalitatea ta.

Colțurile trebuie să fie mereu rotunjite, altfel nu putem vorbi de un portofel bărbătesc de calitate. Acest detaliu, aparent nesemnificativ, va face ca portofelul să fie mai comod, deoarece nu te vei lovi în colțuri, dar și mai rezistent.

Portofelele cu colțuri nerotunjite se vor agăța în țesăturile hainelor, se vor uza mai repede, și vor încuraja ruperea cusăturilor în timp. De asemenea, un portofel cu colțuri rotunjite va fi mai ușor de introdus în buzunar, deoarece nu se va prinde în haine.

Întreținere

Indiferent ce fel de portofel alegi, un portofel bărbătesc își va păstra calitatea doar dacă va fi tratat în mod corespunzător. În acest sens sunt câteva lucruri pe care ar trebui sau nu să le faci. Este bine să porți în portofel bani și acte pe care le vei folosi în fiecare zi, dar nu este recomandat să îți porți toate cardurile cu tine.

De exemplu, poate nu ai nevoie în fiecare zi de toate cardurile de reduceri de la toate farmaciile din oraș. Dacă porți prea multe obiecte din plastic ca și acestea, riști să îți deteriorezi foarte tare portofelul.

Un al lucru pe care trebuie să îl faci este acela de a curăța destul de des interiorul portofelului pentru ca acesta să nu fie aglomerat cu chitanțe sau alte obiecte care nu sunt necesare. Un portofel dezordonat nu este nici elegant, nici sănătos pentru viața portofelului.

Ar trebui să ai un portofel special pentru cărțile de vizită, și să nu le porți în portofelul de zi cu zi. Dacă porți multe cărți de vizită în portofel acestea pot întinde materialul și să forțeze cusăturile. De fapt orice este mai gros de un card de credit nu ar trebui să fie purtat în portofel deoarece îl va deteriora destul de tare.

Având aceste informații la dispoziție suntem siguri că vei lua cea mai bună decizie. Nu uita că o altă metodă buna de a-ți da seama dacă un portofel își merită sau nu banii, este acela de a consulta opinia altor cumpărători.

Cel mai bun portofel bărbătesc: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de potofele bărbătești de calitate care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Portofel aluminiu mat rosu Tru Virtu Money & Cards

Portofel aluminiu mat rosu Tru Virtu Money & CardsPortofel Hi-TECH-ul inovativ – maxima functionalitate la dimensiuni reduse.
Realizat dintr-un aluminiu elegant mat, avand o suprafata satin perfect finisata care a fost creata printr-un tratament complex a suprafetei din aluminiu.
Portofel Hi-Tech care iti protejeaza cardurile si continutul in general.
Dispozitiv inovator de stocare cu manipulare facila pentru utilizator pentru pana la 30 de bancnote (toate valutele).
Suport pentru card de pana la 4 carduri (de credit si carduri de numerar combinate) sau pana la 17 carti de vizita.

Vezi detalii si pret

2. Portofel pentru Barbati din piele naturala La Martina

Portofel pentru Barbati din piele naturala La MartinaPortofelul “La Martina” poarta cu el rafinamentul si bunul gust al barbatului pe care il va insoti.
Este discret, subtire, cu doua compartimente de bancnote si multe spatii de depozitare pentru carduri si carti de vizita.
Portofelul negru este confectionat din piele naturala lucru care il va face sa reziste in timp.
Barbatii ar fi incantati sa primeasca un asemenea cadou.
Dimensiuni: 11.5 x 9 x 1 cm

Vezi detalii si pret

3. Portofel barbatesc U.S. Polo Assn.

Portofel barbatesc U.S. Polo Assn.

Culoare: negru, gri
Buzunare: sloturi pentru card, buzunare interioare suplimentare
Compozitie
Exterior: 50% piele, 50% poliuretan
Captuseala: 100% poliester
Dimensiuni: 10 x 13 x 2 cm

Vezi detalii si pret

4. Portofel barbati negru din piele naturala Pierre Cardin

Portofel barbati negru din piele naturala Pierre Cardin

Portofelul de barbati Pierre Cardin GPB424 din piele naturala, este un accesoriu smart-casual, usor de asortat.
Modelul subtire, bine compartimentat permite purtarea in buzunarul sacoului sau al pantalonilor fara a da un aspect neplacut.
Acest portofel este confectionat din piele naturala de calitate, prezinta holograma de autenticitate si este livrat intr-o cutie eleganta fiind cadoul ideal.
Lungime: 13 cm – Inaltime: 10 cm
Compartimente: Acte, Bancnote, Carti credit, Monede

Vezi detalii si pret

5. Portofel pliabil maro de piele Fossil Ryan

Portofel pliabil maro de piele Fossil Ryan

Tip: portofel pliabil
Culoare: maro
Material: piele
Detalii: sloturi pentru card, compartiment pentru bancnote, buzunar pentru CI
Compozitie: piele
Dimensiuni: 11 x 2 x 9 cm

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată