Cea mai bună cușcă de transport pentru animale

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (23 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună cușcă de transport pentru animale? Ce caracteristici și proprietăți trebuie să aibă cușca de transport pentru animale potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna cusca de transport animaleUn animal de companie, indiferent dacă vorbim despre câine sau pisică sau alt animal, îți aduce cu siguranță multă bucurie. Odată cu aceasta însă intervine și responsabilitatea pentru siguranța și confortul lui.

Cea mai bună cușcă de transport pentru animale poate să fie foarte practică în acest sens. Te va ajuta să călătorești în siguranță cu animalul tău de companie, în timp ce acesta se bucură de confort.

Fie că ai un cățel sau o pisică dragă, atunci când vrei să îi iei cu tine trebuie să te asiguri că se vor bucura de căldură și confort.

Dacă ai constatat că ai nevoie de un astfel de produs, citește în continuare pentru a afla cum alegi cea mai bună cușcă de transport pentru animale.

De ce să alegi cea mai bună cușcă de transport pentru animale?

O cușcă de transport pentru animalele de companie poate fi practică din mai multe puncte de vedere. În cazul unui cățel vei observa că va fi util să o folosești în primele săptămâni de acomodare la noua locuință.

Cușca îl va ajuta pe cățel să se obișnuiască cu limitele și restricțiile din casă, și te va scutii de dezordinea, obiectele roase și micile „accidente” neplăcute, care pot fi cauzate de un cățel cu multă energie.

În cazul pisicilor, o cușcă de acest gen va fi practică pentru transportul la veterinar, în special dacă este domesticită și nu este obișnuită cu agitația de afară.

Principalul rol al cuștii pentru animale este aceea de a ușura transportul pe distanțe mai lungi. Dacă nu îți poți imagina vreo călătorie fără animalul iubit sau nu ai cui să îl lași în grijă, ai cu siguranță nevoie de o astfel de cușcă.

Cum alegi cea mai bună cușcă de transport pentru animale

Alegerea celei mai potrivite cuști de transport nu este tocmai ușoară deoarece animalele sunt diferite și reacționează diferit în diferite medii și situații.

Cusca de tranport pentru cainiOricum ar fi însă, cușca pe care o achiziționezi trebuie să fie un loc călduros, confortabil și potrivit pentru animalul tău. Mai presus de preferințele tale trebuie să stea nevoile lui, iar acest lucru îngreunează achiziționarea celei mai bune cuști.

De unde știi care este mărimea potrivită? Ce particularități de design sunt importante? Cum știi că alegi ceva cu adevărat fiabil?

Am pregătit un ghid de cumpărături pentru a răspunde la aceste întrebări și nu numai. Citește în continuare cu atenție pentru a descoperii cum poți alege cea mai bună cușcă de transport pentru animale la cel mai bun raport calitate/preț.

Dimensiune

Primul lucru pe care trebuie să îl verifici înainte de a alege o cușcă pentru animale este mărimea acesteia. Nu poți alege cușca după ochi, sau pur și simplu presupunând că animalul tău de companie va reuși să încapă acolo.

Asta pentru că nu este suficient ca animalul să încapă. Pentru a se bucura de confort, trebuie să aibă suficient loc pentru a se întinde, a sta în picioare sau a se răsuci, fără a fi înghesuit.

Pe de altă parte, nu este recomandat nici să cumperi o cușcă foarte mare. Motivul este diferit în funcție de animal. În cazul unui câine, trebuie să știi că el nu își face nevoile acolo unde doarme.

Deci dacă spațiul din cușcă nu îi va permite să facă altceva decât să doarmă, nu trebuie să îți faci griji că este posibil să călătorești cu o cușcă ce miroase urât și ții un animal murdar.

În cazul pisicilor motivul este ușor diferit. Dacă cușca este prea mare, acestea vor avea tendința să se retragă într-un colț. De aceea în timpul transportului este probabil să alunece dintr-o parte în alata a cuștii și să se lovească de pereți.

Deoarece talia pisicilor nu variază foarte mult, de cele mai multe ori cușcă cu o lungime de 60 de cm ar trebui să fie suficientă.

În cazul în care cauți o cușcă de transport pentru un câine, atunci va trebuie să ai în vedere talia acestuia. În general, cuștile sunt clasificate sub pragurile de mini, mică, medie, mare, extra și uriașă. Dacă nu îți este ușor să aproximezi talia patrupedului tău, te poți ghida după greutate.

Pentru un câine ce cântărește 12 kg, o cușcă cu o lungime de 60 cm poate fi suficientă. Vei avea nevoie de o cușcă de 90 de cm lungime în momentul în care câinele tău de companie este mai greu de 18 kilograme.

Cușca de proporții uriașe, adică de 140 de cm este potrivită pentru un câine de 40-50 kilograme.  

Materialul

Materialul din care este confecționată cușca îți va condiționa destul de mult durata de folosire. Pe piață există două variante mari, din metal sau din plastic, ambele având avantaje și dezavantaje în funcție de ce animal de companie ai.

  • Cușca de transport pentru animale din metal

Cusca pentru transport pisiciEste de cele mai multe ori din sârmă. Cușca din sârmă prezintă mai multe avantaje. În primul rând, fiind făcută din metal este foarte rezistentă, atât la șocuri, cât și la acțiunile patrupedului. Mai ales dacă în ea se află o pisică agitată, nu vei avea nici-o problemă dacă va începe să zgârie pereții interiori.

De asemenea, ai posibilitatea să o folosești pentru o perioadă îndelungată de timp, deoarece prin introducerea unor panouri, cușca se poate mări, în funcție de talia patrupedului tău care încă crește.

În general, animăluțele se simt bine într-o astfel de cușcă deoarece au suficientă vizibilitate și spațiul este foarte bine aerisit. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că doar un câine de talie mică sau o pisică poate fi transportată într-o astfel de cușcă.

Un alt avantaj este acela că se poate plia, astfel va fi mai ușor de transportat atunci când patrupedul nu este înăuntru. Unele modele includ o tăviță de plastic, ceea ce face igienizarea mai facilă, sau au mai multe portițe.

  • Cușca de transport pentru animale din plastic

Dacă ai de gând să călătorești împreună cu animăluțul tău, află că în avion este obligatoriu prin lege să îl transporți într-o cușcă din plastic. Unele companii aeriene îți impun chiar și modelul cu care poți transporta animăluțul.

Din fericire, acestea sunt destul de ieftine și foarte ușoare. Ești limitat totuși în ceea ce privește greutatea patrupedului, ce nu trebuie să depășească 15-17 kg.

Vei avea nevoie să verifici calitatea cuștii, și cea mai bună metodă este aceea de a studia mânerul. Acesta trebuie să fie trainic, și ușor de apucat în mână.

Variantele textile de transport pentru animale sunt preferate de unele persoane, dar deși sunt comode, nu sunt cele mai practice. Se pot folosi mai degrabă pentru a transporta accesoriile, hrana sau jucăriile animăluțului.

Aerisirea

Atunci când transporți un animal într-o cușcă trebuie să ai mereu în vedere că el este afectat de temperatură diferit de cum suntem noi. Indiferent în ce mijloc de transport decizi să îl transporți, trebuie să te asiguri că animalul poate să respire ușor și că nu există pericolul de supraîncălzire.

În zilele caniculare, temperatură din mașină sau din cușcă poate să crească foarte mult, de aceea este important să te asiguri că ambele spații sunt bine aerisite. Atunci când alegi o cușcă din metal, nu trebuie să îți faci griji deoarece spațiile de ventilație nu îți vor ridica probleme.

În cazul unei cuști din plastic însă trebuie să verifici ca portița să fie din grilaj de metal, și mai multe părți ale cutiei să fie decupate. Fantele de aerisire trebuie să fie suficient de largi pentru a permite pătrunderea aerului ușor.

Condiții de fiabilitate

Dacă ai achiziționat o cușcă din metal pentru animalul tău, nu va trebui să îți faci griji prea mari pentru siguranța în folosire, deoarece în majoritatea timpului o vei folosi staționar.

Grilaj cusca transport animaleCe va trebui să verifici este tăvița de plastic. Aceasta nu trebuie să fie crăpată sau spartă, pentru a nu permite lichidelor să curgă pe parchet sau covor deteriorându-l.

În cazul unei cuști din plastic sunt mai multe aspecte ce trebuie verificate. În primul rând trebuie să te asiguri că plasticul este unul dur, și că animalul tău în încercarea de a se elibera nu va putea să îl îndoaie.

Balamalele și sistemul de închidere al cuștii pentru transport trebuie să fie foarte bine securizate. Este foarte probabil ca la început animalul să opună rezistență și să vrea să se elibereze, și nu ai vrea să scape din cușcă în stradă sau într-un mijloc de transport în comun.

De asemenea, este important să te asiguri că plătești pentru calitate. În cazul în care mânerul, portița sau alte elemente se rup sau se strică, nu vei mai putea să le înlocuiești, ceea ce înseamnă că va trebui să cumperi o altă cușcă  integră.

Nu uita că siguranța animalului tău trebuie să fie pe primul loc. De aceea transportă-l doar într-o cușcă ce nu îl va expune la pericole.

Întreținere

Curățarea periodică a cuștii de transport pentru animale este un aspect foarte important ce poate influența în mare măsură sănătatea animalului tău iubit. De aceea cea mai bună cușcă de transport pentru animale trebuie să fie ușor de demontat și igienizat.

Toate componentele textile ale cuștii trebuie spălate la un anumit interval de timp, pentru a nu dezvolta un miros neplăcut și pentru a nu constitui un mediu propice contactării sau dezvoltării bolilor.

Nu folosi orice substanțe chimice pentru curățare, și interesează-te care sunt acei agenți chimici care nu vor afecta sănătatea patrupedului. În general, animalele au tendința instinctivă de a linge sau a roade/mușca obiecte din jur.

Nu ai vrea ca detergentul folosit să îi facă rău micului tău prieten. Înainte de a permite animalului să intre din nou în cușcă, aceasta trebuie foarte bine ștearsă de orice urmă de detergent.

Cușca de transport pentru animale – pentru recuperare

Cusca animale de calitateO cușcă de transport pentru animale poate fi modul ideal de a transporta patrupedul după ce a suferit un tratament sau o intervenție chirurgicală. Asta pentru că este sensibil, și va dori cel mai probabil să doarmă, iar cușca poate să îi ofere confortul de care are nevoie.

Este recomandat ca pe cușcă să existe o avertizare cu privire la conținutul ei, deoarece nu este în interesul nimănui ca animăluțul să fie zgâlțâit sau să fie nevoi să stea într-o poziție necorespunzătoare. De aceia asigură-te că mereu cușca va fi poziționată corect.

Ce accesorii trebuie să aibă cea mai bună cușcă de transport pentru animale?

  • Căptușeală – necesară pentru confortul animalului, mai ales în sezonul rece.
  • Material textil pentru acoperire – necesar în cazul cuștilor din metal. Un astfel de material textil va fi util iarna când temperaturile sunt scăzute, dar și pentru a limita vizibilitatea patrupedului. Astfel se va bucura de un plus de intimitate și nu se va speria foarte tare atunci când va fi expus agitației de afara.
  • Curele – sunt o adiție mânerului, și te ajută să cari mai ușor cușca de transport pentru animale.
  • Recipiente – pentru mâncare sau apă, acestea sunt detașabile pentru a putea fi umplute cu ușurință. Te vei folosi de ele în special atunci când ai de făcut o călătorie mai lungă.
  • Jucării – unii producători înțeleg anxietatea cu care se pot confrunta animalele în mijloacele de transport, de aceea ar putea să îți pună la dispoziție jucării speciale pentru animalul tău de companie.

Branduri

Dacă te întrebi „unde găsesc cuști de transport pentru animale la un preț bun?”, află că online este locul cel mai potrivit. Pe lângă plaja de prețuri accesibile, ai și posibilitatea de a alege o cușcă de transport pentru animale care să fie practică, fiabilă, dar și potrivită cu personalitatea ta și a animalului tău de companie.

De asemenea, îți recomandăm să cumperi de la companii care pun grija pentru animale mai presus de orice. Printre cele mai populare în Romania se numără: Trixie, MPS, Ferplast.

De asemenea, nu uita să verifici secțiunea de review-uri a fiecărui produs care te interesează pentru a vedea ce experiență au avut alți utilizatori cu respectiva cușcă. Vei putea să te hotărăști mult mai ușor și să anticipezi dacă vei putea folosi din plin cușca și nu vei fi nemulțumit de achiziția ta.

Având la dispoziție toate aceste informații suntem siguri că ești gata să alegi cea mai bună cușcă de transport pentru animale.

Cea mai bună cușcă de transport pentru animale: recomandări

Utilizand criteriile de mai sus, analizand oferta de pe piata si tinand cont de parerile cumparatorilor, va putem prezenta in continuare cateva modele de cuști de transport pentru animale care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Cusca pentru transport animale, Croci Vagabond Giant

Cusca pentru transport animale, Croci Vagabond GiantCusca speciala pentru  transport caini, cu 4 roti incluse.
Avizata pentru  transport aerian, feroviar si rutier, conform normelor.
Castroane incluse 2 buc, pentru  apa si hrana.
Incuietori sigure, cu locas pentru sigilare.
Manevrare usoara atat pentru transport cat si pentru curatare.
Numar roti: 4
Dimensiuni: 122x83x90cm.

Vezi detalii si pret

2. Cusca transport animale, Stefanplast Gulliver 3

Cusca transport animale, Stefanplast Gulliver 3

Cusca de transport (acceptata pentru transportul aerian).
Poate fi deschisa din fata sau deasupra.
Usa de metal (include si bol pentru hrana).
Sistem de prindere al centurii de siguranta.
Dimensiuni: 61 x 40 x 38 cm.

Vezi detalii si pret

3. Cusca pentru transport, MPS Skudo 3

Cusca pentru transport, MPS Skudo 3Cusca pentru transportul cainilor si pisicilor.
Este usor de manipulat si are grilaj anterior pentru a putea observa mai usor catelul pe perioada transportului.
Tip deschidere: Laterala
Caracteristici cheie: Orificii de ventilare
Dimensiuni: 60x40x39 cm.

Vezi detalii si pret

4. Cusca transport animale, Imac Carry Sport

Cusca transport animale, Imac Carry Sport Cusca pentru transport Imac Carry Sport este potrivita pentru transportul cainilor si pisicilor.
Are un design inovator si culori vii.
Cusca pentru transport este practica si usor de asamblat datorita sistemului fara clipsuri.
Material: Plastic.
Dimensiuni: 48x34x32 cm.

Vezi detalii si pret

5. Cusca Transport Trixie Gulliver 3

Cusca Transport Trixie Gulliver 3Transportorul Gulliver pentru caini sau pisici este metoda de transport ideala pentru calatoriile cu avionul, trenul, masina si altele – conform IATA.
Cusca Gulliver ii ofera cainelui extra siguranta in timpul calatoriilor scurte sau lungi, datorita incuietoarelor.
Doua compartimente mari ofera spatiu aditional pentru hrana si alte accesorii.
Usa se deschide in exterior sau poate fi detasata complet.
Dimensiuni: 40 x 38 x 61 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată