Cea mai bună barcă cu telecomandă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună barcă cu telecomandă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă barca cu telecomandă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna barca cu telecomandaDacă îți amintești de prima mașinuță cu telecomandă pe care ai controlat-o, nu îți va fi greu să îți imaginezi de ce o barcă cu telecomandă este o idee atât de bună.

Dacă locuiești într-un loc aproape de o apă, ai nevoie de un hobby distractiv, sau vrei să îi oferi copilului tău o jucărie care să îl determine să petreacă mai mult timp afară, o barcă cu telecomandă este o idee foarte bună.

Pe piață găsești multe modele, ceea ce face alegerea mai dificilă. În acest articol însă, îți prezentăm cum o poți alege pe cea mai bună.

Top 3 bărci cu telecomandă recomandate

De ce să alegi cea mai bună barcă cu telecomandă?

Cel mai bun lucru legat de bărcile cu telecomandă este acela că folosirea lor poate deveni un hobby pentru oricine.

Dacă ești un iubitor de navigație și al bărcilor în general, vei adora să ai câteva modele la scară ale bărcilor celebre sau preferate, pe care le poți naviga pe apă, de la distanță. Piața are foarte multe opțiuni.

De asemenea, prețurile acestor obiecte pot varia destul de mult. Dacă nu îți faci bine temele, ai putea ajunge să cumperi o barcă cu telecomandă care nu îți satisface așteptările.

Cum alegi cea mai bună barcă cu telecomandă

Există multe detalii de care trebuie să ții cont. În primul rând, trebuie să decizi ce vrei să faci cu una. Cauți o barcă pentru copilul tău sau vrei să iei în serios acest hobby și să te înscrii în competiții?

Pentru a face alegerea bună, trebuie să ai în vedere și anumite norme de siguranță, mai ales dacă aceasta va fi utilizată de către copii.

Ce contează mai mult pentru tine? Viteza, aspectul sau durabilitatea? Toate aceste detalii trebuie stabilite înainte de a te apuca de căutări.

Cu o ofertă din ce în ce mai bogată pe piață, ar putea să îți fie foarte greu să iei o decizie bună. În plus, nu vrei să pierzi timp prețios în magazine sau să fii păcălit de un comerciant.

Am conceput acest ghid de cumpărături cu scopul de a te ajuta. Citește-l cu atenție și astfel vei învăța cum să identifici criteriile pe care barca cu telecomandă ideală pentru tine trebuie să le îndeplinească.

Vei face o investiție potrivită pentru bugetul tău, cu siguranță!

Tipuri de bărci cu telecomandă

Așa cum există mai multe tipuri de bărci normale, tot așa există mai multe modele de bărci cu telecomandă. Pentru a te putea bucura cu adevărat de una, este necesar să știi ce tip ți se potrivește cel mai bine.

 • Barcă cu telecomandă cu pânze

Barca cu telecomanda cu panzeLa fel ca bărcile reale, acest tip de barcă are pânze, deci nu necesită combustibil sau baterie pentru a se mișca. Totuși, vei avea nevoie de baterii pentru a asigura funcționarea sistemului de transmisie și control.

Pentru a se mișca, barca se va folosi de vânt. Asta înseamnă că este un model ușor de întreținut, cu puține cheltuieli ulterioare din partea ta.

Este ideal pentru persoanele care deja au experiență cu bărcile full-size sau pentru cei care au acest hobby de mai mult timp.

 • Barcă cu telecomandă cu motor

Acestea se aseamănă cu bărcile de viteză. Cei care sunt amatori ai curselor cu astfel de bărci sunt interesați de acest model. Cu toate acestea, nu sunt recomandate începătorilor deoarece este nevoie să dezvolți o anumită dexteritate pentru a le putea controla corespunzător.

Dacă vrei o variantă pentru destindere, cel mai bine ar fi să alegi o barcă cu telecomandă sport, întrucât au viteze mai mici și sunt o alegere grozavă pentru începători.

Bărcile cu motor miniaturale sunt foarte performante, dar au și un consum foarte mare de resurse, indiferent că este vorba de baterii sau combustibil. Pentru a atinge viteze mari, este nevoie de un consum mare.

 • Barcă cu telecomandă la scală

Aceste modele nu sunt pentru viteză, nici pentru divertisment. Se adresează admiratorilor de ambarcațiuni pe apă și pot deveni piese de colecție. Practic acestea reprezintă o copie miniaturală fidelă al unui model de barcă.

Cu cât are mai multe detalii corespondente, cu atât modelul este mai spectaculos. Nu sunt făcute pentru a atinge viteze mari, ci pentru a fi admirate.

Atunci când vrei să cumperi o barcă cu telecomandă pentru copii:

Cea mai bună barcă cu telecomandă de pe piață este, cu siguranță, prea puternică pentru copii și chiar periculoasă dacă nu este în mâini bune. Trebuie să iei în considerare mai multe aspecte înainte de a-i oferi copilului tău un astfel de cadou.

O barcă ce funcționează cu electricitate este cea mai bună pentru copii, deoarece pot fi folosite în piscine și lacuri. Sunt mai ușor de condus, dar, în același timp, distractive și destul de rapide. De asemenea, nu fac mult zgomot, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate fără grijă în spații publice.

Majoritatea bărcilor cu telecomandă necesită asamblare înainte de prima utilizare sau înainte de fiecare utilizare. Este înțelept să alegi un kit cât mai ușor de asamblat, din componente puține, pentru un începător sau un copil.

Cum alegi cea mai bună barcă cu telecomandă în funcție de buget?

Modelele mici, electrice sunt potrivite pentru lacuri mici. Acestea vor fi mai ieftine decât cele ce funcționează cu combustibil. Cele mai ieftine opțiuni sunt bărcile electrice care par a fi de jucărie. Pot fi folosite chiar și în piscine. Nu vor avea viteze mari, dar sunt simplu de controlat, ceea ce le face ideale pentru cei mici.

Barca cu telecomanda de vitezaLa celălalt capăt găsim bărcile cu telecomandă care funcționează cu combustibil, așa-numitele bărci de viteză. Acestea sunt cele mai bune modele pentru competiții, putând atinge viteze de până la 100 km/h. Totuși, vor avea nevoie de o întreținere mai minuțioasă și este nevoie de timp pentru a învăța cum să le controlezi.

Aspectele care vor influența cel mai mult valoarea produsului sunt durabilitatea și orice elemente extra de siguranță. Cele care pot fi folosite pe ape agitate sau zile cu mult vânt, vor costa mai mult. Orice aspecte în plus, precum funcția de alertare al nivelului scăzut al bateriei, vor adăuga numere la prețul de achiziție.

Opțiuni de alimentare

Pe lângă bărcile cu telecomandă cu pânze, există modele care funcționează pe combustibil, baterii sau nitro.

 • Barcă cu telecomandă pe baterie – Acestea sunt ușor de operat și de întreținut. Nu sunt zgomotoase și pot fi utilizate atât în spații închise cât și pe lacuri în natură. Totuși, sunt limitate de capacitatea bateriei, și nu pot parcurge distanțe mari până să aibă nevoie de o reîncărcare.
 • Barcă cu telecomandă pe nitro – Sunt mai rapide și foarte sensibile la comenzile tale. În comparație cu o barcă cu telecomandă pe baterii, viteza acestora este mult mai mare, dar nu mai mare decât cea a modelelor pe combustibil. Dezavantajul este că performanța este greu de întreținut. Dacă nu ești dispus să te murdărești și să deprinzi anumite skill-uri noi, poate nu este modelul potrivit pentru tine. Nici la capitolul zgomot nu stau prea bine, în plus scot fum. Sunt și foarte scumpe.
 • Barcă cu telecomandă pe combustibil – Au o dimensiune mai mare decât alte modele. Totuși, sursa de energie este mai ieftină, iar modelul este mai ușor de întreținut.

Bateria

Dimensiunea bărcii va determina și capacitatea bateriei. Cu cât barca este mai mare, cu atât mai multă energie va consuma bateria pentru a-ți permite să folosești barca așa cum dorești. Totuși, este bine să alegi un model căruia îi vei putea pune ulterior o baterie mai mare, dacă crezi că va fi necesar.

Indiferent de capacitatea bateriei, vei descoperii curând că ai nevoie de rezerve. Unii producători livrează modelul dorit de barcă cu o baterie de schimb, în timp ce alții nu. Asta înseamnă că va fi probabil să fii nevoit să găsești singur bateria potrivită.

Când selectezi bateria inspectează: capacitatea (cu cât e mai mare, cu atât mai bine), mAh și durata de încărcare. O baterie care îți poate oferi minute în plus de distracție merită.

Viteza maximă

Dacă ai nevoie de o barcă cu telecomandă care să atingă viteze mari, dar alegi un model ieftin, cu siguranță vei fi dezamăgit de achiziția ta.

Desigur, bărcile de viteză nu sunt recomandate pentru începători, deoarece aceștia nu au abilitățile de control suficient de dezvoltate, ceea ce ar putea duce la accidentarea bărcii.

Este nevoie de experiență pentru a reuși asta. Așadar, chiar dacă îți cumperi un model de mare viteză, navighează cu precauție la viteze mai mici, până deprinzi abilitățile necesare.

Control

Telecomanda este și ea foarte importantă. Regula este să alegi un model cât mai intuitiv și mai ușor de utilizat. Dacă nu găsești rapid și fără prea multă bătaie de cap butoanele potrivite, telecomanda te va încurca, indiferent de funcțiile speciale pe care le oferă.

Un alt lucru la care să fii atent este puterea de transmisie. Recomandarea specialiștilor este să folosești modele 2.4GHz, deoarece aceasta va ajunge la barca ta printre alte bărci din apropiere, fără a pierde conexiunea.

Sistem de ghidaj barca cu telecomandaBineînțeles, cu cât vor fi mai multe bărci în aceeași zonă, cu atât vor exista mai multe interferențe. O telecomandă cu o putere de transmisie mică în acest mediu, va pierde ușor conexiunea cu barca ta.

Manevrabilitate

Fiecare barcă cu telecomandă diferă la acest capitol. Asta pentru că raza de rotație diferă de la model la model. Spre exemplu, o barcă cu telecomandă catamaran se va deosebi la acest capitol de una care imită un model de război.

Nu poți vira o barcă lungă în același mod în care ai opera o barcă scurtă, nici una înaltă, la fel de ușor ca una mai scundă. Ține cont de manevrabilitate când alegi o astfel de barcă. Astfel, vei reuși să faci selecția cea mai bună pentru scopul în care vrei să o folosești.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună barcă cu telecomandă?

 • Baterii – necesare pentru telecomandă, indiferent de tipul de alimentare al bărcii.
 • Încărcător – pentru bateria bărcii.
 • Transmițător
 • Propulsoare
 • Bandă adezivă rezistentă la apă – pentru etanșarea bărcii, astfel încât apa să nu aibă nicio șansă să pătrundă în aceasta și să crească riscul de scufundare.
 • Motor răcit cu apă
 • Alertă de baterie pe punctul de a se descărca
 • Propulsoare cu senzori – nu se pornesc decât atunci când sunt sub apă. Este o măsură de protecție, mai ales pentru copii.

Norme de siguranță

 1. Dacă barca rămâne fără alimentare într-o zonă cu apă adâncă, nu înota după ea. Așteaptă ca aceasta să fie adusă la mal.
 2. Nu opera o barcă cu telecomandă în timp ce stai în apă.
 3. Nu naviga o barcă cu telecomandă în apropierea altor înotători. Acestea nu sunt jucării, și pot reprezenta un pericol real pentru ceilalți. Propulsoarele au dimensiuni similare cu cele ale modelelor normale, și pot tăia prin carne.
 4. Nu folosi barca cu telecomandă pentru a fugări rațe sau lebede de pe lac, ori alte animale din acest mediu.
 5. Atenție la propulsoare. Când nu este în funcțiune, cel mai bine este să le acoperi, pentru ca nimeni să nu se lovească în ele.

De unde să cumperi cea mai bună barcă cu telecomandă?

Barca cu telecomanda cu panzeDe îndată ce ai hotărât scopul în care vrei să o folosești, ești pregătit să începi să cauți modelul potrivit pentru tine. Următorul pas este acela de a te interesa care sunt cei mai buni și renumiți producători în domeniu, mai ales dacă vrei un model pentru competiție. Astfel poți alege un model de calitate chiar dacă ești un începător.

Acestea pot fi găsite în magazine de specialitate sau, cel mai ușor, poți găsi cea mai bună barcă cu telecomandă online. Vei putea compara mai multe modele care te interesează, deoarece le găsești mai ușor.

În plus, prețul poate fi mai mic decât într-un magazin tradițional, comerțul online funcționând ușor diferit, reducerile și ofertele speciale fiind mai ușor de implementat.

Concluzii

Nu uita să consulți părerea altor utilizatori. Astfel vei putea să te bazezi pe experiența lor pentru a determina dacă investiția este una care merită, sau dacă produsul are probleme care nu sunt sesizabile în descrierea făcută de producător.

Având la dispoziție toate aceste resurse și informații, vei putea alege cea mai bună barcă cu telecomandă.

Cea mai bună barcă cu telecomandă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de bărci cu telecomandă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Barca RC cu telecomanda AMEWI WaveX

Barca RC cu telecomanda AMEWI WaveXFoarte rapida, stabila si atractiva cu un design hidrodinamic, barca WaveX are un motor Brushless (fara perii).
Frecventa de 2,4 GHz face ca barca sa fie controlata cu o mare precizie.
Barca ajunge la o viteza uimitoare pentru dimensiunea ei, pana la 45 km / h.
RTR – Ready to Run (aveti tot ce va trebuie in pachet pentru a va juca cu acest produs).
Avand o rotatie foarte mare a elicei, acest produs functioneaza doar in apa.

Vezi detalii si pret

2. Barca RC cu telecomanda si panze AMEWI Katamaran

Barca RC cu telecomanda si panze AMEWI KatamaranCaracteristicile excelente ale navigatiei sunt garantate de materiale cum ar fi: catargul si bratul din fibra de sticla, servomotoarele de 2 x 9g, telecomanda radio de 2,4 GHz si cele doua corpuri.
Instalarea este simpla – prin urmare, catamaranul este la fel de potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru capitanul experimentat.
Aceasta barca are doar motoare pentru directie, deplasarea se face cu ajutorul panzelor si a vantului.

Vezi detalii si pret

3. Barca RC cu telecomanda Mad Shark

Barca RC cu telecomanda Mad SharkMad Shark are un motor 390 er, racit cu apa, acesta va duce barca Mad Shark la aproximativ 30 km / h.
Avand o rotatie foarte mare a elicei, acest produs functioneaza doar in apa.
Coca este realizata dintr-un material plastic rezistent la ABS.
Servo directie 9g pentru controlul carmei.
RTR – Ready to Run (aveti tot ce va trebuie in pachet pentru a va juca cu acest produs).

Vezi detalii si pret

4. Barca RC cu telecomanda Blue Barracuda

Barca RC cu telecomanda Blue BarracudaBarca Blue Barracuda ofera o siguranta la balansare datorita design-ului hidrodinamic si functia de auto-redresare.
Un motor electric de mare putere – Echipata cu racirea activa a motorului.
Rezistenta electronica la contactul cu apa.
Protectie impotriva accidentelor.
Barca atinge o viteze de pana la 20 km/h.
Controlul: inainte / inapoi / stanga / dreapta.

Vezi detalii si pret

5. Barca RC cu telecomanda Mini Speed Boot RTR

Barca RC cu telecomanda Mini Speed Boot RTRO mini barca cu motor distractiva atat pentru cada de baie, piscina, iaz etc.
Relaxarea perfecta pentru capitanii acestui hobby.
Barca este alimentata de doua elice mici.
Manevre: inainte / inapoi, dreapta / stanga .
Calatoria dureaza aproximativ aproximativ 5 minute.
Cablu de incarcare integrat in telecomanda.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată