Cuprins
- 1 Top 3 cădițe pentru bebeluși recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună cădiță pentru bebeluși?
- 3 Cum alegi cea mai bună cădiță pentru bebeluși
- 4 Cea mai bună cădiță pentru bebeluși: recomandări
- 4.1 1. Cadita cu masa de infasat Chicco, Ocean, 0luni+
- 4.2 2. Set Cadita 2 in 1 Cangaroo Dolphin Albastru
- 4.3 3. Cadita baie Chicco cu reductor incorporat, 0luni+
- 4.4 4. Cadita ergonomica cu reductor detasabil si termometru Little Mom
- 4.5 5. Cadita ergonomica cu reductor incorporat si termometru Little Mom DouDou
Cum alegi cea mai bună cădiță pentru bebeluși? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă cădița pentru bebeluși potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Unul din cele mai frumoase momente în relația dintre părinți și bebeluși, este baia. Este minunat să îl vezi pe cel mic cum interacționează cu apa și se bucură, râde, ori se joacă cu jucăriile pe care i le-ai pregătit.
Orice părinte știe însă că îmbăierea unui bebeluș nu este chiar floare la ureche. Dacă nu o faci cum trebuie, copilul va începe să plângă cu zbierete iar baia va deveni un calvar.
Pentru a evita un astfel de rezultat, mulți părinți au ajuns la concluzia că o cădiță pentru bebeluși de caliatate îi ajută enorm.
Află și tu unde au găsit o astfel de cădiță ieftină, dar și cum poți alege cea mai bună cădiță pentru bebeluși.
Top 3 cădițe pentru bebeluși recomandate
- Cadita cu masa de infasat Chicco, Ocean, 0luni+
- Acest accesoriu reprezinta atat o masa de infasat/schimbat bebelusul tau dar si o cadita cu reductor anatomic incorporat.
- Vezi detalii si pret
- Set Cadita 2 in 1 Cangaroo Dolphin Albastru
- Acest set contine cadita de baie cu suport anatomic incorporat si suport metalic pentru sustinerea caditei.
- Vezi detalii si pret
- Cadita baie Chicco cu reductor incorporat, 0luni+
- Reductor incorporat, dispus intre piciorusele bebelusului, pentru a preveni alunecarea acestuia in apa.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună cădiță pentru bebeluși?
De ce ai nevoie de un loc special pentru a îmbăia bebelușul când tu ai deja baia dotată cu o dacă perfect funcțională? Din mai multe motive. Îmbăierea bebelușului într-o cadă normală poate fi dificilă, acesta putând aluneca, și tot procesul poate fi o încercare pentru nervii părinților.
Pentru cu părinții sunt mereu obosiți, deci se enervează mai ușor, faptul de a investi într-o metodă mai simplă pentru baia copilului este un lucru care merită.
Cum alegi cea mai bună cădiță pentru bebeluși
În plus, pe piață ai foarte multe variante din care poți alege ceva potrivit pentru copilul tău. Bineînțeles, pentru a alege o variantă care să îți fie confortabilă, trebuie mai întâi să te informezi în privința ofertei de pe piață, și în privința avantajelor și a dezavantajelor fiecărui model în parte.
Știm că vrei doar ce e mai bun pentru copilul tău, dar nu vrei nici să rămâi fără bani, iar lucrurile pentru copii pot fi destul de scumpe. O alegere bună presupune timp și energie, lucruri de care poate nu dispui chiar acum.
Conștienți fiind de asta, am decis să facem munca pentru tine și să adunăm în acest ghid de cumpărături toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cea mai bună cădiță pentru bebeluși.
Vei afla ce tip de cădiță ți se potrivește, cum să alegi una care nu îi va pune în pericol siguranța, dar și cum să te încadrezi în buget.
La final te așteptăm să consulți lista noastră de produse selectate conform criteriilor de calitate de mai jos, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Ce tip de cădiță pentru bebeluși să alegi?
Pe piață există foarte multe tipuri de cădițe pentru îmbăierea bebelușilor. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:
Cădiță standard
Acesta este un model simplu, fără dotări sau funcții extra, doar o cădiță din plastic cu o bază anti-alunecare. Aceasta poate fi plasată pe podeaua din baie, sau altă locație plană într-o zonă în care îți poți îmbăia copilul.
Această cădiță ar putea veni însoțită de mânere speciale sau adâncituri în care să poți plasa săpunul, buretele de baie, precum și alte jucării pentru momentul băiței.
Cea mai bună astfel de cădiță este cea care are un suport special, o căptușeală sau un loc pentru ca bebelușul să își odihnească capul. O cadă simplă fără astfel de caracteristici se poate dovedi nepractică.
Cădiță pliabilă
Așa cum o sugerează și denumirea, această cădiță se poate plia pentru a fi depozitată, astfel nu va ocupa mult spațiu și nu te va încurca deloc. Există două sub-tipologii: cădiță rabatabilă, și cădiță cu pliere în două părți.
Primul model rabatabil, ajunge la dimensiunile unei cădițe normale atunci când este în forma extinsă. Este dotat cu două picioare, și ele pliabile, și cu mai multe opțiuni de rabatare. De exemplu, bebelușul va putea sta în cădiță în poziție înclinată, rabatarea nefăcându-se complet, ci doar într-o parte a cădiței.
Partea nerabatată va fi susținută de un blocaj realizat cu o bucată de metal atașată de picior, cu care cada va fi, bineînțeles dotată. După ce copilul va mai crește, cada va putea fi folosită în varianta extinsă complet.
Mai există și cădițe care se pliază în două părți, ca o carte. Acestea se pot depozita într-un sertar sau într-un dulap. Deoarece sunt mai mici decât o cădiță normală, sunt ideale atunci când călătorești cu bebelușul.
Nu uita că trebuie să fii atent atunci când o desfășori. Sistemul de pliere trebuie să fie bine blocat. În caz contrar, bebelușul poate fi prins în cădiță și pot apărea accidente. De asemenea, aceste modele nu sunt la fel de trainice ca cele clasice.
Cădiță tip găleată
Acest stil de cădiță în formă de găleată îi permite copilului să stea confortabil înăuntru, iar dacă alegi un model transparent, te vei bucura de cât de adorabil poate să arate cel mic atunci când este îmbăiat.
În loc să fie așezat pe spate, bebelușul va sta în șezut, ceea ce va însemna că îți va fi mai ușor să îi faci baie celui mic, să îl săpunești și să îl clătești cum trebuie. Mai mult, nu trebuie să îți faci griji că îi va aluneca capul sub apă.
Dezavantajul este faptul că, în mod normal, aceste cădițe nu sunt dotate cu o suprafață moale pe care să se așeze cel mic, și nici cu tetieră. De asemenea, există riscul de răsturnare.
Cădiță gonflabilă
Cea mai bună cădiță pentru bebeluși gonflabilă ar trebui să fie dotată cu o tetieră, să fie complet căptușită și să aibă o bază texturată, pentru ca bebelușul să se bucure de un nivel total de confort atunci când face baie.
Cea mai bună parte la acest model este faptul că se poate dezumfla și împături ușor, ceea ce îl face ușor de luat în bagajul de călătorie.
Atenție la material însă. Acesta trebuie să nu conțină substanțe toxice pentru bebeluș. În comparație cu alte modele, acesta nu este la fel de durabil, și există riscul de a se prăbușii în timpul folosirii.
Cădiță convertibilă sau tip hamac
Un astfel de model este dotat cu un material textil care este instalat asemenea unui hamac în partea superioară a cădiței. Astfel bebelușul poate să se bucure de o baie confortabilă, în timp ce stă suspendat pe hamac în loc să fie complet scufundat în apă. Asta îți permite să îți folosești ambele mâini pentru a-l spăla.
Când copilul a crescut, materialul textil poate fi înlăturat, ceea ce va converti cădița într-una potrivită pentru copii de peste 1 an. În acest mod, copilul va putea sta în cada convertibilă ca într-una normală.
Ține minte că dacă hamacul nu se potrivește perfect, sau dacă limita de greutate este depășită, acesta se poate detașa brusc atunci când bebelușul stă în el, ceea ce poate duce la rănirea bebelușului.
Cădiță cu suport înalt, rafturi sau picioare
Dacă nu vrei să stai în genunchi sau în poziția piticului atunci când îi faci baie celui mic, și nu vrei să plasezi cădița în chiuveta de la bucătărie, poți să îți îmbăiezi micuțul mai ușor dacă vei cumpăra o cadă pentru bebeluși cu rafturi sau cu picioare.
Acestea sunt ideale și pentru persoanele care au dureri de spate și pentru care este dificil să stea într-o astfel de poziție inconfortabilă.
Unele dintre acestea se pot folosi și ca măsuțe de înfășat, dar trebuie să fii pregătit să scoți semnificativ mai mulți bani din buzunar. De asemenea, acestea sunt modele mai voluminoase care ocupă mai mult spațiu.
- Cădiță tip scaun
Odată ce micuțul este suficient de mare pentru a putea sta în șezut și are mai mult control asupra gâtului, poți opta pentru o cădiță tip scăunel, în loc de una convențională.
Unele dintre acestea au jucării amuzante atașate, îți permit să îți rotești copilul astfel fiindu-ți mult mai ușor să îl speli. Trebuie însă să fii cu ochii pe cel mic mereu, deoarece există mereu riscul de a se răsturna.
Siguranță
Când vine vorba de micuțul tău, siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc. Iată cum poți să te asiguri că vor fi în siguranță în cădița pe care o vei folosi:
În primul rând, ar trebui să existe o suprafața aderentă, antialunecare la baza cădiței, pentru ca aceasta să nu se miște întruna atunci când bebelușul va fi înăuntru.
Unele cădițe sunt căptușite cu o suprafață moale în interior, un fel de spumă. Deși este o opțiune foarte confortabilă pentru bebeluș, asigură-te că sunt rezistente la mucegai.
Materialul din care este fabricată cădița ar trebui să fie un plastic gros, care va ajuta cada să fie echilibrată, chiar și sub greutatea apei. Tot la material putem vorbi despre tipul de plastic.
Unele plastice emană substanțe care pot fi periculoase pentru bebeluși. Așa este și plasticul BPA. Nu în ultimul rând, marginile nu ar trebui să fie dure, altfel ar putea zgâria ușor pielea delicată a bebelușilor.
Dimensiunile cădiței pentru bebeluși
Ar trebui să eviți să cumperi o cădiță care este mult prea mare pentru copilul tău. Asta ar putea să ducă la alunecarea lui neprevăzută. Asta ar putea crește riscul de înecare sau de accidentare.
De asemenea, nu poți achiziționa o cădiță care este prea mică, deoarece îți va fi mai dificil să o folosești.
Atunci când alegi cea mai bună cădiță pentru bebeluși, ia în considerare dimensiunea recomandată de pediatru. De asemenea, producătorii vor include de cele mai multe ori, un ghid de dimensiuni bazat pe vârsta copilului.
Caută cădițe care se pot modifica pe parcurs, pentru diferite stagii ale dezvoltării celui mic.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună cădiță pentru bebeluși?
- Suport pentru spate – Un astfel de suport va ajuta copilul să stea în așa fel încât să nu se scufunde sub apă. Mai mult, nu va trebui să te chinui încercând să îl ți cu o mână în timp ce cu cealaltă îl vei spăla. Dacă suportul pentru spate nu vine livrat cu cădița, caută unul care să fie produs de același brand, pentru a te asigura că va încăpea.
- Burete pentru susținere – Asemănător suportului pentru spate, acest burete oferă susținere pentru spate, gât și cap. Este fabricat dintr-un material aderent și are, de regulă, margini conturate delicat. Asigură-te că înainte de a-l depozita, este complet uscat pentru a evita apariția mucegaiului.
- Bază anti-alunecare – pentru a te asigura că bebelușul nu se va scufunda sub apă pentru că a alunecat, alege o cădiță care are o bază anti-alunecare.
- Termometru – cea mai bună cădiță este echipată cu un termometru pentru apă încorporat. Astfel vei putea să verifici mai bine temperatura apei, pentru a te asigura c nu pui bebelușul în apă prea fierbinte sau foarte rece. Trebuie să te asiguri că temperatura apei va fi mereu sub 37 de grade Celsius.
- Scurgere – Unele cădițe sunt dotate cu o zonă de scurgere la bază sau pe unul din pereți. Asta va face manipularea și curățarea cădiței mult mai ușoară. După ce va fi complet golită de apă, va trebui să o lași la uscat complet cu susul în jos, înainte de a o depozita.
- Accesorii pentru uscare rapidă – unele cădițe vin cu accesorii speciale care îți permit să usuci rapid cădița, deoarece ai nevoie ca aceasta să fie curată și uscată înainte de a o folosi din nou.
- Margini rotunjite – o caracteristică necesară nu doar pentru siguranța celui mic, dar și ca să te ajute să apuci mai ușor cada atunci când este udă sau plină cu apă.
- Pară de duș – unele cădițe au un atașament asemănător unei pare de duș, care poate fi folosit pentru a-i oferi celui mic o experiență asemănătoare cu cea a unui duș.
Îți recomandăm să cumperi cea mai bună cădiță pentru bebeluși online. Aici ai toate șansele să găsești un produs care să fie sigur pentru cel mic, și care să răspundă corect nevoilor tale.
De asemenea, vei găsi prețuri foarte bune, existând multe reduceri online oricând. Înainte de a achiziționa orice fel de produs online, consultă părerea altor utilizatori. Astfel îți poți da seama dacă merită să cumperi produsul respectiv, sau dacă acesta are defecte care nu se observă în descrierea online.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună cădiță de baie pentru bebeluși.
Cea mai bună cădiță pentru bebeluși: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de cădițe pentru bebeluși care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Cadita cu masa de infasat Chicco, Ocean, 0luni+
Confort si practicabilitate pentru igiena copilului tau, acest accesoriu reprezinta atat o masa de infasat/schimbat bebelusul tau dar si o cadita cu reductor anatomic incorporat.
Dispune de o salteluta moale, detasabila – pt confort sporit.
Este compacta si usor de depozitat, atunci cand este pliata, datorita si celor 2 roti practice.
Cadita este ergonomica si dispune de insertii antialunecare.
Reglare in inaltime pe 3 nivele.
2. Set Cadita 2 in 1 Cangaroo Dolphin Albastru
Acest set contine cadita de baie cu suport anatomic incorporat si suport metalic pentru sustinerea caditei. Este un set foarte practic pentru baita bebelusilor.
Cadita este prevazuta cu sistem de scurgere a apei, avand un furtun.
Cadita este prevazuta cu 4 picioruse ce ii ofera stabilitate si atunci cand nu este utilizat suportul metalic.
Suportul metalic este foarte stabil, se pliaza foarte usor si ocupa spatiu putin pentru depozitare.
3. Cadita baie Chicco cu reductor incorporat, 0luni+
Utilizare: de la nastere pana la varsta de 12 luni cu aproximatie.
Dispune de un reductor incorporat, acesta reprezentand un opritor sigur, dispus intre piciorusele bebelusului, pentru a preveni alunecarea acestuia in apa.
Dispune de un sistem de scurgere a apei, astfel incat nu veti fi nevoiti sa rasturnati cada pentru a o goli de apa folosita.
Cadita are incorporate 2 suporturi speciale pentru asezarea sapunului, buretelui sau altor accesorii specifice baitei.
Este foarte usor de curatat sau de mutat dintr-un loc in altul.
4. Cadita ergonomica cu reductor detasabil si termometru Little Mom
Cadita are incorporat un reductor de baie detasabil,usor inclinat si confortabil, pentru bebelusii de la 0 la 6 luni (max. 70 cm/ 8 kg).
Suportul cu forma anatomica este prevazut cu ventuza.
Dop scurgere pentru varsarea rapida si facila a apei.
2 rezerve cu pompa pentru produsele de igiena ale bebelusului.
1 suport pentru: sapun sau alte accesorii – Termometru incorporat.
Cadita este prevazuta cu 4 picioruse antideranpante ce ii ofera stabilitate.
5. Cadita ergonomica cu reductor incorporat si termometru Little Mom DouDou
Cadita de baie cu sistem de evacuare a apei, suport anatomic integrat si termometru.
Baita celui mic va fi cu siguranta distractiva, sigura si confortabila.
Poate fi curatata cu usurinta cu detergent neutru si apa.
Este usor de utilizat datorita pozitiei duble: pozitia culcat pentru bebelusii de la 0 la 6 luni si pozitia asezat pentru bebelusii de la 6 la 24 luni.
Dop scurgere integrat pentru varsarea rapida si facila a apei.