Cuprins
- 1 Top 3 colțare extensibile recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun colțar extensibil?
- 3 Cum alegi cel mai bun colțar extensibil
- 4 Cel mai bun colțar extensibil: recomandări
Cum alegi cel mai bun colțar extensibil pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă colțarul extensibil potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Atunci când ai spațiu limitat sau când vrei să fii cât mai practic, este bine să te gândești la living ca la o cameră de oaspeți de urgență sau chiar ca la un dormitor, atunci când această încăpere trebuie să îndeplinească ambele roluri.
În acest caz, un colțar extensibil este cea mai bună alegere. Deoarece există foarte multe modele pe piață, poate fi destul de dificil să iei o decizie bună.
Pentru ca această decizie să nu îți consume prea mult din timp, îți sugerăm să citești acest articol pentru a afla cum poți alege cel mai bun colțar extensibil.
Top 3 colțare extensibile recomandate
- Coltar extensibil
VIOLET - Coltarul Violet are un design elegant ce se potriveste in orice living si se transforma intr-un loc preferat de relaxare a intregii familii.
- Vezi detalii si pret
- Coltar extensibil CD Sofa Giulia
- Extensia transforma coltarul in pat cu dimensiunea de 155 x 232 cm, iar spatiul de depozitare poate fi folosit pentru pastrarea lenjeriei si a pernelor.
- Vezi detalii si pret
- Coltar extensibil reversibil Siena Lux
- Atat dimensiunea cat si lada de depozitare a acestui coltar ofera spatiu suficient pentru relaxare, dar si pentru depozitarea accesoriilor de dormit.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun colțar extensibil?
Atunci când cauți un colțar extensibil vei fi bombardat de o multitudine de opțiuni, deoarece piața este foarte bogată.
Chiar dacă ai în minte cam ce aspect ai vrea să aibă, mai sunt multe aspecte ce trebuie stabilite înainte pentru a te asigura că vei da banii pe ceva de calitate.
Nu uita că un colțar este o piesă foarte mare de mobilier, cu potențial de a deveni punctul focal al unei camere.
În plus, nu vrei doar ceva estetic, ci și foarte practic și confortabil, din moment ce va fi folosit și pentru dormit. În plus, dacă va fi utilizat atât pe timp de zi cât și de noapte, acesta trebuie să fie foarte rezistent la uzură.
Nu poți risca așadar să investești în ceva ce se poate dovedi slab calitativ.
Cum alegi cel mai bun colțar extensibil
Deoarece este o investiție importantă pe care speri să o folosești chiar zeci de ani, trebuie să fii bine informat înainte.
Detalii precum dimensiunea, tipul de sistem de extensie, tipul de configurare al colțarului, materialul saltelei și al tapițeriei, precum și sistemele de depozitare pe care le poate oferi, sunt detalii ce pot influența prețul de achiziție, deci și alegerea ta.
Pentru a face o alegere bună, îți recomandăm să consulți acest ghid de cumpărături. Este un articol care detaliază toate aspectele pe care este bine să le verifici înainte de a decide să faci o achiziție, mai ales dacă vei decide să cumperi cel mai bun colțar extensibil online. Te va ajuta să cumperi ceva de calitate într-un timp mult mai scurt.
La final am pregătit și o listă cu cele mai bune modele de pe piață, la cel mai bun raport calitate/preț.
Sistemul de extensie
În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, de starea fizică a utilizatorului, și de prețul pe care ești dispus să îl plătești, poți alege dintre mai multe sisteme de extensie după cum urmează:
Colțar extensibil cu mecanism tip sertar
În cazul acesta o somieră pe role va fi situată sub partea mai lată a colțarului. Aceasta se va trage afară fiind egală cu zona de șezut. Perna detașabilă de pe șezut va fi așezată pe această componentă, astfel obținându-se un pat pentru două persoane.
Este un sistem cu care se lucrează foarte simplu și nu solicită mult efort din partea utilizatorului.
Colțar extensibil cu mecanism ribalta
Acesta este un mecanism care nu stresează zona de șezut a colțarului, dar ar putea fi inconfortabil pentru utilizare zilnică pentru somn, deoarece salteaua este destul de subțire. În lada colțarului de sub șezut se va regăsi un cadru de metal pliat în trei părți care se desfășoară. Salteaua din spumă poliuretanică sau cu arcuri, va fi susținută de lamele din lemn sau material textil elastic. Dacă vrei să o folosești în fiecare noapte în acest scop, alege o saltea cu arcuri.
Colțar extensibil cu mecanism Doppelliege
Un alt mecanism foarte simplu de desfășurat, chiar mai simplu decât cel ribalta. În cazul acestuia, spătarul va deveni parte a saltelei pentru dormit. Așadar, zona de șezut va fi trasă în față, etapă facilitată de prezența unor role. Apoi spătarul se va aduce în jos, la același nivel cu șezutul, rezultând astfel un pat.
Spațiul de sub șezut poate fi utilizat pentru depozitare.
Colțar extensibil cu mecanism clic-clac
Acesta este probabil cel mai cunoscut și mai vechi tip de extensie. Solicită mai mult fizicul utilizatorului, deci nu este recomandat pentru cei mai în vârstă. Șezutul se rabatează în sus până spătarul ajunge jos, apoi se readuce în poziția inițială. Pentru a ridica din nou spătarul, se va rabata în sus șezutul până se aude un clic, ceea ce înseamnă că mecanismul a fixat spătarul și că acesta se va ridica perpendicular atunci când vei lăsa șezutul în jos.
Colțar extensibil cu mecanism Futon
Acesta este tot un sistem cu pliere în trei părți. Dezavantajul este acela că salteaua va fi foarte joasă, ceea ce poate fi o problemă pentru unele persoane care au probleme cu mobilitatea. Pur si simplu vei derula șezutul astfel încât salteaua să fie așezată pe podea. Este la fel de ușor și să îl aduci la starea inițială.
Tipuri de colțare
După ce cunoști mai bine mecanismele de extensie, va trebui să alegi și cea mai bună configurație pentru colțarul tău.
Aceste detalii te vor ajuta să alegi cea mai bună variantă pentru spațiul de care dispui, în raport cu locurile de care ai nevoie.
Colțar extensibil cu divan
Aceasta este practic o canapea cu o secțiune extinsă fără spătar, de tip divan. Este varianta mai simplă a unui colțar în formă de „L”, conservând mai bine spațiul. Se potrivește foarte bine în livingurile în stil scandinav, deoarece are un aspect minimalist.
Colțar extensibil în formă de L
În acest caz, o latură este mai mică decât cealaltă. Latura mai lungă va fi așezată pe peretele care oferă cel mai mult spațiu fără să deranjeze, așadar, trebuie să fii atent să alegi o variantă potrivită, deoarece sunt modele cu partea scurtă pe stânga sau pe dreapta. Este cel mai versatil tip de colțar, care poate fi poziționat fără probleme și în mijlocul unei încăperi mai mari. Poți găsi variante de 5 sau mai multe locuri.
Colțar extensibil în formă de U
Cele două corpuri laterale pot fi egale, sau unul poate fi mai scurt decât celălalt. Este destinat livingurilor foarte mari, reușind să ocupe o mare parte din spațiu, echilibrând astfel încăperea. Este perfect pentru reuniuni de familie sau întâlniri în grupuri mari de prieteni.
Dimensiunile colțarului extensibil
Pentru a-ți satisface necesitățile, este important să alegi dimensiunea potrivită. Va trebui să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, de numărul de locuri de care ai nevoie, precum și de dimensiunea suprafeței pentru dormit.
Primul pas este măsurarea camerei. Notează lățimea, lungimea și înălțimea acesteia. Dacă vrei să plasezi colțarul lângă o fereastră, notează spațiul până la podea, pentru a te asigura că nu cumperi un colțar cu spătar prea înalt.
Dacă deja ai găsit un model care îți place, folosește cretă sau bandă adezivă pentru a trasa pe podea amprenta acestuia. Astfel îți vei da seama mai bine cât spațiu va ocupa, și vei putea organiza mai bine celelalte elemente din încăpere.
Vei găsi colțare potrivite pentru livinguri mici pentru trei sau 4 persoane, dar și modele pentru 5 sau mai multe. Dacă nu știi câte locuri să alegi, asigură-te că fiecare membru al familiei care locuiește sub același acoperiș va avea un loc în cazul în care toți vor vrea să stea așezați simultan. Apoi mai adaugă două locuri pentru prieteni. Dacă ai mult spațiu, alege mereu cel mai mare model pe care ți-l poți permite.
Suprafața pentru dormit trebuie să fie, în primul rând, lungă de 200 cm pentru a asigura suficient spațiu pentru picioare. Apoi, cu cât este mai lată cu atât va putea fi folosită de utilizatori mai corpolenți, mai confortabil. Caută să aibă minim 160 lățime. Variantele de 140 sunt pentru copii sau o singură persoană.
Materialul colțarului extensibil
Vei vrea să verifici atât materialul tapițeriei cât și cel al saltelei. Iată ce opțiuni ai:
Tapițerie din piele naturală sau sintetică
Pielea naturală este cel mai scump material pentru un colțar, dar și foarte calitativ. Este genul de material care, dacă este bine întreținut, crește valoarea colțarului, acesta fiind mai valoros pe măsură ce este mai vechi. Pe lângă prețul mare, un alt dezavantaj este faptul că ești limitat în ceea ce privește culorile, la nuanțe neutre de negru, maro, bej.
Există și colțare tapițate cu piele sintetică. Acestea sunt mai ieftine și disponibile în multe culori, dar nu rezistă nici pe departe la fel de mult ca variantele din piele naturală.
În plus, sunt foarte sensibile la temperatură. Iarna vor fi reci, iar vara vor fi foarte calde. Mai mult, materialul nu respiră, deci este posibil să transpiri mult pe el.
Tapițerie din Material textil
aceste colțare sunt cele mai accesibile ca preț. Materialele sunt disponibile într-o mare varietate de culori, deci îți va fi ușor să găsești un model în jurul căruia să poți decora după bunul plac. În general sunt rezistente, dar dacă ai animale de companie, va trebui să le protejezi, deoarece va fi locul lor preferat pentru ascuțirea unghiilor ceea ce va strica, în cele din urmă țesătura.
Tapițerie din Catifea
Un material luxos, rezistent și delicat în același timp, care are nevoie de o grijă specială pentru a-și păstra aspectul în timp. Chiar și așa, merită investiția dacă ai un living în stil romantic, vintage, baroc sau clasic, deoarece va deveni un punct focal al camerei. În plus, catifeaua este și foarte confortabilă la atingere. Bineînțeles, are un preț de achiziție mai mare.
Materiale saltea
Cât despre saltea, aceasta poate fi pe arcuri sau cu spumă cu memorie (deși aici mai există variațiuni care includ o placă de fibră de cocos sau alte adiții speciale). Cele din arcuri, deși sunt demodate, sunt foarte rezistente, susțin bine o poziție confortabilă a corpului în timpul somnului și pot fi mai ieftine deseori.
Cele din spumă pot fi la fel de bune, dar trebuie să te asiguri că zona de șezut va avea o grosime mare. Altfel, în câteva luni buretele se va aplatiza, fiind foarte inconfortabil să stai și să dormi pe colțar. Ideal ar fi să cumperi un colțar cu saltea cu spumă doar dacă plănuiești să folosești patul colțarului doar pentru musafiri.
Ce mai trebuie să ofere cel mai bun colțar extensibil
Pe lângă aspectele menționate mai sus, cel mai bun colțar extensibil poate fi livrat și cu o serie de accesorii și funcționalități extra:
- Depozitare – indiferent că ai sau nu un spațiu mare la dispoziție, este mereu util ca un colțar să ofere spațiu de depozitare. Acesta poate fi folosit pentru a pune așternuturile într-un loc ușor accesibil, fiind mai simplu să „faci patul” dimineața.
- Suport pentru picioare – Există colțare care oferă mobilitate zonei de sub picioare. Astfel aceasta se transformă într-un suport pentru picioare, ceea ce îți permite să stai mai confortabil atunci când te uiți la TV, de exemplu.
Colțarul modular
Bineînțeles că există și variante extensibile aici. Spre deosebire de colțarul clasic, acestea îți oferă posibilitatea de a le reconfigura oricum și oricând dorești.
Practic, pot fi transformate dintr-un colțar într-o canapea și fotolii, deoarece au părți detașabile care se pot rearanja într-o multitudine de formule.
Prin urmare, este o variantă ideală pentru cei care sunt în chirie sau intenționează să se mute în viitor, întrucât colțarul poate fi ușor adaptat oricărui spațiu.
În plus, dacă una dintre părți se deteriorează, poate fi ușor înlocuită, fără să fie necesar să cumperi o canapea nouă.
Concluzii
Poți găsi cel mai bun colțar extensibil online. Dacă vrei să cumperi astfel, află că o poți face foarte simplu, doar dacă ești bine informat. Faptul că ai citit acest articol, dovedește că știi să cheltuiești în mod înțelept.
Online vei găsi multe modele de colțare extensibile, mai multe decât într-un showroom sau magazine obișnuite. Nu uita să verifici foarte bine dimensiunile și detaliile menționate de producător.
Dacă ai neclarități, poți adresa un e-mail producătorului sau magazinului online care comercializează produsul de care ești interesat.
De multe ori, cea mai bună metodă de a verifica dacă produsul este calitativ, este să consulți secțiunea de review-uri pentru a verifica experiența altor cumpărători cu produsul respectiv. Astfel, vei fi mai sigur că achiziționezi cel mai bun colțar extensibil.
Cel mai bun colțar extensibil: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de colțare extensibile pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Coltar extensibil VIOLET
Coltarul Violet are un design elegant ce se potriveste in orice living si se transforma intr-un loc preferat de relaxare a intregii familii.
Pernele detasabile aduc produsului un confort marit pentru odihna.
Modelul este extensibil, devenind un pat confortabil.
Salteaua este realizata din spuma poliuretanica de inalta densitate asezata pe un suport de arcuri sinusoidale.
Spatiu pentru depozitare: tip lada – Extensie: tip doppel liege (DL).
2. Coltar extensibil CD Sofa Giulia, montaj reversibil
Ansamblu construit pentru confort si relaxare, devine oaza de relaxare.
Extensia transforma coltarul in pat cu dimensiunea de 155 x 232 cm, iar spatiul de depozitare poate fi folosit pentru pastrarea lenjeriei si a pernelor.
Montaj reversibil in sensul in care sezlongul se poate monta dreapta sau stanga.
Structura: MDF; lemn fag si brad – Mecanism extensie: balama cu resort (tip lift).
Sezut: arcuri si poliuretan 28kg/mc (sezut+spatar) – Clasa duritate: moale spre mediu (ortopedica).
3. Coltar extensibil reversibil Siena Lux
Coltarul Siena transforma livingul dumneavoastra in cel mai atragator si confortabil loc prin culoare si linia simpla ce contureaza intregul aspect al acestei piese de mobilier.
Atat dimensiunea cat si lada de depozitare a acestui coltar ofera spatiu suficient pentru relaxare, dar si pentru depozitarea accesoriilor de dormit.
Structura: Arcuri sinusoidale + spuma poliuretanica – Structura cadru: Lemn + Pal + MDF.
Coltarul poate fi montat cu insula pe partea dreapta sau pe partea stanga!
4. Coltar extensibil Cotta Minimaxx Blaze
Coltar produs in Romania, construit cu linii suple, elegant si atractiv.
Suprafata pentru dormit 138 x 224 cm – Adancime sezut 60 cm – Inaltime sezut 45 cm.
3 perne medii pentru confort.
Structura: rama din lemn esenta tare si rasinoase; PAL fara formaldehida.
Mecanism extensie: extensibil – saltea rabatabila.
Baza: arcuri sinusoidale si poliuretan fara FCKW 25.38 densitate – 8 cm.
5. Coltar extensibil Rileft, reversibil, Perne flori
Coltarul Rileft este ideal pentru adeptii liniilor simple si clasice.
Coltarul este extensibil, cu spatiu mare de dormit, are sezutul pe arcuri cu burete si dispune de doua lazi pentru depozitare.
Coltarul este reversibil si poate fi montat si pe stanga si pe dreapta. Salteaua este realizata din arcuri de 14 cm inaltime cu feltru 1000 g/mp si mai multe tipuri de bureti.
Sezutul este forte confortabil, de duritate medie si are cusaturi pentru a impiedica deplasarea materialului.