Cel mai bun hamac

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun hamac? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă hamacul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun hamacAvând în vedere că sezonul călduros tocmai a intrat în drepturi, este firesc să îți dorești să te relaxezi afară în aer liber.

Deoarece ritmul de viață este din ce în ce mai alert, și momentele de relaxare din ce în ce mai greu de găsit, atunci când în sfârșit îți faci timp pentru un moment de pauza, este bine ca totul să iasă perfect.

Una din cele mai bune modalități de a te relaxa în aer liber este aceea de a sta în hamac, singur sau cu o persoană dragă alături, într-o atmosferă perfectă.

Pentru ca totul să iasă bine însă, ai nevoie de un hamac foarte bun, care să nu îți dea bătăi de cap cu montarea și în care să poți sta cu adevărat comod.

Iată deci, cum poți alege cel mai bun hamac pentru momente de relaxare perfecte.

Top 3 hamace recomandate

De ce să alegi cel mai bun hamac?

Atunci când auzi cuvântul hamac probabil să automat ți se activează în minte ideea de camping, iarbă verde, aer curat, persoana iubită lângă tine sau doar un pui de somn bine meritat.

Pentru ca toate aceste elemente să facă parte din peisajul tău de vis, ai nevoie de un hamac de calitate care să te poată susține cum trebuie, să fie ușor de montat și de transportat și să fie confecționat dintr-un material care să nu te incomodeze în vreun fel sau altul.

Cel mai bun hamac va putea fi atracția principală a oricărei ieșiri în natură sau în parc. Mai mult decât atât, dacă îți place senzația de legănare în hamac, poți alege unul pentru interior. Important este să știi ce ți se potrivește și care sunt așteptările tale de la hamacul perfect.

Cum alegi cel mai bun hamac

Care este dimensiunea de care ai nevoie? Ce fel de material este cel mai potrivit? Cum alegi un sistem de agățare care să nu îți dea bătăi de cap? Și cum alegi un hamac care să fie ușor de transportat?

Cel mai bun hamac pentru relaxarePentru a afla răspunsul la toate aceste întrebări înainte de a face o investiție, este nevoie să fi foarte bine informat și să învestești probabil mult timp în alegerea hamacului perfect.

De asemenea, vrei ca hamacul pe care îl cumperi acum să îl poți folosi și in următorii ani, de aceea nu poți face o alegere la întâmplare.

Venim în întâmpinarea nevoilor tale realizând acest ghid de cumpărături. Îți garantăm că este singurul ghid de cumpărături pe care vei avea nevoie să îl citești deoarece include tot ce trebuie să știi despre cel mai bun hamac.

La sfârșit vei afla și care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, pentru a te putea bucura de relaxare și la buzunar.

Dimensiunea

Dimensiunea hamacului este printre primele aspecte pe care trebuie să le verifici înainte de a cumpăra unul. În primul rând, trebuie să te decizi dacă hamacul va fi folosit de două persoane sau de o singură persoană.

Pe piață se găsesc atât variante double, cât și single. Cele care sunt pentru două persoane sunt, evident, mai late. Utilizatorii experimentați de hamace au ajuns la concluzia că pentru o singură persoană, un hamac mai îngust este mai eficient decât unul mai lat.

Asta deoarece un hamac prea lat te va „înghiți”, marginile adunându-se atunci când vei sta în mijlocul lui. Trebuie să fii în mod deosebit atent la acest aspect dacă suferi de claustrofobie.

Variantele disponibile pe piață variază în dimensiune, deseori în funcție de țara de proveniență. Dimensiunea va influența destul de mult și prețul, într-un hamac de dimensiuni mai mari intrând, evident, mai mult material deci va fi mai scump. Vei găsi hamace cu lățimea pornind de la 100 de cm până la 160-180 cm.

Un hamac pentru o singură persoană, are lățimea ideală cuprinsă între 160 și 140 de cm. Dacă ești o femeie cu o greutate de 45-66 kg și nu foarte înaltă, un hamac cu o lățime de 140 de cm este perfect pentru tine. 

În privința lungimii, hamacele de 270-280 cm sunt ideale, oferind suficient spațiu pentru a putea fi agățat cu ușurință, dar și pentru a putea permite relaxarea indiferent de înălțimea individului.

Valorile minime de lățime și lungime sunt de 45 cm în lățime și 220 cm în lungime. Totuși îți recomandăm să nu te mulțumești cu valorile minime, deoarece cu siguranță nu îți vor garanta un nivel satisfăcător de confort.

Greutatea suportată

2 persoane in hamacÎți poți da seama dacă un hamac va putea fi folosit sau nu de două persoane în același timp și verificând ce greutate poate să susțină.

În mod previzibil, hamacele pentru două persoane vor putea susține o greutate mai mare care poate ajunge de multe ori până la 180-200 de kg.

Un hamac bun va putea susține cel puțin 100 de kg, dar cel mai bun hamac va trebui să poată susține peste 150 de kilograme, acesta fiind și un indiciu bun al rezistenței materialelor.

De regulă un hamac bun va putea susține chiar mai multă greutate decât indică producătorul. Totuși, pentru a te putea bucura de ele pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp este bine să nu depășești limita recomandată.

Greutatea hamacului

Deoarece de cele mai multe ori vei dori să folosești hamacul în aer liber, probabil să îl iei cu tine în camping sau la o ieșire la iarbă verde, hamacul trebuie să aibă o greutate care să îți permită să îl transporți cu ușurință.

De asemenea, sistemul de compactare va trebui să fie intuitiv și eficient. Astfel vei putea să depozitezi hamacul cu ușurință atunci când nu îl folosești, să îl pui în mașină sau să îl porți în spate.

În general, greutatea hamacului variază de la câteva sute de grame până la 2 kg. Te va interesa în mod deosebit greutatea dacă vei transporta hamacul cu barca sau bicicleta, ori în timp ce mergi pe jos. De asemenea, poate fi destul de dificil să faci un compromis între greutate și calitate.

De regulă, hamacele ușoare sunt atractive deoarece sunt ușor de transportat, totodată acest aspect ar putea lăsa să se înțeleagă că materialul nu este la fel de calitativ ca în cazul unui hamac care cântărește mai mult. Nu uita să verifici și dimensiunea hamacului în forma compactă.

Material

Aspect deseori ignorat, materialul din care este fabricat hamacul poate să îți garanteze numărul de sezoane în care vei putea să îl folosești.

Un hamac fabricat dintr-un material slab, poate să te servească doar un sezon și suntem siguri că nu asta îți dorești. Principalele alternative care se găsesc pe piață sunt hamacele din materiale sintetice și cele din materiale naturale (bumbac și pânză).

Hamac material rezistentHamacul din material sintetic este capabil să susțină o greutate mai mare și este considerat a fi mai rezistent. Cu toate acestea, are dezavantajele lui. În zilele foarte călduroase, materialul nu va permite aerului să circule în mod corespunzător.

Astfel este posibil să transpiri, și pe lângă faptul că nu vei putea să te relaxezi, riști și să rămâi cu niște iritații pe piele. Acesta este motivul pentru care hamacul din material sintetic nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă și care știu că au tendința de a transpira mult.

Capabile să susțină o greutate mai redusă, hamacele din bumbac sau din pânză pot fi o alternativă foarte bună.

Cel mai bun hamac din bumbac permite o bună ventilație a aerului, deci sunt mai puține șanse să transpiri, chiar dacă temperaturile de afară sunt mai mari.

În cazul în care ești în căutarea unui hamac pentru plajă, ia în considerare hamacele fabricate din funii înnodate sau hamacele tip plasă. Chiar dacă nu sunt la fel de confortabile ca hamacele de camping, acestea sunt singurele care îți vor permite să stai fără a transpira.

O atenție deosebită va trebui să acorzi și hamacelor care au diverse inserții de material pentru un efect estetic deosebit. Deși acestea au un aspect foarte atractiv, nu sunt cele mai rezistente.

Acolo unde materialul adițional se îmbină cu cel al hamacului propriu-zis apar destul de rapid mici rupturi care în scurt timp vor duce la slăbirea țesăturii și la ruperea acesteia.

Așadar nici aspectul nici rezistența nu vor mai fi satisfăcătoare. Acesta este motivul pentru care experții recomandă achiziționarea unui hamac fabricat dintr-o singură bucată de țesătură, aceasta având o rezistență mai mare.

Sistemul de agățare

Sistemul de prindere va determina unde poți folosi hamacul, cât de mult timp îți va trebui să îl montezi și să îl demontezi, precum și durata acestuia de viață. Probabil că cel mai bun hamac din acest punct de vedere este cel care vine la pachet cu un suport din oțel.

Hamac rezistent pentru acasaAcesta te va scăpa de stresul căutării unui loc potrivit, și nu va mai trebuie să pierzi timp căutând doi copaci care se află la distanța optimă și apoi să încerci să îți dai seama cum îi vei prinde.

Cei care achiziționează un hamac cu suport din oțel, vor putea să îl folosească și pe terasa lor sau chiar într-o cameră încăpătoare din casă.

Există și hamac special conceput pentru interior. Acesta este prevăzut cu un sistem de prindere distinctiv. Nu se va prinde în cele două capete, ci va fi prevăzut cu o bară specială, destul de groasă, de cele mai multe ori din lemn.

Capetele hamacului vor fi prinse de această bară dispusă orizontal în partea superioară. Această bară va fi mai apoi agățată de tavan, cu ajutorul unui lanț destul de puternic.

Există diverse accesorii care fac agățarea hamacului mai ușoară și mai rapidă. În cazul în care hamacul nu este destul de lung pentru locul în care voiai să îl instalezi, se pot folosi lanțuri cu cârlige într-un mod foarte eficient.

Arcurile sunt și ele o metodă bună de agățare a hamacului. Acestea îți permit să îl prinzi cu ușurință fie de un perete, fie de un copac sau de un stâlp special. Deoarece sunt flexibile, experiența de relaxare în hamac va fi mult mai fluidă și mai plăcută.

Funiile speciale pentru copaci sunt o altă variantă care va face posibilă agățarea hamacului între doi copaci fără a fi nevoie să îi penetrezi pentru a fixa lanțurile sau arcul.

Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun hamac?

Cel mai bun hamac nu îți va asigura doar momente de relaxare, ci si protecție împotriva insectelor nepoftite sau a altor lucruri care te pot distrage de la relaxare.

Iată câteva accesorii cu care vine echipat cel mai bun hamac.

  • Plasă pentru insecte – dacă vrei să folosești hamacul în grădină sau în camping, cu siguranță vei vrea să te ferești de țânțari și de albine, ori alte insecte nepoftite. Posibilitatea de a pune o plasă pentru insecte îți va surâde cu siguranță.
  • Protecție pentru apă – cele mai bune hamace sunt dotate cu un material ce te protejează de picăturile de apă, astfel încât nu va trebui să renunți la relaxare doar din cauza unei ploi ușoare.
  • Suport de metal – se poate regăsi atât în cazul hamacelor de interior sau pentru cele de grădină.
  • Loc pentru saltea – dacă ești împătimit al excursiilor în natură și plănuiești să dormi în hamac, este variante care îți permit să introduci o saltea gonflabilă pentru dormit în hamac, astfel având posibilitatea de a te bucura de un somn odihnitor și fără dureri de spate a doua zi.
  • Sac pentru transport – cel mai bun hamac va veni la pachet cu un sac special pentru a-l transporta. Acesta va fi dintr-un material sintetic ușor, ca să nu adauge mult la greutatea hamacului.

Producători

În momentul în care vrei să îți alegi cel mai bun hamac, este firesc să te îndrepți spre firmele care au o reputație bună în fabricarea hamacelor sau a accesoriilor pentru camping. Asta deoarece atunci când mergi în camping ai nevoie de un hamac care să reziste eroic la toate condițiile de mediu și care să îți permită un somn odihnitor.

De aceea, variantele propuse de brandurile cunoscute sunt cele mai bune. Printre cele mai bune branduri pe care le vei găsi pe piața din România se numără: Kring, Zelten sau Amazonas.

De asemenea, îți recomandăm să comanzi online deoarece vei găsi oferte la un preț avantajos mult mai ușor și mai rapid. Ai de asemenea posibilitatea de a consulta părerea altor cumpărători, reușind astfel să îți dai seama dacă un produs este sau nu potrivit pentru tine, înainte de a-l cumpăra.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, suntem siguri că vei reuși să alegi cel mai bun hamac.

Cel mai bun hamac: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de hamace care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Hamac Koala, Bumbac, 365×128 cm

Hamac Koala, Bumbac, 365x128 cm

Panza din care este fabricat este din bumbac de o calitate foarte buna.
Perfect pentru doua persoane!
Durabil, din bumbac foarte bun, poate suportat o greutate de 160 kg.
Lungimea hamacului este de 365 cm, decise potriveste cel mai bine in gradina, dar il puteti folosi si in casa ca dispuneti de spatiul necesar.
Legaturile care sunt utilizate pentru fixare sunt realizate manual.
Dimensiuni: 365 x 128 cm.

Vezi detalii si pret

2. Hamac Scaun Caribena Basic, La Siesta

Hamac Scaun Caribena Basic, La SiestaMaterialul hamacului Caribena este din bumbac de inalta calitate, cu fibre lungi: moale la atingere, fara scame, durabil, si usor de curatat.
Hamacul dispune de o margine tearproof creata prin dublarea firelor de batatura, lucru care permite o adevarata oaza de relaxare multi ani de acum incolo.
Bambus de inalta calitate, deosebit de robust si atractiv.
Material: suprafata 100% bumbac, suspensie 50% bumbac si 50% poliester, bara lemn din bambus.

Vezi detalii si pret

3. Hamac Clasic Sonrisa La Siesta, 1 persoana

Hamac Clasic Sonrisa La Siesta, 1 persoanaHamacul este rezistent la intemperii si se usuca rapid HamacTex.
Hamacul este realizat in Columbia intr-un amestec de culori de vara, este durabil si ofera confortul maxim.
Numarul mare de cabluri asigura o distributie optima a greutatii.
Marginile intarite ale materialului il fac extrem de rezistent la rupere.
Materialul hamacului este realizat din o fibra de polipropilena, care a fost special conceputa pentru hamace, ce arata si se comporta ca si cum ar fi din bumbac.

Vezi detalii si pret

4. Hamac Sea To Summit PRO Single

Hamac Sea To Summit PRO Single

Hamacul este realizat din material Nylon 70D ripstop moale la atingere si foarte rezistent.
Materialul este anti-rupere si rezistent la abraziune conferind durabilitate pe o perioada de timp indelungata.
Hamacul este usor si compact, cantarind 360g si rezista la o greutate maxima la utilizare de pana la 180kg.
Lungimea hamacului este de 3m, iar latimea este de 1,5 m asigurand astfel un spatiul generos pentru utilizator.

Vezi detalii si pret

5. Hamac Dublu pentru 2 Persoane cu Cablu si Sac Depozitare

Hamac Dublu pentru 2 Persoane cu Cablu si Sac Depozitare

Hamacul este fabricat din material durabil (bumbac gros cu amestec de poliester), precum si cordoane groase.
Materialul poate fi spalat in masina.
Hamacul este rezistent, dar in acelasi timp in materia patrunde in aer, astfel incat odihna in acesta va fi deosebit de placuta.
Datorita sacului atasat, hamacul pliat ocupa un spatiu foarte mic si il puteti lua cu dvs. peste tot, de exemplu intr-o calatorie, pe plaja etc.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată