Cel mai bun set de masă și scaune pentru living

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,85 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun set de masă și scaune pentru living? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă setul de masă și scaune pentru living potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun set de masa si scaune pentru livingSufrageria este una din principalele spații sociale dintr-o locuință. Ea poate fi folosită și ca loc pentru servit masa împreună cu oaspeții, în timp ce te bucuri de o mâncare bună și o companie plăcută.

În același timp, acest spațiu trebuie să fie unul confortabil, în care să îți placă să petreci timp. Așa cum toate gazdele bune știu, pentru ca oaspeții să se simtă bine, e nevoie de mai mult decât o atmosferă plăcută și bucate delicioase.

Ai nevoie de un set de masă și scaune pentru living care să se potrivească perfect în sufrageria ta. Află unde au găsit alți cumpărători mulțumiți un astfel de set la un preț bun, dar și cum poți alege cel mai bun set de masă și scaune pentru living.

Top 3 seturi de living recomandate

De ce să alegi cel mai bun set de masă și scaune pentru living?

De la administrarea spațiului din încăpere, până la alegerea materialului și inspecția construcției, sunt foarte multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei cel mai bun set de masă și scaune pentru living.

Astfel de piese de mobilier pot devenii un punct focal în încăpere. De asemenea, calitatea construcției lor, poate influența mult cât de confortabil se vor simții oaspeții la masă. Vrei piese de mobilier pe care să nu le schimbi des.

Asta pentru că investiția poate fi destul de însemnată, în plus e puțin probabil să găsești un alt set care să se potrivească la fel în decorul sufrageriei tale. Doar cele mai bune seturi vor rezista probei timpului și a uzurii.

Cum alegi cel mai bun set de masă și scaune pentru living

Înainte de a lua o decizie, un cumpărător responsabil își va pune următoarele întrebări: Ce stil vor avea masa și scaunele? Ce atmosferă vreau în timpul mesei? Cât de des va fi folosită?

Masa living din sticla cu scaune tapitateCare este numărul mediu de oaspeți pe care preconizez că îi voi avea la masă? Ce vârstă au aceștia? Cât de important este pentru mine ca spațiul să fie aerisit?

Acestea nu sunt singurele întrebări pe care trebuie să ți le pui, dar sunt un punct de pornire important. Răspunsuri la întrebări legate de calitate, materiale, dimensiune, ți le dăm noi în acest ghid de cumpărături.

Pas cu pas te vom informa și ghida cu scopul de a descoperii singur care este cea mai bună opțiune pentru tine, atât din punct de vedere practic, cât și estetic.

La final, te invităm să consulți lista noastră de produse selectate conform criteriilor analizate mai jos, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Stilul setului

Care este stilul pe care vrei să îl abordezi? Acest criteriu este foarte important, deoarece odată ce ai luat o decizie, îți vei limita sfera de căutare ceea ce înseamnă că vei economisii mai mult timp. Iată opțiunile tale:

 • Set de masă și scaune pentru living în stil formal

O astfel de masă este folosită pentru cinele speciale. Vorbim de materiale de lux, lemn sculptat, tapițerie din piele sau alt material rafinat.

De obicei, mesele și scaunele din lemn în nuanță închisă se potrivesc mai bine acestui stil. Scaunul este bine să aibă spătarul înalt, oferind astfel prestanță și o atmosferă sofisticată spațiului.

 • Set de masă și scaune pentru living în stil informal

Dacă vrei ca la masă atmosfera să fie mai relaxată, un astfel de set este o idee bună. Acestea sunt potrivite și pentru a le folosi zilnic. Ai mai multă libertate în alegerea culorilor și a materialelor care nu mai trebuie să fie prețioase, ceea ce înseamnă că alegerea ta va fi dintr-o categorie de preț mai accesibilă.

În plus, dacă faci alegerea corect, poți chiar jongla între cele două stiluri, transformând un astfel de set informal într-unul formal, prin simpla aranjare a mesei.

Pe lângă aceste două mari opțiuni, ai mereu tipurile particulare de stil. Poți alege un set în stil tradițional, caracterizat prin piese din lemn masiv, ornamentate, în nuanțe închise, lemnul fiind lucios de cele mai multe ori.

Stilul rustic este inspirat din mobilierul de fermă. Este rudimentar cu accente metalice uneori, potrivit pentru stilul relaxat. Seturile de masă și scaune pentru living moderne sunt mult mai diversificate în privința opțiunilor de design.

De la materiale neconvenționale precum piatra, sticla sau metalul, la asimetrii în ceea ce privește uniformitatea scaunelor, totul e posibil și potrivit atâta timp cât se potrivește cu restul încăperii.

Dimensiunile setului

Este foarte important să măsori prima dată spațiul pe care îl ai la dispoziție în casă. În funcție de asta, ține cont și de modul în care trebuie să plasezi masa.

Intre marginea mesei și perete sau alte piese de mobilier trebuie să fie o distanță de 130 cm, asta pentru ca oaspeții să se poată așeza confortabil.

Înainte să cumperi o masă, stabilește care este numărul de persoane pe care vrei să le așezi la ea, pentru a stabilii de câte scaune ai nevoie.

Pentru grupuri mai mari, o masă de living extensibilă ar putea fi o variantă foarte bună. Iată care sunt cele mai frecvente tipuri de seturi pe care le vei găsi:

 • Masă cu șase scaune – Ideală pentru o familie cu 6 membrii sau case care au oaspeți frecvent
 • Masă cu 4 scaune – Potrivite pentru familiile clasice cu doi copii, sau pentru cuplurile care invită ocazional alt cuplu în vizită. Sunt potrivite pentru livingurile mai mici, deoarece nu ocupă mult spațiu.
 • Masă cu două scaune – Perfectă pentru doi. Dacă nu ai vizitatori des, o astfel de masă este perfectă pentru tine.

Bineînțeles, dacă spațiul îți permite și ai această nevoie, poți alege oricând o masă cu 8 scaune sau chiar 12, dar cel mai probabil ai deja o sală de mese când iei această alegere.

În funcție de forma pe care o vei alege pentru masă, dimensiunea acesteia va diferi. Ideea pe care trebuie să o păstrezi în minte este faptul că ideal ar fi să existe o distanță de cel puțin 60 cm între fiecare participant la masă. Iată dimensiunile după care să te ghidezi:

 • Dreptunghiulară 4 persoane: 150 x 75 cm
 • Dreptunghiulară 6 persoane: 140×95 cm
 • Dreptunghiulară 8 persoane: 175×90 cm
 • Pătrată: 90×95 cm
 • Rotundă 4 persoane: 105 cm diametru
 • Rotundă 6 persoane: 120 cm diametru
 • Rotundă 8 persoane: 150 cm diametru

Forma mesei

Masa dining rotunda cu scaune din lemnÎn mare, există patru mari forme pentru masa de living: dreptunghi, pătrat, oval și rotund.

 • Masă de living dreptunghiulară

Aceasta este cea mai populară variantă. Se va potrivi foarte bine cu majoritatea camerelor deoarece majoritatea sunt construite tot într-o formă dreptunghiulară.

Poate fi așezată atât într-o zonă centrală, cât și una de colț. Spațiul este folosit la maxim, și este o formă care permite ușor așezarea a 6 sau 8 persoane la masă.

 • Masă de living pătrată

O formă foarte bună pentru spațiile mici. Deoarece fiecare persoană va fi poziționată echidistant, conversațiile se vor purta cu ușurință și natural.

Este o opțiune bună pentru 4 sau 6 persoane, în plus, 2 sau mai multe mese pătrate pot fi grupate pentru a crea una dreptunghiulară.

 • Masă de living rotundă

Sunt ideale pentru a crea iluzia de spațiu, distanța dintre cei așezați la masă fiind mai mare. Este potrivită pentru 4 sau 6 persoane.

 • Masă de living ovală

Este o formă similară în multe privințe cu cea dreptunghiulară. Datorită colțurilor rotunjite, pare, la nivel vizual, să ocupe mai puțin spațiu decât o masă dreptunghiulară.

Tot deoarece nu are colturi, această formă este ideală pentru familiile cu copii mici. Dacă ai spațiu limitat sau camera este îngustă, această masă este salvatoare. Este potrivită pentru 6 sau 8 persoane.

Material

Masa și scaunele dintr-un set pentru living pot fi construite dintr-o varietate de materiale. Masa poate fi uniformă în privința materialelor sau poate avea o abordare mai modernă unde blatul acesteia este dintr-un material diferit de bază.

Iată cele mai populare materiale pentru masă:

 • Lemn

Poate fi vorba de lemn de esență tare sau moale, ori chiar compozit. Dar lemnul de esență tare, masiv este cea mai bună opțiune pentru o astfel de masă. Alege un lemn care să fie dur, rezistent, durabil.

Acest material este ideal pentru elementele decorative și poate fi recondiționat ușor. Are un aspect natural și cald. Aspectul oferit de textura lemnului este unic și special. Caută o variantă care este finisată cu ulei și ceară.

 • Sticlă

O variantă modernă și elegantă, această masă va avea blatul din sticlă cu picioare din lemn, metal sau chiar sticlă. Acestea pot fi transparente sau sticla poate fi mătuite, alegerea depinzând de preferințele tale.

Sticla este ușor de curățat, și permite altor elemente cum ar fi scaunele sau covorul să iasă în evidență mai mult. Rezistă bine la un anumit nivel de umiditate și căldură.

 • Metal

Potrivite pentru o sufragerie în stil modern sau industrial, îi pot impresiona pe oameni prin aspectul lor dur și îndrăzneț. Majoritatea meselor metalice sunt fabricate din oțel inoxidabil.

Totuși, pentru un efect estetic mai puternic îți recomandăm ceva cu un aspect de fier uzat. Metalul merge foarte bine pentru picioarele unei mese, în combinație cu un blat din sticlă. Are avantajul de a fi un material trainic și durabil.

Un blat metalic este de asemenea o variantă modernă, rezistentă la pete, dar este foarte sensibil la temperatură, ceea ce înseamnă că masa va fi caldă sau rece în funcție de temperatura din cameră.

 • Marmură

Marmura nu este doar pentru bucătărie. În prezent, marmura este o opțiune luxoasă pentru toate modelele de mese de living. Aceasta are o patină elegantă și bogată.

Va fi mereu la modă, deoarece are un aspect natural. Odată cu folosința, aceasta va dezvolta o patină mată aparte. Este ușor de curățat.

Tipuri de scaune

Scaune tapitate masa diningFie că vrei un set uniform sau vrei să alegi unul mai nonconformist, scaunele pot avea un efect puternic asupra atmosferei de la masă. Iată care sunt principalele tipuri de scaune:

 • Scaun netapițat – Acestea sunt ideale pentru sufrageriile unde scopul stilistic este acela de a conserva un aer relaxat și degajat. Sunt ideale pentru livingurile compacte, iar pentru confort le poți adăuga perne pentru scaun adiționale.
 • Scaun tapițat – Sunt recomandate pentru spațiile mai mari, deoarece vizual, oferă greutate spațiului. Sunt foarte confortabile, dar au nevoie de o întreținere mai riguroasă.

Dimensiuni pentru scaune

La fel ca în cazul dimensiunii meselor, și pentru scaune există câteva reguli care trebuie respectate.

Adâncimea minimă a zonei de șezut trebuie să fie de 45 cm, iar spătarul trebuie să aibă o înălțime de minim 46 cm. Lățimea scaunului poate să difere în funcție de stil și de numărul de locuri de la masă.

Între un scaun tras de la masă și perete sau alt mobilier trebuie să existe o distanță de minim 80 cm, pentru a se asigura o servire fără accidente și o mobilitate bună pentru fiecare participant la masă.

Spațiu de depozitare

Dacă ai un apartament mic vei aprecia mult seturile de masă și scaune pentru living care îți oferă spațiu de depozitare în plus. Iată cum pot fi incorporate spațiile de depozitare în masa de living:

 • Rafturi – spațiul de sub blatul mesei poate fi transformat în spațiu de depozitare sub formă de raft. Este o variantă populară la mesele cu blat din sticlă, deoarece poți vedea cu ușurință ce este dedesubt.
 • Sertare – Sub blatul mesei pot exista sertare care pot fi folosite pentru a depozita tacâmuri. Din moment ce este un spațiu de stocare închis, lucrurile pot fi ascunse, totuși foarte accesibile.

Concluzie

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun set de masă și scaune pentru living online. Aici îți va fi mai ușor să identifici care este setul potrivit pentru sufrageria ta, potrivit cu nevoile și preferințele tale aparte. Asta deoarece oferta este mai bogată și chiar ai de unde alege.

Produsele sunt livrate în siguranță direct la tine acasă, iar prețurile sunt accesibile. De asemenea, înainte de a face orice tip de achiziție online, consultă review-urile altor cumpărători. Experiența acestora te poate ajuta să înțelegi dacă produsul merită investiția și dacă este calitativ. Poți evita o experiență neplăcută și mult timp pierdut.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun set de masă și scaune pentru livingul tău.

Cel mai bun set de masă și scaune pentru living: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de seturi de masă și scaune pentru living care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set masa extensibila din lemn Shelly White + 4 scaune Shelly

Set masa extensibila din lemn Shelly White + 4 scaune ShellySetul de masa extensibila din lemn Shelly si cele 4 scaune Shelly se integreaza perfect in casa dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Masa este realizata din lemn.
Scaunul este realizat din lemn si tapitat cu stofa.
Tapiteria confectionata din stofa este rezistenta in timp, usor de intretinut si curatat.

Setul contine: 1 masa Shelly White – 4 scaune Shelly White / Light Brown.

Vezi detalii si pret

2. Set masa din MDF si furnir Arthur Dirty Oak + 6 scaune Nest

Set masa din MDF si furnir Arthur Dirty Oak + 6 scaune NestSetul de masa Arthur Dirty Oak si cele 6 scaune Nest Dirty Oak se integreaza perfect in casa dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.

Masa este realizata din MDF si furnir.
Cadrul scaunului este realizat din lemn.
Tapiteria este confectionata din stofa rezistenta in timp, usor de intretinut si curatat.
Setul contine: 1 masa Arthur Dirty Oak – 6 scaune Nest Dirty Oak / Light Beige.

Vezi detalii si pret

3. Set masa extensibila din sticla si metal Soranda Black + 4 scaune Yasmin Blue

Set masa extensibila din sticla si metal Soranda Black + 4 scaune Yasmin BlueSetul format din masa Soranda si cele 4 scaune Yasmin se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.
Masa este realizata din sticla.
Cadrul scaunului este realizat din lemn iar picioarele sunt din metal.
Tapiteria este confectionata din stofa rezistenta in timp, usor de intretinut si curatat.

Setul contine: 1 masa Soranda Black – 4 scaune Yasmin Blue.

Vezi detalii si pret

4. Set masa din MDF si furnir Damia Red Oak + 6 scaune Damia

Set masa din MDF si furnir Damia Red Oak + 6 scaune Damia

Masa este realizata din MDF si furnir.
MDF-ul este un material dur si rezistent la umiditate, perfect pentru mesele de living si bucatarie.
Cadrul scaunului este realizat din lemn.
Tapiteria este confectionata din stofa rezistenta in timp, usor de intretinut si curatat.
Alege piese complementare care sa redefineasca stilul casei tale printr-o liniaritate eleganta si o simplitate desavarsita.

Vezi detalii si pret

5. Set masa extensibila din sticla si metal Kale Cream + 4 scaune Issay

Set masa extensibila din sticla si metal Kale Cream + 4 scaune IssaySetul format din masa Kale Cream si cele 4 scaune Issay Cream se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra oferindu-i o nota de eleganta.

Setul contine: 1 masa Kale Cream – 4 scaune Issay Cream.
Masa este realizata din metal si are blatul din sticla securizata.
Scaunul are cadrul si picioarele realizate din metal si este tapitat cu piele ecologica.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată