Cea mai bună ghilotină pentru hârtie de birou

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna ghilotină pentru hârtie de birou? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ghilotina de birou potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna ghilotina de birouActivitățile specifice unui birou includ, printre altele,  utilizarea unui volum mare de documente, ordonarea lor riguroasă și depozitarea în cele mai bune condiții.

Din birou nu ar trebui să lipsească unele dispozitive importante, precum laptopul sau calculatorul, imprimanta sau multifuncționala, laminatorul, ghilotina și trimmerul, iar lista nu se oprește aici.

De ce este atât de importantă ghilotina într-un birou și de ce ar trebui să iei în calcul o asemenea investiție? În primul rând pentru că te ajută să tai fotografii, să pregătești documente oficiale, să creezi diverse articole, economisind mult timp și făcând totul într-un mod foarte riguros.

De ce să aleg cea mai bună ghilotină pentru hârtie de birou?

Întrebarea suportă un singur răspuns corect: Pentru că poţi fi sigur că fotografiile sau documentele vor fi tăiate perfect! Cu siguranță, ai putea să le tai cu foarfeca, însă există posibilitatea ca dimensiunile să nu fie cele dorite și să tai cu câțiva milimetri mai mult decât trebuie – ori, într-o asemenea situaţie trebuie să reiei procesul de imprimare a hârtiei, poate chiar și laminarea acesteia și să încerci să tai cât de bine poți.

Ghilotina de birou este un dispozitiv necesar, indiferent de tipul afacerii pe care o administrezi. Este ideală chiar și pentru biroul de acasă, unde mai obișnuiești să imprimi și să tai fotografii de familie, cărți de vizită pentru afacerea ta sau pentru afacerile  prietenilor.

Dacă nu ai bani pentru o ghilotină profesională, care este destul de costisitoare, însă taie orice tip de hârtie, atunci ia în calcul achiziţionarea unui produs mai ieftin cu ajutorul căruia poți crea diferite calendare, pliante, cărți de vizită sau carduri.

Cum aleg cea mai bună ghilotină pentru hârtie de birou

Cu ajutorul unei ghilotine de birou vei putea să tai fotografii, coli plastic, dar și carton. Nu este foarte simplu să alegi un astfel de aparat, mai ales dacă nu știi exact de ce ai nevoie.

Orientează-te către un produs foarte bun, în funcție de criteriile ce urmează să fie prezentate.

Ghilotină manuală sau automată?

În funcție de modul de acționare, există ghilotine manuale și automate. Ghilotina manuală poate fi utilizată cu ușurință atât acasă, cât și la birou, nu ocupă mult spațiu, poate tăia coli de hârtie sau fotografie de dimensiunea A3, A4 și A5.

O astfel de ghilotină este acționată manual de către utilizator, astfel că trebuie să ai mare grijă cum așezi documentul sau poza, urmând ca apoi să tragi de manetă.

Ghidaj ghilotina hartiePe de altă parte, există și ghilotina automată, ideală mai degrabă pentru o afacere la scară industrială. Această ghilotină este operată în mod electric și permite realizarea mai multor operațiuni și setarea modurilor de realizare a secțiunii, în funcție de duritatea și grosimea materialului ce trebuie secționat, dar și de dimensiunile la care se va realiza tăierea.

Dimensiunea ghilotinei de hârtie

Acesta este un alt criteriu foarte important. Unele modele sunt foarte mici, portabile, si pot fi depozitate chiar într-un sertar al biroului. Alte modele, cele profesionale, pot ocupa o jumătate de cameră, cele folosite mai ales în cadrul unor tipografii, edituri sau al altor afaceri de acest gen.

Dacă ești în căutarea unei ghilotine pe care să o folosești în scop personal, în biroul de acasă sau de la serviciu, este suficient să cumperi un model mic.

Dimensiunea hârtiei pe care o poate tăia

Dimensiunea hârtiei pe care ghilotina o poate tăia reprezintă un alt criteriu de achiziționare. Gândește-te care poate fi cel mai mare proiect al tău și ia o decizie bună. Spre exemplu, poate vrei să creezi un calendar A3 sau poate vrei să tai și hârtii de dimensiunea A2, deși A4 reprezintă cea mai comună dimensiune pentru un birou.

Capacitatea ghilotinei

Ia în calcul și capacitatea ghilotinei de birou. În vreme ce unele ghilotine pot tăia doar 10 coli o dată, altele pot tăia până la 50 de coli simultan. Așadar, dacă vei folosi ghilotina de câteva ori pe săptămână, prima variantă este cea mai bună.

Dacă te afli în situaţia în care cauți un dispozitiv pentru utilizare zilnică, orientează-te către un model de capacitate mare.

Ce vei tăia cu ghilotina

Contează foarte mult și materialul pe care vrei să îl taie ghilotina. Unele produse taie doar hârtie simplă, altele sunt special concepute pentru hârtie fotografică. Pentru hârtia simplă, orice model de ghilotină te poate ajuta.

Pentru colile de plastic, hârtia laminată, cartonul mai dur sau materiale deosebite, va trebui să alegi o ghilotină mai performantă, iar rezultatul muncii tale va fi cel urmărit.

Durabilitatea ghilotinei

Ghilotina hartie bioru profesionalaPoate varia în funcție de model. Pe piață vei găsi ghilotine în modele simple, mai puțin durabile, dar și modele automate, cu o rezistență mare în timp.

Unele ghilotine vor avea nevoie de piese de schimb pentru că nu se merită să cumperi o altă ghilotină când poți să schimbi doar piesa care te împiedică să mai tai colile de hârtie de care ai nevoie. Înainte de a face o investiție, interesează-te de piesele de schimb disponibile.

Unele modele mai simple au nevoie de mentenanță mai puțin costisitoare, de ascuțire periodică, în vreme ce modelele mai performante și mai scumpe necesită servicii de mentenanță sau mici reparații care îți pot îngreuna activitatea.

Buget şi garanţie

În funcție de bugetul pe care îl poți aloca pentru o ghilotină, vei găsi pe piață modele mai ieftine sau mai scumpe. Raportul calitate-preț trebuie să fie foarte bun și corect, iar un „preț bun” nu este întotdeauna cel mai bun criteriu sau cel mai important. Prețul unei ghilotine de birou începe de la câteva zeci și ajunge până la câteva sute de lei.

Garanția unei ghilotine bune trebuie să fie de minim 24 de luni pentru ca utilizatorul să poată rezolva orice mică problemă apărută pe parcursul funcționării.

Marca producătoare

Nu în ultimul rând, marca producătoare poate reprezenta un criteriu important în luarea unei astfel de decizii. Cele mai apreciate mărci producătoare la noi în țară sunt Dahle, Evoffice, Monolith, Maped Expert, Daco, Hama.

În concluzie, ghiotina de hârtie este un dispozitiv care nu ar trebui să lipsească din  niciun birou, deoarece are un rol important în activitatea desfășurată, ajutând utilizatorul să economisească timp și să taie documentele sau fotografiile cu mare precizie.

Urmând criteriile menționate anterior, vei avea succes în alegerea unei ghilotine performante, adaptată necesităților pe care afacerea ta le are.

Cea mai bună ghilotină pentru hârtie de birou: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de ghilotine pentru hârtie de birou care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Ghilotina manuala profesionala de mare capacitate UNITEC YG868/A4

Ghilotina manuala profesionala de mare capacitate UNITEC YG868/A4Ghilotina manuala profesionala de mare capacitate UNITEC YG868/A4 pentru un volum mic sau mediu de lucru, poate taia pana la 400 coli 70g.
Constructie solida (fabricata in totalitate din metal) – capac de protectie din plastic.
Marcaje in cm si inch – Format maxim de taiere: A4(330 mm).
Actionare manuala – Sistem de presare al colilor: manual.
Ghidaj ajustabil – Cutitul pentru taiere este confectionat din otel special.

Vezi detalii si pret

2. Ghilotina REXEL ClassicCut CL420 42cm(A3), maxim 25 coli

Ghilotina REXEL ClassicCut CL420 42cm(A3), maxim 25 coli

Tehnologie laser incorporata pentru precizie maxima, ghilotina ClassicCut CL420 poate taia pana la 25 coli si este dotata cu ultima tehnologie de securitate fiind ideala pentru birouri sau scoli.
Baza este dotata cu linii si ghid pentru hartie pentru o finisare perfecta.
Format: A3.
Lungimea maxima de taiere: 467mm.
Capacitatea maxima de taiere: 25 coli.

Vezi detalii si pret

3. Ghilotina FELLOWES Stellar, 38cm (A4), maxim 20 coli

Ghilotina FELLOWES Stellar, 38cm (A4), maxim 20 coli

Protective SafeCut™ safety guard – Ghilotina poate fi utilizata numai in cazul in care garda este in loc.
O sigura lama inclusa – Taie până la 20 de coli de hartie.
Clema de hartie minimizeaza miscarea hartiei în timpul taierii.
Ghiduri de taiere pentru diferite marimi ale documentelor.
Baza este confectionata din metal solid cu picioare anti alunecare.

Vezi detalii si pret

4. Ghilotina manuala profesionala UNITEC YG858/A4

Ghilotina manuala profesionala UNITEC YG858/A4

Fabricata integral din metal – Capac de protectie din plastic.
Format A4 (latime maxima de taiere 330 mm).
Poate taia pana la 400 coli hartie 70 gr.
Cutitul fabricat din otel special.
Unitate de masura in mm sau inch.
Sistem de presare al colilor manual cu manivela.
Ghidaj ajustabil.

Vezi detalii si pret

5. Ghilotina manuala de birou RC 461

Ghilotina manuala de birou RC 461

Ghilotina manuala pentru birou RC 461 are sistem de presare al hartiei manual, manerul este ergonomic cu protectie impotriva alunecarii.
Ghilotina este confectionala in intregime din otel este fiabila si rezistenta.
Lungime maxima taiere: 460 mm – Grosime de taiere: 3 mm.
Capacitate de taiere: 20 coli (80g/mp ) sau 24 coli (70g/mp).
Sistem de presare a hartiei: manual, design ergonomic.
Protectie de siguranta facuta din sticla sintetica indestructibila.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată