Cea mai bună geantă de transport pentru animale

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (25 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună geantă de transport pentru animale? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă geanta de transport pentru animale potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna geanta de transport pentru animaleAtunci când călătorești sau când ai de mers la medicul veterinar cu animalul tău de companie, transportul acestuia poate deveni un aspect ce îți dă bătăi de cap.

Nu este ușor să alegi cea mai bună variantă de transport, iar dacă animăluțul a intrat de curând în familia ta, probabil îți este greu să alegi ce este mai bun pentru el. Dacă varianta unei cuști pentru transport nu îți surâde, află că pe piață există o varietate mare de genți de transport pentru animale.

Dacă te gândești că o astfel de variantă ar fi bună pentru pisica sau cățelul tău, citește în continuare despre cum poți alege cea mai bună geantă de transport pentru animale, astfel încât să îți poți lua prietenul patruped peste tot cu tine.

De ce să alegi cea mai bună geantă de transport pentru animale?

Atunci când animăluțul este bolnav, nu vei putea să îl pui să meargă pe picioare la veterinar. Iar atunci când vei dori să îl iei cu tine în călătorii peste hotare, va fi necesar să îl ocrotești de orice pericol din mijloacele de transport în comun, mai ales în avion.

În aceste situații se impune necesitatea achiziționării unei genți pentru transportul animăluțului. Din multitudinea de variante de pe piață însă, ar putea să îți fie greu să găsești cea mai bună geantă de transport pentru animale. De asemenea, nu este ușor să faci echilibrul dintre siguranță, confort și normele de transport impuse de lege în privința transportului animalelor.

De aceea, înainte să faci o achiziție, care poate fi destul de costisitoare este necesar să fii foarte bine informat.

Cum alegi cea mai bună geantă de transport pentru animale

Care este dimensiunea potrivită pentru animăluțul tău? Care este tipul de geantă de transport pentru animale care ți se potrivește cel mai bine? Cum alegi un model care să reziste ani de zile?

Află răspunsul la toate aceste întrebări în acest ghid de cumpărături pe care l-am pregătit special pentru a te ajuta să faci o achiziție de care și tu și animalul tău să fiți mulțumiți. La sfârșitul acestui articol îți va fi mult mai ușor să știi ce alegere să faci, dar și care este cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Tipuri de geantă de transport pentru animale

  • Geanta tip cușcă

Geanta de transport pentru animale tip cușcă este asemănătoare cu o cușcă pentru animale, dar nu este fabricată dintr-un material dur cum ar fi metalul sau plasticul. Este și singurul tip de geantă pentru animale care este aprobată pentru zborul cu avionul, aceasta putând fi poziționată sub scaun, astfel încât să poți verifica ușor starea animăluțului tău.

Geanta transport pisiciFiind asemănătoare cu o cușcă, ai avantajul că îl poți obișnui destul de repede pe cel mic cu acest spațiu, dacă încă de acasă îl vei lăsa sa petreacă puțin timp în cușcă.

  • Geanta de umăr sau marsupiu

Unele modele îți permit să transporți animalul de companie într-un sistem tip marsupiu, asemănător cu acela folosit de părinți pentru a transporta bebelușul. Și acest model, dar și geanta de transport animale pentru umăr, îți permit să ai mâinile libere în timpul transportului.

Mai mult, de obicei capul animăluțului rămâne neacoperit, ceea ce îi permite să observe ce se întâmplă în jurul lui. Sunt variante foarte ușoare , dar doar pentru animalele de talie mică.

  • Rucsac transport animale

Geanta de transport pentru animale poate avea și forma unui rucsac. Acesta poate fi purtat fie în față fie în spate. Este potrivit pentru animalele de talie mică, și le poți folosi doar în cazul animalelor calme, în cazul cărora nu există riscul să te zgârie sau muște.

  • Geantă de transport animale cu roți

O astfel de geantă este potrivită pentru câinii de talie mai mare care au nevoie de transport. Întrucât nu ii vei putea purta ținându-i în mână, roțile sunt o adiție practică. Astfel vei putea purta câinele de talie mare cu avionul, sau îl vei putea lua cu tine la plimbare, chiar dacă este bătrân și obosește mult mai repede.

Dimensiunea genții de transport pentru animale

Dimensiunea este printre primele criterii pe care trebuie să le ai în vedere în alegerea ta. Aceasta deoarece, o geantă în care animăluțul tău nu se va simții confortabil, nu va putea fi folosită. Este important să îți cunoști foarte bine animăluțul, de aceea, îți recomandăm să îl măsori corespunzător înainte de a face o achiziție.

Apoi, vei observa că există genți de transport pentru aproape orice talie, important este să știi să o alegi corect. Amintește-ți că animăluțul va petrece ore în șir într-o astfel de geantă, de aceea nu trebuie să îi constrângă mobilitatea, dar nici să îi ofere prea mult spațiu.

Trebuie totuși să poată sta în picioare, să se poată întinde sau răsucii în voie, mai ales dacă va călătorii împreună cu tine pentru multe ore.

Pe piață există mai multe variante, și în general acesta vor fi denumite în așa fel încât să îți fie mai ușor să te orientezi. De obicei se folosește același sistem de diferențiere al mărimilor ca în cazul hainelor.

Astfel vei găsi mărimi de la XS până la XL astfel: XS (32-37 cm lungime – 2-3 kg greutatea animalului), S (37-42 cm – 3-5 kg), M (42-48 cm – 6-10 kg), L (48-51 cm – 10-12 kg), XL (52-60 cm – până în 17 kg).

Greutatea genții de transport pentru animale

Te va interesa atât greutatea animalului tău de companie, cât și greutatea genții, mai ales dacă alegi să călătorești cu avionul. În primul rând, așa cum ai văzut mai sus, mărimea genții se alege și în funcție de greutatea patrupedului, dar greutatea lui va avea un cuvânt de spus și în ceea ce privește tipul de geantă de transport pentru animale pe care vrei să o alegi.

De asemenea, dacă vei călătorii cu avionul, cea mai bună geantă de transport pentru animale este una foarte ușoară, dar care are totuși o structură destul de solidă. Asta deoarece aeroporturile au impusă o limită de greutate peste care nu poți să treci, iar atunci când animalul tău cântărește deja destul de mult, vei vrea ca geanta lui să fie cât mai ușoară posibil.

Materialul genții de transport pentru animale

Geanta transport animale manere comodeTe va interesa atât materialul din exterior cât și acela din interior. Pentru exterior de cele mai multe ori se folosește poliesterul, nailonul sau microfibra. Acestea variază în termeni de greutate și rezistență. Totuși vei observa că în fabricarea unei genți de transport pentru animale bune, se folosește o combinație optimă de materiale printre care se află și pielea, plasticul, materiale naturale sau sintetice.

Atunci când alegi o geantă de transport trebuie să fii atent la ventilație în mod deosebit. Materialul nu trebuie să îi permită animalului să transpire sau să dezvolte iritații. Verifică zonele de aerisire care constau de cele mai multe ori într-o plasă deasă.

Cu cât sunt mai multe astfel de zone cu atât animalul tău se va bucura de o aerisire bună și de o vizibilitate optimă. De asemenea, materialul trebuie să fie destul de solid la atingere pentru a face față cu brio la condițiile dure de transport.

Interiorul trebuie să fie foarte confortabil pentru patrupedul tău iubit. Sunt foarte apreciate gențile care au căptușeală pe bază de pluș pe pereți, în zonele ce nu pot fi deschise.

De asemenea, trebuie să verifici zona de sprijin a animăluțului, adică partea de joc a genții. Cea mai bună geantă de transport pentru animale are în partea de jos o zonă din spumă cu memorie, sau al material comod, dar destul de solid pentru a permite animăluțului să se poziționeze corect.

Deoarece va fi purtat atât ridicat, dar va fi poziționat de multe ori și jos, materialul de la bază trebuie să poată absorbii micile șocuri. Verifică geanta înainte de cumpărare, în privința greutății ce o  poate suporta.

Dacă animalul tău este puțin mai greu, baza acesteia se poate deforma sub greutatea animalului, iar acesta nu va putea menține o poziție confortabilă.

Fiabilitate și ergonomie

  • Mânerele

Mânerele sunt foarte importante deoarece ele îți permit să transporți patrupedul atunci când ești în mișcare. Cea mai bună geantă pentru animale are atât mânere de mână, dar și curea de transport pentru umăr. Este bine ca acestea să fie cât mai late, permițându-ți astfel să susții mai ușor geanta.

De asemenea cureaua pentru umăr trebuie să aibă o zonă cu întăritură ușor mai moale și mai lată, care să împiedice formarea eventualelor zone iritate în zona umărului.

  • Asamblare

Cea mai bună geantă de transport pentru animale este una care se poate asambla foarte ușor, dar și una care îți permite să o compactezi atunci când nu este folosită. Pentru momentele în care patrupedul nu va sta în geantă, este bine ca aceasta să se poată compacta și introduce într-o husă specială. Astfel va fi mai ușor de transportat și de depozitat.

Vei aprecia mult și o geantă care se asamblează ușor din forma compactată. Vrei ceva rapid și foarte intuitiv, care să nu necesite mulți pași. Cele mai bune genți de voiaj pentru animale îți permit să o asamblezi doar din fermoar, prin închiderea celor două porțiuni din spate și din față. Nu vei avea mult timp la dispoziție pentru alte metode care implică mai mulți pași.

  • Deschideri

Geanta transport animale de companieMulți dintre cei care călătoresc cu animalul lor de companie sunt de acord că cea mai bună geantă de transport pentru animale, are deschidere în partea de sus. Atunci când patrupedul este sub scaunul în care călătorești, zona de sus a genții este cel mai ușor accesibilă.

De aceea ar trebui să existe o deschidere cu fermoar în zona superioară a genții. De asemenea, este recomandat să existe posibilitatea de a deschide geanta atât în partea din față, cât și în partea din spate. În caz de orice vei avea acces la iubitul tău patruped din orice poziție.

  • Buzunare

Buzunarele sunt foarte practice atunci când ai de depozitat diverse obiecte de ale patrupedului. Accesul la ele va fi ușor și te vor ajuta să economisești mult timp si spațiu.

Mentenanță

Pentru a prelungii cât mai mult durata de funcționare a  genții de voiaj pentru animale, este necesar ca aceasta să fie igienizată periodic. Toate componentele genții trebuie să fie ușor de îndepărtat și de spălat în mașina de spălat.

Atenție la ce detergenți folosești, deoarece aceștia nu trebuie să afecteze sănătatea animalului de companie, care va vrea să muște sau să lingă geanta.

Concluzii

Mulți dintre cei care s-au întrebat unde pot găsi cea mai bună geantă de transport pentru animale, au găsit cel mai bun model online. Online este mai ușor să îți analizezi opțiunile și să alegi o variantă potrivită pentru tine. De asemenea, nu mai pierzi timp căutând prea mult în magazinele tradiționale.

Nu uita să verifici părerile altor cumpărători înainte de a face o achiziție. Acestea pot fi utile deoarece te vor ajuta să îți dai seama mai bine, dacă geanta pe care vrei să o achiziționezi și se potrivește sau nu.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cea mai bună geantă de transport pentru animale.

Cea mai bună geantă de transport pentru animale: recomandări

Utilizand criteriile de mai sus, analizand oferta de pe piata si tinand cont de parerile cumparatorilor, va putem prezenta in continuare cateva modele de genți de transport pentru animale care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Geanta lux transport caine – Nara

Geanta lux transport caine - NaraGeanta voiaj de lux din tesatura de bumbac tip blugi.
Ideala pentru calatoriile cu stil.
Geanta vine cu interior mat moale si burete detasabil din bumbac, lesa de securitate si buzunar interior.
Acest articol este, de asemenea, infrumusetat de un papion sofisticat, din piele ecologica, aplicat pe buzunarul exterior.
Greutate maxima suportata: 3 Kg.

Vezi detalii si pret

2. Geanta Transport Ferplast Holiday 6

Geanta Transport Ferplast Holiday 6Geanta Ferplast Holiday este ideala pentru transportul cainilor in timpul calatoriilor, avand 3 ferestre laterale acoperite cu plasa de nailon ce permit o ventilatie buna a aerului.
Este practica si usor de depozitat datorita sistemului de pliere.
Setul include: – Geanta Holiday – Husa pentru geanta – Carlige de fixare pentru geanta – Pernita.
Dimensiuni: 70 x 52 x h 52 cm.

Vezi detalii si pret

3. Geanta de transport animale Mellow

Geanta de transport animale Mellow

Geanta pentru transportul pisicilor si a cainilor de talie mica.
Accesul animalului de companie se face prin laterala.
Fabricata din poliuretan, cu perete lateral partial din plasa, pentru a permite aerului sa circule.
Geanta este dotata cu maner, curea de transport, buzunar lateral si catarama pentru prindere zgarda.
Dimensiuni: 43 cm x 26 cm x 27 cm.

Vezi detalii si pret

4. Geanta transport animale Kerbl Vacation

Geanta transport animale Kerbl Vacation

Geanta poate fi deschisa deasupra, in lateral sau complet.
Include buzunare laterale pentru depozitarea lucrurilor.
Bareta este ajustabila – partea de jos a gentii este impermeabila.
Poate fi folosita si in mod obisnuit datorita baretelor.
Pernita detasabila confectionata din material de plus.
Confectionata din nylon durabil, ce poate fi spalat cu usurinta.
Geanta poate fi fixata si trolerelor datorita buzunarului lateral.

Vezi detalii si pret

5. Geanta transport animale Kerbl Chantal

Geanta transport animale Kerbl Chantal

Include buzunar lateral.
Set coroana cu pietre.
Imitatie de piele si plus catifelat.
Lavabil la 30 ° C.
Dimensiuni: 40 cm x 20 cm x 21 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată