Cea mai bună hrană umedă pentru câini

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,86 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună hrană umedă pentru câini? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă hrana umedă potrivită pentru cățelul tău? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna hrana umeda pentru cateiMomentul în care cumperi sau adopți un câine este unul deosebit deoarece știi că ți-ai făcut un prieten, de multe ori mai drag decât unii oameni. Împreună cu bucuria și entuziasmul însă, vine și responsabilitatea de a te îngrijii corect de nevoile sale, printre care, poate cea mai importantă este hrana.

Alimentația pe care o alegi pentru animalul tău de companie poate să îi lungească sau chiar să îi scurteze din anii prețioși de viață. Deoarece îți dorești ce e mai bun pentru câinele tău, suntem siguri că ești dispus să te informezi pentru a putea alege cea mai bună hrană pentru câini.

Întrucât câinele are nevoie de un regim de alimentație echilibrat, iată în continuare, cum poți alege cea mai bună hrană umedă pentru câini.

De ce să alegi cea mai bună hrană umedă pentru câini?

Principalele tipuri de hrană pentru câini disponibilă pe piață este hrana umedă și cea uscată. În timp ce de multe ori, hrana uscată este suficientă pentru a asigura o alimentație suficientă pentru câinele adult, există unele situații în care hrana umedă este binevenită, chiar recomandată.

Având în vedere multitudinea ofertelor de pe piață, probabil îți este greu să îți dai seama care este cea mai bună hrană umedă pentru câini.

De asemenea, având în vedere că nu ai la dispoziție tot timpul din lume, presupunem că scenariul în care pierzi minute bune la raionul cu mâncare pentru animale încercând să îți dai seama dacă merită sau nu să cumperi o conservă de hrană pentru câini, nu îți surâde deloc.

Ca să nu mai vorbim de faptul că poza cu un câine drăguț de pe toate ambalajele nu te ajută deloc.

Cum alegi cea mai bună hrană umedă pentru câini

Hrana umeda cainiPentru a putea cumpăra cea mai bună hrană umedă pentru câinele tău este necesar să cunoști criteriile pe care aceasta trebuie să le îndeplinească, precum și avantajele și dezavantajele hranei umede.

Pentru ce categorie de câini este recomandată sau nerecomandată? În ce măsură trebuie să ții cont de vârsta sau de talia câinelui? Cum poți depista ușor hrana de cea mai bună calitate? Pentru a găsi răspuns la toate aceste întrebări este necesar să fii foarte bine informat.

În loc să citești zeci de articole online, te invităm să consulți acest ghid de cumpărături clar structurat și care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere. Află la final care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, și fă-ți prietenul canin fericit.

Pentru a face cea mai înțeleaptă alegere, ține cont de următoarele aspecte importante:

Avantaje

 • Hrana umedă este preferată de câini: Mulți câini preferă mâncarea care miroase bine, în același mod în care oamenii tind să aibă un apetit mai mare spre o mâncare care miroase plăcut.
  În timp ce pentru un câine adult, hrana uscată va avea încă un miros apetisant, pentru câini seniori care, în marea majoritate, își pierd treptat mirosul, hrana uscată nu va mai fi deloc tentantă. Asta poate cauză subnutriție, câinele nefiind motivat de aromă să consume cantitatea necesară de hrană.
  Drept urmare, adăugarea hranei umede care are un miros mai puternic, în regimul de alimentație poate fi benefică pentru câine.
 • Este hidratantă: Există câini care nu consumă suficientă apă pe parcursul unei zile, astfel ajungând la deshidratare.
  Dacă, din orice motiv, câinele tău consumă doar atâta apă cât să supraviețuiască, ai putea să îl ajuți oferindu-i hrană umedă care poate completa nivelul de hidratare, întrucât aceasta conține o cantitate considerabilă de apă.
 • Este ușor de mestecat – pentru câinii care nu au încă dentiția completă sau au probleme cu dantura, hrana umedă ar putea fi ideală, întrucât este ușor de mestecat, iar în unele cazuri, nu trebuie mestecată deloc.

Dezavantaje

 • Hrana umedă face mai multă mizerie – este ceva evident. Spre deosebire de hrana uscată care nu lasă urme, hrana umedă va murdări vasul pentru hrană, poate ajunge sub vas, în jurul lui, pe toată fața cățelului, și poate ajunge să îți păteze și hainele.
 • Poate afecta sănătatea dinților – hrana umedă poate să fie o variantă bună pentru câinii care nu au o dentiție ideală. Pentru câinii care au o sănătate a dinților predominant bună, hrana umedă nu va face nimic pentru a-i ajuta să își păstreze sănătatea cavității bucale.
  Resturi de mâncare pot rămâne între dinții sau la gingie, ceea ce poate să ducă la o respirație urât mirositoare și afecțiuni gingivale. Dacă vrei să îi oferi hrană umedă unui câine cu o dantură bună, este necesar să îl speli pe dinți în prealabil.
 • Ai nevoie să îi programezi mesele – hrana umedă nu rezistă la fel de mult ca și hrana uscată. Hrana uscată rezistă fără a se altera mult timp din momentul în care ai deschis sacul.
  În cazul hranei umede însă, în momentul în care ai deschis conserva, hrana începe să se altereze, de aceea trebuie să fie consumată imediat de către câine.
  Dacă vrei să împarți o conservă de hrană umedă în două porții, trebuie să știi că va trebui să păstrezi restul la frigider, dar chiar și așa nu te aștepta să reziste mult timp.
 • E mai scumpă decât hrana uscată – aceeași cantitate de hrană umedă este mult mai scumpă decât aceeași cantitate de hrană uscată. Un regim format exclusiv din hrană umedă pentru câini nu este nici recomandată, nici prietenoasă cu buzunarul tău. Totuși aceasta poate fi necesară în unele situații speciale.

Vârsta câinelui

Hrana umeda in functie de varsta caineluiAtât hrana umedă cât și cea uscată trebuie să fie aleasă în funcție de vârsta și talia câinelui tău. Astfel se disting mai multe tipuri de hrană pentru grade diferite de dezvoltare ale câinelui:

 • Hrană umedă starter

Potrivită pentru cățeii de până în 2 luni, dar și pentru femele gestante sau care alăptează, hrana umedă tip starter are un conținut dublu sau chiar triplu de nutrienți. Un nivel ridicat de proteine, carbohidrați și grăsimi este necesar în primele faze ale dezvoltării câinelui.

De asemenea, fiind hrană umedă, este foarte ușor de mestecat și de digerat. Are o textură mai ușoară, iar substanțele nutritive se absorb rapid în organism.

 • Hrana umedă junior

Hrana pentru juniori este recomandată câinilor de până la un 1 an sau femelelor care au completat perioada de alăptare. Deoarece în perioada alăptării greutatea femelelor poate scădea considerabil, hrana umedă junior le poate ajuta în redobândirea unei greutăți corporale normale.

Și acest tip de hrană conține mai multe substanțe nutritive, deoarece atât cățeii cât și femelele au încă nevoie de un surplus de proteine, grăsimi și vitamine.

 • Hrana umedă adulți

Între 1 și 7 ani, câinele este considerat adult, drept urmare nu mai are nevoie de hrană cu surplus de proteină. Hrana pentru câini adulți va avea un nivel echilibrat de proteine și carbohidrați, suficienți pentru a asigura necesarul zilnic.

În cazul adulților, hrana umedă este recomandată să fie folosită complementar, mai degrabă ca o gustare sau o recompensă decât ca regim de alimentație obișnuit. Asta deoarece câinele va avea nevoie de o dietă cu conținut controlat de grăsimi pentru a nu deveni supraponderal sau obez.

 • Hrană umedă seniori

După vârsta de 7 ani începe procesul de îmbătrânire la câini. Pentru a le păstra vitalitatea și nivelul de energie pentru cât mai mult timp, este nevoie de o hrană specială. Aceasta le va asigura un aport suficient de nutrienți  pentru a compensa eventualele lacune firești din alimentație.

Hrana umedă pentru seniori se alege și în funcție de stilul de viață al fiecărui câine: sedentar sau activ.

Calitatea

Așa cum este de așteptat, calitatea celei mai bune hrane umede pentru câini este dictată de ingrediente. Pe piață există trei mari categorii în ceea ce privește calitatea hranei pentru câini.

Mancare umeda de calitate pentru cateiHrana economică este cea mai slab calitativă, conținând un procent redus de proteină animală și mulți aditivi artificiali. Aceasta este urmată calitativ de hrana premium, cea mai recomandată pentru stăpânul de câine convențional.

Hrana SuperPremium este preferată de stăpânii de câine cu pedigree, sau câinii foarte sportivi. În realitate însă, hrana SuperPremium este cel mai bun tip de hrană care se găsește pe piață. Indiferent de ce scrie pe ambalaj însă, ar trebui să înveți să cunoști câteva date legate de ingrediente.

Cea mai bună hrană umedă pentru câini trebuie să aibă proteina animală ca prim ingredient din lista de ingrediente. Este bine să știi că ordinea ingredientelor din listă este stabilită în funcție de predominanța ingredientului în compoziția produsului.

Este recomandat să te uiți la primele 5 ingrediente, pentru a te asigura că produsul conține într-adevăr proteina animală. Nu te mulțumii dacă găsești cuvântul „carne”. O hrană umedă de calitate va avea specificat în ingrediente și care este sursa din care provine carnea: vită, pui etc.

În tabelul cu cantitatea de substanțe nutritive, găsește cantitatea de proteine și alege mereu un produs care are indicele de proteină mai mare.

Spre deosebire de hrana uscată, este mai greu să găsești hrană umedă ce conține legume și cereale. Cu toate acestea, aceasta este cea mai bună hrană pentru câine, întrucât acesta este un animal omnivor, ce are nevoie și de aminoacizi esențiali pentru asigurarea unui nivel de energie optim.

Nu în ultimul rând, o mare atenție ar trebui să o acorzi ingredientelor artificiale: coloranți, conservanți sau arome artificiale. Acestea nu ar trebui să se regăsească nici măcar într-o cantitate mică, deoarece pot sa afecteze încă sănătatea prietenului tău canin.

De asemenea, fii atent la unele specificații cum ar fi: „vitamine și minerale adăugate”. Deși la prima vedere acesta poate părea un lucru bun, trebuie văzut mai degrabă ca un avertisment. Mâncarea care ajunge să necesite această mențiune, este atât de procesată încât ingredientele prime și-au pierdut complet valoarea nutritivă, fiind necesară adăugarea ulterioară a vitaminelor și a mineralelor necesare.   

Nevoi speciale

În alegerea hranei umede pentru câini ideale, ține cont de eventualele nevoi speciale sau boli ale câinelui. Există hrană umedă specială pentru câini alergici, sau pentru câini care suferă de artrită sau boli renale.

Hrana cu un conținut scăzut de glucide este recomandată câinilor ce suferă de diabet. Pentru a nu încuraja obezitatea la câini, este bine să controlezi foarte bine cantitatea de hrană umedă pe care o servești. Aceasta are un conținut ridicat de lipide, ceea ce poate duce rapid la supraponderabilitate.

În cazul unui câine adult, va fi suficient să adaugi uneori, sau doar atunci când este bolnav, câte o lingură de hrană umedă, în bolul cu hrană uscată, în mare parte pentru a-i stimula apetitul.

Producători

Producatori hrana umeda pentru cateiDe multe ori pentru a identifica cea mai bună hrană umedă pentru câini este foarte util să o alegi de la un producător cu o reputație bună. Este mult mai probabil să găsești hrană de calitate la aceștia întrucât se străduiesc să păstreze standardele ridicate pentru a păstra clienții mulțumiți.

Printre cele mai populare branduri din România se numără: Brit, Hill’s, Acana, Advance. Interesează-te mereu cu privire la un brand înainte de a cumpăra un produs de la acesta. Poți afla multe despre modul de fabricare, precum și despre calitatea ingredientelor adăugate în hrana umedă pentru câini.

Dacă te întrebi „unde găsesc cea mai bună hrană umedă pentru câini?”, află că mulți au ales să o comande online. Aceasta din cel puțin două motive: este mult mai comod și mai ușor să găsești exact produsul pe care îl cauți, uneori chiar la reducere, și calitatea produsului este aceeași iar pachetul va fi livrat direct la domiciliu.

Atunci când cumperi online ai si posibilitatea de a verifica experiența  celorlalți cumpărători cu produsul respectiv. Înainte de a cumpăra hrană pentru câine, caută review-uri care să te ajute să intuiești dacă este sau nu potrivită pentru prietenul tău canin.

Un alt lucru practic ce este recomandat să îl faci înainte de a cumpăra hrană umedă pentru câini, este acela de a te consulta cu medicul veterinar pentru a stabili dacă animalul tău de companie are nevoi speciale sau intoleranțe digestive de care ar trebui să ții cont.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, suntem siguri că vei reuși sp alegi cea mai bună hrană umedă pentru câinele tău.

Cea mai bună hrană umedă pentru câini: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva tipuri de hrană umedă pentru câini care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Hrana Umeda Caini Hill’s SP Canine Adult

Hrana Umeda Caini Hill's SP Canine AdultEste o hrana umeda zilnica, echilibrata, destinata cainilor de talie mica si medie de varsta adulta (1-7 ani), cu un grad de activitate moderat.
Este conceputa pentru a sustine o masa musculara zvelta, prin continutul bogat in proteine de inalta calitate.
Printr-un nivel echilibrat de sodiu si fosfor este sprijinita functionarea optima si sanatatea organelor interne vitale.
Acizii grasi esentiali Omega-3 ajuta la mentinerea sanatatii pielii si ofera stralucire si vitalitate blanii.

Vezi detalii si pret

2. Hrana Umeda Caini Royal Canin Mini Adult Light

Hrana Umeda Caini Royal Canin Mini Adult Light

Hrana umeda Royal Canin Mini Adult Light este special creata pentru caini de talie mica (cu greutatea la varsta adulta < 10kg), cu varsta peste 8 luni, ce au tendinta de ingrasare.
Datorita continutului scazut de calorii si aportului ridicat de fibre, Royal Canin Mini Adult Light contribuie la atingerea sau mentinerea greutatii optime.
Compozitie: carne si subproduse din carne, cereale, subproduse de origine vegetala, substante minerale.

Vezi detalii si pret

3. Hrana umeda pentru caini Pedigree Adult, Vita in aspic

Hrana umeda pentru caini Pedigree Adult, Vita in aspic

Retetele noastre contin carne proaspata, astfel ii asigurati o nutritie de calitate printr-o hrana cu miros si gust excelent.
Usor de digerat, contine fibre naturale atent selectate pentru o digestie usoara.
Piele si blana sanatoasa – Contine uleiuri speciale pentru piele si blana sanatoasa.
Sistem imunitar puternic – Contine vitamina E si minerale pentru a sprijini sistemul imunitar.
Contine Omega 3 – pentru a fi in forma in fiecare zi, Calciu – pentru dinti si oase puternice.

Vezi detalii si pret

4. Hrana umeda pentru caini Maradog cu Vanat

Hrana umeda pentru caini Maradog cu Vanat

Maradog Vanat este hrana umeda completa pentru cainii adulti, ce asigura nevoile nutritionale zilnice.
Maradog este hrana creata de specialisti, testata minutios ce contine ingrediente esentiale pentru o digestie buna precum si un adaos de calciu si proteine adaptate nevoilor de crestere a cainilor.
Ingrediente: Carne si derivate de origine animala (din care carne min. 5%, vanat min. 14%), cereale, extract de proteine vegetale, minerale, diverse zaharuri.

Vezi detalii si pret

5. Hrana umeda pentru caini Royal Canin Urban Lifestyle Adult

Hrana umeda pentru caini Royal Canin Urban Lifestyle AdultRoyal Canin Urban Adult Dog intareste cainii peste 10 luni cu o greutate maxima de 44 kg in situatiile stresante ale vietii in orasele mari.
Foarte valorosi pentru sanatatea cainelui sunt nutrientii din peste, care pot contracara toxinele din mediu si supra-stimularea.
Datorita compozitiei delicioase cu carne cereale si peste, aceasta hrana premium ii ofera catelului energia necesara zilnic si corespunde cerintelor nutritionale speciale ale cainilor cu un stil de viata urban!

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată