Cel mai bun tracker GPS

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (34 voturi, media: 4,85 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun tracker GPS? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă dispozitivul de localizare prin GPS potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun tracker GPSÎn zilele noastre siguranța este mai șubredă ca niciodată, de aceea ea trebuie să fie pe primul loc. Din păcate este din ce în ce mai dificil să ne asigurăm că persoanele dragi precum rudele bolnave sau învârstă, ori copiii noștri sunt în siguranță. Același lucru îl putem afirma și despre bunurile noastre.

În acest caz, ai putea să fii interesat de un sistem care să îți permită să știi în orice moment unde se află o persoană dragă sau dacă bunurile tale sunt în locul în care le-ai lăsat. Cel mai bun tracker GPS poate să îți fie de mare ajutor în această situație.

Atașat unei persoane sau obiectelor de valoare, vei putea să le găsești mult mai ușor în cazul în care acestea se pierd sau sunt furate. Așadar dacă vrei să afli de unde, dar și cum poți alege cel mai bun tracker GPS, citește cu atenție acest articol.

De ce să alegi cel mai bun tracker GPS?

Tracker-ul GPS este genul de bun pe care nu ești sigur că îl vei folosi, dar și când devine folositor ești recunoscător că l-ai achiziționat. Genul acela de produs pe care este mai bine să îl ai decât să nu îl ai.

Dacă ai un copil cu o dorință de explorare mare, sau o persoană în vârstă care nu se mai poate orienta ca altă dată, un tracker GPS te poate scuti de multă bătaie de cap.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că te poate înlocui și că nu mai trebuie să îți supraveghezi bunurile sau să le porți de grijă celor dragi, dar poate să îți fie de mare ajutor în acest sens.

Cum alegi cel mai bun tracker GPS

Dispozitivele de localizare prin GPS sunt din ce în ce mai numeroase pe piață, și fiindcă nu sunt tocmai ieftine, îți recomandăm să nu alegi ceva la întâmplare. Care sunt factorii pe care trebuie să îi iei în considerare? Cum alegi un tracker GPS potrivit pentru bunurile tale? Dar pentru persoanele dragi?

Poți afla răspunsul la aceste întrebări în acest ghid de cumpărături, special conceput pentru a-ți furniza informații ușor de înțeles ce te pot ajuta să alegi tracker-ul GPS ideal pentru tine. Suntem siguri că după ce vei citi vei reuși să identifici cel mai bun raport calitate preț de pe piață și să fii mulțumit de achiziția ta.

Așadar, pentru a alege cel mai bun tracker GPS acordă atenție următoarelor informații importante.

Dimensiune și design

Tracker GPS cu microfon si cartelaCând cumperi un asemenea dispozitiv trebuie să ai în vedere faptul că acesta trebuie să aibă dimensiuni reduse. Asta deoarece trebuie să fie ușor de purtat. În primul rând, o persoană nu ar trebuie să știe că îl poartă, sau să o incomodeze în vre-un fel.

În al doilea rând, acesta ar trebui să fie ușor de atașat la chei, în mașină, bagaj sau la geantă. De asemenea, copiii și animalele de companie vor purta cu mai mare ușurință un tracker GPS de dimensiuni reduse. Dimensiunea nu îi influențează eficiența, de aceea este bine să alegi o variantă cât mai mică.

Modelele disponibile pe piață, au dimensiuni ce pornesc de la 3 cm și pot ajunge la 7 cm, deși cele mai multe au în jur de 5 cm.

Este important ca un dispozitiv GPS să nu fie foarte evident, pentru a nu fi înlăturat odată ce este depistat. De aceea aspectul este foarte important. Deși multe trackere de pe piață au forma unei cutiuțe, cel mai bun tracker GPS este camuflat în alte obiecte uzuale, în așa fel încât să nu atragă atenția în mod greșit.

Acesta poate fi inclus într-o cutie cu oglindă, un încărcător USB pentru mașină, breloc sau brățară. Astfel fie că este în mașină sau purtat la chei, acesta nu va atrage în mod deosebit atenția, și nu îl va face pe nimeni suspicios.

Sistemul de localizare

De cele mai multe ori, metoda de localizare folosită de aceste aparate este GPS, dar aceasta nu este unica. Localizarea prin LBS sau WI-FI sunt alte două metode care încep să fie folosite tot mai des. Clasica localizare GPS funcționează datorită sateliților plasați în diferite puncte de pe orbita Pământului.

Semnalul transmis de aceștia permit localizarea sau poziționarea globală a oricărui obiect sau persoană care are asupra sa un receptor GPS funcțional. Avantajul său este faptul că funcționează foarte rapid, iar precizia este foarte mare. Numai produsele low-end tind să prezinte o eroare de +/- 4 sau 5 metri.

LBS sau Location Based Service, este un sistem de localizare implementat cu ajutorul antenelor GSM. Semnalul furnizat de operatorii de telecomunicații ajută la localizarea unei persoane sau obiect, cu o precizie de 200 de metri.

Sistemul de localizare WI-FI are o precizie de 30 – 40 de metri. Aria acoperită de dispozitiv în acest caz însă este destul de restrânsă. În prezent tot mai multe modele tind să combine toate aceste sisteme de localizare, astfel încât tu să te poți bucura de rezultate optime în orice situație.

Cartela

Cel mai bun tracker GPS are o cartelă inclusă, de cele mai multe ori SIM, dar care nu necesită un cod PIN. Acestea sunt cele mai bune modele deoarece îți permit să primești informații pe telefon sau să accesezi mai multe opțiuni și funcții de pe telefon.

Raza de acțiune este mai mare, și chiar dacă este posibil să fii nevoit să cumperi tu o cartelă sau o micro-cartelă, o astfel de achiziție este mult mai avantajoasă.

Cele care funcționează fără cartelă au o arie de acoperire mai mică, ceea ce constituie un dezavantaj destul de mare. Aceasta atinge doar 25-35 de metri.

Memorie

Cel mai bun tracker GPS are capacitatea de a memora date legate de traseul unei persoane sau a unui animal. Acestea pot să fie folositoare când vrei să verifici date legate de traseul parcurs zilnic sau abateri de la acesta.

O astfel de funcție poate fi foarte practică, permițându-ți să faci o analiză asupra comportamentului persoanei respective, prevenind astfel eventuale situații neplăcute. Cele mai bune modele îți pot furniza coordonate înregistrate într-o perioadă de trei luni de zile.

Buton de panică

Dispozitiv de localizare prin GPSO funcție care poate să adauge semnificativ la prețul unui tracker GPS, dar nu în toate cazurile, este posibilitatea accesării unui buton SOS. Butonul SOS este o funcție care îi permite purtătorului să transmită un semnal de alarmă în momentul în care este în pericol.

În special dacă tracker-ul GPS este purtat de o persoană bolnavă sau de un copil, vei vrea ca acesta să aibă această funcție. Asta deoarece în cazul în care persoanele sunt pericol sau au nevoie urgentă de ajutor, vei putea să acționezi în timp util.

Mecanismul este simplu. După ce persoana apasă butonul de panică, vei primi o avertizare pe telefon, cu condiția ca numărul să fii fost deja memorat în aparat. Unele modele permit legarea mai multor numere de telefon la același dispozitiv, astfel încât toate persoanele legate să fie avertizate în caz de pericol. Se pot face setări ca toate persoanele să primească o notificare în mod simultan sau repetitiv.

Microfon și difuzor

O altă funcție foarte utilă a unui astfel de tracker GPS este posibilitatea de a asculta sau primi informații sonore de la purtător. Mulți sunt de părere că aceasta este o funcție practică, deoarece ar putea fi util în localizarea persoanei, posibilitatea de a asculta sunetele ambientale din jur.

Dispozitivul de urmărire GPS îți permite să activezi redarea sunetelor fără ca persoana care poartă dispozitivul să își dea seama. De asemenea, în cazul în care este în pericol sau nu se simte bine, chiar purtătorul poate să transmită mesaje audio cu ajutorul dispozitivului.

Deși poate fi tentant, nu este permis să folosești această funcție pentru a spiona conversațiile purtătorului. Singurul scop în care trebuie să servească microfonul este strict pentru asigurarea siguranței persoanei respective. Conversațiile pot fi ascultate doar dacă purtătorul îți permite acest lucrul. Din fericire, aparatele care includ microfon nu au un preț semnificativ mai ridicat.

Modele mai complexe includ pe lângă microfon și un difuzor, ceea ce permite celor două părți, purtătorul tracker-ului și supraveghetorului, să poarte o conversație minimală. Un astfel de dispozitiv îi permite purtătorului să apeleze supraveghetorul, având salvate dinainte în dispozitiv 2 sau 3 numere de telefon.

În situația în care persoana se rătăcește, poate fi util să transmită informații despre zona în care se află, dar să aibă și posibilitatea de a răspunde la întrebări pentru a putea fi mai ușor de localizat.

Chiar dacă un tracker GPS cu difuzor și microfon este ceva mai costisitor, investiția merită mai ales dacă vrei să monitorizezi o persoană bolnavă. În cazul în care aceasta va întâmpina o problemă, dialogul va ușura mult acțiunile de ajutorare deoarece va putea explica clar care este gravitatea situației.

Perimetru prestabilit

GPS tracker pentru copii, animale, batrani, etc.Deși cel mai bun tracker GPS poate să ofere informații despre locația cuiva pe o rază destul de mare, mulți consideră practică o funcție de prestabilire a unui perimetru de acțiune.

De exemplu, dacă vrei să te asiguri că atunci când este afară, animalul tău de companie sau copilul tău nu se îndepărtează prea mult, poți seta o limită de deplasare după bunul plac (de obicei între 3 km și 5 km).

În momentul în care această limită este depășită, supraveghetorul va primi o notificare de alertă și poate deci acționa pentru a se asigura că purtătorul este în siguranță. Setarea unei imite de siguranță este foarte benefică, deoarece nu va trebui să fii mereu stresat cu privire la locul unde este copilul tău sau animalul tău de companie. Cât timp nu depășesc raza de perimetru, înseamnă că sunt în siguranță.

Autonomie

Un astfel de dispozitiv funcționează pe bază de acumulator, și pentru a putea să îți furnizeze informații, este necesar să fie încărcat. În cazul în care se descarcă degeaba mai speri să poți să îl folosești pentru a urmării o persoană sau un obiect.

Pe piață găsești diferite modele cu o autonomie diferită. Îi recomandăm să nu alegi un model cu autonomie de 24 de ore. Asta deoarece în cazul pierderii unei persoane sau obiect, dacă nu îl găsești într-o zi ai pierdut mijloacele de a-l descoperii.

Optează pentru acele modele cu un consum redus de energie. Printre cele mai recomandate modele pentru mașină, se numără tracker-ul GPS camuflat în încărcătorul pentru telefon din mașină.

Asta pentru că se alimentează la instalația electrică a mașinii, și există multe șanse sa nu se descarce niciodată. Cele mai fiabile variante de pe piață sunt cele care îți permit să controlezi consumul de energie. Poți seta ca notificările să fie emise la intervale îndepărtate, dispozitivul funcționând într-un mod de economisire a bateriei.

Vei putea să îl accesezi la nevoie de ori de câte ori dorești oricum. Timpul de funcționare la un asemenea aparat cu consum redus de energie, și aplicând tehnicile de reducere a consumului, poate ajunge și la 6 luni de autonomie.

Rezistența la apă

Vei dori să îți poți monitoriza persoanele dragi sau obiectele importante chiar și atunci când plouă sau dacă se află sub sau pe apă. De aceea, cel mai bun tracker GPS trebuie să fie rezistent la apă. Mare atenție însă la descrierea produsului.

Unii producători spun despre produsul lor este rezistent la apă, dar este necesar să verifici și procentul acestei rezistențe. Proporția de rezistență variază de la 5% la 90%, și doar unele modele sunt 100% rezistente la apă. Vei aprecia această caracteristică, în special dacă vrei să îți monitorizezi animalul de companie, dar și în cazul autoturismului sau a unei persoane se poate dovedi utilă.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun tracker GPS?

  • Fall Alarm – O funcție prezentă la modelele mai costisitoare. Este practică mai ales atunci când monitorizezi o persoană bolnavă sau în vârstă. Aceasta te va notifica în cazul în care o persoană cade. Se activează când senzorii detectează un unghi de înclinare sub 45 de grade, și la o înălțime mai mică de 1 metru.
  • Detecția impactului – o funcție practică pentru autoturisme. Va putea să detecteze momentul în care motorul pornește, în care este trântită portiera sau dacă geamul este spart. Poate furniza aceste informații datorită senzorului cu vibrații încorporat.
  • Preluarea de informații din computer-ul de bord – un tracker GPS care se conectează prin OBD sau USB la computer-ul de bord, va putea prelua și transmite informații la cerere. În funcție de setările prestabilite, vei putea să verifici cu ce viteză circulă mașina, care este nivelul de combustibil, care este voltajul bateriei, precum și ce număr de kilometrii este parcurs.

Producători

Deoarece siguranța este pe primul loc, nu îți poți permite să faci o investiție la întâmplare, și să ai dezamăgirea de a nu te potuea folosi de acest dispozitiv atunci când ai cu adevărat nevoie.

Acesta este motivul pentru care îți recomandăm să nu alegi un dispozitiv pur și simplu pentru că este ieftin. și să cauți unul produs de un brand cu renume în domeniu. Pe piața din România cei mai importanți producători sunt: iUni, Keetec, Spy Expert.

De asemenea, dacă vei cumpăra online, ai mai multe șanse să găsești rapid un tracker GPS care să ți se potrivească. Nu uita că este mereu recomandabil să verifici părerile altor clienți înainte de a cumpăra un produs, deoarece poți să îți faci o imagine completă asupra calității acestuia înainte să investești în el. Dacă acestea sunt disponibile, verifică secțiunea de review sau de comentarii din pagina produsului.

Acum că ai la dispoziție aceste informații, suntem siguri că vei putea alege cel mai bun tracker GPS.

Cel mai bun tracker GPS: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, de părerile clienților și analizând oferta de pe piață, am ales pentru voi câteva modele de sisteme de localizare prin GPS (trackere GPS) pe care consideram că oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Localizator GPS cu live tracking gratuit Hawkel HI-602X

Localizator GPS cu live tracking gratuit Hawkel HI-602XHAWKEL HI-602X este un localizator GPS cu urmarire in timp real.
Plasati acest localizator GPS pe un obiectiv si veti urmari in direct pe harta, o masina, o persoana sau orice alt obiect.
HAWKEL HI-602X este singurul localizator GPS din Romania care permite utilizatorului urmarirea in timp real a obiectivului pe internet.
Microfon GSM – ascultare in direct pe telefon de la orice distanta a tot ce se discuta in preajma dispozitivului pe o raza de 1-2 metri.

Vezi detalii si pret

2. Localizator GPS profesional pentru persoane si animale cu microfon spion

Localizator GPS profesional pentru persoane si animale cu microfon spionMini localizator GPS portabil, model K30, cu baterie interna reincarcabila (acumulator) de capacitate medie (450 mAh) – autonomie in functionare de pana la 2-3 zile.
Ideal pentru monitorizarea si supravegherea persoanelor (copii, batrani, persoane cu dizabilitati) si animalelor (de companie, de vanatoare, domestice mici sau mari – pisici, caini, cai, vaci, oi, capre, etc).
Aparatul de localizare GPS tip K30 dispune de un microfon miniatural de sensibilitate foarte mare si de un mini difuzor.

Vezi detalii si pret

3. Tracker GPS TK906 auto-moto magnet

Tracker GPS TK906 auto-moto magnetAcest dispozitiuv va ajuta sa monitorizati permanent un autovehicul, sa stiti cand sta si cand se deplaseaza, sa stiti exact in ce punct se afla la un moment dat, sa fiti alarmati la miscare ca si o alarma si anti furt motocicleta.
Magnetul puternic, dar si acumulatorul, care asigura pana la 60 de zile in stand-by il fac util ptr dedectivi particulari sau patronii ce vor sa stie parcursul masinii sau atunci cand inchiriati sau aduceti o masina pe platforma din strainatate.
Este nevoie doar de o cartela telefonica valida, care se introduce in aparat.

Vezi detalii si pret

4. Ceas cu GPS pentru copii/adulti/batrani, GPS Tracker+Telefon

Ceas cu GPS pentru copii/adulti/batrani, GPS Tracker+TelefonModulul GPS incorporat (precizie ~5m) ofera posibilitatea de localizare permanenta si urmaririi traseului parcurs prin intermediul unei aplicatii iOS sau Android ce poate fi instalata foarte usor pe orice smartphone.
Iar daca semnalul GPS este slab, localizarea se face imediat prin intermediul retelelor WiFi (precizie ~15-20m) sau GSM disponibile (precizie ~500m). 
In acelasi timp, cu ViaWatch poti tine legatura cu cei dragi, comunicand prin apeluri telefonice.
Poti asculta chiar si ce se intampla in jurul dispozitivului.

Vezi detalii si pret

5. Global GPS tracker SS-GP03

Global GPS tracker SS-GP03Global GPS tracker de dimensiuni foarte mici are o noua tehnologie GPS ce ii permite sa furnizeze locatia cu o acuratete de 5 metri si un timp de raspuns de 1 s.
Functia de monitorizare audio va permite sa ascultati ambiental ce se vorbeste in casa sau in masina dumneavoastra.
Carcasa magnetizata va permite sa atasati cu usurinta GPS trackerul pe orice suprafata metalica, cum ar fi caroseria masinii.
Autonomie baterie: 80 ore in stand by.

Vezi detalii si pret

6. Microfon spion de ascultare in timp real si localizare Traker – LBS

Microfon spion de ascultare in timp real si localizare Traker - LBSMicrofon spion de urmarire mini A8 este util, in acest fel, pentru supravegherea copiilor, batranilor, bonei ,autovehicule, a casei dv cand sunteti plecat etc.
Functioneaza cu orice cartela GSM din orice retea.
Puteti suna de la orice telefon mobil sau fix la acea cartela SIM si dispozitivul raspunde automat si preia sunetele din incaperea in care este pus.
Urmarirea coordonatelor dispozitivului se face prin reteaua de telefonie mobila.
Utilizare in standby: 7 zile.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată