Cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (34 voturi, media: 4,53 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă căruciorul 3 în 1 potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copiiVenirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie pentru părinți și nu numai.

Cu toate acestea, este și un motiv de oarecare îngrijorare, deoarece vine cu multe responsabilități noi, și mai ales cu multe cheltuieli noi.

În primele luni de viață, bebelușul va avea nevoie de cea mai bună îngrijire posibilă pentru a se putea bucura de o dezvoltare armonioasă. Asta presupunea achiziționarea mai multor obiecte special concepute pentru bebeluși.

Printre acestea se numără și căruciorul pentru copii. Azi vrem să îți recomandăm o variantă mult mai fiabilă a căruciorului, al cărui principiu te va încânta cu siguranță.

Află care este cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii.

De ce să alegi cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii?

Probabil ai observat deja pe piață că există diferite tipuri de cărucioare pentru copii, cu forme și configurații diferite. Dificultatea în achiziționarea unui cărucior potrivit apare în momentul în care realizezi că un singur cărucior nu va fi suficient.

Nu poți plimba un copil de doar câteva luni într-un cărucior sport, dar nu poți plimba nici un copil ceva mai dezvoltat, cu mai multă libertate de mișcare, într-un cărucior de tip scoică. Acesta este motivul pentru care producătorii au început să ofere pe piață, cărucioare pentru copii 3 în 1.

Avantajul acestora este faptul că elimină stresul și necesitatea achiziționării unui cărucior adecvat după câteva luni pentru a se plia pe noile nevoi ale bebelușului.

Carucior 3 in 1 de calitateDenumirea 3 în 1 se referă la faptul că acest tip de cărucior conține componente ce îi asigură utilitatea în toate stadiile de dezvoltare ale copilului.

Printre acestea se numără: landoul, scoica și cadrul pentru cărucior de tip sport. Landoul este componenta potrivită în primele luni de viață, permițând copilului să poată sta așezat ca în pătuț, facilitând odihna și confortul celui mic.

Scoica este special concepută pentru a fi folosită în mașină, și pentru o anumită perioadă înlocuiește scaunul special pentru mașină al copiilor.

În lunile următoare, când copilul capătă o stabilitate mai mare și are nevoie de  o mai mare libertate de mișcare, căruciorul sport este varianta pe care o vei aprecia cel mai tare, permițând copilului să stea așezat în șezut.

Cum alegi cel mai bun cărucior 3 in 1 pentru copii

Pentru că îți dorești doar ce este mai bun pentru copilul tău, nu poți cumpăra primul cărucior 3 în 1 pe care îl găsești.

Trebuie să te asiguri că prețul unui astfel de cărucior se armonizează cu calitatea pe care o oferă și cu nevoile tale reale.

În caz contrar ai putea să faci o investiție care nu doar să fie dezavantajoasă, dar și să pună în pericol dezvoltarea armonioasă a celui mic.

Având în vedere că sunt câteva informații de care trebuie să ții cont înainte de a alege un cărucior, ne-am gândit să îți facem munca de cercetare mai ușoară și să alcătuim un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie.

La sfârșitul acestui articol vei fi pregătit să alegi cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii, cu cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. În alegerea ta ține cont de următoarele aspect importante.

Siguranța copilului

Măsurile de siguranță pentru cel mic sunt aspectele ce trebuie să te preocupe cel mai tare. Peste partea de aspect și de orice altceva, copilul va trebui să fie și să se simtă în siguranță în cărucior.

Există câteva aspecte legate de siguranță și fiabilitate pe care trebuie să le verifici obligatoriu. Componentele căruciorului trebuie să se poată fixa rapid și sigur, dar mecanismul nu trebuie să fie foarte ușor de utilizat.

Același lucru se poate spune și despre centuri. Blocarea acestora trebuie să fie puternică, iar copilul nu trebuie să aibă suficientă forță pentru a le desface și a-și pune viața în pericol.

Carucior sport 3 in 1 protectie ploaieTot despre centuri putem spune că este necesar un sistem de prindere în cel puțin 3 puncte, deși cel mai sigur cărucior va avea centuri ce se prind în cel puțin 5 puncte.

Sistemul de frânare este un alt lucru ce trebuie să te preocupe. Orice producător trebuie să asigure o frânare simultană a cel puțin două roți. Verifică prinderea pentru a fi destul de securizată.

Roțile nu trebuie să alunece nicidecum pe lângă frână. Asigură-te că pachetul căruciorului include și o copertină destul de mare precum și huse de protecție. Copertina trebuie să îl protejeze pe micuț de razele UV care îi pot dăuna, mai ales dacă ieși la plimbare la orele amiezii.

De asemenea, o husă de ploaie și de vânt este mereu binevenită, precum și una de protecție împotriva țânțarilor. Aceasta husă este deosebit de practică mai ales pentru copii foarte mici care nu suportă alte metode de protecție împotriva insectelor.

Nu în ultimul rând, verifică orice suprafață colțuroasă și neprotejată de material textil sau altă metodă. Verifică să nu există tije neprotejate, margini ascuțite sau ținte în care tu sau cel mic v-ați putea rănii.

Greutatea

Greutatea căruciorului este un aspect ce trebuie să te preocupe nu doar din perspectiva confortului ci si a siguranței. Un cărucior greu de manevrat va pune în pericol siguranța copilului. Îți va provoca oboseala fizică și neatenție, care pot cauza riscuri de accidentare.

Verifică atât greutatea cadrului cât și greutatea landoului întru-cât le vei manevra destul de des împreună. Ia în calcul situațiile în  care va trebuie să urci liftul sau scările cu căruciorul, va fi nevoie să îl pui în mașină sau în mijloacele de transport în comun.

Pentru confortul tău și siguranța celui mic, dar și pentru a nu-i deranja pe ceilalți, alege mereu un cărucior 3 în 1 pentru copii cât mai ușor.

Confortul

Este important atât confortul tău cât și acelui mic. Faptul de a avea grijă de un bebeluș este oricum foarte solicitant și stresant, iar un cărucior care să fie confortabil de manevrat și de depozitat este exact de ce ai nevoie.

Acesta trebuie să fie practic și versatil. Trebuie să se poată plia relativ ușor și să se monteze la fel de ușor, astfel încât să poate fi depozitat cu ușurință și într-un timp util chiar și în autoturism.

Confortul copilului va depinde mult de materialul din care este fabricat landoul. Acesta trebuie să aibă salteluță confortabilă, dar nu foarte moale pentru a nu încuraja o dezvoltare deformată a coloanei copilului.

Materialul trebuie să fie fin și moale și din țesătură naturală. Orice material sintetic va cauza transpirație, se poate supraîncălzi și poate încuraja opărirea pielii bebelușului, piele care oricum este destul de sensibilă.

Rezistența

Carucior bebelusi rezistent 3 in 1Nu îți va folosi cu nimic că ai achiziționat un cărucior 3 în 1 dacă va fi necesar să îl înlocuiești la scurtă perioadă de timp deoarece nu a rezistat rigorilor de transport la care l-ai supus.

Un cărucior va trebui să fie destul de rezistent pentru a-ți permite nu doar să îl plimbi mult în oraș pe trotuare sau asfalt, ci și pe terenuri mai pretențioase precum cele din pădure, munte sau de la mare.

Materialul cadrului trebuie să fie foarte rezistent și verifică să fie foarte stabil. Nu trebuie să simți puncte șubrede sau care să „joace”. Un cadru stabil va elimina riscul răsturnării și va păstra  copilul în siguranță.

Intreținere și îngrijire

Alege mereu un cărucior care să fie ușor de întreținut. Asigură-te că toate componentele textile pot fi detașate cu ușurință pentru a fi spălate în cazul în care se vor păta.

Acestea se pot spăla de regulă în mașina de spălat la 30 de grade Celsius, la program blând de spălare și cu un detergent neutru. Verifică totuși indicațiile producătorilor referitor la spălare înainte.

Tot în sfera igienizării intră si curățarea roților care este obligatorie mai ales dacă vei băga căruciorul în casă. Copilul va umbla mult pe jos, și va putea introduce în gură multe impurități care îi vor pune sănătatea în pericol.

Acordă mare atenție acestui aspect și alege un cărucior cu roți ușor de curățat.

De asemenea, căruciorul va avea mai multe manete și diverse elemente de control pentru reglarea înălțimii căruciorului sau fixarea componentelor, sau pentru frâne.

Ai grijă să nu le forțezi sau să le acționezi brusc niciodată pentru că riști să le deteriorezi sever.

Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii?

Accesoriile vor face utilizarea căruciorului mai ușoară și mai plăcută. Există multe accesorii care se dovedesc a fi cu adevărat practice. Dintre acestea amintim:

  • Umbrelă – se atașează într-un loc special din cadru și este practică în situațiile în care folosirea copertinei este prea mult pentru cel mic.
  • Plasă împotriva insectelor – protejează copilul de țânțari și alte insecte dăunătoare sau pur și simplu enervante care i-ar putea crea disconfort sau i-ar putea deranja somnul.
  • Suport pentru biberon – sau pentru sticla de băut, un astfel de compartiment este practic în mod deosebit pentru situațiile în care ești aglomerat cu multe obiecte și vrei un loc rapid și sigur în care să pui biberonul sau sticla de băut apă a copilului.
  • Cos de depozitare – Vei avea multe ambalaje și șervețele, atât umede cât și uscate, pe care va trebui să le depozitezi într-un spațiu special destinat. Deoarece este puțin probabil să fii mereu în apropierea unui coș de gunoi, un coș depozitare poate fi practic. De asemenea, va exista și un coș de depozitare pentru obiectele pe care trebuie să le ai mereu la tine, precum scutece, șervețele, haine de schimb, etc.
  • Husă pentru vânt și ploaie – perfectă pentru situațiile în care condițiile de vreme se schimbă brusc și copilul trebuie protejat.

Cel mai bun cărucior 3 în 1 pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de cărucioare 3 în 1 pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Carucior 3 in 1 Venicci Stone Grey

Carucior 3 in 1 Venicci Stone GreyCaruciorul 3 in 1 Venicci Stone Grey este stilat, practic si usor de manevrat. Sistemul este alcatuit din cadru de aluminiu ultra-usor cu o greutate de numai 4,4 Kg, Landou, modul sport, scaun auto Venicci si accesorii.
Confortul bebelusului tau este asigurat de rotile mari gonflabile, suspensiile independente si sistemul inovator brevetat de absorbtie a socurilor.
Maner din piele, greutate foarte mica, sistem de pliere tip carte, frana centralizata, sitemul de directie cu memorie.
Spati generos de depozitare si materiale de cea mai buna calitate rezistente la foc, ultraviolete (UV 50+) si apa.

Vezi detalii si pret

2. Sistem transformabil Coccolle Sereno 3 in 1

Sistem transformabil Coccolle Sereno 3 in 1

Noul carucior modular Sereno vine in culori moderne, cu finisaje deosebite, cu un cadru din aluminiu foarte usor si minimalist, iar cosul de cumparaturi este generos si usor accesibil.
Cosuletul vine la pachet cu husa de picioare.
Sistemul transformabil este usor de pliat si foarte compact.
Caruciorul are 3 pozitii de reglare a inclinarii spatarului, pana la 180°, ajustarea realizandu-se extrem de usor cu o singura mana.
Sezut reversibil, poate fi asezat cu fata catre parinti sau cu fata la directia de mers.

Vezi detalii si pret

3. Carucior 3 in 1 Chicco Trio Sprint

Carucior 3 in 1 Chicco Trio Sprint

Trio Sprint reprezinta solutia completa si practica pentru parintii care isi doresc un produs care ofera multiple avantaje din punctul de vedere al raportului calitate-pret.
Compus din: – landou grupa 0+, scaun auto grupa 0+, carucior sport, cadru, geanta accesorii.
Structura usoara, rezistenta.
Inchidere compacta, tip umbrela, indiferent de pozitia sezutului.

Vezi detalii si pret

4. Carucior modular 3 in 1 Coccolle Girasole Maro

Carucior modular 3 in 1 Coccolle Girasole MaroGIRASOLE combina stilul elegant, modern si cosmopolit cu solutiile tehnice inovative in proiectarea si fabricarea carucioarelor destinate bebelusilor.
Cadrul modern, usor, elegant si foarte compact poate fi ideal pentru calatorii in care timpul si spatiul sunt prioritare.
Componentele caruciorului sunt usor de montat pe cadru.
Landoul poate fi utilizat cu fata la parinte, avand 3 pozitii de reglare a pernitei.
Partea sport pretabila atat cu fata la directia de mers, cat si cu fata catre parinte, putand fi utilizat pe 3 pozitii de reglare.

Vezi detalii si pret

5. Carucior transformabil 3 in 1 Allure Liliac

Carucior transformabil 3 in 1 Allure LiliacUn carucior copii 3 in 1 cu un design inovativ, foarte practic, usor manevrabil, cu cadru din aluminiu, cos pentru cumparaturi sau accesoriile celor mici.
Trecerea de la modulul landou la modul sport se face foarte simplu, cu ajutorul unor centuri de prindere.
Caruciorul Allure este prevazut cu sistem de pliere rapida cu o singura mana.
Recomandat copiilor cu varsta intre 0-36 luni, greutatea maxima admisa 15 kg.
Rotile din fata sunt pivotante, fiind prevazute cu un sistem imbunatatit de pivotare, si pot fi blocate pe directia inainte.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată