Cea mai bună barcă gonflabilă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună barcă gonflabilă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă barca gonflabilă potrivita nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai bună barcă gonflabilăAproape în orice zonă marină, barca gonflabilă nu este un obiect străin. De-a lungul anilor, acestea au devenit din ce în ce mai populare.

Oamenii le folosesc pentru pescuit, în scopuri sportive sau pentru operațiuni de salvare. Dacă ești pasionat de apă, dar apreciezi și avantajele unei astfel de bărci, nu este de mirare că îți dorești una foarte bună.

Deoarece oferta de pe piață este destul de variată, decizia ar putea fi mai greu de luat decât ai crede. Iată așadar, cum poți alege cea mai bună barcă gonflabilă.

Top 3 bărci gonflabile recomandate

De ce să alegi cea mai bună barcă gonflabilă?

Deși sunt variante foarte versatile, există multe tipuri diferite de bărci gonflabile, fiecare fiind gândită pentru un scop special.

Cât timp sunt pe apă, acestea pot fi folosite în diferite scopuri, de la transport, la pescuit sau pur și simplu pentru distracție. Piața este în continuă creștere și este dificil să ții pasul cu noutățile tehnologice care s-au dezvoltat în acest domeniu.

Așadar, în acest articol, ne-am propus să creăm un ghid de cumpărături, care să le servească, atât începătorilor, cât și experților.

Cum alegi cea mai bună barcă gonflabilă

Barca gonflabila set completAcest articol detaliază diferite tipuri de bărci gonflabile, astfel încât tu să o poți alege pe cea mai bună pentru nevoile tale. Vei vedea și care sunt punctele forte și cele slabe ale fiecărui model în parte. Astfel vei reuși să restrângi aria de căutare, astfel selectând cea mai bună barcă gonflabilă potrivită pentru nevoile tale.

Pentru a alege un produs de calitate, de o mare importanță sunt cunoștințele în ceea ce privește materialul din care o barcă gonflabilă este concepută.

Design-ul joacă, de asemenea, un rol major pentru ca tu să te bucuri de cea mai bună experiență posibilă pe apă. Fi atent la următoarele informații pentru a putea învăța toate criteriile de selecție.

La final, îți venim în ajutor și cu câteva sugestii de bărci gonflabile, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Tipuri de bărci gonflabile

În general, vei găsi în comerț bărci pentru 5 aplicări. Este important să o alegi pe cea care a fost fabricată în scopul în care ai nevoie să o utilizezi.

 • Barcă gonflabilă recreațională

Cel mai răspândit tip de barcă gonflabilă, este acela destinat divertismentului. În realitate, acesta este un design care are aplicabilitate în mai multe domenii precum: transport pe ape nu foarte adânci sau barcă de salvare.

Având o structură simplă, acestea nu sunt potrivite pentru mare, deoarece curenții marini sunt prea puternici. Drept urmare, sunt folosite pe ape mai liniștite și mai mici. Prețul lor variază în funcție de dimensiune și calitatea materialelor din care sunt construite.

Cu cât sunt mai mari, cu atât includ mai multe elemente speciale. Unele sunt dotate cu valve pentru siguranță, camere de aer bine compartimentate, suport pentru undiță, chilă gonflabilă.

 • Barcă gonflabilă pentru pescuit

Acestea au un design care le face ideale pentru pescuit. Includ două tuburi mari umflate cu aer, conectate printr-un cadru de metal, sau o altă structură gonflabilă. Scaunul poate fi de două tipuri: gonflabil sau scaun cu cadru din metal situat în centrul bărcii. A doua opțiune este mai stabilă și e prezentă în cazul modelelor mai scumpe.

Acestea pot susține o greutate foarte mare și sunt ușor de manevrat din moment ce cele două tuburi de aer pătrund cu ușurință prin apă.

Majoritatea modelelor sunt destinate pentru o singură persoană, având în vedere că pescuitul este, în general, o activitate solitară. Totuși, vei găsi și modele mai mari care pot susține între 2 și 4 persoane, dar la prețuri mai mari.

 • Barcă gonflabilă multifuncțională

Aceasta este o barcă în formă de caiac. Aplicabilitatea ei este foarte mare, de aceea mai este numită și multifuncțională. Modele ușor diferite, dar care își păstrează forma de caiac sunt utilizate pentru destindere pe lac, pescuit sau plimbări pe râuri.

Majoritatea persoanelor sunt atrase de acest model deoarece este portabil, sigur, ușor de folosit și durabil.

 • Barcă gonflabilă pentru competiții sportive

Este concepută ca un model care imită bărcile mai mari. Aceste bărci pot prezenta variațiuni în ceea ce privește baza acestora și pot fi folosite și pe mare.

Modelele moderne sunt robuste, durabile, versatile și ușoare. De asemenea, în formă compactă, pot fi manevrate de o singură persoană. Majoritatea sunt dotate cu un motor.

 • Barcă gonflabilă pentru patrulare și supraveghere

Este o barcă gonflabilă, dar cu carena rigidă. Sunt o fuziune între barca tradițională și cea gonflabilă. Datorită fundului rigid, acestea plutesc foarte bine, chiar și pe mare, fiind și ușor de manevrat. Nu pot fi pliate și nu au părți detașabile, din cauza bazei tari, totuși, au avantajul de a fi aproape imposibil de scufundat.

Pentru a alege cea mai bună barcă gonflabilă însă, este nevoie să știi mai mult decât scopul pentru care a fost construită. Design-ul va determina viteza bărcii, în timp ce materialul este un indiciu important pentru calitate. Iată ce alte detalii mai trebuie să treci în revistă.

Materialul bărcii gonflabile

Banca gonflabila de agrementMaterialul utilizat pentru fabricarea bărcii joacă un rol uriaș pentru a determina calitatea și durabilitatea acesteia. Iată care sunt singurele două materiale pe care te poți baza:

 • Bărci gonflabile din PVC

Acesta este un polimer plastic din care se fabrică bărcile mai ieftine. Acestea sunt accesibile la preț, ușoare și portabile. Sunt disponibile într-o gamă foarte variată de culori . În cazul în care vor apărea defecțiuni, reparațiile vor fi ușor de făcut și nu vor costa mult.

Deoarece este un material pe bază de plastic, îmbinările pot fi realizate printr-un procedeu care implică căldura, sau folosind lipici.

Totuși, nu este rezistent la abraziune, și nici la expunerea la temperaturi extreme, la chimicale sau raze ultraviolete. Au o durată de viață mică și se pot deteriora foarte repede.

 • Bărci gonflabile din Hypalon

Acesta este un cauciuc sintetic folosit pentru a îmbrăca materiale precum nailonul sau poliesterul. Este rezistent la abraziune, precum și la alți factori care ar putea duce la degradare uzând sau rupând materialul.

Bărcile realizate din acest material sunt rezistente la temperaturi extreme și la razele UV. Nu devine tare și casant din cauza expunerii îndelungate la soare. Aceste bărci sunt ușoare, ușor de transportat, și pot fi pliate.

Hypalon-ul este rezistent la chimicale și poate fi reparat ușor prin aplicarea de petice. Este destul de durabil și nu devine fragil odată cu trecerea timpului.

Dezavantajul acestor bărci este prețul de achiziție care este cel mai mare din această categorie. De asemenea, aspectul lasă de dorit. Din cauza porozității materialului, murdăria pătrunde ușor și e greu de îndepărtat. În plus, deși nu își pierde rezistența la soare, culoarea își va pierde din intensitate.

Designul bărcii gonflabile

Nu ne referim aici la culoarea bărcii ci la construcția ei. Design-ul acesteia poate influența major modul în care o vei folosi. Pe piață vei descoperi modele cu chilă sau fără.

 • Barcă gonflabilă cu chilă

O chilă este o structură longitudinală din metal care este plasată pe baza bărcii, oferind suport pentru cadrul acesteia și îmbunătățind stabilitatea bărcii.

Dacă barca pe care o alegi este dotată cu o chilă, performanța acesteia, versatilitatea, precum și valoarea ei, vor crește. Practic, va fi mai ușor să te deplasezi prin apă cu o astfel de barcă deoarece va „tăia” mai bine apa. Aceste modele pot fi folosite pentru a călători pe ocean, deoarece sunt foarte performante.

 • Barcă gonflabilă fără chilă

Absența chilei vine cu propriile beneficii. Aceste bărci sunt mai compacte, ușor de transportat și simplu de umflat sau de depozitat. Costul lor este mai redus, la fel și timpul de umflare și dezumflare. De aceea sunt mai ușor de folosit și de pus efectiv pe apă.

Cel mai mare avantaj al acestor bărci este pregătirea rapidă, totuși, există și unele dezavantaje notabile. Spre exemplu, nu sunt recomandate pentru ape adânci. Totuși, pot fi folosite cu succes pe ape liniștite pentru trasee scurte.

Ce trebuie să știi despre fundul bărcii gonflabile?

Barca gonflabila cu vasleFundul sau carena bărcii gonflabile poate avea mai multe forme. Fiecare formă este mai potrivită unui scop anume, are altă funcționalitate și utilitate. Iată ce trebuie să știi despre fiecare.

 • Barcă gonflabilă cu fund plat

Aceste sunt carene fără chilă. Sunt făcute din PVC sau CSM. Performanța lor lasă de dorit, întrucât, fără o chilă, barca nu are stabilitate. Sunt greu de manevrat și de condus. De asemenea, nu pot atinge viteze mari.

În general, sunt utilizate pentru trasee scurte sau sesiuni scurte de pescuit la viteze mici.

 • Barcă gonflabilă cu fund în V

Fundul acestei bărci este fabricat, de asemenea, din PVC sau CSM, dar prezintă o chilă gonflabilă. Podină bărcii este gonflabilă sau din lemn. Astfel chila va pătrunde mai ușor prin apă.

Aceste bărci sunt capabile să navigheze la viteze mari, mai mari decât dacă fundul ar fi plat. Au o stabilitate foarte bună, dar prețul de achiziție este mai mare decât în cazul modelului menționat anterior. Sunt preferate de pescari, entuziaști ai vieții sălbatice și alți pasionați de apă.

 • Barcă gonflabilă cu carenă adâncă

Acest tip de carenă este prezent în cazul modelelor scumpe. Pătrund mai adânc în apă, ceea ce oferă o stabilitate mai mare, un control și o viteză mai bună chiar și atunci când există valuri. Totuși, sunt mai înalte pe apă, și se pot răsturna și mișca din cauza vântului puternic.

Tipul de podină al bărcii gonflabile

Diferite tipuri de podină pot influența modul în care vei folosi și transporta barca, precum și metoda de depozitare.

 • Barcă gonflabilă cu podină moale

Acesta este cel mai simplu tip de podină realizată din aluminiu sau șipci de lemn. Cel mai des, sunt prezente în cazul bărcilor gonflabile fără chilă.

Sunt disponibile într-o varietate mare de dimensiuni, calități și materiale. Nu au un preț ridicat deoarece nu sunt rigide, și nici durabile.

Bărcile cu o astfel de podină sunt compacte și convenabile deoarece sunt foarte portabile și ușor de pregătit pentru apă. Sunt potrivite pentru plimbări scurte pe ape liniștite, la viteze mici.

 • Barcă gonflabilă cu podină tare

Aceasta este cea mai populară alegere, datorită performanței ridicate în comparație cu modelul analizat anterior. Podina tare oferă stabilitate și permite o formă mai bună pentru carenă, ceea ce face barca mai rapidă.

Bărcile cu acest tip de podină pot face față curenților puternici și valurilor mari. Totuși, aceste calități vin la un preț pe măsură, care crește pe măsură ce se ridică și calitatea materialului. Sunt simplu de asamblat și de dezumflat.

 • Barcă gonflabilă cu podină cu aer

Sunt din ce în ce mai populare în ultimii ani. Pot fi folosite în diferite scopuri, dar sunt fragile. Din moment ce toată podina este umplută cu aer, aceste bărci sunt ușoare și au o viteză crescută.

Bărcile de acest gen sunt performante și pot să își păstreze bine o direcție. Totuși, nu sunt recomandate pe ape agitate deoarece sunt foarte ușoare.

Barcă gonflabilă cu motor sau cu vâsle?

Suport vasle barca gonflabilaCu motor: Există bărci care pot fi manevrate în apă cu ajutorul unui motor. Acesta poate fi de două feluri la rândul său. Bărcile cu motor dispus în exteriorul bărcii sunt cunoscute pentru că produc mult zgomot.

Din această cauză nu sunt preferate de către pescari. Cele cu motor în interiorul bărcii  sunt prezente pe modele mai mari, destinate navigării pe ape adânci.

Cu vâsle: Modelele fără motor sunt destinate celor care caută o metodă simplă de divertisment pe apă. Sunt potrivite pentru plimbări pe ape line.

Vâslele ar trebui să fie incluse în pachetul de livrare. Cât despre materialul acestora, pot fi din lemn, plastic sau metal. Bineînțeles, în absența motorului, și prețul bărcii va fi mai mic.

Concluzii

Poți cumpăra cea mai bună barcă gonflabilă online. Ai grijă ca magazinul să fie de încredere. De asemenea, verifică părerea altor cumpărători, pentru a te asigura că ceea ce vei primi, va corespunde cu așteptările tale.

Cumpărăturile online prezintă mai multe avantaje, printre care confortul livrării direct acasă la tine, timpul economisit și faptul că poți profita de oferte speciale și reduceri, care sunt mult mai frecvente și mai substanțiale online.

Cu doar câteva click-uri majoritatea persoanelor pot selecta cea mai bună barcă gonflabilă pentru cele mai frumoase momente pe apă.

Cea mai bună barcă gonflabilă: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de bărci gonflabile bune care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Barca gonflabila Bestway Hydro-Force Mirovia Pro

Barca gonflabila Bestway Hydro-Force Mirovia ProRezistenta superioara, densitate ridicata, rezistent la razele solare, PVC pe suport de terilena.
Constructie cu 3 camere de aer cu chila gonflabila la presiuni inalte.
Traverse din placaj de clasa maritima.
Podea gonflabila din material cu strat dublu pentru gonflare care garanteaza putere si rezistenta fara pereche.
Tabla de bordaj extrem de dura, care protejeaza impotriva impactului si a frictiunii.

Vezi detalii si pret

2. Barca gonflabila Intex Mariner 3

Barca gonflabila Intex Mariner 3

Protectie durabila de jur imprejur, pentru o rezistenta crescuta.
Material: vinil dur, de inalta calitate, laminat, rezistent la abraziune, impact, lumina soarelui, suficient de rigid pentru a suporta un motor de 1,5 KW.
4 valve de umflare / dezumflare rapida.
2 vasle din aluminiu de 122 cm.
Doi suporti pentru betele de pescuit.
Pompa manuala Double Quick pentru o umflare/dezumflare rapida.

Vezi detalii si pret

3. Barca gonflabila Aqua Marina WildRiver

Barca gonflabila Aqua Marina WildRiverIdeala pentru 2 adulti si 1 copil.
Valva de siguranta Boston pentru o umplere/deflatie usoara.
Fabricat din PVC de calitate superioara.
Manere pentru undite turnate – Manere laterale.
Livrat cu o pompa, set de vasle si geanta de transport.
Greutate barca: 9.5 kg.
Greutate utilizatori: Max 225 kg.

Vezi detalii si pret

4. Barca gonflabila Aqua Marina Motion

Barca gonflabila Aqua Marina MotionIdeala pentru 2 adulti sau 1 adult si 2 copii.
Valva Boston pentru o umplere/deflatie usoara.
Fabricat din PVC de calitate superioara.
Livrat cu o pompa, set de vasle si geanta de transport;
Manere pentru vasle – Manere laterale – Scaun gonflabil.
Greutate barca: 7.3 kg.
Greutate utilizatori: Max 185 kg.

Vezi detalii si pret

5. Barca pneumatica Intex Challenger 3

Barca pneumatica Intex Challenger 3Pe cele doua laturi ale barcii sunt prevazute suporturi pentru undite si pentru vasle.
Umflarea barcii se poate face cu ajutorul unei pompe manuale sau al unei pompe electrice.
Pompa si vasle incluse.
Este destinata pescuitului si plimbarilor de agrement.
Rezistent la abraziune, impact, lumina soarelui, apa sarata.
Capacitate maxima: 320 kg – Material: Vinilin dur.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată