Cea mai bună perdea de duș pentru acasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (34 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună perdea de duș pentru acasă? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă perdeaua de duș potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna perdea de dusDeși trebuie să îți păstrezi toată casa curată, baia pare să aibă nevoie de o grijă aparte. Deoarece mediul de aici este umed, faptul de a-i neglija igiena poate duce rapid la dezvoltarea bateriilor periculoase.

În aceste condiții este important să îți creezi condițiile necesare pentru a o putea curăța cât mai ușor, și a o păstra curată cât mai mult timp. În cazul în care nu ai o cabină de duș sau un perete de sticlă, vei avea nevoie de o perdea de duș pentru a împiedica apa să se împrăștie în toată baia.

Cea mai bună perdea de duș va fi capabilă să îndeplinească perfect atât rolul practic cât și cel estetic. Află în acest articol cum poți să îți dai seama ce produs este într-adevăr calitativ și cu preț justificat, pentru a putea alege astfel cea mai bună perdea de duș.

Top 3 perdele de duș recomandate

De ce să alegi cea mai bună perdea de duș?

Deși pentru majoritatea, alegerea perdelei de duș este o chestiune care pare să țină de preferințe personale, o decizie bună trece mai departe de simpla estetică a materialului pe care îl vei atârna la duș.

Cea mai bună perdea de duș trebuie să fie în primul rând funcțională și rezistentă. Asta înseamnă că trebuie să fie capabilă să împiedice apa să se împrăștie peste tot în baie, trebuie să îți ofere un anumit grad de intimitate, în funcție de preferințele tale, bineînțeles, și trebuie să fie suficient de rezistentă și ușor de curățat.

Deoarece baia este un mediu umed, așa cum am mai amintit, pe o perdea aleasă prost se poate dezvolta mucegai, sau alte bacterii care sunt periculoase pentru utilizatorii băii.

Cum alegi cea mai bună perdea de duș

Perdea de dus imprimeu fotoAșadar, înainte de a alege o perdea, primul criteriu de selecție nu trebuie să fie neapărat imprimeul sau culoarea, deși și aceste aspecte sunt importante atunci când vrei să ai o baie cu un aspect plăcut.

Pentru a identifica perdeaua de duș ideală pentru baia ta, trebuie să fii foarte bine informat, iar atunci când începi căutările să ai în minte răspunsul la următoarele întrebări:

De ce dimensiuni am nevoie? Din ce material trebuie să fie fabricată cea mai bună perdea de duș? Care este design-nul care se potrivește băii mele?

Ce sistem de prindere va fi cel mai ușor de manevrat în cazul meu? Ce funcții suplimentare trebuie să aibă perdeaua? Răspunsul la toate aceste întrebări reprezintă criterii de selecție importante.

Având în vedere oferta de pe piață care este foarte variată, nu ne mirăm dacă îți este greu să faci o alegere, mai ales dacă este prima dată când achiziționezi o perdea de duș.

Pentru a te ajuta să iei o decizie înțeleaptă însă, și a putea în consecință să alegi un produs calitativ din prima, am pregătit acest ghid de cumpărături cu toate informațiile pe care trebuie să le știe un client informat. Mai mult, la final îți pregătim și câteva recomandări de perdele de duș la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face o alegere înțeleaptă, ține cont de următoarele informații importante.

Dimensiunea perdelei de duș

Nu aproxima niciodată dimensiunea pe care crezi că ar trebui să o aibă perdeaua de duș. Pentru ca aceasta să fie eficientă trebuie să aibă exact dimensiunile pentru a se potrivi bine în baia ta.

Așadar, primul pas este acela de a lua o ruletă și de a măsura distanța dintre bara pe care vei instala perdeaua, și podea. Apoi măsoară distanța de la un perete la altul. Astfel vei determina ce lungime și ce lățime trebuie să aibă perdeaua ta de duș.

De regulă, dacă nu ai o cadă de baie ci doar un sistem de duș fără cabină, perdeaua de duș trebuie să atingă podeaua pentru a reține astfel apa. Pe de altă parte, dacă în baie ai o cadă, atunci perdeaua poate fi lungă doar până se întâlnește cu cada.

În privința lățimii, este o idee bună să adaugi câțiva centimetrii la lățimea băii tale. Astfel vei avea o perdea mai amplă care va arăta mai bine.

Dacă ai o baie mare, poți alege o perdea de duș din două piese pe care să le deschizi la mijloc, același sistem ca draperiile de la geam. Astfel creezi un aspect mai luxos al camerei.

Materialul perdelei de duș

La fel ca în alte tipuri de perdele, avem de a face cu materiale sintetice și naturale. Totuși, atunci când alegem materialul, mai ales dacă nu avem o baie mare și bine aerisită, aspectul luxos al materialelor naturale va cântării mai puțin decât funcționalitatea celor sintetice.

Iată care sunt principalele tipuri de materiale:

  • Vinil

Dacă o întreținere ușoară și un cost scăzut este ceea ce aștepți de la o perdea de duș, vinilul este opțiunea ideală. Vinilul, un material sintetic, respinge în mod natural umezeala.

Perdea de dus imprimeu elegantÎn plus, găsești pe piață o multitudine de modele în culori, imprimeuri și design-uri diferite, pentru a asorta ușor aceste perdele ușor de curățat, cu prosoapele tale de baie, covorul de baie, și alte elemente decorative, precum și gresia și faianța.

Un strat adițional de material (căptușeală) nu este absolut necesar pentru perdelele din vinil, așa cum nu este necesar nici pentru perdelele din alte materiale sintetice, așa cum este nylonul sau poliesterul. Dar faptul de a avea o căptușeală adaugă un grad de intimitate mărit, și păstrează mai bine apa în zona de duș.

  • Bumbac

Perdele de duș din bumbac sunt adesea o variantă de top atunci când vine vorba de decorul băii. Materialul natural este ușor de întreținut și adaugă o notă delicată de eleganță spațiului.

Deși bumbacul este mai predispus la absorbția umezelii, atunci când perdeaua are o căptușeală din vinil sau poliester și când este spălată în mașina de spălat cu regularitate, nu trebuie să îți faci griji pentru dezvoltarea mucegaiului sau apariția mirosurilor neplăcute în baie.

Acestea sunt disponibile în multe stiluri și culori, de la culori solide la printuri bogate cu dungi sau florale. Astfel o perdea din bumbac este ușor de asortat cu alte elemente din baie, având un puternic efect decorativ. Cu toate acestea, trebuie notat faptul că o astfel de perdea este mai scumpă decât una din vinil.

  • Materiale luxoase

Perdelele de duș decorative sunt o variantă bună atunci când ai tendința de a folosi mai mult cada decât dușul, sau atunci când ai o baie pentru oaspeți.

Acestea sunt fabricate de obicei folosind materiale de calitate superioară cum ar fi mătasea falsă, rayon, și prezintă detalii decorative, modele intrigante, broderie din dantelă, sau alte detalii asemănătoare.

Totuși, acestea nu au doar rol decorativ, fiind perfect funcționale atunci când sunt împerecheate cu un material adițional din vinil.

  • Microfibră

Acestea sunt mai plăcute la atingere comparativ cu perdelele din plastic, și funcționează bine în condiții de umezeală. Umezeala reziduală care rămâne pe material se evaporă rapid, așa că mucegaiul nu va avea nicio șansă să se dezvolte, atunci când baia este bine aerisită.

De asemenea, comparativ cu alte materiale, perdele din microfibră sunt mai grele, ceea ce le conferă o stabilitate mai mare atunci când presiunea apei este mai ridicată, sau atunci când ventilatorul din baie suflă aer.

Curățarea și întreținerea lor este ușoară, aceste perdele putând fi spălate la mașina de spălat.

Stilul perdelei de duș

Perdelele de duș sunt disponibile într-o mare varietate de culori și modele. Alege o perdea de baie într-o singură culoare atunci când vrei să o incluzi subtil în decorul băii, astfel încât să nu atragă atenția foarte mult.

Este, de asemenea, o variantă mai bună pentru băile decorate într-o manieră formală. Dacă vrei ca perdeaua să fie un punct focal în baie însă, poți să alegi una în culori mai vibrante, poate chiar cu un imprimeu foarte bogat.

În orice caz, este important să stabilești ce se potrivește estetic în baia ta, și ce va părea din total alt peisaj. Dacă este posibil, ar fi o idee bună să vezi o schemă de culori care se asortează cu cele pe care le ai deja în baie.

Perdelele decorative se potrivesc cel mai bine pentru aceia care preferă să facă baie. Acestea perdele de calitate superioară au adesea detalii din dantelă sau broderie, care fac baia să fie foarte aspectuoasă. Acestea sunt foarte potrivite pentru orice baie pentru oaspeți, aceștia fiind cu siguranță impresionați.

Tot legat de stil, amintim și perdelele de duș din două bucăți, care oferă un aspect luxuriant oricărei băi.

Inele de prindere

Inele de prindere perdea de dusInele de prindere au un rol important din moment ce susțin atât perdeaua propui-zisă, cât și materialul protectiv adițional. Fiecare inel este atașat de perdea și apoi este introdus pe o galerie de duș. Asta le permite inelelor să alunece ușor într-o direcție sau alta, astfel încât orice să poată să tragă cu ușurință perdeaua atunci când folosește dușul.

Inele pot fi fabricate fie din metal, fie din plastic. Ca regulă generală, inelele ar trebui să se potrivească cu galeria. O galerie de baie din metal ar trebui să aibă inele din metal și una din plastic, inele din plastic.

Există și inele care sunt decorate pe margine, fiind mai aspectuoase și putând fi încadrate mai bine în decorul general al băii.

De exemplu, o baie decorată în stil tropical poate avea inele care au decorațiuni ce imită un pom de palmier, sau o baie decorată în stil marin, poate avea inele cu decorațiuni tip scoică. Combinațiile sunt nenumărate, permițându-ți să îți decorezi baia exact așa cum îți dorești.

Atunci când alegi galeria și inelele din metal însă, trebuie să știi că acestea sunt mai costisitoare decât cele din plastic, și că trebuie să fie tratate special pentru rezista depunerilor de rugină.

Opțiuni suplimentare

Multe perdele de duș vin cu opțiuni suplimentare care îți pot face utilizarea lor mai ușoară:

  • Rezistență la mucegai – dacă în zona în care locuiești clima este călduroasă și umedă, sau ai o baie care nu este bine ventilată, alege o perdea de duș care este tratată special pentru a fi rezistentă la mucegai.
  • Magneți – Perdelele de duș care au magneți la bază, sunt mai grele, ceea ce le face mai rezistente la jeturi de apă puternice. Dacă ai copii mici care folosesc baia și care nu sunt foarte cuminți, recomandăm să îți cumperi o astfel de perdea de duș.

Preț și producători

Prețul unei perdele bune de duș este influențat de dimensiunea acesteia, calitatea materialului, precum și opțiunile suplimentare pe care le-ar putea integra.

În alegerea ta, ține cont atât de bugetul pe care l-ai alocat acestei achiziții, dar și nevoilor reale pe care le ai. Dacă nu ai un buget mare, alege o perdea de duș cu efect decorativ redus, în favoarea unei funcționalității foarte bune.

Perdea de dus inele metaliceProducătorul și magazinul care comercializează perdeaua poate fi un indiciu bun al calității acesteia. Producătorii care își respectă clienții și țin la reputația lor, se străduiesc să scoată pe piață perdele de duș de calitate, care să satisfacă așteptările clienților.

De asemenea, alege magazine care au o reputație bună și un serviciu de servire și livrare excelent astfel încât marfa lor să fie reprezentată cât mai bine. Este deci mai probabil să găsești produse de calitate în magazine care au o reputație bună.

De unde să cumperi

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună perdea de duș online. Aici vei găsi cu siguranță un model care să se potrivească cu stilul pe care îl preferi în baia ta.

Mai mult decât atât, este foarte posibil să cumperi o perdea de duș de calitate superioară la un preț foarte avantajos, deoarece ofertele și reducerile online sunt mult mai frecvente și mai substanțiale decât într-un magazin convențional.

Înainte să faci orice achiziție online însă, asigură-te c verifici părerea altor clienți. Experiența lor cu respectivul produs te poate ajuta să îți dai seama dacă acesta corespunde cu imaginea furnizată pe pagina produsului, dacă este potrivit nevoilor tale și dacă are un preț justificat.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună perdea de duș.

Cea mai bună perdea de duș: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de perdele de duș pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Perdea duș Zone Lux

Perdea duș Zone LuxFrumusețea se află în lucrurile simple.
Exemplu stă această draperie pentru baie de la brandul iconic Zone.

Dimensiuni: 200 x 180 cm (lungimea x lățimea).
Material: 100% poliester.
Îngrijire: spălare la 30°C.
Nr. noduri: 170 g/m².

Vezi detalii si pret

2. Perdea Dus Art Factory Om plimbandu-se pe plaja exotica

Perdea Dus Art Factory Om plimbandu-se pe plaja exoticaPerdelutele de dus sunt realizate dintr-un material special care respinge particulele de apa si se usuca rapid.
Se agata foarte usor si rapid, poate fi mutata in alta baie sau depozita impaturita in dulapiorul de baie pentru cand ai nevoie de ea.

Perdelele au imagine pe o parte si alb pe cealalta.
12-agatatori tip butoniera pentru a putea fi agatate usor si rapid.

Vezi detalii si pret

3. Perdea iMK Pentru dus, cu model

Perdea iMK Pentru dus, cu modelEste caracterizata de calitate superioara.
Perdea de dus impermeabila si prevazuta cu inele de fixare.
Perdea pentru dus realizata din poliester cu dimensiunile de 200 x 180 cm.

Inele incluse: Da.
Culoare: multicolor.
Model: Cu imprimeu.

Vezi detalii si pret

4. Perdea de duș Cochilii bej

Perdea de duș Cochilii bejPerdeaua de duș reprezintă un accesoriu indispensabil pentru orice cameră de baie și ajută la păstrarea curățeniei și împiedică jetul de apă să ajungă acolo unde nu are ce căuta.
În plus, designul atractiv cu modelele simpatice de pe perdea, conferă fiecărei camere de baie o frumusețe individuală.
Culoare: bej – Dimensiuni: 180 x 200 cm
Material: 100% poliester
Spălare recomandată: 30 °C

Vezi detalii si pret

5. Perdea de dus Dormeo Fantasia

Perdea de dus Dormeo FantasiaPerdea de înaltă calitate și durabilă care adaugă un stil modern oricărei băi.
Se curăță repede cu o lavetă umedă, astfel că perdeaua nu va acumula mucegai și bacterii.
2 culori disponibile: bej și turcoaz.
Se spală la 40°C.
12 cârlige de plastic incluse.
Dimensiuni disponibile: 180×180 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată