Cuprins
- 1 Top 3 ebook readere recomandate
- 2 Cel mai bun eBook Reader: ce sa cauti
- 3 Cel mai bun ebook reader: recomandari
- 3.1 1. eBook Reader Kindle Paperwhite Wi-Fi, 300 ppi
- 3.2 2. eBook Reader New Kindle Glare 6, Touch Screen, 8th Generation, Wi-Fi
- 3.3 3. eBook Reader PocketBook Touch Lux 3, E Ink Carta™, HD, 4GB, Wi-Fi
- 3.4 4. E-Book Reader Kobo Clara HD, 6″, 8GB, Wi-Fi
- 3.5 5. eBook Reader PocketBook BASIC 3, afisaj E Ink Carta, 8GB, WiFi
Cum alegi cel mai bun ebook reader? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba ebook reader-ul potrivit nevoilor tale? Citeste ghidul nostru si alege informat.
Un ebook reader este un gadget indispensabil pentru iubitorii cartilor. Proiectate special pentru o experienta a cititului optima, aceste dispozitive afiseaza versiunea digitala a cartilor pentru o lectura placuta oriunde.
Majoritatea readerelor au un ecran de tip „e-ink” care se citeste la fel ca hartia adevarata, chiar si in lumina puternica a soarelui. Aceste dispozitive sunt usoare, portabile, cu un design compact si cu o durata mare de viata a bateriei ce iti permite citirea a mii de pagini cu o singura incarcare.
Pe langa cititul cu usurinta in aproape orice conditii, cele mai bune ebook readere ofera si posibilitatea adaugarii de continut nou cu usurinta.
Majoritatea sunt echipate cu conexiune Wi-Fi sau conexiune de date 3G/4G impreuna cu accesul la un magazin de carti de unde puteti cumpara si descarca instant zeci de mii de titluri noi.
Top 3 ebook readere recomandate
Tabel comparativ | ||
eBook Reader Kindle Paperwhite Wi-Fi, 300 ppi | eBook Reader New Kindle Glare 6, Touch Screen, 8th Generation, Wi-Fi | eBook Reader PocketBook Touch Lux 3, E Ink Carta™, HD, 4GB, Wi-Fi |
Cel mai bun eBook Reader: ce sa cauti
Desi toate ebook readerele sunt destinate unui singur scop principal: acela de a citi carti, nu toate sunt la fel. Astfel ceea ce este ideal pentru o anumita persoana s-ar putea sa nu fie la fel de potrivit pentru altcineva. Daca nu stii ce trebuie sa cauti la un ebook reader sfaturile de mai jos te vor ajuta sa alegi mai usor.
Usurinta in citire
In mod clar cel mai mare avantaj al folosirii unui ebook reader in detrimentul unei tablete pentru a citi este nivelul crescut de usurinta in citire. Spre deosebire de ecranele LCD, ecranele de tip e-ink sunt anti-reflexie si iti permit sa citesti confortabil intr-o varietate de conditii de luminare, inclusiv la lumina directa a soarelui. Pentru cea mai buna accesibilitate, cauta un reader care are incorporata si o sursa de lumina frontala ce iti va permite sa citesti si in medii slab sau deloc iluminate.
Alti factori ce trebuie luati in considerare cand vine vorba de usurinta in citire sunt rezolutia ecranului si capacitatile touchscreen. Cu cat rezolutia ecranului este mai mare cu atat mai clar si mai definit va fi afisat textul pe ecran.
Un ecran de tip touchscreen va permite navigarea prin continutul cartilor fara a mai avea nevoie de butoane dedicate. In functie de obiceiurile tale personale va trebui sa tii cont si de dimensiunea fizica a ecranului si de posibilitatea de a citi in modul landscape (nu toate readerele ofera aceasta facilitate).
Portabilitate
Un alt beneficiu important al unui ebook reader este portabilitatea. Cele mai bune ebook readere sunt compacte, rezistente si usoare, fiind usor de purtat oriunde. Durata de viata a bateriei este de cateva saptamani, iar conexiunea Wi-Fi iti permite sa descarci noi carti atunci cand te afli in vecinatatea unui hotspot. Anumite modele au chiart conectivitate 3G pentru a putea descarca continut nou oriunde te-ai afla.
Pentru cea mai buna alegere ar trebui sa tii cont de dimensiunile, greutatea si coarcasa unui ebook reader. Acesta trebuie sa fie usor si sa poata fii tinut in mana confortabil pentru perioade extinse.
Nu strica ca ebook readerul tau sa fie echipat si cu un slot de memorie extensibila in cazul in care doresti sa iti stochezi toata biblioteca pe dispozitiv.
Disponibilitatea cartilor electronice
Mare parte din farmecul unui ebook reader este usurinta cu care poti descarca cartile dorite. Majoritatea rederelor au integrat un magazin virtual de carti electronice pe care il poti accesa direct de pe dispozitiv si unde poti gasi mii de titluri.
De asemenea poti citi si alte materiale in afara cartilor cum ar fi ziarele sau revistele, sau poti asculta un audiobook prin intermediul unei mufe pentru casti. Unele ebook readere iti permit chiar sa imprumuti carti in format electronic de la biblioteca locala.
Alege un ebook reader cu o capacitate de stocare generoasa pentru a putea sa iti iei cu tine toata colectia de carti fara a te ingrijora de lipsa spatiului disponibil. Si nu in ultimul rand verifica si suportul pentru materiale multilingve daca doresti sa citesti materiale si in alta limba decat cea materna.
Facilitati
Atunci cand alegi un ebook reader, facilitatile suplimentare nu sunt atat de importante fata de scopul principal al dispozitivului. Totusi vei descoperi ca anumite facilitati suplimentare iti vor face alegerea mai usoara intre diferite modele.
Cea mai importanta facilitate a unui astfel de dispozitiv este garantia oferita de producator. Verifica ca produsul ales sa aiba o garantie de minim 12 luni.
O alta facilitate importanta este sincronizarea continutului de pe reader cu celelalte dispozitive ale tale cum ar fi computerul sau telefonul.
Dimensiuni ajustabile pentru fonturi, includerea unui dictionar integrat precum si posibilitatea de a adnota si pune semne de carte sunt facilitati suplimentare ce pot imbogati cititului.
Indiferent daca esti un cititor impatimit sau doar ocazional, un ebook reader iti va usura lectura cartilor si publicatiilor favorite oricand si oriunde te-ai afla.
Cel mai bun ebook reader: recomandari
Din oferta bogata de ebook readere le-am selectat pe cele care credem noi ca ofera un raport calitate/pret cat mai bun si o experienta superioara a lecturii.
1. eBook Reader Kindle Paperwhite Wi-Fi, 300 ppi
Cel mai avansat e-reader din intreaga lume
– contrast mai mare al ecranului tactil cu lumina incorporata
– Wi-Fi incorporat care va permite sa descarcati carti in mai putin de 60 secunde
– contrast uimitor – alb perfect echilibrat
– ecranul Paperwhite ofera cu 62% mai multi pixeli, redand in mod exceptional texte si imagini clare, definite
– 180.000 de titluri Kindle exclusive
2. eBook Reader New Kindle Glare 6, Touch Screen, 8th Generation, Wi-Fi
Kindle Glare 8th Generation este conceput ca un e-reader dedicat.
Kindle este mai usor decat o carte, facandu-l mai confortabil pentru o perioada lunga de timp.
Dupa o singura incarcare, dispozitivul are o autonomie de cateva saptamani.
Device-ul poate memora mii de carti, avand capacitatea de stocare de 4GB.
Spre deosebire de ecranele tabletelor si smartphone-urilor, display-ul acestui e-book reader dispune de un contrast ridicat, ceea ce elimina efectul de orbire in orice situatie, chiar si in lumina directa a soarelui.
3. eBook Reader PocketBook Touch Lux 3, E Ink Carta™, HD, 4GB, Wi-Fi
PocketBook Touch Lux 3, noul dispozitiv de citire cu un ecran din ultima generatie E Ink Carta™ cu rezolutie HD (1024×758 pixeli).
Dispozitivul de citire PocketBook Touch Lux 3 este prevazut cu iluminat frontal cu LED-uri.
Datorita modulului Wi-Fi integrat, dispozitivul accepta toate serviciile on-line furnizoare de continut.
Memoria interna de 4GB si slotul de card de memorie microSD (pana la 32GB) permit stocarea a mii de carti.
4. E-Book Reader Kobo Clara HD, 6″, 8GB, Wi-Fi
Kobo Clara HD straluceste cu cea mai buna lumina pentru a citi, ComfortLight PRO, indiferent daca sunteti cititor in timpul zilei sau o bufnita de noapte.
Pe masura ce ziua se transforma in noapte, lumina se micsoreaza treptat, astfel incat sa puteti citi inainte de a va culca, fara a va afecta somnul.
Cu ecranul superior de 6″ de inalta rezolutie, Kobo Clara HD va ajuta intotdeauna sa vedeti in mod clar, oferind o experienta naturala de citire.
Kobo Clara HD are intotdeauna spatiu pentru citirea urmatoare, beneficiind de o memorie de pana la 8GB.
5. eBook Reader PocketBook BASIC 3, afisaj E Ink Carta, 8GB, WiFi
Interfata utilizator intuitiva, greutatea redusa, contrastul bun al ecranului, dictionare incorporate – datorita tuturor acestor caracteristici, PocketBook Basic 3 este ideal pentru cei care apreciaza simplitatea si confortul.
Pe langa cei 8 GO de memorie interna, dispozitivul de citit este prevazut cu un slot pentru carduri microSD, ceea ce permite extinderea memoriei cu pana la 32 GO.
Avand o greutate de doar 170 de grame, PocketBook Basic 3 poate fi mereu la indemana utilizatorului, oferindu-i posibilitatea de a alege carti din biblioteca virtuala, ce poate contine pana la 2000 de carti.
Buna,
am o intrebare mare.
Este posibil ca vreuna dintre aceste e-book-uri sa poata intra pe un server de fabrica si sa citeasca de acolo PDF-urile?
Multumesc.
Buna! Merita sa achiziționez pentru a citi carti de specialitate. Ma interesează pentru facultate. Ceea ce am căutat ebooks pe google nu am găsit mai nimic din ce ma interesa… Exista o sursa de pe care se pot lua carti de specialitate, nu beletristica, alta decât librăriile care comercializează ebooks?
Mulțumesc anticipat!
daca acel ereader nu-mi da voie sa descarc carti in romaneste de pe siteuri romanesti si sa le citesc pe el nu ma intereseaza. Stim toti ca Kindle da acces la libraria Amazon iar aia nu publica tittluri in romaneste. La fel si marile librarii de pe net. Deci: exista un e reader pe care pot sa-mi descarc carti romanesti de pe alte siteuri sau nu ?
Se pot copia carti in orice limba pe orice ebook reader atat timp cat sunt intr-un format acceptat de dispozitiv. Se foloseste un cablu USB si software-ul Calibre care poate converti orice fisier ebook in orice format. Pentru Kindle gasiti instructiunile pe site-ul amazon: https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201243040.
Am fost într adevăr sceptic dar de când îl am am citit considerabil mult, nu treceam de 4 sau 5 romane pe an si acum văd că îl termin pe al 3 lea în mai puțin de 2 luni ! Atât de practic este, și cărțile să fim serioși că le găsești în mare pe majoritatea. Vă dau doar un exemplu Origini de Dan Brown îl găsești în orice format, știu că sunt saca nu mă înșel vreo 2 ani de când a fost lansat dar eu vorbesc că la jumătate de an după lansare eu l am găsit și în mediul digital . . . Cred ca este doar o scuză si deja obișnuita să ai acum tot ce vrei . . .