Cel mai bun robot de jucărie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun robot de jucărie? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă robotul de jucărie potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun robot de jucărie educativAcum câțiva ani, robotul de jucărie era un obiect rar în locuințele oamenilor care aveau copii În plus, modelele erau simple, cu funcții limitate și era ușor să te plictisești de o astfel de formă de divertisment.

Azi însă, cel mai bun robot de jucărie poate fi găsit oriunde, fiind dotat cu funcții avansate, creat pentru a-i învăța pe copii orice de la matematică, la limbaje de programare, oferind, în același timp, ore bune de divertisment.

Singura parte dificilă este aceea de a alege un model potrivit. Cu asta te ajutăm noi în cele ce urmează.

Top 3 roboți de jucărie recomandați

De ce să alegi cel mai bun robot de jucărie?

Crezi sau nu, un robot de jucărie, indiferent că îl alegi pentru tine sau pentru copil, poate juca un rol important în dezvoltarea mintală.

Pentru copii, pe parcursul anilor de creștere, este important să aibă la dispoziție roboți de jucărie care să le provoace gândirea și să învețe prin joacă.

Jucării diferite pretind folosirea unor aptitudini diferite, de aceea este necesar să alegi un model care prezintă o provocare la început. Astfel vei activa diferite zone de învățare ale creierului.

Cum alegi cel mai bun robot de jucărie

Robot de jucarie inteligentDeși orice robot de jucărie le poate oferi copiilor ore bune de divertisment și pot fi un obiect util pentru dezvoltarea lor cognitivă, trebuie să îl alegi pe cel mai bun, acela care se potrivește cu vârsta persoanei pentru care îl cumperi.

Așadar, principalul beneficiu al unui astfel de robot este faptul că îi determină pe cei mici să învețe lucruri noi, fără să li se pară ceva greu, ca atunci când trebuie să facă teme.

Dacă vrei să faci cea mai bună alegere și din punct de vedere financiar, consultă acest ghid de cumpărături.

Pregătit special pentru tine, acest articol conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a selecta cel mai bun robot de jucărie pentru copilul tău sau chiar pentru tine.

Vei vedea și în ce merită să investești, și la ce ar fi bine să dai, mai degrabă, skip.

Rolul celui mai bun robot de jucărie în dezvoltarea copilului tău

Iată ce avantaje are un robot de jucărie:

 • Dezvoltă creativitatea și gândirea inovativă

Atunci când se joacă cu roboți de jucărie, copiilor li se dezvoltă rațiunea, percepția și intuiția, pe măsură ce se angajează într-o activitate creativă. Cu toate că roboții sunt o mașinărie care se bazează pe calcule matematice și principii logice, aceștia pot fi stimuli pentru creativitate.

Folosindu-i, copiii devin mai creativi, dezvoltându-și, în același timp, un interes pentru inginerie, prin explorarea mecanismelor, a senzorilor, a motorașelor sau a sistemelor de programare.

 • Dezvoltă inteligența emoțională a celor mici

Oferindu-le copiilor o experiență de joc bine controlată, copii dezvoltă aptitudini de bază precum socializarea. Aceasta are la bază principii, valori și sentimente.

De asemenea, învață să fie stabili emoțional și își dezvoltă limbajul. Toate acestea îi ajută să obțină o bună stare mintală.

 • Dezvoltă gândirea logică

Robotul de jucărie îl poate ajuta pe copil să creeze conexiuni între gânduri dezvoltându-le astfel abilitatea de a gândi liber.

Jucăriile care le sporesc copiilor aptitudinile cognitive sunt acelea care implică asamblarea unor părți, cele care includ numere sau jocurile de puzzle.

 • Dezvoltă aptitudinile motorii

Cu roboți de jucărie potriviți, copiii învață mai multe despre mișcare și cum se realizează aceasta. Cu timpul, vor avea, în mod firesc, o mai bună coordonare minte-membre.

Tipuri de roboți de jucărie

O simplă privire pe oferta de pe piață îți va permite să descoperi nenumărate variante de roboți de jucărie Dacă vrei să înțelegi mai bine ce îi face atât de diferiți, citește următoarele informații:

 • Roboți de jucărie cu telecomandă

Vei găsi multe modele de acest gen deoarece, se pare că, sunt preferatele copiilor. Le permit acestora să aibă un control precis asupra modului în care se joacă și le încurajează creativitatea.

Este bine să alegi un robot cu o telecomandă simplă. Astfel, copii vor fi capabili să controleze și să se joace ușor cu un astfel de robot, fără ca joaca să devină o povară și un motiv de frustrare.

 • Roboți pentru învățarea limbajului de programare

Robot de jucarie programabilAceștia sunt ideali pentru a le stârni copiilor interesul pentru IT. Învățând bazele codării poate părea plictisitor, totuși, când copii pot să învețe cum să creeze coduri și să vadă rezultatul imediat în modul în care jucăria funcționează, totul devine mai amuzant.

 • Roboți de jucărie de luptă

Roboții de luptă sunt o jucărie clasică pe care copiii o adoră. Întrucât implică două persoane care interacționează, jocul îi va dezvolta abilitățile sociale ale copilului tău.

În plus, prin faptul că trebuie mereu să apese pe butoane, jocul este ideal pentru antrenarea coordonării ochi-mână și a altor aptitudini motorii.

 • Roboți de jucărie dansatori

Aceasta este o altă variantă foarte distractivă pentru copii. Aceștia adoră să poată observa că aceste obiecte au capacitatea de a executa mișcări distractive, pe muzică, la fel ca oamenii.

Aceștia vor vrea să le imite mișcările și să danseze împreună cu jucăria. Astfel, este încurajat un mod de joacă activ, foarte sănătos pentru copii, din toate punctele de vedere.

 • Roboți de jucărie de construit

Aceste kituri de construire, îi provoacă pe copii să asambleze de la zero propria jucărie. Pe măsură ce parcurg acest proces și pun toate piesele împreună, aceștia își antrenează simțul motoriu, coordonarea și capacitatea de a rezolva probleme.

La terminarea proiectului aceștia vor experimenta un sentiment de satisfacție. În plus, acum au un robot pe care îl pot controla după bunul plac și se pot bucura de ore bune de distracție.

 • Braț robotic de jucărie

Din această gamă, există mai multe modele pe piață. Multe dintre ele funcționează pe baza unui sistem hidraulic care le permite să se miște și să apuce lucruri. Deseori, acestea sunt disponibile sub forma unui proiect ce trebuie mai întâi asamblat.

Unele dintre aceste variante nici măcar nu au nevoie de baterii. În loc, funcționează folosind un motor alimentat cu apă. Astfel, copii au oportunitatea de a învăța ușor și într-un mod plăcut despre hidromecanică.

 • Roboți de jucărie vorbitori

Ce poate fi mai distractiv pentru un copil decât o jucărie care vorbește. Lucrurile sunt cu atât mai amuzante, cu cât jucăria respectivă este un robot.

Multe dintre acestea le permit copiilor să vorbească, jucăria având un receptor care înregistrează sunetele auzite. Apoi, prin emițător, robotul va reda exact cuvintele copilului tău.

O astfel de experiență interactivă, este foarte benefică pentru cei mici. Le îmbunătățește aptitudinile auditive. În plus, roboții îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine relația cauză-efect.

 • Roboți de jucărie sub formă de mașini

Iată o altă jucărie care copiii o pot construi, bucurându-se de o mini experiență inginerească.

Majoritatea sunt dotate cu telecomenzi care le permit copiilor să modifice viteza și direcția de deplasare a jucăriei. Așa se naște o activitate distractivă pentru întreaga familie.

Vârsta copilului

Robot interactiv cu telecomandaProducători diferiți concep variate modele de roboți de jucărie potrivite pentru mai multe categorii de vârstă. Pe piață, poți găsi modele destinate copiilor de peste 3 ani, până la modele pentru adolescenți.

Ține cont că aceste delimitări de vârstă sunt orientative. Trebuie să ții cont și de nivelul real de inteligență al celui mic, de ușurința cu care se descurcă cu tehnologia și de rapiditatea cu care poate învăța lucruri noi.

Faptul de a avea în vedere vârsta celui mic este un lucru important și din punct de vedere financiar. Deși aceste jucării sunt agreate de majoritatea copiilor, s-ar putea să ai surpriza că pruncul tău nu este interesat de roboți și jucăria ajunge să zacă undeva pe fundul unei cutii, în timp ce păpușile Barbie sunt toată ziua prin casă.

Începe printr-un model care nu este costisitor, mai ales dacă ai un copil mic care se plictisește rapid. Astfel, doar dacă observi că acesta este cu adevărat interesat de robotică, poți începe să investești în variante mai performante și mai costisitoare.

Materiale

Calitatea materialelor din care un robot de jucărie este construit, contează foarte mult. Când vrei un model durabil alege mereu să investești în ceva de calitate.

Metalul și aluminiul rezistent la coroziune sunt alegeri excelente. Produsele din oțel sau policarbonat vor rezista de asemenea la un stil de joacă agresiv, care implică lovituri, căderi și zguduiri provocate de copii.

În privința modelelor din plastic, asigură-te că acesta este sigur pentru copii. Nu ar trebui să conțină BPA, deoarece această substanță este toxică pentru cei mici.

De asemenea, jucăriile din metal tind să aibă mai multe funcții și elemente, ceea ce înseamnă că cei mici se vor plictisi mai greu de ele.

Ce funcții ar trebui să aibă cel mai bun robot de jucărie?

Cele mai interesante modele care îi vor ține interesați pe copii, sunt acelea care au cât mai multe funcții speciale, adică cele care pot îndeplinii cât mai multe sarcini. Printre acestea se pot regăsi:

 • Funcții motorii – robotul se va putea deplasa singur.
 • Vorbire – robotul va putea reda sunete înregistrate sau se va putea folosi de inteligența artificială pentru a conversa.
 • Dans – robotul va putea executa mișcări care fac parte dintr-o coregrafie.
 • Cântat – jucăria este capabilă să redea cântece potrivite pentru vârsta copiilor care o folosesc.
 • Funcții educative – cele mai scumpe modele de roboți de jucărie au capacitatea de a-i învăța ceva nou pe copii. Spre exemplu, unele au rolul de a le introduce noțiuni de bază în programare. Altele pot să îi ajute să exerseze matematica, fiind un real ajutor pentru performanța lor școlară.

Este important să alegi roboți cu funcții potrivite pentru vârsta copilului. Dacă acesta este un obiect prea complex, cel mic nu îl va percepe ca pe o jucărie distractivă, ci mai degrabă, ca pe o unealtă menită celor mai mari. Când se simte intimidat sau copleșit de un astfel de obiect, nu va folosi jucăria.

Control și conectivitate

Pe piață există roboți de jucărie cu sau fără telecomandă. Cei cu telecomandă tind să fie mai apreciați de către copii, deoarece controlul de la distanță le oferă acestora posibilitatea de a vedea imediat rezultatul unei comenzi pe care au introdus-o.

Unele modele nu vin cu o telecomandă dar sunt livrate la pachet cu o aplicație prin care pot fi accesate diferite funcții ale jucăriei.

Dacă acesta este și cazul robotului în care ești interesat, trebuie să te asiguri că aplicația va putea fi instalată pe varianta ta de telefon și că este compatibilă cu sistemul tău de operare.

Ușurința în asamblare

Robotel interactiv de jucarieDacă alegi un model de robot de jucărie care necesită construire, este important să verifici și nivelul de dificultate pe care această etapă o implică.

De regulă te poți ghida după indicațiile producătorului. Acesta poate să spună că asamblarea va dura câteva minute sau că va fi o provocare care le va lua copiilor chiar și câteva ore. În funcție de răbdarea pe care știi că o are cel mic, vei face alegerea potrivită pentru a te asigura că nu se va plictisi.

În orice caz, asigură-te că jucăria va fi livrată împreună cu un manual de instrucțiuni, care să îl ghideze pe junior.

Alimentare

Sursa de energie a jucăriei este ceea ce face posibil ca aceasta să îndeplinească toate funcțiile speciale care o face atât de interesantă. Unele funcționează cu baterii. Acestea pot fi de unică folosință sau acumulatori reîncărcabili.

Atunci când folosești acumulatori, de regulă, te poți bucura de o jucărie mai compactă, asta însemnând că micuții o vor putea manipula mai în siguranță.

De regulă, acumulatorul se poate încărca folosind un încărcător dedicat, panouri solare sau cablu USB. Este o idee bună să verifici și cât de repede consumă energia, înainte de a-i cumpăra.

Concluzii

Mulți părinți au găsit cel mai bun robot de jucărie online pentru copilul lor. Aici ai posibilitatea de afla mai ușor, mai rapid și mai comod o jucărie potrivită din toate punctele de vedere, dar, mai ales financiar. De multe ori, ofertele sunt mult mai convenabile decât într-un magazin normal.

Nu uita să verifici și părerea altor cumpărători, pentru a te asigura că jucăria este sigură și că se ridică la nivelul așteptărilor voastre.

Cel mai bun robot de jucărie: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de roboți de jucărie care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Robot Wow Wee Robosapiens V2

Robot Wow Wee Robosapiens V2

Proiectat de un om de stiinta de la NASA.
Are la baza principiile roboticii biomorfice.
Are implementata inteligenta artificiala.
Interactioneaza cu mediul inconjurator si cu utilizatorul, bazandu-se pe senzori sonori stereofonici, senzori de miscare, senzori pentru obstacole, senzori de atingere, camera video color (recunoaste forme, culori, texturi).
Miscari realiste, fluide – Limbaj bogat si coerent.

Vezi detalii si pret

2. Robot educativ Abilix Krypton 0, 17 in 1

Robot educativ Abilix Krypton 0, 17 in 1Seria de roboti educative Abilix Krypton ajută copiii și tinerii să învețe știința și să dezvolte competențe ale viitorului, cum ar fi creativitatea, gândirea logică, abilitățile de rezolvare a problemelor și cooperarea într-un grup.
Datorită instrucțiunilor clare, intuitive pentru construire și programare incluse în aplicație, robotul este potrivit chiar și pentru cei mai tineri utilizatori.
Posibilitate de programare în 3 limbi: Abilix Drag & Drop, Abilix SCRATCH, Abilix Flow-Chart.

Vezi detalii si pret

3. Robot Wow Wee Femisapien

Robot Wow Wee FemisapienCea mai sofisticata aparitie din seria robotilor WowWee, RS Femisapien vorbeste propria ei limba numita emotish, care consta in sunete blande si gesturi.
3 regimuri de functionare principale, fiecare dintre ele corespunzand unei pozitii diferite a capului.
Poti interactiona direct cu RS Femisapien si ea va raspunde la gesturile mainii tale, la atingere si la sunete.
36 functii si 20 rutine interactive – 59 functii ascunse de explorat.

Vezi detalii si pret

4. Robotelul Artie 3000

Robotelul artie 3000Este conceput special pentru a veni in completarea activitatilor scolare si care sa le trezeasca micutilor interesul pentru stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.
Acest simpatic robotel este rezultatul colaborarii dintre Mensa For Kids si Educational Insights.
Artie are 4 moduri de functionare: deseneaza forme pre-memorate, jocuri (X si 0, labirint, Spanzuratoarea si joc de unit puncte), deseneaza imagini pentru colorat si il poti programa sa deseneze diferite forme (codificare).

Vezi detalii si pret

5. Robot Tibo

Robot Tibo

Asamblați robotul Tibo și descoperiți funcțiile sale uimitoare!
Modul de Urmărire: prin utilizarea senzorilor, robotul detectează copilul și îi urmărește mișcările.
Modul Explorer: robotul se plimba în interiorul camerei și evită obstacolele, folosind cele șase membre pentru o mișcare 360°.
Brosura ilustrată inclusa!
Necesită 4 baterii LR03/AAA, care nu sunt incluse.

Vezi detalii si pret

6. Robotel interactiv Winfun

Robotel interactiv WinfunRobot interactiv cu telecomanda si functii inregistrare si redare voce.
poate fi actionat cu ajutorul telecomenzii.
Poate inregistra vocea si o poate reda.
Isi poate schimba vocea.
Danseaza – Mod de invatare si intrebari.
Se invarte in cerc cand inregistreaza vocea.
Capabil sa isi schimbe expresia fetei.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată