Cea mai bună căsuță de joacă pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună căsuță pentru copii? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă căsuța pentru copii potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna casuta de joaca pentru copiiDacă e să privim în trecut la copilăria noastră, probabil jocul nostru preferat era „de-a mama și de-a tata”, „de-a magazinul”, sau alte jocuri care simulau viața în propria gospodărie, sau propria afacere.

Mulți dintre noi se foloseau din plin de imaginație pentru multe componente ale jocului, cum ar fi casa sau clădirea „magazinului”.

Ei bine, dacă îți dorești ca și copilul tău să se bucure de aceste jocuri, dar la un alt nivel, poți foarte bine să îi cumperi propria căsuță în miniatură, în care să se poată juca singur, cu tine sau cu alți copii. Este probabil cadoul pe care ni l-am fi dorit și noi atunci când am fost mici.

Joaca este foarte importantă pentru copii, iar tu le poți stimula dorința de a se juca, cumpărând cea mai bună căsuță pentru copii.

Top 3 căsuțe pentru copii recomandate

De ce să alegi cea mai bună căsuță pentru copii?

Așa cum am amintit deja, joaca este foarte importantă pentru copii. Asta nu doar pentru cu cei mici se distrează și se bucură de emoții pozitive, dar joaca are un rol important în dezvoltarea armonioasă a copilului pe plan fizic, cognitiv și chiar social.

În plus, joaca afară îl ține departe pe copil de activități dăunătoare, cum ar fi statul la TV toată ziua, sau pe dispozitivele electronice. Faptul de a cumpăra o căsuță pentru copii, le va stimula acestora imaginația și dorința de a se juca cât mai mult afară.

Totuși, achiziția unei astfel de căsuțe este un beneficiu și pentru tine. Dacă o alegi pe cea potrivită, aceasta va arăta minunat în grădina ta, și îți va da prilejul de a-ți admira copilul în timp ce se bucură din plin de joacă.

În plus, copiii nu vor mai trebui să meargă într-un parc pentru a-și consuma energia, deoarece au deja spațiul favorit de joacă, exact la tine în curte.

Cum alegi cea mai bună căsuță pentru copii

Pentru ca tu și copilul tău să vă puteți bucura de toate beneficiile unui astfel de spațiu de joacă, trebuie să te asiguri că cumperi cea mai bună căsuță pentru copii.

Prețurile unui astfel de echipament de joacă poate varia foarte mult în funcție de dimensiuni, materiale, accesorii, sau particularități speciale de design.

Bugetul nu ar trebui să fie singurul criteriu pe care să îl iei în considerare atunci când cumperi o căsuță pentru copii. Siguranța de care copii se vor bucura jucându-se în ea și în jurul ei, ar trebui să fie un criteriu de selecție foarte important.

Cu multitudinea de variante existente pe piață, suntem siguri că nu îți este ușor să faci o alegere, știind sigur că o faci pe cea mai bună.

De aceea am decis să venim în ajutorul tău și am întocmit acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a cumpăra cea mai bună căsuță pentru joaca celor mici. La final, am selectat pe baza criteriilor de mai jos, cele mai bune căsuțe disponibile acum pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Așadar, pentru a face o achiziție de care copilul tău să se bucure din plin, citește cu atenție următoarele informații importante.

Locație

Știm că atunci când te gândești la o căsuță pentru copii, îți imaginezi una afară, poate chiar o căsuță în copac sau una cu scări. Astăzi însă, poți găsi foarte bine și căsuțe de joacă pentru interior.

Astfel copilul va putea avea propriul spațiu de joacă preferat în casă, și se va putea bucura de joaca în căsuță chiar și în sezonul rece sau atunci când vremea afară nu este favorabilă.

Iată cum să faci alegerea:

 • Căsuță pentru copii de interior

Trebuie să te aștepți ca acestea să fie considerabil mai mici decât modelele pentru exterior. La urma urmei e de înțeles, deoarece, cel mai probabil, spațiul în casă este mult mai limitat.

De asemenea, multe dintre acestea sunt confecționate din materiale mai slabe, cum ar fi cartonul. Motivul este unul care ține de componenta practică, deoarece este mult mai ușor să manevrezi, să asamblezi sau să dezasamblezi o căsuță pentru copii din carton.

Mai poți găsi și căsuțe pentru copii tip cort. Acestea sunt ideale pentru interior, deoarece sunt compuse în mare parte din pânză, deci sunt foarte ușor de repoziționat sau de depozitat. În plus, cortul provoacă imaginația copiilor într-un alt mod.

 • Căsuță pentru copii de exterior

În cazul modelelor pentru exterior se pune mare accent pe durabilitate. Asta deoarece, în lipsa cadrului ocrotitor din interior, afară căsuța va fi supusă condițiilor de climă și de vreme, la ploaie, soare și vânt puternic.

De aceea, acestea sunt modele mai grele, confecționate din materiale mai rezistente, cum ar fi lemnul sau plasticul. De asemenea, pot fi mai mari și mai complexe decât cele pentru interior, dar și mai scumpe.

Siguranța copilului

Casuta pentru copii de calitateDupă ce ai decis locația în care vei poziționa căsuța pentru copii, următorul pas este să stabilești dacă aceasta prezintă vreun pericol pentru cel mic.

Este responsabilitatea părinților să se asigure că orice obiect sau spațiu folosește copilul pentru a se juca, este sigur și nu îl pune în pericol. Chiar și căsuțele pentru copii pot prezenta risc de accidentare dacă nu corespund unor norme de siguranță clare.

Pentru a te asigura că modelul pe care vrei să îl alegi este sigur pentru copil, acesta trebuie să corespundă cu standardul EN71, care oferă reglementări în ce privește jucăriile pentru copii mai mari de 3 ani.

Verifică dacă producătorul a ținut cont de acest standard. Informația ar trebui să se găsească undeva în fișa produsului.

Atunci când cumperi din surse necunoscute, la un preț suspicios de convenabil, este foarte probabil să nu cumperi de fapt un produs sigur pentru copil. Pentru a evita un astfel de deznodământ, verifică simbolul CE pe eticheta produsului. Acest simbol atestă faptul că produsul este conform normelor europene.

Când produsul ajunge la tine va trebui să verifici:

 • Siguranța ușilor și a balamalelor (copilul nu trebuie să își poată prinde degetele la ușă.
 • Lemnul trebuie să fie tratat pentru a evita așchiile
 • Ferestre blindate
 • Scări cu suprafață antialunecare

Materiale

Dacă este vorba de o căsuță pentru copii de exterior, aceasta trebuie să fie suficient de robustă pentru a face față cu brio elementelor violente ale naturii. Asta reduce lista materialelor la două: lemnul și plasticul.

 • Căsuța pentru copii din lemn

Căsuțele pentru copii din lemn sunt foarte aspectuoase, durabile și foarte ușor de asamblat. În general, acestea sunt mai mari decât modelele din plastic. Acesta este un avantaj deoarece înseamnă că cei mici vor putea să folosească acest spațiu de joacă, chiar și când nu vor mai fi atât de mici. Probabil se vor putea juca în căsuță câțiva ani.

Deși necesită o întreținere mai minuțioasă, căsuța pentru copii din lemn are avantajul de a fi foarte ușor de personalizat. De exemplu, dacă la început acestea a fost roz pentru că fetița ta voia să se simtă ca o prințesă, anul următor aceasta poate fi vopsită pentru a semăna cu ascunzătoarea unui super-erou.

Deoarece lemnul este foarte solid, în cadrul acestor căsuțe se pot încorpora scări, leagăne sau tobogane.

 • Căsuța pentru copii din plastic

Căsuțele pentru copii din plastic sunt și ele foarte ușor de asamblat. În mod obișnuit, acesta sunt mai mici decât cele din lemn, și mai scunde, fiind potrivite pentru copiii mai mici, ceea ce înseamnă și că pot fi folosite pentru mai puțin timp decât cele din lemn, devenind curând prea mici pentru copil.

Căsuțele pentru copii din plastic au avantajul de a fi disponibile într-o gamă variată de culori. Totuși, dacă aceasta este expusă la soare pentru timp îndelungat, culorile vor deveni fade și își vor pierde intensitatea.

De asemenea, sunt foarte ușor de întreținut și de curățat cu un furtun. Totuși, dacă se întâmple să crape o bucată, sunt foarte greu de reparat.

O căsuță din plastic trebuie neapărat să aibă margini și colțuri rotunjite, pentru a nu prezenta risc de accidentare pentru copii.

 • Căsuța pentru copii din carton

Casuta pentru copii din cartonCăsuțele din carton sunt destinate pentru interior. Așa cum probabil ai preconizat, cartonul este un material slab, care nu va dura foarte mult.

În cel mai bun caz, dacă ai un copil foarte cuminte, acesta ar putea rezista câteva luni, dar astfel de scenarii ideale sunt greu de găsit, deci în majoritatea cazurilor o căsuță din carton va rezista pentru câteva săptămâni. De fapt sunt gândite ca obiecte de unică folosință oarecum.

Avantajul este acela că, pe lângă faptul că îi oferă copilului un loc de joacă inedit în propria cameră, acestea sunt adesea îmbogățite cu activități speciale pentru cei mici.

De exemplu, aceștia ar putea avea posibilitatea de a-și personaliza căsuța, colorând desenele care sunt imprimate pe pereții exteriori ai căsuței. Alte modele pot fi însoțite de accesorii care să îi permită copilului să decoreze după bunul plac interiorul și exteriorul acesteia.

 • Căsuța pentru copii din material textil

Materialele textile se utilizează în fabricarea căsuțelor tip cort. Acestea sunt o variantă bună pentru interior. Deoarece sunt ușoare, acestea se pot asambla, dezasambla, repoziționa sau depozita cu mare ușurință.

Desigur, nu sunt foarte rezistente, dar for putea fi folosite de către copil, 1 an sau chiar doi, în funcție de dimensiunea acesteia.

Dimensiuni și forma

Căsuțele de joacă pentru copii sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni și forme. În mod normal, modelele mai mari sunt mai bune, mai ales dacă îți dorești ca cei mici să folosească această căsuță ani de zile.

Este bine să te gândești din timp la locația pe care vrei să o rezervi căsuței, iar apoi să alegi cea mai mare căsuță pe care ți-o permiți, din prisma spațiului disponibil, dar și al bugetului.

În ceea ce privește forma acestora, există câteva tipuri principale:

 • Tradițională

Acestea sunt căsuțe cu forma clasică, cu un singur nivel. Sunt potrivite pentru curțile sau grădinile mai mici.

Deoarece nu au scări sau trepte, acestea sunt ideale pentru copiii mai mici.

 • Turn

Cort de joaca pentru copiiAceste căsuțe sunt poziționate deasupra pământului, fiind sprijinite pe structuri verticale din lemn. Copii au acces la căsuță urcând o scară, și se pot bucura de o priveliște minunată de la înălțime.

Acestea sunt modele foarte convenabile, deoarece le oferă copiilor și un spațiu mare de joacă sub căsuță, unde se pot bucura de umbră.

 • Cu etaj

Aceste căsuțe pentru copii au două etaje și o scară în interior. Este de așteptat ca înălțimea acestei căsuțe să fie mai mare.

De asemenea, dimensiunea camerelor poate fi diferită. Este o opțiune perfectă pentru familiile cu mai mulți copii.

Elemente de design

 • Ferestrele – Toate căsuțele pentru copii vor avea, într-o formă sau alta, ferestre pentru a permite luminii să pătrundă în interiorul căsuței. Unele au doar decupajul ferestrei, ceea ce înseamnă că frunze, sau chiar ploaia poate pătrunde în interior. Altele sunt dotate cu un tip de protecție împotriva acestor elemente.

  Ferestrele cu protecție, sunt o opțiune mai bună, deoarece, în timp ce permit luminii să intre în căsuță, îi protejează pe cei mici de acțiunea factorilor externi. Dacă optezi pentru acest tip de ferestre, sunt recomandate cele din plastic, în defavoarea celor din sticlă, care dacă s-ar sparge ar putea accidenta copilul.

 • Ușa – Este de dorit o căsuță cu ușă care se poate închide. Distanța dintre ușă și tocul acesteia trebuie să fie de cel puțin 2,5cm pentru a preveni prinderea micilor degețele ale copiilor.
 • Verandă – Dacă ai spațiul necesar, o verandă le oferă celor mici mai multe posibilități de joacă în căsuță.
 • Balcon – Căsuțele tip turn și cele cu două nivele ar putea avea un balcon cu balustradă înaltă. Astfel copii se pot bucura de peisaj.

Concluzii

Îți recomandăm că cumperi cea mai bună căsuță pentru copii online. Astfel vei putea să găsești un model care să fie atât pe placul tău, cât și pe gustul copilului tău, la un preț foarte convenabil.

Nu uita ca înainte să faci orice tip de achiziție online, să verifici experiența altor cumpărători. Dacă aceștia au semnalat frecvent defecte sau au fost nemulțumiți de ce au primit, mai bine îți îndrepți atenția spre alt produs.

Acum că ai parcurs toate aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună căsuță pentru copii.

Cea mai bună căsuță pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de căsuțe pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Casuta pentru copii Smoby pe piloni

Casuta pentru copii Smoby pe piloniO casuta minunata de gradina pentru copii incepand de la varsta de 2 ani.
Aceasta casuta originala se afla pe piloni de inaltimea de 70 cm, datorita carora copii pot avea parte si de un tobogan mare, cu o lungime de 1,5 m.
Casuta Smoby dispune de scari antiderapante, iar copii se vor putea bucura de o frumoasa priveliste a gradinii de la ferestre sau terasa din fata usii de intrare.
Suprafata casutei este echipata cu un filtru special anti-UV care protejeaza casuta de razele solare.
Combinatia de culori a casutei este foarte realista si moderna.

Vezi detalii si pret

2. Casuta pentru copii Smoby Friends Playhouse cu bucatarie

Casuta pentru copii Smoby Friends Playhouse cu bucatarieCasuta Smoby va deveni atractie principala pentru copii, prin combinatia unica de culori.
Colturile casutei din plastic sunt rotunjite, este puternica si sigura pentru joaca copiilor.
Accesoriul principal al casutei este coltul de bucatarie, cu chiuveta care va atrage privirea fiecarui copilas.
Coltul de bucatarie este dotat cu un set de vesele de bucatarie.
Masuta de picnic cu 2 banci este un loc minunat pentru servirea pranzului, atat in interiorul cat si in exteriorul casutei.

Vezi detalii si pret

3. Casuta pentru copii Smoby Pretty cu bucatarie

Casuta pentru copii Smoby Pretty cu bucatarieCasuta pentru copii Smoby Pretty cu bucatarie este un set compus din casuta Pretty si bucatarie de vara, plus alte accesorii pentru bucatarie.
Datorita designului deosebit se potriveste perfect in orice gradina sau curte fiind o jucarie iubita de toti copiii.
Pentru un plus de distractie, in bucataria de vara cei mici vor putea prepara mancare ca niste adevarati chefi-bucatari.
Bucataria are in dotare vase si alte accesorii precum: 2 pahare, 2 farfurii, tacamuri, 2 carnati si tigaie pentru clatite.

Vezi detalii si pret

4. Cort de joaca pentru copii Trixie Melissa and Doug

Cort de joaca pentru copii Trixie Melissa and DougFața zâmbitoare a lui Trixie pe usa cortului înalt de aproape 1,5 metri îi invită pe copii să intre singuri sau cu prietenii și să se bucure de ore întregi de joacă imaginativă.
Materialele de calitate și construcția durabilă fac din acest spațiu de joc distractiv și confortabil, construit pentru a dura.
Cortul este usor de ansamblat si poate fi folosit atat in interior cat si in exterior oferind un spatiu perfect de escapada pentru copii.
Material: poliester – Dimensiune: 109 x 150 x 150 cm.

Vezi detalii si pret

5. Casuta din carton Prima Casa Red

Casuta din carton Prima Casa Red De mici avem spiritul proprietatii bine dezvoltat. Cine nu si-ar dori casa lui?!
De acum, distractia nu se va termina niciodata: usi pe ambele parti cu deschidere in ambele directii, cutii postale la intrari, ferestre mari si sa nu uitam de usita soricelului.
Prima Casa este realizata in intregime din carton rezistent si ecologic, avand o capacitate de gazduire de pana la 4 prichindei.
Cand ai nevoie de spatiu suplimentar o poti dezasambla si depozita foarte usor.
In plus, o poti picta, zugravi sau decora asa cum iti doresti.

Vezi detalii si pret

6. Casuta de joaca Tektorado

Casuta de joaca TektoradoDoriti sa ii rasfatati pe cei micuti cu o jucarie frumoasa si moderna care arata foarte bine si, de asemenea, le stimulează abilitatile?
Daca da, atunci Casuta de joaca Tektorado este alegerea potrivita pentru dumneavoastra!
Produsul este fabricat din carton gros de foarte buna calitate, ecologic, rezistent si conform cu standardele UE de siguranta.
Odata pliat, este plat si il puteti pastra sub pat, in spatele dulapului sau oriunde altundeva.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată