Cel mai bun balansoar de gradină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (45 voturi, media: 4,93 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun balansoar de gradină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă balansoarul de grădină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun balansoar de gradinaPentru cei mai mulți dintre noi, nu există lucru mai frumos decât acela de a petrece cât mai mult timp posibil afară, în aer liber, înconjurați de mult verde și de natură.

Dacă ai grădină, poți face asta oricând îți dorești tu. În plus, poți invita și prietenii pentru a se bucura împreună cu tine. Atunci când alegi mobilierul de grădină, probabil să te gândești la o masă cu câteva scaune sau bănci.

Totuși există o opțiune care se va transforma în atracția principală a acestui spațiu: un leagăn sau balansoar. Citește acest articol pentru a afla cum poți alege cel mai bun balansoar pentru grădina ta.

Top 3 balansoare de grădină recomandate

De ce să alegi cel mai bun balansoar de grădină?

Este lesne de înțeles de ce ți-ai dori o astfel de piesă în grădina ta. Este foarte relaxant să stai într-un astfel de leagăn. În plus, arată foarte bine, ceea ce înseamnă că aspectul grădinii tale va fi sever îmbunătățit.

Totuși, pentru a te putea bucura cu adevărat de o astfel de achiziție, trebuie să o faci cu mare grijă. Aceste obiecte de mobilier pentru exterior pot să coste foarte mult sau curios de puțin.

De unde știi care este cea mai bună alegere și cum poți face una care să își justifice investiția, adică să reziste în timp și să fie folosită din plin.

Cum alegi cel mai bun balansoar de grădină

Balansoar de gradina premiumEi bine, trebuie să fii atent la mai multe aspecte. Printre acestea menționăm că nu trebuie să pierzi din vedere faptul că balansoarul de grădină va sta la exterior, poate pe tot timpul anului.

Așadar, trebuie să reziste la toți factorii agresivi de vreme, indiferent că vorbim de un soare puternic sau de un vânt năprasnic ori ploaie.

Dimensiunea acestuia, greutatea lui și cea pe care o poate suporta, design-ul și confortul, toate sunt aspecte care îți pot influența alegerea.

Pentru a face o investiție înțeleaptă, trebuie să fii informat în prealabil. Oferta de pe piață este destul de mare ți poate fi dificil să faci o alegere bună. Din acest motiv, te îndemnăm să citești acest ghid de cumpărături. La final, vei afla tot ce este nevoie să știi pentru a cumpăra cel mai bun balansoar de grădină la un preț accesibil pentru buzunarul tău.

De asemenea, aruncă o privire și asupra produselor pe care le-am descoperit studiind piața, pe care le poți achiziționa acum la cel mai bun raport calitate/preț. Le vei găsi la finalul articolului.

Până atunci, iată cele mai importante aspecte pe care nu trebuie să le ignori:

Alegerea celui mai bun balansoar de grădină în funcție de funcționalitate și spațiu

Cel mai bun balansoar de grădină trebuie ales în așa fel încât să se potrivească cu stilul grădinii tale. Vei putea găsi pe piață modele dreptunghiulare, dar și unele cu design oval.

Cele din lemn se vor potrivi de minune cu o grădină în stil rustic, deși va fi nevoie de o mentenanță mai mare.

Dacă ai o grădină în stil contemporan, balansoarele din rășină sau metal se vor potrivi mai bine. Dacă ai un buget foarte limitat, sunt disponibile pe piață și variante din PVC.

De asemenea, spațiul de care dispui va dicta dimensiunea leagănului. Așa că ia o ruletă și măsoară exact locul în care vrei să amplasezi balansoarul pentru a te asigura că nu aduci acasă un model pe care nu îl vei putea utiliza.

Material

Materialul pe care îl vei alege depinde de stilul balansoarului de grădină, dar selecția va fi făcută și în funcție de durabilitate și preț.

 • Balansoar de grădină din lemn

Acestea sunt apreciate deoarece oferă căldură locului și se potrivesc de minune în orice decor din natură. În privința lemnului, ai posibilitatea de a alege dintre pin, stejar, salcâm, zadă etc.

Acestea au nevoie să fie tratate pentru a face față umidității. Tipurile de lemn exotic, tec și eucalipt, sunt impermeabile natural și nu au nevoie de tratament extra.

Atunci când vine vorba de rezistența la umiditate, tipuri diferite de lemn se vor comporta diferit. Același lucru se poate spune și când vine vorba de rezistența la insecte și ciuperci. Din acest motiv, lemnul trebuie tratat cu regularitate cu o soluție potrivită pentru fiecare tip de lemn în parte: ceară, ulei, vopsea sau soluție pentru albirea lemnului.

De asemenea, este bine să ai în vedere faptul că, acestea sunt livrate de foarte puține ori cu perne sau căptușeală, ceea ce înseamnă că va fi necesar să le achiziționezi singur pentru a te putea așeza confortabil în balansoar.

 • Balansoar de grădină din oțel

Balansoar de gradina tip canapeaAcestea sunt o opțiune mai modernă. Pot fi făcute din inox sau oțel tratat cu rășină epoxy. Astfel sunt rezistente la coroziune și la acțiunea razelor de soare. Dezavantajul acestui material e faptul că este reactiv termic. Adică sub acțiunea puternică a razelor de soare, poate deveni fierbinte.

Deși nu este nevoie de multă întreținere pentru acest material, cea mai mică zgârietură poate să deterioreze protecția oțelului și acolo poate să apară rugina. Pentru a preveni acest fenomen, cele mai scumpe modele sunt realizate din oțel care a fost trata și cu o vopsea specială, astfel rezistența lui fiind dublată.

 • Balansoar de grădină din aluminiu

Acestea sunt disponibile pe piață în mai multe forme moderne. Sunt foarte rezistente la condiții nefavorabile de vreme: ploaie, căldură, îngheț; precum și la rugină.

Aluminiul este un material puternic, dar foarte ușor, ceea ce le face facil de mutat. În plus, nu necesită niciun fel de îngrijire specială. Totuși, la fel ca modelele din oțel, și acestea tind să se înfierbânte la soare.

 • Balansoar de grădină din rășină

Rășina sau ratanul sintetic, oferă toate beneficiile plasticului, dar cu un aspect mult mai atractiv și mai potrivit pentru exterior. Este un material ușor, nu putrezește și este impermeabil.

În ceea ce privește întreținerea, tot ce va trebui să faci este să speli materialul, din când în când, cu apă și săpun. Ceea ce trebuie să verifici este dacă a fost tratat pentru a rezista sub acțiunea razelor UV.

De asemenea, este important să știi că aceste leagăne nu pot fi lăsate afară peste iarnă. Printre avantaje se numără și faptul că au sunt ieftine.

Tipul de balansoar de grădină

În alegerea celui mai potrivit model, este nevoie să ții cont și de forma sau tipul balansoarului. Pe piață găsești mai multe variante, iar cel mai potrivit îți va oferi cu adevărat multe momente plăcute de relaxare în natură, atât ție, cât și familiei și prietenilor tăi.

 • Balansoar tip canapea

Nu este o noutate să spunem că acesta este cel mai răspândit model de balansoar de grădină. Nici nu este de mirare acest lucru, deoarece designul este potrivit pentru cele mai multe familii din România.

Practic, te poți așeza foarte confortabil într-un astfel de balansoar, acesta fiind principalul avantaj. Adică atât șezutul, cât și spătarul sunt căptușite, nu vei avea nicio problemă în ceea ce privește confortul.

Un alt motiv pentru care acestea sunt o alegere practică, este acela că sunt în disponibile în diferite dimensiuni, potrivite pentru un număr de 2 până la 4 persoane.

Astfel, mai mulți oameni se pot bucura, în același timp, să stea pe balansoar. De asemenea, deoarece au o formă dreptunghiulară, sunt foarte ușor de amplasat în orice loc.

 • Balansoar cu formă de fotoliu sau balansoar scoică

Acesta este un model care a intrat mai recent pe piață, având o formă deosebită, foarte atractivă pentru cei care apreciază estetica nordică. Dacă ai o grădină amenajată în stil modern, un astfel de balansoar se va potrivi foarte bine pe proprietatea ta.

Dezavantajul este acela că, așa cum o sugerează și denumirea lui, are doar un loc, pentru o singură persoană. Maxim, acesta poate susține în același timp un adult și un copil mic.

Sunt foarte apreciate din cauza nivelului de confort pe care îl poate oferi. În acest leagăn poți sta cu tot cu picioare, acestea nu vor atârna așa cum o fac de pe un balansoar clasic. Are un design ergonomic, astfel încât te vei putea relaxa cu adevărat în el.

La dezavantaje se mai poate aminti prețul de achiziție care este destul de ridicat, mai ales dacă iei în considerare că nu poate fi folosit de mai multe persoane în același timp.

 • Balansoar hamac

Acesta este un model mai puțin întâlnit în grădinile românilor, dar este o variantă bună pentru relaxare. Diferența dintre acesta și un hamac obișnuit, este acela că vine echipat cu un corp de susținere, deci nu va trebui să cauți tu stâlpi sau copaci de care să îl prinzi.

Este potrivit pentru o singură persoană, deși unele modele pot suporta chiar mai mulți utilizatori simultan. Sunt recomandate mai ales dacă grădina sau curtea ta sunt la țară și te poți bucura de relaxare în natură, poate chiar să te odihnești în hamac în acest decor liniștitor.

Dimensiune și greutate

Dimensiunea, greutatea balansoarului, precum și greutatea pe care acesta o poate suporta, sunt factori care te vor ghida spre alegerea produsului favorit.

Este ușor să găsești un balansoar cu o dimensiune care să se potrivească nevoilor tale. De regulă acestea sunt exprimate în funcție de numărul de persoane care îl pot utiliza simultan. Astfel un leagăn de grădină va putea fi cu un loc, cu două locuri, trei sau patru.

Balansoar de gradina tip scoicaCele cu un singur loc sunt variante potrivite pentru relaxare. Acesta este un model pe care îl achiziționezi pentru momentele în care nu ai musafiri și vrei să te bucuri de natură în cel mai confortabil mod posibil.

Variantele pentru mai multe persoane, vor ocupa, evident mai mult spațiu și sunt gândite ca spații care încurajează socializarea într-un cadru foarte plăcut. Gândește-e câte persoane îți dorești să stea comod într-un balansoar. Te poți ghida după numărul de membrii ai familiei sau după mărimea cercului de prieteni.

Greutatea balansoarului te interesează doar dacă ai de gând să îi schimbi des poziția. Alege un model mai ușor care poate fi mutat cu ușurință chiar și de persoane care nu au o condiție fizică foarte bună, dacă îți dorești să îl adăpostești de fiecare dată când plouă sau să îl muți, după bunul plac, într-un loc cu mai multă umbră.

În caz contrar, un model mai greu este gândit pentru a rămâne în permanență în loc pe care l-ai ales pentru el de la bun început.

Următorul pas este să alegi un balansoar care să poată suporta o greutate cât mai mare. Dacă cumperi unul pentru o singură persoană, asigură-te că este capabil să îți susțină greutatea corporală, fără să îți pună în pericol siguranța.

De asemenea, dacă în familia ta sau în cercul de prieteni există mai multe persoane corpolente, ia în calcul dacă balansoarul va putea susține greutatea mai multor astfel de persoane care se așază pe el simultan.

Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun balansoar de grădină?

 • Perne – pentru a sta în balansoar confortabil.
 • Copertină reglabilă – foarte utilă atunci când nu ai multă umbră în curte.
 • Plasă pentru țânțari – utilă pentru a-i proteja, mai ales, pe copii.
 • Lanț sau sfori de rezervă.
 • Husă de protecție pentru sezonul rece.

De unde să cumperi cel mai bun balansoar de grădină?

Cel mai ușor este să găsești cel mai bun balansoar online. Aici sunt disponibile mai multe modele decât ai găsi într-un magazin fizic.

Dacă vrei să fii sigur că faci o achiziție bună, interesează-te care sunt cei mai buni producători din domeniu, unde și cum își fabrică produsele. De regulă, cei care au un anume renume, produc balansoare de calitate care vor rezista în timp, indiferent de condițiile de vreme.

Nu uita că nu îți dorești să schimbi mobilierul de grădină în fiecare an, așadar, acordă atenție calității, chiar dacă înseamnă să scoți mai mult decât ai plănuit din buzunar.

Atunci când comanzi online, ai avantajul de a găsi produsul dorit la un preț mult mai bun decât într-un magazin tradițional, deoarece reducerile și promoțiile sunt mai frecvente în acest mediu.

Nu uita însă să verifici părerea altor cumpărători, pentru a te asigura că produsul nu vin cu defecte și că rezistă în timp. Astfel te poți bucura de cel mai bun balansoar în grădina ta

Cel mai bun balansoar de gradină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de balansoare de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Balansoar de grădină Blumfeldt High Society

Balansoar de grădină Blumfeldt High SocietyBlumfeldt High Society, leagăn de grădină și terasă pentru relaxare sau un somn odihnitor.
Datorită scaunului suplimentar lat cu perne de 8 cm grosime balansoarul suporta greutatea a patru persoane.
Pentru securitate suplimentară, acoperișul va fereste de soare, si oferă umbră.
Țeava din oțel masiv, lăcuit, inoxidabil cu arcuri din oțel și șuruburi galvanizate asigură o construcție foarte rigidă.

Vezi detalii si pret

2. Balansoar de grădină Blumfeldt ARISTO

Balansoar de grădină Blumfeldt ARISTOBalansoar ergonomic pentru două persoane.
Zonă extinsă și pernă cu țesături sintetice 4 x 4 cm.
Ideal pentru utilizarea în interior și în exterior – și impermeabil la apă, rezistent la intemperii.
Inclusiv o pernă mare, căptușită cu o spumă moale.
Material: otel, țesătură din poliester PVC.
Încărcare: max. 200 kg.

Vezi detalii si pret

3. Balansoar de grădină Blumfeldt Skywalker Hollywood

Balansoar de grădină Blumfeldt Skywalker HollywoodLeagăn stabil pentru gradina – țeavă din oțel masiv.
2 locuri suspendate separat cu spătare reglabile din Polyrattan.
Acoperit impotriva razelor soarelui  pentru protecție.
Tapițerie scaun groasa din tesatura 600D Oxford.
Suspensie arc din otel inoxidabil.
Capacitatea de încărcare: max. 250 kg.

Vezi detalii si pret

4. Balansoar cu spatar rabatabil Kring Sorrento

Balansoar cu spatar rabatabil Kring SorrentoO piesa de mobilier destinata celor ce isi doresc sa se relaxeze dupa o zi aglomerata, ce ofera un plus de confort atunci cand iti doresti sa servesti o gustare pe terasa sau in gradina alaturi de prieteni sau familie in zilele calduroase de vara.
Produsul este pentru 3 locuri (in pozitia de leagan) si 2 locuri (in pozitia pat).
Rama vopsita electrostatic.
Acoperis si sezut din poliester 180 g.

Vezi detalii si pret

5. Balansoar pentru gradina/terasa Kring Bora Bora

Balansoar pentru gradina/terasa Kring Bora Bora

Suprafata acestuia este “imbracata” de o perna lunga, impermeabila, confectionata din poliester si umpluta cu un burete gros de 10 cm, ce iti va oferi confortul necesar care ti-l doresti.
Prin design-ul sau “suspendat”, acesta iti va crea senzatia de levitatie, ce te va ajuta sa elimini mult mai usor energia negativa acumulata pe tot parcursul zilei.
Are o structura metalica foarte solida si un centru de greutate concentrat aproape de sol, ce ii confera balansoarului stabilitate si rezistenta.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată