Cea mai bună mașină de tuns pentru animale

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (52 voturi, media: 4,62 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună mașină de tuns pentru animale? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă mașina de tuns animale potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masina de tuns pentru animaleFiind stăpânul unui animal de companie pe care îl iubești, suntem siguri să îți dorești ca acesta să arate îngrijit și să se bucure de o sănătate cât mai bună.

Chiar dacă la prima vedere nu te-ai gândi la asta, tunsul blăniței patrupedului tău nu are doar scop cosmetic, și poate contribui la sănătatea animăluțului tău. Blana lui trebui tunsă odată la câteva săptămâni sau luni, în funcție de fiecare rasă, iar asta poate să însemne drumuri la saloane precum și cheltuieli care pot ajunge uneori la sume care nu par a fi justificate.

Pentru a-ți ușura cât mai mult procesul de îngrijire a animalului de companie îți recomandăm o mașină de tuns pentru animale. Citește în continuare pentru a afla cum poți alege cea mai bună mașină de tuns pentru animale.

De ce să alegi cea mai bună mașină de tuns pentru animale?

Așa cum am amintit deja, dacă ai un animal de companie blănos, acesta trebuie tuns la un anumit interval de timp, care diferă de la o rasă la alta. Ce se întâmplă dacă sari peste acest pas important din îngrijire?

Ei bine, vei ajunge să pui în pericol nu doar sănătatea lui, ci și sănătatea ta. Atunci când blana este prea deasă sau mare, impuritățile se vor prinde mai ușor de aceasta. Îți va fi mai greu să speli animalul, ceea ce înseamnă că o vei face mai rar.

În special vara, insectele ca puricii și căpușele vor găsi casa perfectă în blana animăluțului, ceea ce te expune riscului de a avea paraziți în locuința. De asemenea, blana va fi încâlcită și animăluțul tău va arăta neîngrijit, ceea ce va transmite mesaje despre tine, și poate să lase o primă impresie negativă.

Cum alegi cea mai bună mașină de tuns pentru animale

Un aparat de tuns pentru animale îți poate permite să realizezi cosmetizarea blănii animalului tău la tine acasă. Nu mai este nevoie de drumuri la saloanele de estetică veterinară, și nici nu va trebui să scoți bani din buzunar pentru asta.

Vei putea să îți tunzi prietenul patruped ori de câte ori va fi nevoie la tine acasă. Dacă ai de curând un animal de companie, sau nu ai mai avut niciodată o mașină de tuns pentru animale, alegerea nu îți va fi ușoară. Asta deoarece pentru a alege o mașină de tuns potrivită pentru animalul tău, ai nevoie să fii foarte bine informat.

Aparat profesional de tuns animaleVrei o mașină care să fie cât mai ușor de folosit, mai ales dacă ai un animal cu multă energie. De asemenea, aparatul trebuie să fie de bună calitate și să reziste în timp.

Pentru a identifica ușor cea mai bună ofertă de pe piață, îți recomandăm să citești acest ghid de cumpărături care cuprinde toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun produs. La sfârșitul acestui articol vei reuși să găsești rapid cel mai bun raport calitate/preț de pe piață și să faci alegerea ideală.

Așadar, pentru a face cea mai bună achiziție, ia în considerare următoarele aspecte importante.

Motorul

Prețul unei mașini de tuns animale variază destul de mult în funcție de puterea motorului. Urmărind puterea motorului vei putea și să îți dai seama dacă aparatul este suficient pentru nevoile animalului tău.

Astfel, în funcție de motor, aparatele de tuns animale de piață de pot împărții în două categorii: semi-profesionale și profesionale.

 • Semi-profesionale

 Aparatele de tuns animale semi-profesionale sunt de dimensiuni mai mici și nu sunt destinate pentru tunderea părului de pe corpul animalului. Acestea se folosesc pentru a tunde părul din zone precise: urechi, bot, între degete, lăbuțe, etc. Puterea motorului este de doar 10 W – 20 W.

 • Profesionale

Masina profesionala de tuns cateiModelele profesionale au o putere mai mare a motorului. Cele cu un motor de 45 W sunt potrivite pentru câini sau pisici, sau alte patrupede de talie mai degrabă mică. Există și modele cu motor mai puternic care sunt potrivite pentru animale de talie mare, sau animale de fermă: vaci, cai, oi.

Deși sunt destinate tunderii părului de pe întregul corp într-un timp scurt, acestea pot fi folosite și pentru operațiuni de înaltă precizie, cum ar fi tunderea părului de pe față. Acestea din urmă au un motor cu o putere de peste 150 W.

După ce alegi timpul de aparat de tuns pentru animale potrivit pentru animalul tău, mai este un aspect legat de motor te care trebuie să îl iei în considerare, și anume zgomotul. Zgomotul emis de motor trebuie să fie unul cât mai puțin sesizabil.

Motivul pentru care ai nevoie de un aparat de tuns silențios este lesne de înțeles. Un zgomot puternic va face animalele să se sperie, acestea vor fi agitate, iar întreg procesul de tundere va ajunge o corvoadă.

Alimentare și acumulator

Pe piață există  mașini de tuns animale care funcționează cu fir sau cu acumulatori. Vei face alegerea potrivită în funcție de nevoile tale și ale animalului tău. De asemenea, va conta și numărul de animale pe care le deții și care au nevoie să fie tunse.

 • Cu acumulator

Aparatele de tuns animale care funcționează cu acumulatori sunt preferate de cei care caută un aparat ce nu limitează deloc mișcările. Marele avantaj este acela că îl poți folosi oriunde în casă, fără să depinzi de conectarea la o priză. Aceasta îți va permite să ajungi cu ușurință în zonele mai greu accesibile ale animalului.

Pe de altă parte însă, aceste aparate au o putere mai mică, ceea ce înseamnă că îți va lua mai mult timp pentru a tunde animalul. Dacă ai un câine sau o pisică cu o blană foarte bogată, recomandarea noastră este să alegi o mașină de tuns cu fir.

Autonomia acumulatorului nu este nici ea foarte mare. După o oră de folosire, va trebui să îl pui din nou la încărcat. Dacă ai mai multe animale ce trebuie tunse în aceiași zi, un aparat cu acumulator poate să îți îngreuneze munca și să îți ia mai mult timp decât necesar pentru tunderea animalelor.

 • Cu fir

Mașina de tuns animale care se conectează la priză prin fir este mai puternică și îți permite să tunzi mai repede animalul. Bineînțeles, dezavantajule este evident. Depinzi de conectarea la priză și poate fi mai greu de manevrat pentru a ajunge la zone greu accesibile.

Cu toate acestea, nu ești limitat în privința tipului de animal sau al numărului de animale de trebuie tunse, și nici nu trebuie să îți faci griji pentru încărcarea sau descărcarea bateriei.

Viteză

Viteza ajustabila aparat de tuns animaleAșa cum am tot amintit mai sus, viteza cu care vei reuși să tunzi animalul este destul de importantă, deoarece niciunui animal nu îi place să stea mult timp într-un loc în timp ce o mașinărie îl atinge încontinuu.

Pe piață există modele de mașini de tuns animale cu o singură viteză sau cu mai multe viteze. După părerea multora, cea mai bună mașină de tuns animale are viteze multiple.

 • Cu o singură viteză

Viteza aparatelor de tuns se măsoară în rotații pe minut, notate rpm. Acest indicator va indica intensitatea cu care va funcționa aparatul. O mașină de tuns animale cu o singură viteză, trebuie să aibă cel puțin 2000 rpm.

Este recomandată însă doar animalelor ce nu au o blană foarte deasă sau groasă. Asta deoarece se poate bloca, nu poate face față volumului mare de păr și poți ajunge să încurci aparatul în blană sau chiar să îi cauzezi durere animăluțului.

Dacă ești începător, poate fi o variantă mai bună și mai ieftină, deoarece îi ia mult timp să se încălzească.

 • Cum mai multe viteze

Orice mașină de tuns animale cu mai multe viteze trebuie să aibă primul prag de cel puțin 3000 rpm. Aceasta este potrivită pentru toate tipurile de blană, deoarece îți permite să ajustezi intensitatea în funcție de nevoile animalului.

Așa cum știm cu toții, animalele au blana diferită în funcție de rasă. Unele rase au o blană cu un fir subțire și foarte delicat care se tunde foarte ușor, chiar și la o viteză mică. Alte animale însă au o blană foarte densă cu un fir foarte gros și rezistent. În cazul acestora, posibilitatea de a folosi o viteză mai mare se va dovedi de mare folos.

De asemenea, vei avea nevoie de o mașină care să îți permită ajustarea vitezei și dacă blana animalului tău are tendința de a crea noduri.

În orice caz, cea mai bună mașină de tuns animale este clar aceea care îți permite să adaptezi viteza la nevoile tale din momentul respectiv.

Tipul de lamă

Lame taiere masina de tuns animaleLamele sunt elemente foarte importante. De calitatea lor va depinde calitatea tunsului, precum și ușurința cu care vei reuși să tunzi animalul. Pe piață există două tipuri de lame: interschimbabile sau destinate unui singur brand.

Ai deci posibilitatea de a alege între două tipuri de mașini de tuns: cele care îți permit folosirea lamelor produse de alt brand, și cele care te obligă să rămâi fidel brandului inițial.

Mulți utilizatori preferă să cumpere o mașină de tuns pentru animale cu lame interschimbabile. Motivul este unul simplu. Acestea utilizează lame fabricate la dimensiuni standard care se găsesc cu mare ușurință pe piață.

Astfel în cazul în care nu găsești lame de schimb de la același brand, sau ai găsit unele care fac o treabă mai bună pe blana animăluțului tău, le poți alege fără frică pe cele care îți plac cel mai mult.

Mașinăriile care folosesc lame specifice, pot fi și ele foarte eficiente. Poate găsești o mașină de tuns recomandată de mulți utilizatori care folosește lame specifice. În acest caz îți rămâne să studiezi bine oferta de pe piață pentru lame.

Observă dacă acestea de pot găsi și achiziționa ușor, precum și care este prețul lor, pentru a te asigura că îți vei permite acest tip de consumabile.

Materialul lamelor

De îndată ce vei începe să cauți mașini de tuns pentru animale vei observa că există lame fabricate din diverse materiale. Acestea sunt atât de diverse încât te vei întreba cu siguranță cu ce este mai bun un material decât altul.

Adevărul este că fiecare material are proprietăți, avantaje și dezavantaje specifice. Iată mai jos principalele materiale întrebuințate pentru fabricarea lamelor:

 • Oțel inoxidabil sau combinații – acesta este cel mai comun material folosit pentru lame. Când alegi o astfel de lamă, asigură-te că dimensiunea acesteia se potrivește la tipul de blană și la lungimea blănii animalului tău.
 • Ceramică – Aceste lame nu se încălzesc repede, și se au proprietatea de a se răci mai rapid în comparație cu alte lame.
 • Carbon – este un material mai dur din care rezultă o lamă cu tăiș mai dur, potrivită pentru a tunde blana foarte densă și groasă. Finisajul va fi unul fin.
 • Crom – lamele care sunt finisate cu crom tind să reziste mai bine la rugină.
 • Argint – este poate cel mai apreciat material pentru lame de tuns, deoarece are proprietăți antibacteriene și previn apariția fungilor. Practic este o variantă care contribuie mult la sănătatea pielii patrupedului.

Ce accesorii trebuie să aibă cea mai bună mașină de tuns pentru animale?

 • Perie de curățare – Este un accesoriu util pentru curățarea lamelor. Faptul de a păstra mașina curată, va duce la o mai mare durată de funcționare.
 • Ulei pentru ungerea lamei – Acesta este esențial pentru buna funcționare a lamelor. Acest ulei menține lama ascuțită astfel încât aceasta să taie ușor blana. Dacă nu folosești un astfel de ulei lama se poate toci ceea ce va îngreuna tunsul. Blana va fi tunsă neuniform și există riscul de răni pielea animalului.
 • Piepteni – Cea mai bună mașină de tuns pentru animale va veni echipată cu cel puțin 4 piepteni. Aceștia sunt necesari pentru a facilita tunsul, în funcție de lungimea firului de păr dorită. De asemenea, un pieptene mai lung adițional, poate fi folosit pentru aranjarea părului.
 • Protecție pentru lame – un capac de protecție pentru lame este mereu binevenit
 • Cutie de depozitare – Cel mai bine este ca mașina și accesoriile să fie păstrate împreună într-o cutie furnizată de producător.

Producători

Dacă vrei să cumperi cea mai bună mașină de tuns pentru animale, atunci trebuie să te ferești de produsele no-name, care sunt disponibile la prețuri bune, dar calitatea lor este discutabilă. Nu doar că nu vei putea folosi un produs durabil, dar o mașină de tuns care nu este fabricată corespunzător poate rănii animalul de companie.

Alege așadar de la producători care au o reputație bună, și nu ezita să ceri o recomandare medicului veterinar.  În prezent acestea sunt cele mai recomandate mărci de pe piața din Romania: Oster, WAHL, Zolux, Trixie, Andis.

Îți recomandăm să cumperi online. Așa vei găsi promoții atractive, faci cumpărăturile mai comod, găsești ușor exact ce cauți, și calitatea este identică cu cea dintr-un magazin tradițional. Nu uita să verifici părerile altor utilizatori cu privire la produs, dacă acestea sunt disponibile, pentru a reuși să îți faci o imagine completă despre produs, înainte de a-l cumpăra.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună mașină de tuns.

Cea mai bună mașină de tuns animale: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mașini de tuns animale care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masina de Tuns Oster A6 Slim 3 viteze

Masina de Tuns Oster A6 Slim 3 vitezeOster A6 Slim este o masina foarte versatila care combina un design compact ergonomic, cu un motor puternic si eficient, cu greutatea redusa a masinii si 3 viteze de lucru.
Sistem detasabil de prindere a cutitului, permite utilizarea tuturor tipurilor de cutite Golden A5.
Sistem performant de ghidare a cutitului, inlocuirea rapida a cutitului.
Eficienta ridicata a motorului, functioneaza silentos fara a se incalzi.
Tehnologia Alloy Zinc reduce greutatea, prevenind oboseala mainii.

Vezi detalii si pret

2. Aparat de Tuns Trixie Set Andis Tr1500

Aparat de Tuns Trixie Set Andis Tr1500Aparatul de tuns este dotat cu un motor silentios, puternic de mare viteza.
Datorita acestui fapt este potrivit si pentru animale de companie sensibile.
Utilizare casnica. Nu este destinat saloanelor.
Se poate folosi pentru toaletarea fetei, picioarelor, etc.
Include patru distantiere, ulei si perie pentru curatat aparatul.
Marime pieptan: 3 mm, 6 mm, 13 mm, 19 mm.

Vezi detalii si pret

3. Masina de Tuns fara Fir Onyx cu Accesorii Incluse

Masina de Tuns fara Fir Onyx cu Accesorii IncluseMasina de Tuns fara Fir Onyx cu Accesorii Incluse este un set ce contine un aparat pentru tunderea cainilor, un cap de taiere din ceramica, patru piepteni, un set cu baterii, incarcator si accesori pentru intretinere.
Capul ceramic cu lame precise este destinat tunderii de precizie.
Aparatul este practic si compact, fiind confortabil pentru tunderea zonelor mai greu accesibile sau sensibile ale corpului animalului dumneavoastra de companie.
Pieptenii distantieri permit ajustarea optima cu lungimi de 3, 6, 9 si 12 mm.
Permite si reglarea lungimii capului de taiere, intre 0.8 si 2 mm.

Vezi detalii si pret

4. Aparat pentru grooming animale WAHL® Basic

Aparat pentru grooming animale WAHL Basic Taiere profesionala, cu rezultate uniforme, datorita setului de lame de mare precizie, cu autoascutire, din otel cu continut ridicat de carbon.
Motor puternic si cu vibratie durabila pentru utilizare non-stop.
Tundere in liniste – ideal pentru animalele sensibile la zgomot.
Accesorii: 4 piepteni color (3, 10, 13, 25mm), periuta pentru curatare, ulei lamele, pieptene, cutie depozitare.
Made in USA.

Vezi detalii si pret

5. Masina Profesionala de Tuns Caini, Pisici sau Alte Animale Camry

Masina Profesionala de Tuns Caini, Pisici sau Alte Animale Camry

Cap de titan cu lama ceramica pentru o rezistenta sporita si tunsoare precisa.
Este portabila cu baterie reincarcabila, poate fi folosita si pe baterie si pe curent.
Permite o ajustare precisa la taiere.
Include 4 pieptene/capete de tuns, diferite marimi: 3 mm, 6 mm, 9 mm, 12 mm.
Suficient de puternica pentru cele mai multe tipuri de par, Putere 35W.
Dispozitivul este caracterizat prin o functionare silentioasa.
Sistemul de racire perfect ofera posibilitatea de functionare continua, fara supraincalzire.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată