Cel mai bun pat din lemn

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (35 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun pat din lemn pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă pat din lemn potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun pat din lemnSomnul este esențial pentru o viață sănătoasă, iar oamenii petrec aproape o treime din viață dormind. Faptul de a cumpăra un pat de calitate este un lucru foarte important, deoarece un pat rău poate influența în foarte rău întreaga viață a unei persoane, întrucât de calitatea somnului depinde modul în care își desfășoară activitățile și relaționează cu ceilalți.

Paturile din lemn necesită puțină întreținere și sunt foarte practice. Dacă ai nevoie să îți cumperi un pat, probabil te întrebi unde au găsit alte persoane pat din lemn la preț bun. Află răspunsul în acest articol, precum și cum poți să alegi cel mai bun pat din lemn pentru tine.

De ce să alegi cel mai bun pat din lemn?

 Patul din lemn este probabil primul lucru pe care ți-l imaginezi atunci când te gândești la un pat. Necesitând puțină întreținere și fiind foarte practic, patul din lemn se încadrează bine în orice decor.

Lemnul nu va înceta să arate bine și își va păstra estetica peste ani fără probleme. De asemenea, lemnul, dacă nu este expus factorilor agresivi, este un material care poate rezista fără probleme o viață de om, poate chiar mai mult.

Culoarea lemnului poate varia mult, chiar și atunci când vorbim despre același tip de lemn, ceea ce înseamnă că ai de unde alege patul care să se încadreze perfect în dormitorul tău.

Cum alegi cel mai bun pat din lemn

Dacă nu ai un set de cunoștințe necesare însă, s-ar putea să nu înțelegi ce face diferența de preț dintre un pat din lemn ieftin și unul scump.

De asemenea, de unde știi dacă este un pat de calitate sau nu, sau cum poți să îți dai seama că prețul este unul corect? Mai mult, cum ai putea să alegi un pat care să satisfacă nevoile tale pe termen lung? Doar aflând răspunsul la aceste întrebări vei putea face o achiziție reușită.

Dimensiunea, tipul de pat, tipul de lemn, culoare, precum și funcționalitatea patului, pot fi aspecte ce trebuie verificate înainte de a lua o decizie.

Deoarece oferta de pe piață este foarte variată, este foarte posibil să îți ia foarte mult timp să te decizi, sau chiar să aduni toată informația de care ai nevoie pentru a cumpăra cel mai bun pat.

Din fericire, venim în ajutorul tău și îți aducem acest ghid de cumpărături, cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a investi în cel mai bun pat din lemn. De asemenea, la final îți prezentăm sugestiile noastre cu cele mai bune oferte ca raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a putea dormi în cel mai bun pat din lemn, citește cu atenție următoarele informații importante.

Ce avantaje aduce cel mai bun pat din lemn?

Probabil te întrebi de ce să alegi un pat din lemn și nu unul metalic sau tapițat. Ei bine, iată mai jos câteva avantaje pe care le oferă acest tip de material:

 • Pat alb din lemn masivVarietate – paturile din lemn se găsesc într-o mare varietate de stiluri, de la sofisticat la tradițional sau contemporan. Dar cel mai mare beneficiu, vine din varietatea de finisaje și de culori ale lemnului. Lemnul poate fi tratat pentru a evidenția, sau pentru a estompa culoarea naturală a lui.
  Poate fi deschis sau închis la culoare, mai maro sau mai roșu, cu finisaj mat sau lucios. Astfel poate fi cu ușurință asortat la parchet sau la restul mobilei din dormitor.
 • Rezistență – Paturile din lemn vin de obicei cu un termen de garanție mare, datorită construcției robuste. Lemnul este din esență un material menit să reziste în timp.
  Ajutat de o construcție trainică, patul poate să te servească pe timp indefinit. Calitatea îmbinărilor poate să fie foarte bună, oferind rezistență în cele mai sensibile zone.
 • Practic – Deoarece vorbim de lemn netapițat, spațiul este fructificat la maxim. De asemenea, asamblarea patului precum și mutarea lui în cameră sau într-o altă cameră este mai ușoare în cazul unui pat din lemn. Paturile din lemn cu somieră, sunt ideale pentru a păstra un nivel de ventilație ideal pentru saltea.
 • Mediul înconjurător – nu este afectat de paturile din lemn. Lemnul este un produs natural, fiind și cea mai sustenabilă și regenerabilă resursă de pe pământ. De asemenea, este biodegradabilă, deci nu poluează în niciun fel.
 • Întreținere – lemnul necesită un nivel de mentenanță minim. Este de asemenea, foarte ușor de curățat. Un finisaj protector este mereu aplicat pentru a preveni degradarea prematură a lemnului. Vor fi necesare zgârieturi și lovituri puternice (majoritatea putând fi reparate cu ușurință), pentru a distruge un pat din lemn.
 • Durabilitatea – Unul din avantajele unui pat din lemn este acela că poate fi recondiționat de multe ori, prelungindu-i astfel durata de viață zeci de ani. Prin șlefuire, pigmentare, și vopsire dacă este cazul, poți actualiza mereu patul pentru a rezona cu gusturile tale. Tot ce va trebui să faci este să schimbi salteaua.
 • Estetică – bineînțeles factorul atractiv al lemnului nu poate fi ignorat. Cu o varietate imensă de diferite opțiuni de design, va exista mereu un pat din lemn care să se potrivească cu gusturile tale.
 • Preț – Deoarece vorbim de material natural care nu este prelucrat sintetic de om, și costurile de manufactură sunt deseori rezonabile, prețul unui pat din lemn este de multe ori cel mai bun de pe piață.

Tipul de lemn

Pentru a alege cel mai bun pat in lemn, trebuie să știi din ce fel de lemn este făcut. Fiecare tip de lemn este special și are caracteristici aparte. Pentru a face cea mai bună alegere, este necesar să cunoști care sunt opțiunile tale, și cum influențează fiecare tip de lemn calitatea și prețul patului. Pentru a avea un dormitor de calitate, atât cadrul patului cât și somiera trebuie fabricate dintr-un lemn de înaltă calitate.

Cea mai simplă metodă de clasificare a tipurilor de lemn este aceea de a le împărții în lemn de esență tare și lemn de esență moale. Cu toate acestea, trebuie să ți cont că nu tot lemnul de esență tare este dur, și nu tot lemnul de esență moale este flexibil. De fapt, lemnul de esență tare se referă la pomi care înfloresc, în timp ce lemnul de esență moale provine din conifere. Cel mai adesea, lemnul de esență tare este mai dur decât cel de esență moale, în timp ce coniferele cresc mai rapid și fac astfel lemnul mai disponibil pentru prelucrare.

Lemn de esență moale:

 • Cedru – are culoare maro spre alb și este folosit adesea în scop decorativ. Cedrul roșu este singurul tip care respinge moliile în mod natural. Este folosit adesea pentru mobilierul exterior, dar poate fi folosit fără probleme și pentru dormitor.
 • Pin – Poate fi în nuanțe deschise, maronii, oranj sau galben, în funcție de tipul de pin. Este mai greu de finisat, dar se poate lucra destul de ușor cu el și este ușor de procurat. Totuși, este predispus la cojire, umflare sau micșorare. Deoarece lemnul este moale, piesele mai vechi tind să prezinte semne de uzură. Este un material potrivit pentru somiere sau pentru paturile care nu sunt făcute să țină toată viața. Mai mult, paturile din lemn de pin sunt în general mai ieftine.

Lemn de esență tare:

 • Mesteacăn – Are o culoare deschisă apropiată de alb și prezintă rezistență la cojire, micșorare și umflare. Este foarte ușor de pigmentat și deseori este colorat pentru a duce a lemn de mahon, cireș sau nuc. Se lucrează greu cu mesteacănul atunci când trebuie să de execute detalii precise, de aceea îl vei întâlni mai des la paturile cu look contemporan, unde liniile simple sunt cheia.
 • Pat din lemn masiv de stejarCireș – Are o nuanță brun-roz când este proaspăt tăiat, care se transformă în maro-roșcat pe măsură ce se maturează. Chiar dacă este un lemn poros, este foarte rezistent la contragere, îndoire sau umflare. Este ușor de pigmentat sau sculptat și este cunoscut pentru posibilitatea de a face elemente decorative foarte detaliate din cireș. Se crede că este cel mai nobil tip de lemn provenit dintr-un pom fructifer, motiv pentru care piesele de mobilier din lemn de cireș sunt considerate piese de lux.
 • Abanos – Acest tip de lemn este maro spre negru. Adesea este vopsit complet negru pentru a-i scoate în evidență fibrele specifice. Este foarte dens și puternic. Datorită rarității, este folosit cel mai adesea pentru detalii, nu pentru piese întregi de mobilier.
 • Mahon – Are o culoare bogată fie de maro intens, fie de maro-roșcat sau chiar foarte aproape de roșu. Are o rezistență foarte bună la deformare, coșire sau îndoire, precum și la expunerea la soare. Este ușor de lucrat cu el și se poate pigmenta ușor în nuanțe închise. Cu toate acestea, va avea un preț mai mare tocmai datorită calităților sale.
 • Arțar – Lemnul de arțar are o culoare deschisă de bej spre maroniu, ceea ce va aduce căldură încăperii. Este deosebit de tare și rezistent la uzură și deformare. Poate fi pigmentat, dar este foarte greu de sculptat. Are o textură fină, ceea ce oferă o aparență deosebită.
 • Stejar – Nuanțele stejarului variază de la un maro-roz la aproape alb. Este foarte rezistent la deformare și cojire. Este foarte ușor de obținut, poate fi tratat și vopsit ușor, și se sculptează la fel de ușor. Este un lemn tare și rezistent, motiv pentru care este cel mai folosit tip de lemn în fabricarea paturilor.
 • Plop – lemnul de plop este disponibil în nuanțe deschise cu linii verzi sau roz. Deși nu este un lemn dur, este rezistent la deformare. Se lucrează foarte ușor cu el, și poate fi folosit pentru elementele interioare ale patului din lemn.
 • Palisandru – Este un lemn cu o culoare intensă de roșu cu fibre negre. Este rezistent la uzură, îndoire și umflare și este ușor de prelucrat. Deoarece este mai rar, piesele de mobilier din palisandru sunt mai scumpe, de aceea un pat din acest material s-ar putea să aibă doar fațada din palisandru.
 • Tec – lemnul de tec are o culoare intensă de mieriu-maro. Este un lemn foarte durabil și adesea se folosește pentru mobila de exterior. Piesele de mobilier din lemn de tec au o durată de peste 50 de ani.
 • Nuc – Nucul are o culoare închisă de maro. Deseori este pigmentat în nuanțe mai închise. Este un lemn tare, foarte rezistent la uzură și deformare, dar care este ușor de prelucrat. Este apreciat și preferat pentru rezistentă și varietate în nuanțe.
 • Fag – Are o culoare maro deschis, și deși nu este decorativ, este un lemn greu și foarte rezistent. Este cel mai des folosit pentru fabricarea paturilor, mai ales pentru acelea cu elemente decorative, deoarece este un lemn flexibil care se poate îndoi pentru a realiza tăblii sau margini curbate.
 • Frasin – Este asemănător cu stejarul, diferind în mare culoare care este mai deschisă. Este cunoscut pentru capacitatea lui de a absorbi șocurile, și este ușor de finisat și prelucrat.

Lemn prelucrat (MDF/PAL):

 • PAL – este făcut din bucăți mici de rămășițe din lemnul prelucrat, lipit cu rășină și adeziv și presat pentru a obține foi de lemn. PAL-ul este adesea folosit sub foile de fațadă ale patului. Este un material care nu e foarte rezistent, de aceea un pat din PAL costă puțin.
 • MDF – este asemănător cu PAL-ul, dar este făcut la o presiune mai mare, ceea ce îl face mai performant și mult mai durabil. De aceea, un pat din MDF poate fi chiar și cu 60% mai scump decât unul din PAL.

Este important să faci diferența dintre un pat care este fabricat din lemn masiv și unul care are doar fațada sau doar finisajul realizat pentru a semăna cu un tip de lemn.

De exemplu, un pat din lemn în descrierea căruia este menționat că finisajul este de tip mahon, nu conține în realitate lemn de mahon, ci doar imită aspectul unuia. Sub fațadă se găsește cel mai adesea PAL sau lemn de esență moale, care nu este foarte potrivit pentru un pat deoarece este sensibil la uzură.

Tipul de pat din lemn

Pat din lemn masiv de calitateTipul sau stilul de pat este un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare. Acesta trebuie să se potrivească cu restul mobilierului, cu propriile preferințe și cu spațiul de care dispui. Iată ce variante ai:

 • Divan – patul tip divan constă într-un cadru de pat tip cutie, peste care este așezată salteaua. Este mai greu să găsești un divan din lemn, deoarece cel mai adesea acestea sunt paturi tapițate.
 • Pat cu spațiu de depozitare – este foarte practic atunci când spațiul tău este limitat. O persoană poate folosi spațiul de depozitare pentru lenjeria de pat, jucării, îmbrăcăminte etc, în spațiul de sub pat. Unele paturi au sertare sau unele se rabatează pentru a putea accesa spațiul de dedesubt.
 • Paturi supraetajate – sunt ideale pentru camera copiilor deoarece pot salva mult spațiu.
 • Pat cu tăblie – tăblia este un detaliu estetic care atrage toate privirile și care este și foarte practic.

Dimensiunea patului din lemn

Dimensiunea patului este dată de vârsta persoanei care îl va folosi, precum și de numărul de persoane care îl vor împărți în același timp. De asemenea, dimensiunea patului se stabilește în funcție de dimensiunea suprafeței de dormit, deci în funcție de dimensiunea saltelei.

Dimensiunea patului trebuie să fie mai mare cu câțiva centimetrii, pentru a permite saltelei să fie susținută perfect.

 • Pentru adulți

Vorbim despre un pat single sau pentru un cuplu. Dacă ești singur, dimensiunea ideală este aceea de 90 x 200 cm. Dacă vrei ceva mai specific însă, sau ceva mai restrâns, găsești variante de 75 x 190 cm sau 80 x 190 cm.

Paturile duble sunt disponibile într-o și mai mare varietate de dimensiuni. Primele variante pornesc de la 120 x 200 cm sau 140 x 200 cm. Dacă sunteți mai scunzi, puteți alege un pat cu o lungime de doar 190 cm.

Paturile din lemn matrimoniale au dimensiuni mai mari și sunt mul mai confortabile. Acestea pornesc de la 160×200 cm, dar poți găsi și variante de 180×200 cm. Avantajul este acela că nu veți dormi înghesuiți.

 • Pentru copii

Vei face alegerea în funcție de câți copii vor folosi patul. Dacă ai un singur copil, un pat simplu va fi suficient. Aici va trebui să fii atent la înălțimea patului. Copilul trebuie să se poată urca și să se coboare ușor și fără riscuri din pat, de asemenea, lungimea și lățimea trebuie adaptate înălțimii lui.

Dacă ai mai mulți copii, paturile supraetajate sunt o variantă mai potrivită. Și aici se va ține cont de dimensiunea saltelei. Dacă au vârsta între 1 și 4 ani, dimensiunea de 70×130 cm este cea mai potrivită.

Pentru copii mai mari, caută variante de 90×190 cm. Dacă ai spațiul necesar, poți alege o saltea de 120×190 cm, ceea ce îi poate oferi copilului un somn mai odihnitor.

 • Pentru bebeluși

Patul pentru bebe ar trebui să aibă evident o saltea mai micuță. Dimensiunile standard sunt fie de 70-73 cm în lățime și 130-135 cm în lungime.

Imbinare elemente pat din lemnDeoarece bebelușii cresc înainte să îți dai seama, recomandarea noastră este să alegi cea mai mare variantă mereu sau să optezi pentru cel mai bun pat din lemn cu dimensiuni ajustabile. Astfel va trebui să schimbi doar salteaua, și va trebui să dai banii pe un pat nou.

Ce alte criterii trebuie să respecte cel mai bun pat din lemn?

 • Manevrare – Paturile sunt transportate de obicei dezasamblate, deci este responsabilitatea ta să asamblezi patul de cele mai multe ori. Dacă locuiești la bloc și ai scări înguste sau holuri înguste, să aduci în casă un divan robust s-ar putea să îți fie dificil. Cel mai bine este să optezi pentru un pat cu linii drepte, împachetat cât mai compact.
 • Ventilație – aerisirea saltelei depinde mult de tipul de pat. Lemnul este un material care permite o bună ventilație atunci când patul este dotat cu o somieră. Dacă suferi de alergii sau astm, asigură-te că optezi pentru un astfel de pat.
 • Înălțime – Înălțimea patului ar trebui să facă facilă urmarea și coborârea din pat, fără risc de accidentare dacă se întâmplă să cazi din pat noaptea.
 • Rezistență – paturile din lemn masiv sunt în general mai durabile decât cele din PAL. Este bine să verifici modul de fabricare și tehnicile folosite în prelucrarea lemnului pentru pat.
 • Culoare și design – Lemnul variază în culoare de la un soi la altul. În plus, poate fi pigmentat sau vopsit în funcție de preferințe pentru a-i schimba aparența. Tipul design-ului depinde de gusturile tale, și ai de ales dintr-o mare varietate de stiluri, de la contemporan la clasic.

Producători

Dacă vrei un pat de calitate trebuie să te orientezi spre o sursă sigură. Cel mai bine este să alegi un magazin care are o bună reputație, ale căror paturi se vând bine și care au review-uri pozitive. Dacă nu ești sigur ce să alegi, poți verifica ușor popularitatea unui magazin online.

De fapt, îți recomandăm să cumperi cel mai bun pat din lemn online. Vei găsi mai ușor un model care să îți fie pe plac. De asemenea, prețurile sunt bune deoarece promoțiile și reducerile sunt mai frecvente online.

Mai mult, produsul este livrat direct la tine acasă. Înainte de a cumpăra un pat, verifică părerea altor utilizatori atunci când aceasta este disponibilă. Vei putea să îți dai seama mai ușor dacă produsul este potrivit nevoilor tale, sau dacă corespunde cu descrierea furnizată de producători.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun pat din lemn.

Cel mai bun pat din lemn: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de paturi din lemn pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Pat din lemn masiv de stejar Keros II

Pat din lemn masiv de stejar Keros IIPatul Keros este un pat construit integral din lemn masiv de stejar cu un aspect modern ce aduce un plus de stil in orice dormitor.
Cadrul jos indeamna la relaxare si il fac pretabil la orice stil de aranjament al dormitorului.
Construit din lemn masiv de stejar 100%.
Elemente de imbinare si feronerie de cea mai bună calitate: Hettich.
Construit cu o atentie deosebita, desăvârșit în fiecare detaliu.
Suport suplimentar pe centru cu doua picioare.
Este recomandata folosirea unei saltele cu inaltimea de 18 cm.
Nu conţine suport pentru saltea.

Vezi detalii si pret

2. Pat din lemn de stejar Hampshire

Pat din lemn de stejar HampshirePatul Hampshire reprezinta un model care imbina armonios utilitatea si estetica, intr-o piesa de mobilier foarte rezistenta.
Este un pat construit din lemn de stejar si furnir de stejar cu un aspect clasic ce aduce un plus de stil in orice dormitor.
Farmecul stilului Clasic nu a fost niciodata mai usor de integrat in interiorul caminului.
Colectia Hampshire îmbină clasicul și funcționalitatea.

Vezi detalii si pret

3. Pat din lemn culoare cires Genewa

Pat din lemn culoare cires Genewa Acest pat din lemn este realizat de către o mică fabrică din Europa cu o tradiţie de peste 20 de ani in realizarea paturilor, timp in care procedeul de producţie şi calitatea produselor au devenit legendare.
Spatiul pentru saltea in interiorul patului: aproximativ 9 cm.
Patul este construit din MDF, metal si lemn malaezian.
Patul conţine suportul pentru saltea.
Suport de tip lamelar cu șipci longitudinale din lemn montate pe cadrul patului.

Vezi detalii si pret

4. Pat din lemn culoare cires Boston

Pat din lemn culoare cires BostonPat din lemn si MDF Boston.
Colecţia: Rustic – Culoare lemn: Antique Cherry.
Înălţimea cadrului, faţă de sol, pe care vine pusă salteaua este de 35 cm (din care se scad 4 cm cat intra salteaua in cadrul de pat).
Spatiul pentru saltea in interiorul patului: aproximativ 4 cm.
Înălţimea tabliei de la picioare are 57 cm.
Patul conţine suportul pentru saltea.
Suport de tip lamelar cu șipci longitudinale din lemn montate pe cadrul patului.

Vezi detalii si pret

5. Pat din lemn masiv si MDF Lisabona alb

Pat din lemn masiv si MDF Lisabona albPat din lemn masiv malaezian si MDF alb Lisabona.
Colecţia: Natural Spirit – Culoare lemn: Alb.
Spatiul pentru saltea in interiorul patului: aproximativ 9 cm.
Patul este construit din lemn masiv malaezian pe cadru de metal.
Patul conţine suportul pentru saltea. Suport de tip lamelar cu șipci longitudinale din lemn montate pe cadrul patului. 
Inaltime cadru ( de la sol ) : 35 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată