Cuprins
Cum alegi cea mai bună oglindă de baie? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă oglinda de baie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Puțini dintre noi și-ar putea imagina o baie fără oglindă, dar, deși este unul din cele mai importante elemente dintr-o baie, acesta este ultimul lucru la care oamenii se gândesc atunci când renovează sau construiesc baia.
Deși este recunoscută și apreciată pentru rolul său funcțional, oglinda poate avea un impact estetic mai mare decât ai fi anticipat. Pentru a te putea bucura momente în baie fără frustrare, ai nevoie de cea mai bună oglindă.
Află din acest articol unde au găsit majoritatea clienților mulțumiți oglinzi bune la preț mic, precum și cum poți alege cea mai bună oglindă de baie.
Top 3 oglinzi de baie recomandate
Tabel comparativ | ||
Oglinda de baie cu iluminat Gala Emma Aqua | Oglinda baie Oristo Wave cu iluminare si priza electrica | Oglinda pentru baie Elisabeth |
De ce să alegi cea mai bună oglindă pentru baie?
Oglinda de baie nu trebuie privită ca o simplă suprafață care să reflecte imaginea, permițându-ți astfel să vezi cum arăți. Aceasta poate fi încadrată în categoria mobilierului de baie, deseori fiind chiar încastrată într-un corp de mobilier.
Dar ea este mai mult decât pare, și sunt multe aspecte care fac dintr-o oglindă una bună pentru baie. Trebuie să conștientizezi faptul că mediul din baie este foarte diferit de cel din dormitor de exemplu. Aici umiditatea este crescută, temperaturile mai mici, și vei avea așteptări diferite de la oglinda ta.
Dacă alegi o oglindă oarecare, s-ar putea să fii dezamăgit de modul în care se comportă, de dificultatea cu care se instalează, sau de faptul că nu e suficient de mare sau mică.
Cum alegi cea mai bună oglindă pentru baie
Cea mai bună oglindă de baie trebuie să îndeplinească anumite criterii. Înainte de a cumpăra una, verifică dacă știi răspunsul la următoarele întrebări: Care este dimensiunea potrivită pentru baia și pentru nevoile tale? Unde ar trebui instalată?
Care este forma potrivită? Vrei o oglindă cu ramă sau fără? Ce sistem de iluminat trebuie să îți ofere? Ai nevoie și de alte accesorii? Răspunsul la toate aceste întrebări, și nu numai, îți vor indica oglinda ideală pentru tine.
Din fericire oferta de pe piață este suficient de variată pentru ca tu să îți găsești o oglindă care să nu fie doar potrivită, ci și pe gustul tău. Totuși, cu modele proaspete care apar în fiecare zi, poate să îți fie dificil să iei o decizie rapid și eficient.
Pentru a te scuti de ore pierdute în încercarea de a te documenta, a pregătit pentru tine acest ghid de cumpărături, cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o achiziție bună.
De asemenea, la finalul articolului, am pregătit și câteva sugestii de oglinzi pe care le-am selectat conform criteriilor pe care le vom analiza mai jos, și pe care le vei găsi la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, pentru a cumpăra cea mai bună oglindă de baie, citește cu atenție următoarele informații importante.
Unde o vei instala și cum vei lua măsurătorile?
Faptul de a decide unde vrei să așezi oglinda este primul pas spre o achiziție reușită. Asta te va ajuta să iei măsurătorile corect pentru a vedea ce dimensiune poate avea oglinda, și vei avea o idee mai bună asupra aspectului pe care vrei să îl aibă oglinda, atunci când o vei căuta deja în magazin.
Majoritatea oglinzilor de baie sunt poziționate deasupra chiuvetei. În timp ce aceasta nu este o regulă, faptul de a-ți plasa oglinda în altă zonă, ar putea să fie deranjant, cel puțin la început.
Va fi necesar să măsori chiuveta sau masca de chiuvetă. Lățimea chiuvetei sau a măștii de chiuvetă va determina lățimea oglinzii. Oglinda poate fi egală în lățime cu acest corp de mobilier, sau mai mică, dar nu arată bine dacă este mai mare.
O regulă generală este aceea de a alege o oglindă cu cel puțin 2,5 cm mai îngustă pe ambele laturi față de mască. Dacă vrei să instalezi lumini de o parte și de alta a oglinzii, va trebui să iei în calcul aceste dimensiuni adiționale.
Lățimea mobilei pentru lavoar nu este relevantă atunci când alegi o oglindă rotundă. De asemenea, dacă ai două chiuvete, ar fi o idee bună să instalezi o oglindă deasupra fiecăreia.
Următorul pas este acela de a măsura zona de deasupra chiuvetei. Asta te va ajuta să alegi înălțimea chiuvetei. Oglinzile de baie sunt poziționate de obicei, la o distanță de cel puțin 10-15 cm de la tavan.
De asemenea, nu sunt mai înalte decât chiuveta. Măsoară atât înălțimea peretelui cât și pe cea a oamenilor care vor folosi zilnic baia. De exemplu, o baie folosită numai de adulți va avea probabil o oglindă mai înaltă decât într-o folosită des de copii.
Asigură-te că oglinda este suficient de înaltă pentru a fi confortabilă pentru oameni care au o înălțime medie de 165 cm pentru femei și 178 cm pentru bărbați.
Oglinda trebuie plasată lăsând câțiva centimetri față de chiuvetă, pentru a minimiza cât mai mult stropirea oglinzii. Dacă chiuveta este predispusă la a stropi apa, plasează oglinda la o distanță considerabilă față de aceasta. Ia în considerare și acest aspect atunci când alegi înălțimea oglinzii.
Majoritatea persoanelor preferă oglinzile de dimensiuni medii sau mici, deoarece nu au o baie spațioasă. Dacă baia ta este mare însă, ai mai multe opțiuni. Poți instala chiar două oglinzi pe pereți opozanți.
O astfel de abordare este foarte practică, mai ales dacă ești femeie și te coafezi singură, deoarece vei putea să vezi cum arată părul tău în spate. Dacă ești îndrăzneț, poți alege chiar și o oglindă foarte înaltă, pe tot peretele, în care să îți poți admira ținutele.
Forma și stilul oglinzii de baie
Acesta este un aspect care ține mult de preferințele persoanele ale fiecărui cumpărător, dar sunt forme care nu se potrivesc în orice baie.
De exemplu, o oglindă rotundă se potrivește într-o baie decorată în stil clasic, dar s-ar putea să nu fie practică dacă obișnuiești să folosești baia în rutina de dimineață împreună cu încă cineva.
Formele dreptunghiulare sunt ideale pentru băile în stil modern sau minimalist. Pentru a te hotărî ce formă preferi, poți tăia din hârtie sau carton o formă, pe care să o plasezi provizoriu în locul oglinzii. Astfel vei putea vizualiza mai clar cum va arăta oglinda în baie.
Dacă îți dorești un model deosebit, alege o formă atipică cum ar fi o inimă sau o lună în creștere.
Oglindă de baie cu sau fără ramă?
Dacă vrei un design contemporan în baie, este o idee bună să alegi o oglindă fără ramă. Acestea au un look curat și par să plutească deasupra chiuvetei. Acest aspect se potrivește în orice baie modernă.
Trebuie să știi însă că oglinzile fără ramă trebuie să fie de cele mai multe ori lipite de perete, pentru a evita aspectul inestetic al șuruburilor. De asemenea, poți folosi și alte metode disponibile pe piață pentru a monta o astfel de oglindă, cu condiția ca acestea să nu fie vizibile.
În acest context, avantajul oglinzilor cu ramă este evident. Acestea se montează mult mai ușor. Dacă alegi o oglindă înrămată, asigură-te că se va asorta cu restul mobilierului din baie. De exemplu, alege o ramă cu aspect de lemn de cireș dacă restul mobilierului are aceiași nuanță de lemn.
De asemenea, ai putea alege o oglindă cu ramă din ceramică care să se potrivească cu culoarea faianței. Rama oglinzii îi poate da acesteia un plus de stil care o va face să fie apreciate de către toți cei care se vor admira în ea.
Ramele colorate sau cu un model mozaic sunt foarte apreciate. Ramele subțiri sunt mai potrivite pentru băile mai mici și creează un aspect curat și modern. Ramele mai groase tind să fie mai ornamentale.
De asemenea, deși este mai scump, ai putea opta pentru o ramă de oglindă la comandă. Astfel te asiguri că nimeni nu mai are oglindă a ta.
Dacă spațiul este o problemă pentru tine, ai putea alege o oglindă care să fie încastrată pe ușa dulapului de baie sau de o parte a acestuia. Astfel vei avea spațiul de depozitare în spatele oglinzii.
Accesorii sau mobilier
Există oglinzi de baie care vin împreună cu un obiect de mobilier care completează aspectul băii. Acestea pot fi polițe, rafturi sau dulapuri. Acestea variază în funcție de material.
O poliță pentru baie poate fi fabricata din sticlă în timp ce dulapurile sunt de cele mai multe ori din lemn. În acest caz, rama oglinzii va fi de cele mai multe ori asortată cu dulapul.
Pentru băile mici așa cum sunt cele de apartament, este foarte convenabil ca oglinda să joace și rolul de spațiu de depozitare. Așadar, un dulap de baie cu uși din oglinzi ar putea să fie cea mai bună opțiune. Mai ales pentru că acum sunt modele cu uși complet îmbrăcate în oglindă, fără ramă, cu sistem de închidere și deschidere prin presiune.
O poliță sau un dulap lângă sau sub oglindă este un ajutor de nădejde, mai ales dacă nu ai spațiu suficient pe chiuvetă sau pe masca de chiuvetă. Vei putea să plasezi în aceste spații obiectele și produsele pentru igiena orală, medicamente, cosmetice sau produse de machiaj. Bineînțeles, un dulăpior îți va oferi mult mai mult spațiu decât o simplă etajeră.
Lumina oglinzii de baie
Pentru a te putea vedea bine în oglindă ai nevoie de lumină bună, uneori chiar și pe timp de zi, dacă ai doar un geam mic la baie sau nu ai deloc.
Oglinzile cu spoturi încorporate sunt foarte practice. Acestea sunt apreciate mai ales atunci când vei întreprinde acțiuni care necesită grijă și atenție la detalii, cum ari: machiajul, bărbieritul, pensatul etc.
Luminile de la oglindă, dacă nu sunt foarte puternice, pot crea o atmosferă plăcută în cameră. O lumină slabă și o baie caldă, poate fi rețeta perfectă pentru relaxare, sau pentru momente romantice alături de un partener.
Dezaburirea oglinzii de baie
Puține momente sunt mai enervante decât atunci când ai nevoie să folosești oglinda, dar aceasta este aburită. Dacă și pe tine de deranjează acest lucru, există oglinzi cu funcție de dezaburire, care previn condensul ce cauzează formarea aburului pe oglindă. În plus, nu va trebui să te mai chinui să cureți oglinda atunci când sunt aburi în baie.
Sistemul constă într-o folie încălzitoare care este instalată în spatele oglinzii. Aceasta este conectată la sistemul de iluminare. Așadar, cât timp este lumina aprinsă în baie, va funcționa și acest sistem, care nu va permite formarea condensului pe oglindă.
Preț
Prețul unei oglinzi de baie poate varia în funcție de toate criteriile de mai sus. O dimensiune mai mare va însemna mai mulți bani investiți, la fel și o formă aparte, o ramă ornamentală, sau un sistem de dezaburire.
În general vei putea găsi o oglindă de baie decentă la prețuri începând cu 100 de lei. Dacă vrei o oglindă cu spoturi LED sau cu mobilier, așteaptă-te să fie nevoie să scoți ceva mai mult din buzunar.
De asemenea, producătorul are un cuvânt mare de spus în privința prețului, și deși ar fi ideal să fie așa, prețul nu este mereu justificat de calitatea crescută a produsului.
De cele mai multe ori când alegi să cumperi o oglindă mai scumpă, care nu pare să aibă avantaje în plus față de una mai ieftină, plătești de fapt pentru imaginea brandului.
Calculează deci foarte bine opțiunile pe care le ai. Pe de altă parte, faptul de a cumpăra de la un brand cunoscut sau dintr-un magazin care este apreciat, poate să te scutească de surprizele neplăcute pe care le-ai putea descoperii la un produs mai ieftin.
Îți recomandăm să cumperi cea mai bună oglindă de baie online. Ai mai multe motive să procedezi așa. În primul rând, ai la dispoziție mai multe modele din care poți descoperii oglinda ideală pentru baia ta, atât ca aspect cât și ca funcționalitate.
În al doilea rând, reducerile și promoțiile sunt mult mai frecvente și mai substanțiale online, și s-ar putea să găsești oglinda visurilor la un preț imbatabil.
Înainte de a face orice fel de achiziție online, nu uita să verifici părerea altor cumpărători cu privire la respectivul produs. Aceasta te poate ajuta să hotărăști dacă acesta este cu adevărat potrivit pentru tine, sau dacă descrierea pe care a furnizat-o producătorul este una care corespunde cu realitatea. Te poți feri de multe achiziții nefericite astfel.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună oglindă de baie.
Cea mai bună oglindă de baie: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de oglinzi de baie pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Oglinda de baie cu iluminat Gala Emma Aqua
Forma: Patrata
Material: Sticla & MDF
Culoare: Aqua
Lungime: 800 mm – Inaltime: 800 mm.
Caracteristici: Oglinda cu rama
Producator: Gala – Garantie: 5 ani
Colectia: Aqua
2. Oglinda baie Oristo Wave cu iluminare si priza electrica
Forma: Dreptunghiulara
Montaj: Pe perete
Producator: Oristo
Material: Oglinda – Culoare: Alb
Lungime: 900 mm – Latime: 600 mm
Garantie: 5 ani
Colectia: Wave
3. Oglinda pentru baie Elisabeth
Oglinda Elisabeth se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din lemn si oglinda.
Material: Lemn / Oglinda.
Culoare: Ivoir.
Dimensiuni: Lungime: 80 cm – Latime: 80 cm – Grosime: 2 cm.
4. Dulap baie suspendat cu 2 usi si oglinda Atelier
Dulapul Atelier se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din MDF, pal si feronerie de calitate.
Material: MDF / Pal / Oglinda.
Culoare: Alb / Gri.
Dimensiuni: Latime: 60 cm – Adancime: 15 cm – Inaltime: 65 cm.
Numar usi: 2.
5. Oglinda pentru baie Romantic
Oglinda Romantic se remarca prin design si ergonomie, materialele utilizate fiind de cea mai buna calitate, rezistente la umezeala si cu finisaje placute.
Produsul este realizat din lemn si oglinda.
Colectia: Romantic.
Culoare: Alb.
Dimensiuni: Lungime: 80 cm – Latime: 70 cm – Grosime: 8 cm.