Cel mai bun dezumidificator pentru piscină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,90 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun dezumidificator pentru piscină? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă dezumidificatorul de piscină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun dezumidificator de piscinaMersul la piscină este printre cea mai căutată formă de distracţie în orice sezon, îmbinând relaxarea cu mişcarea şi tonifierea întregului corp făcută prin înot.

Dacă piscinele exterioare se pot folosi numai vară, din fericire, iarna te poţi relaxa într-o piscină interioară fără probleme.

Totuşi, cei care deţin o piscină interioară ştiu că îngrijirea unui astfel de spaţiu nu este deloc uşoară, întrucât calitatea apei şi a aerului pot fi uşor compromise dacă nu ai grijă de ele şi nu foloseşti produse speciale de întreţinere.

Pentru a evita apariţia condensului şi a mucegaiului, trebuie să controlezi nivelul umidităţii, iar pentru acest lucru ai nevoie de un dezumidificator pentru piscină de calitate.

Top 3 dezumidificatoare de piscină recomandate

De ce să alegi cel mai bun dezumidificator pentru piscină?

Excesul de umiditate este o problemă des întâlnită la piscinele de interior, acesta determinând apariţia condensului şi a unui aer dificil de respirat.

În plus, acestea sunt numai primele semne ale umidităţii în exces, urmate în scurt timp de mucegai pe pereţi, igrasie, pete de rugină şi o atmosferă încărcată de mirosuri râncede.

Folosirea unui dezumidificator pentru piscină preîntâmpina aceste neplăceri şi are grijă ca tot spaţiu să se bucure de un ambient sănătos şi proaspăt.

Cum alegi cel mai bun dezumidificator pentru piscină

Aceste dispozitive nu sunt deloc populare sau foarte cunoscute, întrucât nici piscinele de interior nu sunt la tot pasul, aşa că s-ar putea să te simţi pus în dificultate atunci când cauţi un dezumidificator bun pentru piscină.

Functionare dezumidificator de piscinaTotuşi, dacă eşti atent la specificaţiile făcute de producător, ştii ce îţi trebuie şi urmăreşti caracteristicile esenţiale, vei găsi cu siguranţă un model pe placul tău, care să se dovedească util.

Capacitatea de dezumidificare

Ca şi în cazul dezumidificatoarelor clasice pentru uz casnic, cel mai important criteriu de care trebuie să ţii cont atunci când achiziţionezi un astfel de aparat este capacitatea de dezumidificare.

Cu cât aceasta este mai mare, cu atât umiditatea va fi reglată mai repede, iar problemele tale vor fi rezolvate. În cazul aparatelor pentru piscine capacitatea de dezumidificare se exprimă în litri/oră.

Aceasta este influenţată atât de valoarea umidităţii măsurate cu un aparat special, cât şi temperatura aerului şi a apei.

Când alegi un dezumidificator pentru piscină trebuie să ţii cont de volumul spaţiului în care îl vei folosi şi de indicaţiile făcute de producător, ţinând cont de faptul că acest randament maxim va fi dat numai în anumite condiţii.

Puterea

Indicele de putere îţi oferă informaţii cu privire la consumul energetic al dezumidificatorului şi, totodată, la eficienta energetică. Deşi ai fi tentat să crezi că un aparat cu o putere mai mică înseamnă economie pentru tine la factura de energie electrică, în practică lucrurile nu stau chiar aşa.

Dacă, de exemplu, ai un aparat cu o capacitate de dezumidificare mică faţă de cea necesară pentru piscină interioară în care îl foloseşti, acesta va trebui practic să funcţioneze o perioadă mai lungă pentru a regla intensitatea, deci nu este deloc o variantă economică.

De aceea, este important pentru tine să alegi un dezumidificator potrivit pentru spaţiul respectiv.

Funcţiile suplimentare ale aparatului

Un aparat de calitate, modern, este firesc să vină cu o serie de funcţii pentru a spori confortul şi uşurinţă în utilizare pentru orice utilizator, dar şi utilitatea.

Astfel, în magazinele de profil şi pe internet vei găsi dispozitive cu diverse dotări: opţiune de recuperare a căldurii către apă din piscină, protecţie la suprasarcină, grila reglabilă pentru eliberarea aerului, utilă în instalare la înălţimi diferite, freon ecologic, higrostat, încălzire, răcire, aer proaspăt, purificare.

Modul de amplasare

În funcţie de designul piscinei şi al încăperii, dar şi de preferinţele se pot alege modele de dezumidificatoare incorporabile sau ţip consola, care să se instaleze în pardoseală, tavan fals, pe perete, în spatele unui perete fals etc.

Întreţinere şi fiabilitate

Dezumidificator piscina interioaraAlege un dezumidificator uşor de întreţinut şi de curăţat, cu carcasa fabricată dintr-o singură bucată, fără risc de coroziune.

Pentru a nu crea zgomot în zona în care este amplasat, dotarea cu un ventilator centrifugal asigura o funcţionare silenţioasă, iar circuitul frigorific efectuat la presiune joasă conferă durabilitate produsului.

Concluzii

Cu design minimalist, modern, dezumidificatoarele pentru piscină se încadrează cu uşurinţă în decor, fără a atrage atenţia asupra lor, chiar dacă optezi pentru modele tip consola.

Pentru a identifica cu succes opţiunea perfectă pentru tine, nu uita că atunci când achiziţionezi un dezumidificator pentru piscină să ţii cont de valoare umidităţii dorite, suprafaţa luciului apei, numărul de ore de utilizare, temperatura aerului şi a apei, dar şi de destinaţia piscinei.

Poate părea complicat la prima vedere, însă dacă urmăreşti cu atenţie recomandările făcute de producător, pe internet vei găsi cu siguranţă multe modele care să corespundă necesitaţilor tale, la preţuri atrăgătoare.

Alege un brand de renume, recunoscut în domeniu pentru produsele sale calitative, care să prezinte credibilitate şi să-ţi ofere servicii ireproşabile de garanţie şi service în cazul în care va fi necesar.

Cel mai bun dezumidificator pentru piscină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de dezumidificatoare pentru piscină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Dezumidificator piscina Meaco Wall 103

Dezumidificator piscina Meaco Wall 103Dezumidificatorul pentru piscina Meaco Wall 103B are o capacitate de dezumidificare de ca. 103 litri pe zi, la o temperatură de ca. 30°C și o umiditate relativă în aer de 80%.
Meaco Wall 103B este ideal pentru uscarea de durată, complet automată, în condiții complexe.
Capacitate mare de dezumidificare – Dezghețare automată – Ventilator radial puternic.
Debit de aer: 750 m³/h – Nivel sonor: 48 dB (A).

Vezi detalii si pret

2. Dezumidificator piscina Woods WPF 100 99 litri/zi

Dezumidificator piscina Woods WPF 100 99 litri/zi

Modelul Woods WPF100 este destinat utilizarii in incinta piscinelor acoperite sau a altor incaperi cu umiditate crescuta, cu montaj pe perete.
Evacuarea condensului se face direct la canalizare, prin furtun, optional: pompa evacuare condens.
WPF100 este echipat cu afisaj al umiditatii precum si posibilitatea de setare digitala a umiditatii aerului dorita.
Nivel sonor: 52 dB.

Vezi detalii si pret

3. Dezumidificator piscina Meaco Wall 53 White

Dezumidificator piscina Meaco Wall 53 WhiteDezumidificatorul pentru piscina Meaco Wall 53W are o capacitate de dezumidificare de ca. 61,2 litri pe zi, la o temperatură de ca. 36°C și o umiditate relativă în aer de 80%.
Capacitate de dezumidificare (36°C and 80%rh): ca. 61.2 litri/zi.
Capacitate de dezumidificare (10°C and 60%rh): ca. 14.4 litri/zi.
Consum de putere: 930 W.
Debit de aer: 450 m³/h – Nivel sonor: 44 dB (A).

Vezi detalii si pret

4. Dezumidificator piscina Woods WPF 52 63 litri/zi

Dezumidificator piscina Woods WPF 52 63 litri/ziModelul Woods WPF52 este destinat utilizarii in incinta piscinelor acoperite, cu montaj pe perete.
Capacitate maxima de dezumidificare (32 grade C si 90 % UR): 63 l/ zi.
Ventilator: 600 mc/h  (1 treapta).
Consum maxim: 950 W.
Consum mediu (27 grade C si 65% UR): 700 W.
Nivel sonor: 49 dB.

Vezi detalii si pret

5. Dezumidificator piscina SOLDEC Dry 300 Wave

Dezumidificator piscina SOLDEC Dry 300Dezumidificatorul DRY 300 functioneaza pe principiul condensarii, absoarbe aerul umed din inceperea unde se afla piscina, inlocuindu-l cu aer cald si uscat.
Carcasa este din plastic, eliminand astfel riscul ruginirii.
DRY 300 poate fi echipat incat sa poata fi asezat pe pardoseala, racordat la tubulatura sau poate fi livrat, optional, cu carcasa din inox sau metalica vopsita in orice culoare RAL.
Ventilator (mc/h): 550.
Nivel sonor dB(A): 42.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată