Cea mai bună mască de lavoar

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,96 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună mască de lavoar pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă masca de lavoar potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masca de lavoarIndiferent că îți renovezi baia sau abia începi să o construiești, faptul de a alege o mască de lavoar practică și frumoasă este o decizie care poate să îți dea bătăi de cap.

Majoritatea cumpărătorilor se confruntă cu dificultăți atunci când vine vorba de alegerea unei dimensiuni potrivite sau a unui stil care să se potrivească cu spațiul pe care l-au gândit. Fiecare dintre noi își dorește să facă o achiziție bună din prima, fără a pierde mult timp în acest sens.

Dacă vrei o mască de chiuvetă bună, ai venit în locul potrivit. Află unde au găsit alți cumpărători măști de lavoar ieftine, dar și cum poți alege cea mai bună mască de lavoar.

Top 3 măști de lavoar recomandate

De ce să alegi cea mai bună mască de lavoar?

Masca de lavoar nu este un element necesar în baie. Există foarte multe persoane care trăiesc bine mersi și fără un asemenea corp de mobilier în baie.

Motivul pentru care oamenii aleg totuși să includă acest corp de mobilă în baia lor este faptul că aduce cu sine mai multe avantaje. În primul rând, efectul estetic nu poate fi ignorat, o mască de lavoar bine aleasă putând transforma cu totul atmosfera din baie, și îi poate da foarte ușor o notă luxuriantă.

Apoi, o mască de chiuvetă se poate dovedi un foarte practic spațiu de depozitare, pentru produsele de curățenie, sau alte obiecte specifice acestui spațiu.

Acestea sunt doar câteva din avantajele de care te poți bucura instalând această mască, dar beneficiile ei vor fi resimțite doar dacă o vei alege pe cea mai potrivită pentru tine.

Cum alegi cea mai bună mască de lavoar

Sarcina de a alege cea mai bună mască de lavoar, poate fi destul de dificilă și chiar riscantă, mai ales dacă ești la prima achiziție și nu ești suficient de bine informat. Ce dimensiune trebuie să aibă? Stilul ei se potrivește cu baia? Din ce materiale trebuie să fie fabricată?

Masca de lavoar stil romanticCe tip de mască de lavoar mi se potrivește cel mai bine? Îmi va oferi suficient spațiu de depozitare? Toate aceste aspecte și nu numai, trebuie luate în considerare atunci când vrem să alege o mască de lavoar de care să fim mulțumiți.

Pentru a afla răspunsul la toate aceste întrebări însă, trebuie să îți rezervi timp și energie pentru a te informa.

Este foarte ușor să te lași păcălit, mai ales deoarece oferta de pe piață este din ce în ce mai bogată, și este din ce în ce mai greu să faci distincția dintre un produs cu preț justificat și unul de proastă calitate, dar la preț mare.

Pentru a nu cădea în capcana strategiilor de marketing, trebuie să te pregătești și să gândești ca un profesionist. Înainte de a te aventura la cumpărături, te îndemnăm să citești acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie buna .

De asemenea, la final vei găsi și câteva recomandări selectate pe baza a ceea ce vom analiza mai jos, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru o achiziție de care să fii mândru, te îndemnăm să citești cu atenție următoarele informații importante.

Dimensiunea măștii de lavoar

Este important să îți măsori foarte bine spațiul înainte de a alege dimensiunea măștii de lavoar. Iată pentru început câteva puncte cheie pe care ar trebui să le ai în minte:

 • Asigură-te că lași suficient spațiu pentru a putea deschide fără probleme ușa de la intrare și ușa de la duș. Fiecare spațiu este diferit , așadar măsoară deschiderea ușilor și a sertarelor de la masca de chiuvetă și compară-le cu dimensiunea băii. Acestea ar trebuie să poate fi deschise total fără a te încurca. Trebuie să te asiguri că masca nu va fi prea mare și că nu va îngreuna traficul în baie.
 • Atunci când iei măsurători, ia în considerare prizele, oglinda și întrerupătoarele. Masca de chiuvetă nu trebuie să le acopere.
 • Verifică locația instalației de apă. Acesta este un indiciu bun pentru lățimea pe care trebuie să o aibă masca. În plus, este mereu mai ieftin să alegi o mască de lavoar în funcție de instalație, decât să muți instalația pentru a putea monta masca pe care ai ales-o deja.

Apoi, stabilește dimensiunea pentru masca de lavoar sau pentru un set de mască cu chiuvetă încorporată. Ia în considerare nevoile tale de depozitare precum și cine va folosi acest spațiu.

Înălțimea standard a unei măști de lavoar variază între 70 cm și 80 cm, dar aceasta ține, în general, de preferințele personale. Adulții înalți s-ar putea să prefere o mască mai înaltă, în timp ce pentru familiile cu copii, măștile mai scunde ar fi o opțiune mai bună.

O greșeală pe care o fac majoritatea cumpărătorilor este aceea de măsura doar lățimea măștii de lavoar. Aceasta este o dimensiune importantă, dar nu singura care contează. Atunci când determini lățimea ține cont de uși, și dacă alte incorporabile se vor putea deschide fără probleme.

O altă dimensiune de care trebuie să ții cont este adâncimea. Masca de lavoar ar trebui să fie suficient de îngustă pentru a-ți permite să te miști ușor în baie, fără să te lovești în colțurile mobilierului.

Pentru a avea un aspect curat, adâncimea măștii de lavoar nu trebuie să fie cu mult mai mare decât cea a lavoarului propriu-zis.

Masca de lavoar cu usi si rafturiÎn privința înălțimii, acesta trebuie să fie egală cu cea a chiuvetei, sau mai mică, în funcție de timpul de lavoar pe care ți-l dorești.

Este bine să ții cont și de înălțimea totală, cu tot cu robinet, deoarece asta te va ajuta să stabilești cum vei monta și alte piese precum oglinda de baie sau dulapul de baie.

În alegerea dimensiunii potrivite, va trebui să ții cont și de dimensiunea totală a băii. Dacă vorbim de o baie mică de apartament, o mască de chiuvetă de dimensiuni mici sau medii este tot ce vei putea instala.

Atunci când ai o baie mare însă, poți alege o mască de lavoar mai lată, sau chiar una pentru două lavoare.

Tipuri de măști de lavoar

Există o varietate mare de măști de lavoar pe piață, iar tu va trebui să o alegi pe cea mai bună pentru tine. Vom analiza care sunt opțiunile tale în funcție de tipul de montare al măștii de chiuvetă:

 • Mască de lavoar de sine stătătoare

Acesta este cel mai comun tip de mască de lavoar, și cel mai simplu. Este de asemenea, cel mai probabil, tipul de mască pe care vrei să îl înlocuiești acum. Aceasta este așezată direct pe sol, și poate sau nu să aibă picioare.

Este prinsă cu șurub sau soluție adezivă de perete pentru a nu se mișca din loc. O găsești în foarte multe stiluri și culori, și este o variantă bună pentru persoanele cu baie mică și buget redus.

 • Mască de lavoar suspendată

Deși pare un model mai complicat, aceasta este destul de ușor de instalat. Masca de lavoar suspendată de montează pe perete, fără a avea nevoie să se sprijine pe sol. Asta salvează mult din spațiul pentru podea, și este, de asemenea, o variantă bună pentru băile mici.

În plus, dacă vrei o baie în stil modern, estetica unei astfel de măști se potrivește foarte bine cu cea contemporană. Conferă băii un aspect curat, ordonat și drăguț.

 • Mască de lavoar de colț

Dacă ai o baie cu adevărat mică, sau o baie de serviciu, și vrei neapărat o mască de lavoar, poți alege o variantă de colț. Astfel folosești spațiul din colț, care altfel nu ar fi putu fii fructificat, și ai suficient spațiu în baie pentru a te mișca liber.

Spațiul de depozitare pe care îl oferă îți va permite să păstrezi baia mai curată.

 • Mască de lavoar cu raft

Numită și mască de lavoar deschisă sau tip consolă, aceasta este o variantă ideală pentru aceia care vor un aspect al băi deschis, amplu și aerat. Cu un design modest, aceasta combină sertarele cu rafturile.

Practic, vei avea câteva sertare, dar partea de jos este lăsată deschisă. În acest spațiu poți depozita elemente decorative sau alte accesorii de baie.

Tipul de chiuvetă

Ne referim mai degrabă la modul în care este integrată chiuveta în mască. Există trei mari tipuri: la același nivel cu masca, deasupra, sau scufundată în mască. De asemenea, vom discuta variantele cu chiuvetă singulară sau multiplă.

 • Mască de lavoar pentru o singură chiuvetă

Acesta sunt potrivite pentru băile mici unde spațiul este limitat. Sunt ideale pentru apartamente, garsoniere, băi de serviciu și pentru oaspeți. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu sub oglindă, optează pentru o mască de lavoar mai lungă, astfel vei avea spațiu de blat mai amplu.

 • Mască de lavoar pentru două chiuvete

Masca de lavoar suspendata din palAceasta este ideală pentru băile care sunt împărțite de un cuplu. Astfel, fiecare poate să își desfășoare rutina de dimineață și de seară, fără a fi deranjați de către partener.

Măștile pentru lavoare duble oferă mai mult spațiu de depozitare pe blat ce poate fi folosit pentru cosmetice sau accesorii de igienă personală.

 • Mască de lavoar cu chiuveta pe blat

Aceasta este o opțiune care a devenit tot mai populară, fiind azi considerată o variantă de lux, care arată foarte bine. Chiuveta este sub forma unui bol și vine plasată deasupra măștii de chiuvetă. O variațiune al acestui model este bolul de lavoar ce este ușor scufundat în mască.

Poți găsi o astfel de variantă în diferite culori și materiale, de la ceramică la sticlă sau alte opțiuni. Aceasta va părea ieșită din comun și va fi apreciată de majoritatea oaspeților care îți vor folosi baia, deoarece este o opțiune care impresionează de cele mai multe ori. Dacă alegi o astfel de variantă, trebuie să fii conștient că va fi mai înaltă decât alte opțiuni.

 • Mască de lavoar cu chiuveta sub blat

Majoritatea măștilor de lavoar sunt fabricate pentru a fi folosite cu o chiuvetă ce se instalează sub blat. Acesta este modelul peste care vei da cel mai adesea.

Fiind montate sub blat, sunt fabricate cel mai des din porțelan sau cupru, într-o formă dreptunghiulară sau ovală.

 • Mască de lavoar cu chiuvetă încastrată

Acestea sunt specifice măștilor de lavoar mici, deoarece chiuveta va juca și rolul de blat. Aceste lavoare creează un aspect curat cu linii netede, și sunt de obicei fabricate din porțelan alb, diferite tipuri de piatră și chiar beton.

Materialul măștii de lavoar

Faptul de a alege materiale potrivite pentru mediul din baie este una din cele mai importante alegeri pe care va trebui să le faci, atunci când cumperi o mască de lavoar. Umiditatea este cea mai mare problemă la care materialul trebuie să reziste cu brio.

Măștile de lavoar din lemn masiv oferă cel mai mare nivel de rezistență, în timp cele din lemn de cauciuc sunt de asemenea o variantă bună deoarece acesta nu se cojește și mu crapă la fel de ușor ca alte materiale.

Variantele din MDF și PAL sunt disponibile pe piață la prețuri accesibile, dar nu sunt o variantă recomandată.

În ceea ce privește blatul măștii de lavoar, și aici ai mai multe opțiuni. Cele mai populare sunt marmura sau ceramica. Diferite tipuri de piatră sunt ușor de întreținut și nu sunt sensibile la umiditate. În plus, dacă alegi marmură sau granit, baia ta va căpăta un aspect luxos.

Stil și design

Acesta ține mult de preferințele personale, dar trebuie ales în așa fel încât să se armonizeze cu restul băii:

 • Mască de lavoar în stil modern

Masca de lavoar in stil retroAcestea sunt construite ținând cont de curentul minimalist. Aceste măști sunt caracterizate de linii drepte, ascuțite și simple. Negru și alb cu inserții cromate sunt variante comune pentru măștile în acest stil.

Scopul este acela de a păstra un design simplu, și de a pune accent pe funcționalitate. Oferă acces ușor, spațiu de depozitare confortabil și un aspect simplu și curat.

 • Mască de lavoar în stil antic

Acestea sunt mult mai elaborate decât cele moderne, și mult mai ornamentale. Acestea surprind aspectul rustic din trecut. Vei găsi modele antichizate cu accente ornamentale care decorează marginile măștii precum și picioarele acesteia.

Această mască de lavoar denotă eleganță și opulență. Acest stil este ideal pentru casele care sunt decorate în stil rustic, cottage sau inspirat de estetica fermei, dar și pentru amatorii stilului vintage.

 • Mască de lavoar în stil tradițional

Acest design include elemente care sunt specifice mobilierului clasic. Măștile de lavoar tradiționale sunt pigmentate sau vopsite într-o varietate de nuanțe care pornesc de la maro și poate ajunge la tonuri de alb.

Acestea au detalii ornamentale, cum ar fi picioare sculptate sau rame în relief. Mânerele de la sertare și uși sunt de asemenea în modele specifice.

Spațiul de depozitare

Dacă spațiul de depozitare este unul din motivele pentru care vrei o mască de chiuvetă, atunci trebuie să te asiguri că aceasta îți oferă spațiu suficient. Trebuie să știi că există măști de lavoar care au doar rol decorativ, ele doar mascând instalația inestetică. Aceasta nu îți oferă prea mult spațiu de depozitare. În cel mai bun caz, vei putea depozita doar câteva flacoane cu soluții de curățare.

Masca de lavoar cu rafturi, sertare sau uși, este o alegere ideală dacă ai nevoie de spațiu de depozitare. Vei putea să depozitezi atât produse de curățare, cât și de igienă personală.

Dacă este o mască mai mare, vor încăpea acolo și prosoape sau halate, astfel nu vei fi nevoit să mergi în altă cameră după un prosop atunci când nu ai unul pregătit.

O mască de lavoar cu sertare este foarte bună pentru depozitarea în ordine a produselor de machiaj. Astfel, acestea vor fi ferite de umiditate, dar ia în considerare această opțiune doar dacă îți vei face machiajul în baie. Sertarele pot fi compartimentate astfel încât totul să fie păstrat în ordine și protejat.

Preț și producători

Masca de lavoar stil modernPrețul unei măști de lavoar este influențat de toate elementele pe care le-am analizat mai sus, dar cea mai bună mască de lavoar pentru tine s-ar putea să nu fie neapărat cea mai scumpă. Important este să îți stabilești clar necesitățile, iar apoi să alegi o mască ce te mulțumește, dar care să se încadreze în bugetul tău.

Faptul de a alege de la producători care au o reputație bună poate fi o garanție a calității. Cel mai probabil vei găsi produsele lor în magazine cu specific de mobilă, care sunt cunoscute pentru servici impecabile.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună mască de lavoar online. Aici ai mai multe șanse să găsești un model care să fie pe placul tău și să se plieze pe nevoile tale, deoarece oferta este cu mult mai variată decât în magazinele fizice. De asemenea, este mult mai ușor să dai peste reduceri, promoții și oferte foarte competitive cu cele din magazinele tradiționale.

Înainte de a face orice fel de achiziție online, nu uita să verifici părerea altor cumpărători care au avut ocazia să testeze produsul. Astfel îți vei putea da seama dacă merită să faci investiția, dacă descrierea pe care a oferit-o producătorul corespunde cu realitatea, dacă produsul este unul durabil sau care se potrivește cu nevoile tale reale.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună mască de lavoar

Cea mai bună mască de lavoar: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de măști de lavoar pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set masca si lavoar Active One

Set masca si lavoar Active OneMasca si lavoarul Active se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din ceramica, MDF, pal si feronerie de buna calitate.Dimensiuni masca: Lungime: 60 cm – Adancime: 46 cm – Inaltime: 57 cm.
Greutate: 24 kg – Numar sertare: 2.
Dimensiuni lavoar: Lungime: 61 cm – Adancime: 46 cm – Inaltime: 17 cm.
Greutate: 13 kg.

Vezi detalii si pret

2. Set masca si lavoar Romantic

Set masca si lavoar RomanticMasca si lavoarul Romantic se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din ceramica, lemn de pin si feronerie de buna calitate.
Dimensiuni masca: Lungime: 65 cm  – Adancime: 32 cm – Inaltime: 81 cm.
Greutate: 16 kg – Numar usi: 2.
Dimensiuni lavoar: Lungime: 65 cm – Adancime: 43 cm – Inaltime: 18 cm.
Greutate: 16 kg.

Vezi detalii si pret

3. Set masca si lavoar Retro

Set masca si lavoar RetroProdusul este realizat din ceramica, lemn de pin si feronerie de buna calitate.
Colectia: Retro.
Culoare: Wenge.
Dimensiuni masca: Lungime: 85 cm – Adancime: 35 cm – Inaltime: 81 cm.
Inaltime picioare: 3 cm – Greutate: 15,4 kg – Numar usi: 2.
Dimensiuni lavoar: Lungime: 85 cm – Adancime: 47 cm – Inaltime: 21 cm.
Greutate: 23 kg.

Vezi detalii si pret

4. Set masca si lavoar Domino

Set masca si lavoar DominoProdusul este realizat din ceramica, pal, MDF si feronerie de buna calitate.
Colectia: Domino.
Culoare:  Alb / Gri.
Dimensiuni masca: Lungime: 47 cm – Adancime: 30 cm – Inaltime: 49 cm.
Greutate: 8 kg – Numar usi: 1.
Dimensiuni lavoar: Lungime: 50 cm – Adancime: 42 cm – Inaltime: 16 cm.
Greutate: 9 kg.

Vezi detalii si pret

5. Set masca si lavoar Piano

Set masca si lavoar PianoProdusul este realizat din ceramica, pal si feronerie de buna calitate.
Colectia: Piano.
Culoare: Stejar.
Dimensiuni masca: Lungime: 48 cm – Adancime: 30 cm – Inaltime: 49 cm.
Greutate: 10 kg – Numar usi: 1.
Dimensiuni lavoar: Lungime: 50 cm – Adancime: 42 cm – Inaltime: 16 cm.
Greutate: 9 kg.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată