Cel mai bun cântar corporal inteligent

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (14 voturi, media: 4,43 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun cântar corporal inteligent? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă cântarul corporal inteligent potrivit pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun cantar corporal inteligentÎn ziua în care trăim știm deja că greutatea corpului nostru nu este o simplă caracteristică estetică.

Ea poate indica o problemă de sănătate care fie poate cauza scăderea sau creșterea în greutate, fie creșterea în greutate cauzată de un regim alimentar nesănătos și de stresul zilnic.

În ambele cazuri, faptul de a-ți monitoriza frecvent greutatea a devenit o necesitate. Cu toate acestea, cântarele corporale tradiționale se dovedesc a fi din ce în ce mai insuficiente pentru nevoile omului modern. Astfel, au apărut pe piață cântarele corporale inteligente.

Oferindu-ți mult mai multe informații pe lângă simpla măsurare a greutății, aceste aparate devin aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus sau minus. Află așadar, cum alegi cel mai bun cântar corporal inteligent.

Care este diferența dintre un cântar convențional și un cântar inteligent?

Așa cum am spus, faptul de a-ți monitoriza corect greutatea este un aspect care ține de un stil de viață sănătos. Dar poate te întrebi, care este diferența dintre un cântar tradițional și unul inteligent? De ce cântarul obișnuit nu mai este suficient?

Deși nu poți observa doar privindu-le diferența dintre un cântar obișnuit și unul inteligent, diferența se va vedea în ce privește componentele tehnologice.

Cântarul corporal inteligent este încă un aparat adaptat pentru a putea fi inclus în categoria produselor „smart”, în care se regăsesc telefonul, televizorul sau alte obiecte din locuința ta.

În mod evident, un cântar inteligent este îmbunătățit cu mai multe funcții care te vor ajuta să faci ceva mai mult decât să îți verifici pur și simplu greutatea.

Un cântar inteligent este în stare să măsoare nu doar greutatea totală a corpului, ci și procentul  de apă, grăsime, musculatură și masă osoasă din corp.

Informatii indicatori corporali cantar inteligent

Având la dispoziție aceste informații, te va ajuta oferindu-ți îndrumări cu privire la regimul alimentar, dar și exercițiile care ar fi cele mai potrivite pentru tine.

În funcție de particularitățile corpului tău vei avea toate datele necesare fie pentru a-ți menține un corp frumos și sănătos, fie pentru a face îmbunătățiri.

O utilizare regulată te va ajuta să observi ce funcționează cel mai bine pentru corpul tău și ce stil de alimentație ar trebui să eviți.

Una din cele mai importante caracteristici ale unui cântar corporal smart este faptul că îl poți conecta la telefonul tău prin intermediul unei aplicații. Această aplicație va înregistra fiecare rezultat și îți va oferi grafice și statistici săptămânale, astfel încât tu să poți observa evoluția ta în timp.

Mai mult decât atât cel mai bun cântar inteligent este dotat cu o memorie specială prin care va putea recunoaște si monitoriza individual fiecare membru al familiei în parte.

Cum alegi cel mai bun cântar corporal inteligent?

Cantar inteligent pentru acasaEste ușor de dedus faptul că un astfel de cântar va costa ceva mai mult decât unul convențional, însă această informație nu este suficientă pentru a te pregăti pentru cea mai bună investiție.

Înainte de a cumpăra un cântarul corporal inteligent ideal ai nevoie de un set de informații necesare în luarea celei mai avantajoase decizii.

Pentru a înțelege ce caracteristici și condiții trebuie să îndeplinească un cântar inteligent astfel încât să găsești un raport calitate/preț excelent, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față.

Am pregătit acest articol cu toate informațiile de care ai nevoie, astfel încât la sfârșitul lui să fii pregătit pentru achiziția ce îți va schimba în bine stilul de viață. Așadar, înainte de a lua o decizie ia în calcul următoarele aspecte importante:

Funcțiile cântarului

Există patru factori care influențează valoarea greutății noastre: țesutul adipos (principalul care trebuie scăzut), țesutul muscular, cantitatea de apă din organism și masa osoasă.

Cel mai bun cântar corporal inteligent va putea să îți ofere date complexe cu privire la procentul pe care îl ocupă fiecare din aceste patru tipuri de țesut în totalul greutății tale. Funcțiile speciale te vor ajuta să îți adaptezi regimul alimentar în așa fel încât să păstrezi echilibrul între ele.

Țesutul adipos este cel mai periculos care cauzează aspectul inestetic al corpului și care amenință cel mai mult sănătatea. Cântarul inteligent te poate ajuta să vezi exact cât la sută din greutatea ta este țesut adipos.

Acest lucru este important în alegerea dietei potrivite și în vizualizarea progresului acesteia. Nenumărate diete te vor ajuta să scazi din țesutul adipos, dar vor avea efecte negative și asupra masei musculare care nu trebuie să scadă.

În momentul în care vei observa o scădere în ceea ce privește masa musculară, vei putea face schimbările necesare în rutina de exerciții și alimentație pentru a-ți îmbunătății masa musculară.

Afișarea procentului de masă musculară îți va fi de folos în mod deosebit dacă practici mersul la sală cu scopul de a crește masa musculară.

Datele cu privire la masa osoasă sunt de asemenea importante. Unele afecțiuni sau, în cazul femeilor, menopauza poate cauza scăderea masei osoase. În acest moment, monitorizarea acesteia cu ajutorul unui cântar inteligent se dovedește a fi foarte utilă.

Cantitatea de apă din organism este un indice care poate denatura percepția ta asupra greutății reale în cazul în care folosești un cântar convențional.

În sezonul cald în mod deosebit, corpul are tendința de a reține o cantitate mai mare de apă, rezultând într-o valoare mai mare pe cântar, dar care nu reflectă realitatea cantității de grăsime din corp.

Această informație e va ajuta să eviți o dietă săracă în calorii care nu este necesară și care ar putea face mai mult rău decât bine. Înțelegerea cauzei creșterii în greutate te va ajuta fie să eviți un tratament nepotrivit, fie să depistezi o problemă de sănătate paralelă pe care este nevoie să o tratezi.

Conectivitatea și compatibilitatea cu dispozitivele mobile

Cantar inteligent cu conexiune dispozitiv smartMotivul pentru care acest cântar este inteligent este și faptul că se va conecta la un dispozitiv electronic mobil cum ar fi telefonul sau tableta, prin intermediul unei aplicații. Această aplicație va înregistra tendințele de modificare ale corpului, și va genera grafice și tabele pentru ca tu să poți avea o viziune cât mai clară cu privire la evoluția ta.

Mai mult decât atât, aplicația va fi în stare să îți ofere ponturi pentru a-ți optimiza obiceiurile alimentare, rutina de exerciții, precum și programul de somn.

Pentru a te asigura că te vei putea bucura de toate aceste beneficii, cântarul corporal ideal pentru tine va fi cel compatibil cu tipul tău de dispozitiv și cu sistemul de operare rulat. Urmărește cu atenție specificațiile tehnice întrucât acestea îți vor indica dacă aparatul va fi compatibil cu Android sau IOS.

Conectarea la un dispozitiv se va face fie prin Bluetooth, fie prin Wi-Fi. Trebuie să urmărești și tipul de rețea la care se poate conecta, și că telefonul tău are aceleași opțiuni de conectivitate.

Memoria cântarului inteligent

Un aspect peste care poți trece în cazul în care vei fi unica persoană ce va folosi în mod regulat cântarul. În caz contrar, pentru a nu încurca măsurătorile și a denatura valoarea lor reală, cel mai bun cântar corporal inteligent va putea înregistra profilul separat a până la 10 persoane care îl folosesc zilnic.

Această opțiune le va permite și celorlalți membri ai familiei, nu doar ție, să ajungă la o dietă sănătoasă pentru a se bucura de un corp armonios și sănătos.

Unitatea de măsură și precizia

Cantar corporal cu monitorizareÎntrucât în România folosim ca principală unitate de măsură a greutății kilogramul, este important ca aparatul să poată afișa o valoare exprimată în kg și nu doar in lb.

De asemenea, cea mai bună precizie va putea fi întâlnită în cazul unui cântar care măsoară din 100 de grame în 100 de grame.

Materialul și greutatea maximă

Materialele din care un cântar inteligent poate fi fabricat sunt plasticul și sticla. Acestea nu vor afecta precizia sau funcționarea cântarului, dar îi vor afecta greutatea și prețul, cele din sticlă fiind mai scumpe și mai grele.

Un alt aspect pe care va trebui să îl iei în considerare este greutatea maximă pe care o poate suporta sau afișa. Această valoare va fi specificată în descrierea produsului, dar este bine să știi încă de pe acum că majoritatea cântarelor suportă o greutatea cuprinsă între 150 și 180 de kg.

Supus la o greutate mai mare cântarul se poate strica, așa că ia în considerare acest aspect în mod deosebit dacă știi deja că greutatea ta se apropie foarte mult de limită.

Display

Verifică ca acesta să aibă caractere ușor de citit. În general este vorba de un ecran LED. Pe lângă toate valorile pe care le poate afișa, este bine dacă poate să îți afișeze și nivelul bateriei, astfel încât să le poți schimba la timp.

De asemenea, la fel ca în cazul cântarelor convenționale, forma display-ului poate fi ovală sau pătrată.

Garanție

Pentru a avea garanția achiziționării unui produs de care vei fii mulțumit este important să te orientezi înspre firme mai consacrate. Dacă vei cumpăra online, consultă produsele mai populare și acordă o atenție deosebită părerilor celorlalți utilizatori.

În cazul în care după achiziție, cântarul se va defecta, te vei pitea folosi de garanție care trebuie să fie pentru o perioadă de cel puțin 2 ani.

Cel mai bun cântar corporal inteligent: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă putem recomanda în continuare câteva modele de cântare corporale inteligente care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Cântar de persoane Nokia Body Full Body Composition WBS05

Cântar de persoane Nokia Body Full Body Composition WBS05Cantar Wi-Fi care foloseste tehnologia Patent Position™ pentru a furniza cele mai exacte citiri ale compozitiei corporale (greutate, procentul de grasime corporala si apa, masa musculara si masa osoasa).
Nokia Body + ofera feedback instantaneu pe ecran si se sincronizeaza automat cu telefonul smartphone pentru a afisa tendintele si pentru a va ajuta sa atingeti obiectivele de greutate.
Durata de viata a bateriei de pana la 18 luni cu 4 baterii alcaline.
Recunoaste automat pana la 8 utilizatori cu sincronizare independenta.

Vezi detalii si pret

2. Cantar Inteligent Fitbug WoW FB128

 Cantar Inteligent Fitbug WoW FB128Pur si simplu paseste pe cantarul inteligent cu Bluetooth WoW si datele tale vor fi incarcate fara niciun efort in profilul tau personal prin intermediul tehnologiei Bluetooth.
Cantarul Wow este un dispozitiv cu Bluetooth Low-Energy, ceea ce ii confera o viata lunga a bateriei.
Compozitia din sticla securizata sustine o greutate de pana la 250 kg.
Greutatea este afisata instantaneu pe ecranul LCD incorporat, fara a fi necesara utilizarea altor dispozitive.

Vezi detalii si pret

3. Cantar corporal de diagnostic Laica PS5009

Cantar corporal de diagnostic Laica PS5009 Laica PS5009 este noul cantar electronic pentru persoane ce permite aflarea metabolismului bazal si compozitia corporala.
Masoara greutatea corporala (kg), calculeaza procentul de tesut adipos (%), calculeaza procentul de apa (%), calculeaza procentul de musculatura scheletica (%), calculeaza metabolismul bazal (kcal).
Laica PS5009 dispune de functie de memorare pentru 4 utilizatori diferiti.
Ecran mare LCD usor de citit.
Greutate maxima (Kg): 180

Vezi detalii si pret

4. Cantar cu analizator corporal Medisana BS-440

Cantar cu analizator corporal Medisana BS-440Cantarul inteligent Medisana BS 440 cu analiza corporala nu masoara numai greutatea utilizatorului, ci si grasimea corporala, apa corporala, masa musculara si masa osoasa.
Poate afisa si indexul de masa corporala a utilizatorului si rata metabolica de baza.
Datorita ecranului LCD mare si albastru numerele se pot citi usor.
Cantarul iti poate transfera datele via Bluetooth prin VitaDock app pentru IOS si Android, cu sincronizare rapida si usoara.

Vezi detalii si pret

5. Cantar inteligent Wireless Xiaomi Mi Smart

Cantar inteligent Wireless Xiaomi Mi SmartXIAOMI Mi Smart este cantar inteligent ce va permite sa va monitorizati cu atentie greutatea corporala si evolutia acesteia in timp.
Senzor de greutate precis si sensibil.
Pana la 16 profiluri individuale cu recunoastere automata.
Aplicatia Mi Fit pentru dispozitivele iOS si Android.
Conectivitate Bluetooth.
Sincronizare automata.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată