Cel mai bun ventilator cu pulverizare apă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (20 voturi, media: 4,80 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun ventilator cu pulverizare apă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ventilatorul cu apă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun ventilator cu pulverizare apaVara căldura poate deveni mai mult decât deranjantă, poate fi chiar periculoasă. De aceea este necesar să apelezi la mijloace artificiale de control al temperaturii.

Cu toate acestea, poate te numeri printre persoanele care sunt afectate negativ de acțiunea aparatelor de aer condiționat. În aceste condiții ai putea aprecia o soluție mai puțin dăunătoare, dar mai eficientă decât un simplu ventilator de cameră.

De ce să alegi cel mai bun ventilator cu pulverizare apa?

Ventilatorul cu pulverizare apă prezintă multe avantaje și este o variantă din ce în ce mai apreciată atât de utilizatori particulari, cât și de instituții.

Pentru a te bucura cu adevărat de un astfel de aparat însă, este necesar să fii bine informat. Afla din acest articol cum alegi cel mai bun ventilator cu pulverizator.

Top 3 ventilatoare cu pulverizare apă recomandate

Care sunt avantajele celui mai bun ventilator cu pulverizare apa?

Deși nu este o variantă de răcorire foarte cunoscută încă, ventilatorul cu pulverizator prezintă numeroase avantaje pe care este bine să nu le treci cu vederea. Dintre acestea amintim:

 • Este o metodă ecologică. Ventilatorul cu pulverizator nu va dăuna în nici un fel mediului înconjurător.
 • În comparație cu majoritatea mijloacelor de răcorire, aceasta este poate cea mai ieftină.
 • Acțiunea lui nu produce efecte adverse, fiind o variantă ideală pentru persoanele care nu suportă aerul condiționat.
 • Efectul este unul natural și plăcut, și se poate compara cu senzație de răcoare plăcută care se simte vara după o ploaie.
 • Datorită particulelor de apă pulverizate, cantitatea de praf din aer este redusă semnificativ, măsură perfectă pentru persoanele ce suferă de alergii.
 • Micile insecte deranjante sunt de asemenea îndepărtate din cauza curenților de aer și a particulelor umede ce le îngreună zborul.

Cum alegi cel mai bun ventilator cu pulverizare apă

Ventilator cu pulverizare apa de exteriorAcum că îi cunoști mai bine avantajele probabil că te gândești serios să achiziționezi un astfel de aparat. Îți recomandăm totuși să cântărești bine alegerea.

Va trebui să alegi un tip de ventilator diferit în funcție de scopul în care vrei să îl folosești, spațiul în care vrei să îl amplasezi, precum și caracteristicile de performanță. Pentru a afla toate aceste aspecte ai nevoie să fii informat.

Noi am pregătit un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a identifica cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

După ce vei citi acest articol, oferta foarte bogată de pe piață nu va mai părea la fel de copleșitoare. În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Ventilator pentru interior sau exterior

Primul lucru pe care trebuie să îl stabilești este scopul în care cumperi ventilatorul. Acesta poate fi folosit atât în spații închise cât și afară. Cu toate acestea este nevoie să le cunoști avantajele și dezavantajele în cazul fiecărui model.

 • Ventilator cu pulverizare apă pentru interior

Principalul aspect care trebuie să te preocupe în acest caz este umiditatea aerului. În mod evident, acest tip de ventilator va pulveriza o cantitate de apă în aer, influențând considerabil nivelul de umiditate. Atâta timp cât nu se va atinge nivelul de saturație însă, nu ar trebui să te îngrijoreze acest aspect.

Verifică raportul de cantitate de apă pulverizată pe oră. În funcție de dimensiunea încăperii în care vei dori să amplasezi aparatul, vei alege un ventilator care să pulverizeze mai multă sau mai puțină apă.

În general, ventilatoarele cu pulverizator pentru interior vor fi echipate cu un rezervor pentru apă de 1 sau 5 litri. În cazul celui mai mare rezervor de apă, acesta se va goli în aproximativ 10 ore de funcționare. Cantitatea de apă eliberată pe oră, de asemenea, poate varia între 100 și 400 de grame/oră

Panou de control ventialtor cu pulverizare apaPentru a ajuta la prevenirea unui grad de umiditate prea mare, este bine să aerisești din când în când încăperea.

O variantă mai avansată și mai costisitoare a ventilatorului cu pulverizator, este ventilatorul ce funcționează pe bază de ultrasunete. Acesta împrăștie în aer microparticule ce formează o ceață ce se va evapora imediat, fără a mai constitui astfel un risc în privința umidității.

Totuși acțiunea lui va putea fi simțită doar de aproape. În restul camerei, diferența de temperatură poate ajunge chiar 4 sau 5 grade.

 • Ventilator cu pulverizare apă de exterior

Cel mai bun ventilator cu pulverizare pentru spațiul exterior este ideal pentru evenimentele în aer liber. Acesta are un efect plăcut și puternic, fără a consuma multă energie electrică, deci este o variantă economică.

Măsura în care pot răcori aerul este foarte mare, având capacitatea de a răcorii atmosfera cu până la 10 sau chiar 20 de grade în minus. Mai mult decât atât, efectul lor se resimte pe o rază de câțiva metri pătrați.

Eficiența lor este totuși condiționată de factorii externi de mediu. Pragul maxim de răcorire va fi atins atunci când aerul e foarte uscat, deoarece capacitatea de reținere a particulelor de apă este mai mare. În condiții optime însă, efectul va fi minunat, și nu doar din prisma răcoririi aerului.

Cel mai bun ventilator cu pulverizare va reduce nivelul de praf din aer și va îndepărta insectele mici precum muștele și țânțarii.

Presiunea apei

Presiunea de lucru este detaliul care va influența cel mai mult prețul unui astfel de ventilator, un ventilator cu presiune mai mare fiind cel mai bun. Atât cele de înaltă presiune, cât și cele de joasă presiune sunt bune și își au rolul în funcție de situație, având atât avantaje cât și dezavantaje.

 • Ventilatoare de înaltă presiune

Ventilator racire cu ceataPresiunea apei va influența direct calitatea pulverizării. Este de dorit ca particulele de apă pulverizate să fie cât mai mici pentru a nu deranja. Ca regulă generală, dimensiunea lor nu trebuie să depășească între 30 și 35 microni, însemnând că dintr-un milimetru cub de apă trebuie să de obțină 150.000 de particule de apă. Se va forma astfel o ceață de calitate, dar presiunea apei trebuie să fie mare pentru a se putea realiza o astfel de performanță.

Trecând peste faptul că au nevoie de o mentenață mai mare, pompa de apă în mod special, și peste prețul ceva mai ridicat, un ventilator cu pulverizare de înaltă presiune prezintă și multe avantaje. Produce o ceață foarte fină și densă, cu un efect răcoritor sporit.

Cu toate acestea, nu umezește aerul, 95% din particulele de apă evaporându-se aproape imediat. În aceste condiții, au capacitatea de a răcorii aerul chiar și cu 20 de grade. Fiabilitatea este un alt factor avantajos, acest modele având piese care nu se vor defecta ușor.

 • Ventilatoare de presiune joasă

O variantă mult mai ieftină, dar destul de eficientă, ventilatoarele de joasă presiune pot răcorii aerul cu până la 10 grade. Acestea nu necesită o pompă de apă la fel ca cele de înaltă presiune, dar trebuie legate la rețeaua de apă prin furtun. Sistemele mobile, sunt de asemenea ventilatoare ce funcționează la o presiune de lucru scăzută, fiind dotate cu un rezervor.

Printre dezavantaje însă se numără calitatea îndoielnică a ceții, particulele de apă nemaifiind la fel de fine, deci ceața nu va fi la fel de densă, ceea ce înseamnă că particulele de apă se vor evapora mai greu. De asemenea, injectoarele prezintă un risc mai mare de defectare.

Tipul de amplasare

În funcție de modalitatea de amplasare vei observa că există mai multe tipuri de ventilatoare. Va trebui să îl alegi pe cel cu sistemul de amplasare cel mai potrivit pentru spațiul în care dorești să îl folosești. Ai de ales dintre următoarele opțiuni:

 • Cu picior

Este modelul convențional, cel mai cunoscut și cel mai apreciat. Datorită portabilității crescute și reglajului pe înălțime acesta este perfect pentru spațiile interioare. Poate fi mutat cu ușurință prin încăpere, sau dintr-o cameră în alta, și înălțimea poate ajunge până la 2 metri.

 • De perete

Ventilator cu apa de pereteVentilatoarele cu pulverizare care se montează pe perete sunt o variantă excelentă pentru spațiul limitat la sol. Montate pe perete, acestea nu riscă să fie răsturnate, și pot fi mutate dacă există mai multe locuri special amenajate pe mai mulți pereți.

 • De tavan

O altă opțiune excelentă pentru evitarea aglomerării spațiului, ventilatoarele de tavan au o eficiență mărită. Acestea reușesc să acopere o rază de acțiune mai mare. De asemenea, aerul rece, deci mai dens, va coborî cu siguranță iar efectul răcoritor este garantat. Bineînțeles, sistemul de montare este ceva mai complex.

 • Fără picior

Foarte populare în cazul ventilatoarelor de cameră, acestea pot fi folosite pe masă sau pe podea. Sunt foarte portabile și ușoare, având un principiu de funcționare foarte simplu.

 • Mobil

În cazul în care legarea la rețeaua de apă nu este posibilă, există ventilatoare cu rezervor propriu care asigură o durată de funcționare de câteva ore. Este un model bun și din prisma stabilității, rezervorul mai greu fiind perfect pentru a evita eventualele accidente.

Soluții speciale pentru exterior

În cazul în care cauți un ventilator potrivit pentru exterior este bine să știi că ai mai multe opțiuni. Poți alege un sistem cu ventilator, sau ceva similar fără ventilator.

Sistemele de răcire cu ceață, de exemplu, funcționează după un principiu similar și pot fi de înaltă sau de joasă presiune.

Totuși recomandăm un ventilator de exterior de joasă presiune, în defavoarea unei perdele răcoritoare de joasă tensiune. În acest caz, ventilatorul va fi mult mai eficient.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun ventilator cu pulverizare apă?

 • Volum de ceață reglabil – cele mai bune modele îți permit să reglezi densitatea ceții eliberate.
 • Sistem de avertizare rezervor gol – când rezervorul se golește sau este pe punctul de a se goli este bine ca ventilatorul să îți transmită semnale de avertizare.
 • Funcție de oscilare a mișcărilor și a vitezei – Pentru ca efectul răcoritor să fie cât mai plăcut, și nivelul de umiditate să nu ridice probleme, este necesar un sistem de oscilare.
 • Posibilitatea utilizării fără apă – Dacă dorești, vei avea opțiune de a-l utiliza fără a pulveriza apa.
 • Moduri prestabilite – Cel mai bun ventilator cu pulverizare va include cel puțin trei moduri de funcționare pe care le vei delecta în funcție de preferințele tale. Modul normal îi permite ventilatorului să ruleze la o viteză constantă; modul natural oscilează vitezele fiind asemănător cu efectul provocat de vânt; modul somn va reduce treptat viteza până la nivelul minim.
 • Telecomandă – Îți permite să accesezi opțiunile de reglaj de la distanță.
 • Reglaj înălțime – Ventilatoarele cu picior trebuie să îți permită să le adaptezi înălțimea. Cele mai bune se pot extinde până la 2 metri înălțime.

Cel mai bun ventilator cu pulverizare apă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă putem recomanda în continuare câteva modele de ventilatoare cu pulverizare apă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Ventilator cu pulverizare apa Taurus ALPATEC VB 02. 90W

Ventilator cu pulverizare apa Taurus ALPATEC VB 02. 90WAcest ventilator sofisticat foloseste un atomizor cu ultrasunete pentru crearea unei ceti din microparticule de apa care se vor evapora integral.
Functii: ventilare, racire prin pulverizarea apei si ionizare aer, sistem antiitantari (nu contine pastile).
Volum de ceata reglabil – Viteza reglabila
Sistem de protectie si avertizare rezervor gol
Ventilator oscilantTelecomandaTemporizator pentru oprire intarziata
Utilizabil si ca ventilator uscat.

Vezi detalii si pret

2. Ventilator profesional cu pulverizare apa Hyundai PSF-002

Ventilator profesional cu pulverizare apa HY PSF-002Ventilatorul HY PSF-002 este un produs eficient ce raceste cu usurinta aerul, oferind o cantitate mare de aer proaspat.
Cu ajutorul oscilatiei de 90 de grade stanga-dreapta, acest dispozitiv poate asigura racirea unei zone mai mari.
Ventilatorul ofera 3 trepte de viteza, flux de aer puternic, zgomot redus, pulverizare fina, performante stabile si timp de viata mare.
Capacitate rezervor: 42L – Distanta pulverizare: 12m
Baleiere: 90 grade – Pulverizare continua: 4 ore

Vezi detalii si pret

3. Ventilator cu pulverizare apa Zass ZMF 01

Ventilator cu pulverizare apa Zass ZMF 01Capacitate rezervor apa: 3,2 litri.
Volum pulverizare apa: 320 ml/h.
Oscilatie 60° dreapta-stanga, cu posibilitatea opririi oscilatiei.
Functii de pulverizare si racire, umidificare si indepartare praf.
Oscilatie 60° dreapta-stanga, cu posibilitatea opririi oscilatiei.
Ventilare puternica, asigurata de 3 palete eficiente si silentioase.
Functia de umidificare si ventilatorul pot fi folosite separat.

Vezi detalii si pret

4. Ventilator cu pulverizare apa Ardes AR5M40 Magnum

Ventilator cu pulverizare apa Ardes AR5M40 MagnumAvand functia unui umidificator cu ultrasunete, cu intensitate reglabila aparatul este destinat imbunatatirii calitatii aerului pe care il respiram.
Silentios si eficient, ventilatorul este total independent datorita rezervorului interior (cu capacitate maxima: 3 litri) si a timer-ului. (7.5 h)
Autonomia umidificatorului: 15 ore. 
5 pale  de  40 cm. semi-transparente. Gratar radial.
Oscilatie laterala automata. – Inclinatie verticala – 3 viteze.
Timer 7,5 ore si telecomanda – Baza rotunda.

Vezi detalii si pret

5. Ventilator cu pulverizare apa HAUSBERG HB 5600

Ventilator cu pulverizare apa HAUSBERG HB 5600

Volum maxim de pulverizare: 300ml/h.
3 viteze de reglare a volumului de ceata.
Functionare silentioasa.
Functie de pulverizare a apei si racire, umidificare si indepartarea prafului.
Telecomanda.
Cronometru: 7,5 ore.
Capacitate: 3,2L.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată