Cuprins
- 1 De ce să alegi cea mai bună capcană anti rozătoare?
- 2 Cum alegi cea mai bună capcană anti rozătoare
- 3 Cea mai bună capcană anti rozătoare: recomandări
Cum alegi ca mai bună capcană anti rozătoare? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă capcana anti rozătoare potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Când auzi sunete de pași micuți și rapizi prin cameră și începi să observi biluțe mici și negre pe sub pat sau lângă pereți, este timpul să investești într-o capcană anti rozătoare.
Șoarecii de câmp sau de casă, încep să caute adăpost în locuințe atunci când vremea devine rece sau prea umedă. Deoarece în România clima este de așa natură toată iarnă și bună parte din toamnă și primăvară, ești amenințat de prezența micilor rozătoare foarte mult timp.
Mulți au reușit să găsească o capcană eficientă ce i-a scăpat de această problemă. Dacă te afli printre „victimele” rozătoarelor, iată unde au găsit mulți capcane eficiente și cum poți alege și tu cea mai bună capcană anti rozătoare.
De ce să alegi cea mai bună capcană anti rozătoare?
Atunci când nu ai timp de proiecte DIY și nu ești nici cea mai ingenioasă persoană, cel mai bine ar fi să nu încerci să faci singur o capcană și să investești într-una pe care o poți refolosi ori de câte ori va fi nevoie.
Cea mai bună capcană anti rozătoare trebuie să îți ofere rezultatele la care te aștepți. Ne referim la faptul că trebuie să decizi dacă vrei doar să capturezi micul intrus sau vrei să îl elimini total, capcana ducând la rănirea sau chiar uciderea acestuia. Din fericire, găsești pe piață soluții pentru ambele variante.
Cum alegi cea mai bună capcană anti rozătoare
De fapt, oferta de pe piață este atât de variată, atât în privința tipurilor de capcane, cât și legat de prețuri, încât poate fi foarte greu să te hotărăști ce capcană să alegi. În orice caz, dacă vrei să rezolvi cât mai rapid problema ai nevoie de cea mai bună capcană anti rozătoare.
Chiar și în acest aspect ai nevoie de informare pentru a te asigura că nu dai banii aiurea pe o capcană pe care nu o poți folosi. Așadar, ne-am mobilizat și am compus acest ghid de cumpărături cu scopul de a te ajuta să decizi mai repede și mai bine.
La sfârșitul acestui articol vei știi tot ce ai nevoie să știi despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de capcană, dar îți vom oferi și cele mai recomandate produse ce le poți găsi online, cu cel mai bun raport calitate/preț.
Așadar, pentru a face o alegere eficientă, citește cu mare atenție următoarele informații importante.
Tipuri de capcane anti rozătoare
Cursa mecanică
Cursele mecanice pentru șoareci, în special variantele din lemn, au o istorie foarte bogată de aproximativ 100 de ani. Sunt încă folosite din plin, în milioane de case și spații de lucru, pentru a elimina șoarecii și alte tipuri de rozătoare nedorite.
În plus, aceasta este cea mai veche și cea mai eficientă metodă de a controla populația rozătoarelor. În general, toate cursele mecanice vin dotate cu un dispozitiv ce rupe gâtul rozătoarei printr-o mișcare declanșată rapid și puternic.
Modelele mai moderne, au câteva îmbunătățiri menite a crește eficiența capcanei și a accelera procesul pentru a garanta moartea instant a dăunătorului, fără ca acesta să aibă timp să simtă multă durere și să sufere.
Materialul s-a modificat de asemenea. Acum sunt fabricate din plastic care nu are proprietatea de a absorbi nimic, sau din inox anti aderent, ambele soluții fiind ușor de curățat.
Acest tip de capcană anti rozătoare are următoarele avantaje:
- Sunt valabile în două forme: de unică folosință sau reutilizabile.
- Poate fi plasată atât afară cât și în interior.
- Ai posibilitatea să vezi rozătoarea după ce a murit.
- Poți alege o cursă mecanică ce emană miros de brânză, deci nu mai ai nevoie de momeală.
- Nu e nevoie să folosești otravă pentru șoareci sau alte substanțe chimice.
- Sunt dotate cu un mecanism de ucidere, ceea ce face prinsul șoarecelui sigur.
- Este o metodă foarte economică de a prinde un șoarece.
Nu putem ignora nici dezavantajele:
- Poți prinde doar un șoarece de fiecare dată.
- Dacă alegi o variantă reutilizabilă, va trebui să cureți capcana de urmele lăsate de șoarece sau șobolan, ceea ce poate fi destul de neplăcut.
- Riști să te rănești atunci când pregătești capcana. De asemenea, dacă pui capcana în zone accesibile animalelor de companie sau a copiilor, aceștia se pot răni ușor.
Capcană electronică
Capcanele anti rozătoare electronice sunt relativ noi pe piață, dar cu toate acestea, s-au dovedit a fi foarte eficiente în eliminarea dăunătorilor.
Acestea cauzează o moarte imediată prin electrocutare, folosind un șoc electric de mare voltaj. Sunt ușor de folosit și cauzează o moarte instant fără suferință.
Capcanele anti rozătoare electronice sunt reutilizabile și te pot servi ani de zile. Un alt lucru bun legat de acest tip de capcană este acela că totul se întâmplă într-o capsulă din plastic, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vezi sau să atingi șoricelul sau șobolanul rănit dacă nu vrei asta. Sunt variante curate și igienice.
Sunt recomandate în locurile afectate de o invazie puternică a rozătoarelor. Ai nevoie de baterii sau de o priză pentru a pune în funcțiune capcana.
Printre avantaje se numără:
- Omoară rozătoarele rapid și într-un mod mai uman.
- Este ușor de instalat.
- Șoarecii morți pot fi îndepărtați ușor, fără a fi necesar să îi vezi sau să îi atingi.
Dezavantajele sunt următoarele:
- Te va costa mai mult, în mod deosebit dacă ai mai mulți dăunători de eliminat.
- Decesul rozătoarei este iminent, și nu există șanse de a-l elibera în viață.
Capcanele de capturare
Capcanele de tip capturare sunt cea mai umană modalitate de a îndepărta rozătoarele din casă sau birou. Asta deoarece permit eliberarea ulterioară a rozătoarei în natură, departe de casă.
Sunt și o metodă economică deoarece poți prinde mai mulți șoareci în același timp cu un singur dispozitiv. Cele mai bune modele au o capacitate de capturare de maxim 30 de șoareci.
Nu sunt dotate cu mecanism de ucidere, întrucât nu sunt menite să omoare rozătoarele, ci doar să le momească și să le captureze înăuntru.
Majoritatea modelelor sunt suficient de mari pentru a permite prinderea mai multor tipuri de rozătoare printre care chițcani veverițe sau cârtițe. Pot fi folosite în siguranță și în locuințele cu copii deoarece nu sunt contaminate cu niciun fel de substanță chimică.
Care sunt avantajele?
- Este o metodă umană de aprinde un șoarece, fără a fi nevoie să îl omori. Astfel, dacă ești cineva care nu poate concepe gândul că ar ucide o vietate, aceasta este cea mai bună soluție.
Dezavantaje:
- Capcana trebuie verificată cu regularitate, deoarece altfel șoricelul nu va supraviețui mult. Trebuie să găsești rapid un loc departe de casă unde să îl eliberezi ulterior.
- Este posibil să fii nevoit să manipulezi capcana și inclusiv rozătoarea și să te deplasezi într-un loc îndepărtat pentru a elibera vietatea. Dacă îi eliberezi prea aproape de casă este foarte posibil să se întoarcă iar și iar.
Capcane cu lipici
Capcanele cu lipici sunt destinate prinderii șoriceilor sau a altor rozătoare de talie mică. Capcana cu lipici presupune o suprafață plană din carton „unsă” cu o soluție foarte lipicioasă, de care se vor prinde micii șoricei. Este ușor de folosit și de monitorizat.
Îl găsești pe piață în două variante. Fie bucăți de carton care sunt gata unse cu lipici, fie un tub cu lipici pe care îl aplici tu. Tot ce trebuie să faci este să pui cartonul într-un loc strategic, în traseul obișnuit al șoricelului, sau să așezi puțină momeală pe carton.
Acestea sunt metode foarte eficiente și ieftine, dar îndepărtarea șoarecelui de pe carton poate fi o operațiune foarte neplăcută. Micul rozător va suferi cu siguranță și nu ai cum să nu vezi și să auzi asta.
Iată care sunt avantajele:
- Extrem de ușor de instalat.
- Dacă o plasezi strategic, capcana va fi foarte eficientă chiar dacă nu folosești deloc momeală.
- Poți scoate șoarecele afară fără să fie necesar să îl atingi.
Dezavantajele sunt acestea:
- Unii oameni spun că este o metodă ce denotă multă cruzime.
- Dacă achiziționezi o variantă gata pregătită, o vei putea folosi o singură dată.
- Sunt puține șanse să eliberezi șoricelul viu, și chiar dacă ar fi încă în viață probabil va avea răni severe.
- Trebuie amplasată într-un loc ferit de copii și animale de companie.
Care este cea mai umană capcană anti rozătoare?
Nu este deloc plăcut să ai viața unei vietăți pe conștiință, chiar și atunci când acestea sunt dăunători. De aceea ar trebui să iei în considerare și care este capcana care elimină rozătoarele cu cea mai puțină cruzime. Variantele de capturare sunt evident cea mai umană soluție.
Nu este nevoie să folosești otravă, lipici sau alte tipuri de pesticide. Se pot folosi în exterior și interior. Captura rozătoarei se face foarte ușor și fără să rănească vietatea în niciun fel. După ce intră în capcană, șoarecele pur și simplu nu are nicio șansă să iasă afară.
Capcanele mecanice bine făcute și cele electronice sunt și ele o metodă lipsită de cruzime de eliminare a dăunătorilor, atâta timp cât decesul survine instant și creatura nu are timp să sufere din cauza durerii. Ambele variante necesită folosirea unei momeli, și îți permit eliminarea șoricelului mort fără a fi nevoie să îl atingi.
Material
Materialul din care este fabricată capcana, îți poate oferi indicii în legătură cu eficiența dar și durabilitatea acesteia. În primul rând, materialul ar trebuie să fie unul dur, rezistent la șocuri, și durabil.
Cele mai bune variante sunt inoxul și plasticul dur. Vrei o variantă care să reziste mult timp, mai ales dacă locuiești într-o sonă în care rozătoarele au obiceiul să circule des.
O capcană anti rozătoare durabilă și reutilizabilă te va ajuta să faci economii pe termen lung. În al doilea rând, ai nevoie de un material care să fie non-absorbant, curat și care să se poată curăța ușor și să rămână uscat.
O capcană mecanică fabricată corect din metal sau plastic, ar trebui să își facă treaba fără a lăsa pete sau tăieturi.
Ergonomie
Cea mai bună capcană anti rozătoare trebuie să fie foarte ușor de folosit. Alege o capcană care este ușor de instalat, îți permite să îndepărtezi șoarecele fără să îl atingi și este ușor de curățat.
Dacă ai copii sau animale de companie, cumpără doar acele capcane care nu reprezintă un pericol pentru aceștia. Este recomandat să optezi pentru capcane care nu implică substanțe chimice, lipici sau momeală otrăvitoare.
De asemenea, cea mai bună capcană va prinde șoarecele ușor, și va permite eliberarea acestuia la fel de ușor. Alege acele capcane care sunt reutilizabile și care se pot reinstala rapid și ușor.
Capcanele care prind rozătoarele în cel mai uman mod posibil sunt și cel mai ușor de curățat, și nici nu fac mizerie în jur. De asemenea, identifică rozătorul care îți cauzează probleme și alege o capcană potrivită pentru talia acestuia.
Eficiență
Succesul unei capcane pentru rozătoare depinde mult și de modul în care o folosești și de exactitatea cu care ai reușit să identifici tipul de dăunător. Iată de ce trebuie să ții cont:
Locația
Locul unde instalezi capcana este esențial pentru succesul operațiunii. Plasează-le mereu lângă perete în apropierea fisurilor sau a găurilor atunci când acestea sunt prezente. Dacă presupui că te invadează mai mulți șoareci sau șobolani, va fi nevoie să instalezi mai multe capcane în locurile frecventate de aceștia.
Este bine să instalezi perechi de capcane în fiecare locație, plasate față în față. Ai astfel mai multe șanse să capturezi dăunătorul, deoarece îl vei prinde din ambele părți.
Momentul
Rozătoarele tind să fie mai active noaptea pe întuneric. De aceea este cel mai probabil ca cea mai mare captură să o înregistrezi în prima noapte în care ai instalat capcana.
Momeala
Este important să folosești tipul corect de momeală pentru tipul de dăunător cu care te confrunți. Folosește porții mai mici de momeli pentru ca șoricelul să se poată mișca mult în jurul lor.
Printre cele mai preferate „preparate” se numără: untul de arahide, fulgii de ovăz, ciocolata, baconul sau nucile.
Dimensiunea capcanei
Mărimea contează în cazul capcanelor pentru rozătoare. O capcană mică nu îți va folosi la nimic dacă ești infestat de șobolani sau șoareci de talie mare sau medie.
Asigură-te că ai identificat corect tipul de rozător cu care te confrunți, și alege apoi o capcană cu o dimensiune corespunzătoare. Cea mai bună variantă din punctul acesta de vedere este capcana cu capturare deoarece are suficient spațiu pentru mai multe rozătoare, indiferent de talia acestora.
Capcane electronice – cu acumulator sau priză
Dacă alegi un model electric, verifică dacă este alimentat pe baterii, priză, sau ambele variante. Acest tip de capcană funcționează cel mai bine atunci când bateriile sunt încărcate la maxim.
Unii producători îți indică și numărul de șocuri pe care le poate elibera o baterie la o singură încărcare completă. Cele mai bune modele pot ucide până la 50 de rozătoare cu o singură încărcare.
Realitatea este însă că performanța capcanei și intensitatea șocului care cauzează moartea rozătoarei scade pe măsură ce nivelul bateriei devine tot mai redus. De aceea, este bine să apelezi la un model ce poate fi conectat la o priză în apropiere.
Design
Designul pe care îl vei alege depinde în mare parte de tipul de capcană pe care o vei alege. Indiferent de modelul pentru care optezi, asigură-te că designul îți permite să eliberezi șoarecele mort fără a fi nevoie să îl atingi cu mâna sau degetele.
Eliberarea fără atingere nu este doar igienică, dar previne riscul de contaminare cu boli. Se cunosc aproximativ 20 tipuri de boli care sunt transmise frecvent prin intermediul dăunătorilor. Dacă alegi o capcană mecanică, asigură-te că are tensiunea necesară pentru a prinde ferm șoarecele și a nu-i permite acestuia să se miște sau să se elibereze.
Un model de capcană electronică, ar trebui să fie dotată cu un bec LED care te alertează atunci când a avut loc o captură.
Cât despre modelele ce doar capturează rozătoare, există variante care au colțuri și margini rotunjite pentru a evita rănirea șoarecului agitat atunci când acesta este înăuntru. Ușa ar trebui să fie destul de fermă pentru a nu putea fi deschisă de rozător.
De asemenea, o astfel de capcană ar trebui să fie dotată cu mânere trainice care să îți permită să transporți ușor șoarecii pe care îi vei elibera.
Producători
Este mereu mai bine să alegi un produs de la un producător de renume. Astfel vei avea nu doar garanția calității ci și a eficienței. Mai ales dacă vrei să scapi cât mai repede de dăunători, este bine să alegi una din următoarele firme apreciate în România: Pestmaster, Împotriva Dăunătorilor, ISAAG INVEST.
De asemenea, îți recomandăm să comanzi cea mai bună capcană pentru șoareci online. Aici este cel mai probabil că găsești tipul de capcană perfect pentru nevoile dar și circumstanțele și preferințele tale.
Întrucât nu doar oferta de pe piață este diversificată, dar și promoțiile și reducerile sunt frecvente, nu vedem de ce nu ai alege să comanzi cea mai bună capcană anti rozătoare online.
De asemenea, acolo unde este posibil, verifică părerea altor utilizatori legată de produsul pe care vrei îl cumperi. Ai putea să îți dai seama dacă este sau nu un produs potrivit fără a fi nevoie să îl testezi personal.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să alegi cea mai bună capcană anti rozătoare.
Cea mai bună capcană anti rozătoare: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de capcane anti rozătoare care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Capcana zincata pentru combaterea rozatoarelor P-03013
Capcana pentru soareci si sobolani confectionata din tabla zincata ideala pentru combaterea rozatoarelor.
Acest model de capcana poate fi folosita cu succes atat in interior cat si in exterior.
Pastrati capcana departe de copii si animale de companie.
Se utilizeaza capcana cu mare grija – Nu se foloseste in alte scopuri decat cele indicate.
Recomandat pentru incaperi pana la: 50 m².
Greutate: 3.4kg.
2. Capcana pentru sobolani Strend Pro Wiretrap63
Capcana pentru sobolani de mare dimensiune cu 2 intrari
Foarte ingenioasa si solida.
Modalitatea de folosire este foarte simpla si intuitiva, doar necesita armare.
Pentru a folosi capcana, trebuie doar sa asezati momeala (peste afumat, unt de arahide, ciocolata) pe suportul din interior, dupa care s-o armati.
Sobolanul va fi atras in interiorul capcanei datorita momelii, iar in momentul in care va misca tavita, capcana se va inchide (ambele intrari).
3. Capcana ecologica rozatoare cu doua intrari
Capcana ecologica pentru rozatoare si animale mici greu de capturat, prevazut cu doua intrari, cu pedala, confectionata din plasa de sarma galvanizata.
Foarte eficienta atat de expus in interior cat si in exterior.
Utilizat pentru: Rozatoare, Animale mici.
Prevazuta cu manere.
Dimensiuni: L= 66 cm l=15 cm h=20 cm
4. Capcana soareci mini-tunel cu adeziv ECOTRAP
Statie de intoxicare pe baza de adeziv pentru rozatoare mici.
Ecotrap adeziv, tunelul captureaza rozatoare si insecte fara a utiliza otrava.
Functioneaza la temperaturi variate. Cel mai puternic si eficient adeziv pentru capturarea daunatorilor.
Gata-de-folosit, capcanele adezive tunel reprezinta o cale simpla si curata de a controla activitatea sobolanilor, soarecilor, serpilor, gandacilor, furnicilor, paianjenilor si a altor insecte taratoare.
Non-toxice, fara solventi si fara miros nociv.
5. Capcana Transparenta pentru Soareci – Free Trap
Capcana pentru soareci, transparenta, usor de folosit si de curatat.
Pentru a scapa de soareci, fara sa ii omorati, aceasta cursa de soareci este dispozitivul ideal.
Capcana nu se murdareste deoarece soarecele nu este ranit, lovit, taiat sau strivit de lama cum se intampla la capcanele obisnuite dupa ce acesta a fost prins.
Se poate folosi oriune in interior si in extrerior.
Daca doriti ca soarecele sa moara in interiorul cursei, puneti in momeala otrava puternica.