Cel mai bun dulap de baie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun dulap de baie pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă dulapul de baie potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun dulap de baieE mereu un moment de bucurie atunci când îți construiești și renovezi baia. Deși nu este prima cameră pe care oaspeții o pot aprecia, aceasta este de obicei cel mai bine studiată de aceștia, motiv pentru care, de multe ori este mai luxoasă decât sufrageria.

Este și spațiul în care ne petrecem poate mai mult timp decât ne-am dori, de aceea, este normal să ne dorim să arate bine, să fie funcțională, și să fie mobilată eficient. Dulapul de baie nu este o alegere tocmai ușoară.

Trebuie să ții cont de mulți factori la care nu te gândești la început. Tocmai de aceea te îndemnăm să citești acest articol pentru a afla unde au găsit cumpărători mulțumiți dulapuri de baie la prețuri ieftine, precum și cum poți alege cel mai bun dulap de baie pentru locuința ta.

Top 3 dulapuri de baie recomandate

De ce să alegi cel mai bun dulap de baie?

Îți poți imagina o baie fără mobilier? Noi da, și nu arată bine deloc. Dulapul de baie este esențial pentru a păstra această cameră ordonată, discretă și chiar aspectuoasă.

Fără un spațiu adecvat în care să îți depozitezi cosmeticele, produsele și instrumentele de machiaj, precum și produsele de igienă, baia ar fi un haos, ba chiar un spațiu rușinos. Pentru ca dulapul de baie să se potrivească bine nevoilor tale, acesta trebuie să fie nu doar aspectuos, cât și funcțional și durabil.

Există multe variante ieftine pe piață, dar care poate nu se potrivesc nevoilor tale, sau sunt construite din materiale care nu sunt rezistente la mediul umed din baie.

Cum alegi cel mai bun dulap de baie

Dulap de baie cu usi si sertarePentru a evita o achiziție dezamăgitoare, este recomandat să fii foarte bine informat. Cum poți cumpăra un dulap de baie care să se armonizeze cu spațiul și cu stilul băii? Din ce material trebuie să fie fabricat? Ce tip de dulap este cel mai practic pentru tine?

Care este dimensiunea pe care trebuie să o cauți și cum să măsori ca să nu ai surprize neplăcute? Care este dulapul cu cel mai simplu și trainic sistem de montare?

Răspunsul la toate aceste întrebări și nu numai, te vor ajuta să găsești cel mai bun dulap de baie.

Cu o ofertă din ce în ce mai bogată pe piață, tendințe de mobilier care se schimbă de la sezon la sezon, și diferențe de preț enorme între două produse ce par similare, nu ne mirăm că găsești această alegere copleșitoare.

Pentru a-ți fi mai ușor, ne-am pus în locul tău și am adunat în acest ghid de cumpărături, toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună achiziție. Te îndemnăm să îl citești cu mare atenție, iar la sfârșit îți vom prezenta și care sunt dulapurile care au făcut cei mai mulți clienți fericiți, disponibile pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Așadar, pentru o analiză amănunțită, citește toate criteriile pe care cel mai bun dulap de baie trebuie să le întrunească.

Din magazin sau la comandă?

La fel ca orice alt tip de mobilier, și cel de baie este disponibil în mai multe variante. Acestea variază mult mai ales la capitolul calitate și preț.

  • Dulap de baie gata făcut

Poți oricând să mergi într-un magazin de mobilier sau să comanzi online, un dulap de baie pe care cum l-ai cumpărat, așa îl pui în baie. Acestea au un preț accesibil pentru majoritatea cumpărătorilor.

Sunt disponibile în multe culori și stiluri, dar, deși sunt mai ieftine, calitatea materialelor și a îmbinărilor lasă de dorit de multe ori. Cu toate acestea, sunt cele mai populare variante preferate de cumpărători.

  • Dulap de baie la comandă

Deja vorbim de prețuri mai mari deoarece implică fabricarea unui produs special pentru tine, iar pretențiile, necesare sau nu, costă. Cu toate acestea, dacă este o opțiune pe care ți-o permiți, este cazul să profiți de ea.

Poți alege împreună cu firma care îți face mobila un material rezistent, un stil care să te satisfacă pe deplin, și un model care să valorifice spațiul din baie în cel mai bun mod posibil.

Ca să nu mai vorbim că designul pe care îl vei alege va fi unic, ceea ce va ridica prestanța încăperii la alt nivel.

Cum vei folosi dulapul de baie?

Stabilirea clară a nevoilor tale este un pas esențial înainte de a face chiar și primii pași în căutarea unui dulap de baie. Mobilierul din baie poate avea rol decorativ, de depozitare, de mascare a instalațiilor sau rol funcțional.

De multe ori, acestea se intersectează, de aceea trebuie să alegi mereu modele care să îți satisfacă nevoile. Majoritatea dulapurilor de baie pot servi ca loc de agățat halaturi de baie, de depozitat prosoapele, de a găzdui parfumuri sau cosmetice, etc.

Dulapul pentru depozitarea produselor de igienă și cosmetice, cum ar fi cremele sau produsele pentru igiena dentară, poate fi un dulap așezat deasupra chiuvetei, cu uși din oglindă sau unul care este în același corp cu oglinda. Astfel vei avea acces ușor la toate produsele pe care le folosești zilnic.

Masca de chiuvetă este alt tip de mobilier care poate juca rolul unui dulap de baie. Acesta îți permite să folosești spațiul de sub chiuvetă pentru a depozita produsele de curățenie spre exemplu.

Dulapurile tip sipet sunt o opțiune foarte populară pentru depozitarea prosoapelor, a hârtiei igienice sau alte obiecte sanitare.

Spațiu și dimensiuni

Dulapuri de baie amenajari interioarePrimul pas în alegerea unui dulap cu o dimensiune potrivită pentru baia ta, este înțelegerea spațiului de care dispui. Dacă locuiești la oraș, foarte probabil ai o baie mică. Asta înseamnă că dulapul de baie trebuie să fie, la rândul lui mic.

Dimensiunea acestuia trebuie să îți permită să te miști liber în baie, nu trebuie să blocheze ușa sau să nu îi permită să se deschidă complet, dar trebuie să îți asigure suficient spațiu pentru tot ce vrei să depozitezi înăuntru.

În acest sens, variantele suspendate sunt de mare ajutor.

Atunci când ai o baie mare însă, ai o libertate mai mere în ceea ce privește dimensiunea și tipul de dulap pe care îl poți monta. De asemenea, un dulap mai mare lasă loc pentru detalii deosebite, deci poți alege și ceva mai aspectuos.

Așadar, înainte de a stabili mărimea dulapului de baie, este important să măsori spațiul pe care îl ocupă ușa la deschidere, precum și ferestrele dacă acestea există.

Dacă intenționezi să cumperi mai multe dulapuri de baie, este o idee bună să le aranjezi pe hârtie. Ține minte că majoritatea dulapurilor de baie au o lățime medie între 45 cm și 120 cm. Vei avea nevoie de spațiu de perete amplu pentru dulapurile mai late, dar și pentru cele înalte.

De asemenea, trebuie să verifici dimensiunea ușilor la deschidere, pentru a te asigura că ai spațiu suficient și că nu te împiedică să folosești optim baia.

Spațiu de depozitare

Dacă nu încap în el obiectele pe care le folosești zilnic, atunci dulapul acela o să te încurce mai mult decât te va ajuta. Așadar înainte de a cumpăra un dulap de baie, stabilește exact ce produse vrei să încapă în el.

Ar putea fi o idee bună să le aduni într-un loc pentru a-ți face o idee de volumul acestora. Asta te-ar putea ajuta să stabilești nu doar dimensiunea totală a spațiului de depozitare, ci și de câte compartimente ai nevoie și care să fie dimensiunea dintre acestea.

Ultimul lucru pe care îl vrei este să trebuiască să așezi obiecte unul peste celălalt și să trebuiască să muți trei chestii până să ajungi la ce te interesează. Pentru a evita această situație care poate fi o sursă în plus de stres și care încurajează dezordinea, alege dulapuri cu spațiu de depozitare generos.

În privința depozitării ai mai multe opțiuni pe piață. Una din ele este dulapul de baie cu sertare. Acestea este cel mai întâlnit la dulapurile joase de podea.

Alte opțiuni sunt dulapurile de baie cu rafturi, dulap cu uși din oglindă și rafturi, mască de chiuvetă cu rafturi, dulap vertical pentru baie care poate încorpora atât rafturi cât și sertare.

Tipul de dulap de baie

Clasificarea dulapurilor de baie se face în mare parte în funcție de modul în care se montează. Principalul criteriu în alegerea tipului de dulap potrivit este spațiul de care dispui.

Principalele modele sunt: dulap suspendat, dulap pentru lavoar, de tip soldat, sau cu picioare. Pe piață există și seturi de dulap vertical sau cu oglindă și dulap pentru lavoar. Această variantă asortată este foarte aspectuoasă, dar necesită spațiu generos.

  • Dulap de baie suspendat

Dulapuri de baie suspendateAcesta este foarte potrivit pentru orice baie mică. Asta deoarece exploatează spațiul de perete, în tip ce lasă spațiul de podea cât mai accesibil. Trebuie însă să ții cont de adâncimea dulapului. Încearcă să alegi unul care să fie mai degrabă îngust.

De asemenea, pentru a evita accidente, mai ales dacă ai copii mici, alege unul cu colțuri rotunjite. Acestea se instalează de obicei deasupra chiuvetei, și mai recent, chiar deasupra toaletei, valorificând foarte bine acest spațiu.

  • Dulap de podea

Dacă ai spațiul necesar și ai prefera o variantă care se instalează direct pe podea, recomandăm insistent un dulap cu picioare. Cu cât acestea sunt mai înalte, cu atât mai bine. Așa cum am mai amintit, baia este un mediu umed care favorizează dezvoltarea bateriilor.

Un dulap care nu îți permite să cureți sub el bine, este un depozit de umiditate și de bacterii care pot duce la dezvoltarea ciupercilor și a bolilor pentru toți membrii familiei.

  • Set de dulapuri

Deși foarte aspectuoase, seturile tind să ocupe mai mult spațiu. Pentru a te asigura că acesta este o alegere bună pentru baia ta, măsoară spațiul dintre chiuvetă și toaletă, precum și spațiul dintre chiuvetă și cabina de duș sau cadă.

Acesta trebuie să îți permită să acces lejer la toate, chiar și atunci când ușile sunt deschide. Dacă ai o baie îngustă, alege dulapuri cu uși glisante.

Stilul dulapului de baie

Când vorbim de stil ne referim la culoare, aspect, armonie și estetică. Pentru a avea o baie plăcută, este important să te gândești la ea ca un spațiu unitar.

Nu orice se potrivește cu orice, și, în timp ce contrastele sunt apreciate, opțiunile monocrome sunt mereu o alegere sigură. Piața este bogată în oferte pentru dulap de baie în diverse stiluri: rustic, modern, minimalist, clasic sau scandinav.

Preferințele personale joacă un mare rol în această alegere, dar nu suntem cu toții designeri de interioare, deci câteva trucuri și ponturi ajută mereu. Nu uita că reamenajarea unei băi poate lua foarte mult timp, deci ce alegi acum vei admira sau detesta mult timp de acum încolo.

Dacă preferi stilul clasic, nuanțele de lemn natural sunt potrivite. Marmura și granitul sunt detalii populare ale acestui stil, precum și detaliile ornamentale de pe mobilă. De asemenea, mânerele pot fi din porțelan sau să imite acesta. Aspectul de lemn de nuc sau cireș dă foarte bine într-un astfel de decor.

Stilul minimalist este caracterizat de linii drepte, suprafețe netede, culori calme și cât mai puține detalii. Vorbim despre un dulap alb, poate chiar fără mânere, cu sistem de deschidere prin apăsare, cu suprafață mată pentru a nu rămâne urme ca pe finisajul lucios. Nu uita că albul în combinație cu detaliile cromate au făcut mereu echipă bună.

Materialul dulapului de baie

Dulap de baie din lemn masivMaterialul din care sunt fabricate dulapurile de baie reprezintă elementul cheie pentru durabilitatea lor.

Trebuie să ții cont de câteva criterii, indiferent ce material alegi. Acesta trebuie să fie rezistent la un nivel ridicat de umiditate, să nu se murdărească rapid și să se poată curăța ușor.

Oțelul, cuprul și sticla sunt cele mai recomandate variante. Asigură-te că metalul este rezistent la rugină. Mobilierul incorporabil este o variantă recomandată pentru orice tip de baie.

Cel mai adesea acesta este un dulap pentru lavoar. Dacă optezi pentru unul de acest gen, alege unul cu blat din marmură sau porțelan. Nu alege materiale poroase deoarece acestea sunt mai greu de curățat.

Lemnul este o variantă foarte aspectuoasă, dar și foarte sensibilă la umiditate. Stai departe de PAL, iar dacă e să alegi o variantă asemănătoare, alege MDF-ul care este mult mai rezistent. Bambusul este din nou o variantă foarte aspectuoasă care rezistă foarte bine în orice baie.

Instalare

Atunci când instalarea unui dulap îți dă bătăi de cap, clar nu este o opțiune bună pentru tine. Ai nevoie de un dulap care să se potrivească ușor în baia ta.

Cel mai pretențios tip de dulap este cel pentru chiuvetă, deoarece volumul acestuia va trebuie să fie suficient de mare pentru a ascunde instalația, dar și să aibă dimensiunile potrivite pentru a arăta aspectuos. Dacă ai un lavoar mai deosebit, s-ar putea să găsești mai greu un astfel de dulap care să se instaleze ușor.

Producători

Poate cea mai bună garanție a calității este faptul de a alege un dulap de baie de la producători cu experiență și cu o reputație bună. Cel mai probabil vei găsi produsele lor în magazine foarte cunoscute, care comercializează mobilier lăudat de cei mai mulți.

Producătorii cunoscuți se străduiesc să păstreze standarde ridicate pentru a nu dezamăgii clienții și pentru a-i fideliza. Ai deci mai multe șanse să te bucuri de cel mai bun dulap de baie dacă cumperi de la unul din ei.

Te îndemnăm să cumperi cel mai bun dulap de baie online. Aici reducerile și promoțiile sunt mai frecvente și este mai comod să faci cumpărături în acest fel. Dacă produsul nu corespunde cu așteptările tale, îl poți returna cu ușurință, și este mult mai probabil să găsești variante atractive care nu sunt disponibile în magazine fizice.

Dacă alegi să faci cumpărături astfel, este foarte important să consulți părerea altor cumpărători. Review-urile lor te pot convinge să cumperi sau să spui pas unui produs, deoarece acestea sunt mai sincere decât descrierea subiectivă a vânzătorului.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să achiziționezi cel mai bun dulap de baie pentru tine.

Cel mai bun dulap de baie: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de dulapuri de baie pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Dulap de baie din lemn Støraa Jenny, lățime 60 cm

Dulap de baie din lemn Støraa JennyStøraa este o marcă de mobilier daneză cu sediul în Holstebro, unde se dezvoltă și produce mobilier de peste douăzeci și cinci de ani.
Designerii folosesc creativitatea lor și materiale excelente pentru a crea produse care sunt nu numai frumoase, dar și de calitate superioară și de încredere.
Dimensiuni: 30 x 130 x 60 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 24 kg.
Material: PAL, metal.

Vezi detalii si pret

2. Dulap baie cu usa si sertar Retro

Dulap baie cu usa si sertar RetroDulapul Retro se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din lemn si feronerie de calitate.

Colectia: Retro – Culoare: Wenge.
Dimensiuni: Latime: 46 cm – Adancime: 35 cm – Inaltime: 82 cm.
Inaltime picioare: 3 cm.

Vezi detalii si pret

3. Dulap baie Symbiosis André, lățime 60 cm

Dulap baie Symbiosis Andre, lățime 60 cm Mobilierul Symbiosis vine din Franța, care este inima designului.
Deci puteți fi sigur că nu veți da greș cu așa o piesă.

Dimensiuni: 29.6 x 81.5 x 60 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 18.5 kg.
Material: melamină, placaj.
Capacitatea maximă: 20 kg.

Vezi detalii si pret

4. Dulap baie suspendat cu vitrina, 1 usa, Retro

Dulap baie suspendat cu vitrina, 1 usa, RetroDulapul Retro se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din lemn si feronerie de calitate.

Dimensiuni: Latime: 46 cm – Adancime: 25 cm – Inaltime: 57 cm.
Numar usi: 1.

Vezi detalii si pret

5. Dulap baie inalt cu 2 usi, Piano

Dulap baie inalt cu 2 usi, PianoDulapul Piano se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din pal si feronerie de buna calitate.

Dimensiuni: Latime: 30 cm – Adancime: 19 cm – Inaltime: 160 cm.
Numar usi: 2.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată