Cel mai bun scaun de grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (35 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun scaun de grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă scaunul de grădină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun scaun de gradinaNimic nu este mai plăcut în sezonul cald, decât să te poți bucura de aer curat, razele blânde ale soarelui, jocul razelor printre frunzele copacilor, în timp ce stai așezat în grădina ta unde poți admira flori încântătoare.

Cum dă căldura, ne dorim să petrecem din ce în ce mai mult timp afară, iar dacă ai o grădină sau o curte frumoasă și spațioasă, îți poți amenaja un loc perfect, doar pentru relaxarea ta, sau pentru a petrece timp cu prietenii.

Mobilierul de gradina este cu siguranță o investiție bună, dar pentru a te putea bucura de confort, fiecare element trebuie ales corect.

Azi îți spunem cum poți alege cel mai bun scaun de grădină, și de unde îl poți cumpăra ieftin.

Top 3 scaune de grădină recomandate

De ce să alegi cel mai bun scaun de grădină?

Deși pare un element pe care tindem să îl ignorăm adesea, scaunul de grădină este foarte important în cadrul mobilierului de grădină, mai ales dacă nu ai alte alternative pe care tu sau oaspeții să va așezați.

Acesta trebuie ales cu grijă deoarece poate influența foarte mult confortul tău, atât atunci când vrei să te reaxezi, cât și atunci când vrei să iei masa.

De asemenea, scaunul de grădină poate influența foarte mult și estetica grădinii tale, deci merită să investești timpul necesar în a face o alegere care să se încadreze în decor.

Cum alegi cel mai bun scaun de grădină

De asemenea, dacă nu îți dorești să schimbi de la un an la altul scaunele din exterior, va trebui să cauți modele durabile. Asta înseamnă că va trebui să acorzi o atenție deosebită materialelor, calității și rezistenței acestora, precum și calității construcției.

Scaun de gradina din lemnÎn plus, nu trebuie să uiți că scaunul va fi unul de exterior, expus unui mediu deseori neprotejat împotriva condițiilor de vreme violente, indiferent că ne referim la ploaie, vânt sau soare.

Doar cel mai bun scaun de grădină va putea să întrunească cerințele impuse de estetică, durabilitate și confort. Alegerea o poți face însă corect, doar atunci când ești suficient de bine informat.

Pentru a te ajuta, am pregătit acest ghid de cumpărături. În acest articol vei găsi informații prețioase și foarte complete și detaliate, care te vor ajuta să faci o achiziție de care să fii mândru. Acesta este motivul pentru care te încurajăm să îl parcurgi cu atenție. Știm și că nu toată lumea are același buget.

Tocmai de aceea, la finalul articolului, vei găsi o listă cu cele mai avantajoase produse ca raport calitate/preț de pe piață, astfel încât să poți face alegerea ideală pentru tine.

Tipul scaunului de grădină

Alegerea scaunului pentru grădină îți permite să fii creativ și să jonglezi cu dorești între confort și simț practic. Pentru a face o alegere bună este bine să te gândești, cum și cât de des vei folosi spațiul din grădină, precum și care sunt particularitățile spațiului amenajat.

Pe piață există mai multe tipuri sau modele de scaune pentru grădină. De la modelele convenționale foarte asemănătoare cu cele de interior, poți opta și pentru fotolii sau chiar hamac sau balansoar. Iată cum poți faci o alegere bună.

Ai o masă? Atunci cel mai bine ar fi să alegi un set de scaune convenționale. Acestea îți vor permite să servești ceva la masă într-o poziție corectă și confortabilă.

Dacă ai o masă de cafea instalată în curte sau grădină, atunci ai putea opta pentru un scaun tip fotoliu, foarte confortabil, care să le permită și invitaților tăi să se bucure de atmosfera de afară într-un cadru extrem de relaxant.

Dacă ai un bar, ar putea fi o idee bună să alegi niște scaune de bar. O astfel de alegere este perfectă dacă obișnuiești să dai petreceri mari în curtea ta.

Pe lângă clasicele variante de scaune cu patru picioare și spătar, trebuie să menționăm și zonele neconvenționale de șezut. În primul rând, dacă ai o masă pentru mai multe persoane și vrei să optezi pentru un stil rustic, poți alege foarte bine o bancă în loc de mai multe scaune, cu mențiunea că unor invitați le-ar putea fi mai dificil să se așeze sau să se ridice de la masă fără a deranja pe cineva.

Dacă ai piscină în curte, foarte potrivite sunt scaunele tip șezlong. Acestea îți permit să stai așezat într-o poziție foarte relaxantă, în timp ce lași razele soarelui să te îmbrățișeze.

Un balansoar ar putea fi o altă variantă foarte potrivită pentru acest cadru, dar nu numai. Nu în ultimul rând, menționăm un hamac. Acesta este potrivit mai ales dacă ai mulți copaci în curte.

Poți alege o variantă clasică care se întinde între doi copaci, sau poți achiziționa un hamac suspendabil. Acesta se prinde într-un singur punct și seamănă cu un cort suspendat.

Trebuie să menționăm și variantele prietenoase cu spațiul. Scaunul de grădină pliabil este foarte practic. Ușor de transportat și de depozitat, acesta poate fi scos afară doar atunci când ai nevoie.

Este o variantă potrivită pentru cei ce folosesc spațiul din curte doar în weekend, și nu au mult spațiu de depozitare pentru mobilierul de grădină.

Altă variantă ușor de depozitat și de transportat este scaunul taburet. Acesta poate fi sau nu tapițat, depinde de nivelul de confort pe care îl cauți.

Acest tip de scaun, un model clasic, este ușor de depozitat sub masă, creând mai mult spațiu pentru trafic și protejând astfel scaunele. Găsești ușor modele din lemn sau din plastic ori ratan.

Dimensiunile scaunului de grădină

Scaune de gradina generoaseDimensiunea scaunului o vei alege în funcție de preferințele estetice, dar și de cerințele de confort. Va trebui să ții cont de înălțimea acestuia în raport cu înălțimea mesei și chiar înălțimea ta, dimensiunea spătarului și a șezutului.

La fel ca în cazul unui scaun de living, dacă îți dorești un scaun de grădină cu spătar scurt care să îți confere suport lombar, înălțimea spătarului trebuie să fie între 30 și 40 de cm.

Este o opțiune bună pentru servit masa, dar poate deveni incomodă după o anumită perioadă. Un scaun cu spătar mai mare, poate fi mai confortabil, dar se poate dovedi nepractic pentru zona de exterior și pentru depozitare.

Înălțimea șezutului este un alt parametru important de verificat atunci când scaunul va fi folosit pentru a servi masa afară. Distanța dintre șezut și masă pe înălțime, trebuie să fie de cel puțin 26 cm – 30 cm. Asta înseamnă că scaunul va trebui să aibă o înălțime a șezutului de 46 – 51 cm pentru a încăpea bine sub masă și pentru a conferi suficient spațiu pentru picioare.

Dacă îți dorești fotolii de grădină, va trebui să verifici spațiul de care dispui. Dacă vrei ca fotoliul sau scaunul cu brațe să intre sub masă și să îți permită să îți odihnești mâinile pe brațele acestuia, trebuie să te asiguri că înălțimea mesei îți va permite acest lucru.

Lățimea scaunelor este o altă dimensiune care te interesează. Va trebui să o compari cu lungimea mesei pentru a te asigura că toate scaunele vor încăpea la masă, lăsând totodată spațiul necesar pentru a te putea așeza la masă fără a-i deranja pe alții. 

Materialul scaunului de grădină

Pentru mobilierul de exterior, deci și pentru scaunele de grădină se folosesc materiale rezistentă la factorii exteriori de mediu, sau materiale care sunt tratate în mod special pentru a rezista. Iată cum le poți identifica pe cele mai calitative.

  • Lemn

Scaunele de exterior din lemn sunt o opțiune clasică și foarte aspectuoasă, dar au nevoie de grijă atentă. Acestea trebuie să vină tratate cu diverse soluții de protejare împotriva umidității și a razelor soarelui. Doar așa, scaunele din lemn vor rezista peste ani.

Dintre toate tipurile de lemn, cel de tec este probabil cel mai popular pentru mobila de exterior. Mobilierul din tec este cel mai durabil și cel mai rezistent la condițiile de vreme. Este rezistent la putregai, cojire, umflare, și la insecte. Suprafața lui este fină și nu are așchii.

La fel ca lemnul de tec, lemnul de cedru sau lemnul roșu sunt unele dintre cele mai rezistente tipuri de lemn, datorită abundenței în uleiuri naturale care au un mare rol în protecția acestora. Și alte tipuri de lemn pot fi potrivite dacă sunt protejate prin lăcuire sau vopsire.

  • Ratan

Scaune de gradina din ratanPoate cel mai potrivit material pentru exterior, atât din prisma rezistenței, cât și a esteticii este ratanul, cel sintetic ca să fim mai exacți. Ai de ales între ratan natural și cel sintetic.

Ratanul natural este de origine vegetală, ceea ce îl face mai sensibil la umiditate și tinde să reziste mai puțin.

Ratanul sintetic însă este realizat din materiale rezistente la apă, deci nu trebuie să te îngrijorezi dacă îl va ploua ușor.

  • Metal

Scaunele de grădină din metal pot fi foarte durabile, atâta timp cât acesta sunt tratate cu soluții de protejare sau cu vopsea. Cele mai populare opțiuni sunt aluminiul, oțelul vopsit sau fasonat, precum și fonta. Atunci când cumperi scaune de grădină din metal, verifică rezistența acestora la rugină și apă.

  • Plastic

Scaunele de grădină din plastic sunt foarte ușoare și necesită îngrijire minimă. Atunci când alegi plasticul, asigură-te că este unul gros, dur și că poate susține greutatea corpului tău în primul rând.

Mobilierul din plastic mai poate conține acrilic, fibră de sticlă, polivinil, și poate fi fabricat din plastic reciclat sau compozit. Nu este un material sensibil, și este foarte ușor de întreținut, principalul dușman fiind soarele, deoarece plasticul de calitate slabă se va decolora de la soare și îi va scădea rezistența în timp.

De asemenea, scaunele de grădină din plastic sunt disponibile într-o gamă foarte variată de culori și modele.

  • Materiale textile

Tapițeria și pernele pentru șezut sunt elemente la care trebuie să ai grijă atunci când achiziționezi scaunul de grădină. Acestea trebuie să fie materiale rezistente la umiditate, poate chiar care resping apa.

Dacă aceste materiale sunt tratate astfel, îți va fi mai ușor să le păstrezi curate, și nu riști dezvoltarea mucegaiului. Faptul de a folosi o pernă pentru interior, ar putea fi foarte confortabil, dar nu este o idee bună deoarece acestea vor absorbi umezeala și nu vor rezista afară.

Textilele concepute pentru uz extern sunt de obicei rezistente la decolorare, protejate împotriva razelor UV și impermeabile. Alege scaune cu perne detașabile, deoarece vei putea să le prelungești viața dacă le vei adăposti în interior noaptea.

Întreținerea scaunelor de grădină

Scaun de gradina din lemnCând vine vorba de întreținerea scaunelor de grădină, trebuie să ții cont de materialul din care acestea sunt fabricate. Indiferent de material însă, cât timp acesta este tratat bine, îl poți curăța cu apă călduță și săpun pentru a îndepărta pete ușoare.

Dacă vorbim de lemn, poți folosi soluție pentru mobilier sau șervețele pentru curățarea mobilierului. Dacă e vorba de o pată ușoară, orice șervețel umed este bun pentru a o șterge.

În sezonul rece sau ploios, indicat este să adăpostești la interior mobilierul de grădină, de exemplu în garaj. O altă opțiune pe termen scurt, este să acoperi scaunele cu huse speciale, în acest caz fiind nevoie să cauți scaune care se livrează împreună cu husa de protecție.

Dacă scaunele sunt din lemn, odată la câțiva ani, va fi necesar să le revopsești sau să le dai din nou cu lac. Scaunele din metal trebuie curățate cu regularitate folosind un burete non-abraziv.

După spălare acesta poate fi lăcuit cu ceară de mașină, ceea ce îl va face mai rezistent la apă. Zgârieturile trebuie tratate pentru a preveni apariția ruginii.

Concluzie

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun scaun de grădină online. Aici ai mai multe șansă să găsești ceva care să fie pe gustul tău, la un preț foarte bun. Deoarece oferta este mai variată, iar promoțiile și reducerile mai frecvente.

Înainte de a face o achiziție online, nu uita să consulți părerea altor cumpărători. Astfel poți să îți dai seama dacă produsul este calitativ, sau dacă este conform cu descrierea de pe site, având mai puțin șanse de a da greș cu achiziția ta. Urmând acești pași vei putea cumpăra online fără frică, putând returna un produc de care nu ești mulțumit.

Ești acum pregătit să te bucuri de cel mai bun scaun pentru grădina ta.

Cel mai bun scaun de grădină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de scaune de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Scaun pentru grădină din lemn de tec Santiago Pons

Scaun pentru grădină din lemn de tec Santiago PonsBrandul spaniol Santiago Pons folosește lemn exotic, forme clasice și design reușit pentru fiecare din piesele sale de mobilier.
Dimensiuni: 47 x 89 x 43 cm (adâncimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 11 kg.
Adâncimea șezutului: 40 cm – Înălțime picioare: 50 cm.
Lățime spătar: 4 cm – Înălțime spătar: 70 cm.
Lățime șezut: 45 cm – Înălțime șezut: 50 cm.

Vezi detalii si pret

2. Scaun metalic de grădină Evegreen House Duro

Scaun metalic de grădină Evegreen House DuroNimic nu e mai plăcut decât să servim masa afară pe terasă sau să ne bucurăm pur și simplu de o seară de vară sub cerul înstelat.
Cu aceste scaune elegante, nu doar vă veți înfrumuseța grădina, dar veți avea și spațiu suficient pentru prieteni și familie.
Dimensiuni: 47 x 89 x 57 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 2.54 kg.
Material: fier.

Vezi detalii si pret

3. Scaun din metal Loft Black Matt

Scaun din metal Loft Black MattRealizat din metal cu un design loft, acest scaun este rezistent la intemperii si poate fi alegerea perfecta pentru bucatarii, balcoane, terase sau localuri.
Stil: Loft industrial.
Culoare: Negru mat.
Latime: 37 cm – Adancime: 36 cm.
Inaltimea totala: 85 cm.
Inaltimea sezutului fata de sol: 44 cm.

Vezi detalii si pret

4. Scaun din ratan sintetic Grand II

Scaun din ratan sintetic Grand IIScaunul Grand II este din rattan sintetic impletit, fiind o piesa de rezistenta pentru gradina sau terasa dumneavoastra.
Este realizat cu o atentie deosebita la detalii si finisaje ireprosabile.
Latime: 50 cm – Adancime: 57 cm.
Inaltime totala: 5 cm – Inaltime de la sol la sezut: 41 cm.
Greutatea produsului: 1,5 kg.

Vezi detalii si pret

5. Scaun gradina/terasa/balcon Kring Bruxelles, Metal, Gri

Scaun gradina/terasa/balcon Kring Bruxelles, Metal, GriUsor de intretinut, acesta este realizat din otel de cea mai buna calitate, cu sezut si spatar din textilen.
Acesta ce ii confera scaunului rezistenta mecanica, durabilitate si posibilitatea de a face fata cu brio unor conditii meteo nefavorabile.
Ofera confortul necesar pentru ca tu sa te simti relaxat si confortabil in fiecare moment petrecut in aer liber.
Greutate suportata: 100 kg.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată