Cel mai bun cărucior pentru gemeni

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun cărucior pentru gemeni? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă căruciorul pentru gemeni potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun carucior pentru gemeniDacă ești un părinte de gemeni, felicitări! Ești privilegiat, deși toată lumea este conștientă că îngrijirea a doi bebeluși simultan este mult mai grea decât a unuia singur, asta din toate punctele de vedere: energie și timp investit, dar, mai ales, bani.

Doi copii sunt mai costisitori decât unul singur, iar tu vrei să fii foarte sigur că tot ce vei cumpăra pentru ei va fi de calitate astfel încât să eviți orice cheltuială inutilă.

Probabil printre primele lucruri la care te-ai gândit atunci când ai aflat că vei avea gemeni a fost căruciorul. Mulți părinți au reușit să găsească online un cărucior pentru gemeni ieftin.

Află din acest articol cum poți alege cel mai bun cărucior pentru gemeni.

Top 3 cărucioare pentru gemeni recomandate

De ce să alegi cel mai bun cărucior pentru gemeni?

Chiar dacă sunteți doi părinți, și sunteți ajutați să de rudenii, cel mai probabil, în majoritatea cazurilor, doar unul din părinți se va ocupa de plimbarea copiilor afară. În acest context, nu este practic să ai un cărucior separat pentru fiecare.

Varianta unui cărucior pentru gemeni devine din ce în ce mai atractivă, deoarece este practică și avantajoasă. În plus, plimbați în același cărucior, copii se vor bucura de aceleași activități în același timp.

Dacă alegi un cărucior potrivit, plimbările prin oraș, mersul cu copii la cumpărături sau orice altă activitate, va fi o încântare.

Cum alegi cel mai bun cărucior pentru gemeni

Carucior gemeni tandemTotuși pentru a face o alegere bună trebuie să iei în considerare foarte mulți factori. De la buget la calitate, la accesorii și funcții, toate aceste detalii pot face copleșitoare sarcina de a găsi un produs potrivit.

Ai putea avea întrebări sau îngrijorări legate de tipul de cărucior pentru gemeni. Cât de mare trebuie să fie? Ce stil să aibă? Dare sunt funcțiile de care ai nevoie? Care sunt cele pe care le poți evita?

Venim în întâmpinarea nevoilor tale și am pregătit acest ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a face o achiziție bună.

Mai mult, la final am pregătit și o listă cu cele mai bune cărucioare pentru gemeni disponibile acum pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Așadar, pentru a face o achiziție înțeleaptă, citește cu atenție următoarele informații importante.

Tipul de cărucior pentru gemeni

Produsele de genul de pe piață sunt foarte variate, diferind mult mai ales prin modul în care sunt dispuse locurile pentru bebeluși, dar și pentru scopul lor. Iată cum poți lua o decizie bună:

  • Unul lângă celălalt

Cărucioarele pentru gemeni care au locuri unul lângă altul (side-by-side) sunt printre cele mai populare modele. Acestea cărucioare nu favorizează nici unul dintre copii, și le oferă o experiență similară.

Fiecare loc și copertină are aceiași înălțime și aceleași funcții și opțiuni de ajustare. Ambii pasageri vor avea o dimensiune egală a locurilor, opțiuni de înclinare, buzunare sau elemente de protecție.

Multe dintre aceste modele au două copertine pentru fiecare loc, astfel încât să poți ajusta nivelul de umbră în funcție de preferințele individuale ale copilului.

Acest tip de cărucioare pentru gemeni sunt în general mai late, ceea ce înseamnă că ar putea fi mai dificil să îți plimbi copii prin locuri înguste, sau să intri pe majoritatea ușilor.

De asemenea, sunt mai greu de ridicat și de depozitat, mai ales dacă au trei roți. Chiar dacă pot să îți dea bătăi de cap în spații înguste, sunt mai ușor de manevrat decât modelele în tandem.

  • În tandem

Modelele în tandem au un loc situat în fața celuilalt. Problema cu astfel de modele este că rareori vei avea aceleași caracteristici pentru ambele locuri.

Cele mai multe modele au un scaun care se poate înclina mai înainte față de celălalt. Unele au doar loc pentru odihnirea picioarelor doar pentru un pasager, iar alte modele pot veni dotate cu tăvițe pentru gustări și spațiu pentru biberon sau pahar, dar doar pentru un singur loc.

Această discrepanță poate deveni o problemă atât pentru părinți, cât și pentru copii, care pot deveni geloși foarte rapid.

Multe din cărucioarele care se încadrează în această categorie nu oferă copertină pentru ambele locuri, ceea ce le face o opțiune mai bună pentru frați și surori de vârste diferite, decât pentru gemeni.

Totuși avantajul este acela că încape mai bine în spațiile înguste deoarece nu este atât de lat. Totuși, deseori sunt mai greu de împins și de întors datorită lungimii prea mari sau a roților de plastic prea mici.

Siguranță

Carucior gemeni cu sistem de sigurantaAtunci când vine vorba despre copii tăi, este normal ca siguranța acestora să te preocupe în mod deosebit.

Dacă vrei să te asiguri că ceea ce vei cumpăra nu îi va pune în pericol siguranța copilului, trebuie să verifici ca acel cărucior să se încadreze în standardul european EN 1888:2012.

Pericolul este real. Anual peste 6000 de copii ajung la urgențe, în cadrul Uniunii Europene, raportând un accident survenit din cauza căruciorului. De la zgârieturi ușoare, la strangulare, totul este posibil.

Principalul element de siguranță ce ar trebui să te preocupe sunt centurile de siguranță. Ai nevoie absolută de o centură de siguranță, mai ales dacă ambii copii sunt foarte energici.

Trebuie să știi că nu vei putea să îi prinzi pe amândoi în același timp. Cel mai sigur este să cumperi un cărucior pentru gemeni cu centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte.

Frâna este un alt element de siguranță deosebit de important. Nu ai vrea să îți lași căruciorul cu copii deoparte pentru a saluta o prietenă și să observi că acesta o ia la goană spre stradă.

Frânele trebuie să fie foarte prompte, și cu atât mai eficiente cu cât căruciorul este mai voluminos și mai greu. De asemenea, activarea acesteia trebuie să fie foarte facilă, cu doar o mână sau doar un picior.

Cel mai bun cărucior pentru gemeni are un sistem de frânare care se activează imediat ce nu mai ai mâna pe cărucior.

Tot legat de frâne, amintim sistemele de blocare a locurilor în poziția extinsă sau pliată. Acestea trebuie să fie foarte trainice, și să funcționeze lin, fără mișcări bruște care l-ar putea șoca pe micuț.

Ai mare atenție la echilibrul căruciorului. Mai ales dacă alegi unul în tandem, trebuie să știi că riscul de răsturnare este mai mare la acestea. Sub nicio formă nu este permis să agăți de mânerele cărucioarelor plase de cumpărături grele, geanta sau alte obiecte.

Trebuie să te asiguri și că poziția gemenilor în cărucior va fi una corectă care să nu le pună în pericol dezvoltarea armonioasă a corpului.

Roțile căruciorului pentru gemeni

Te va interesa atât numărul de roți cât și dimensiunea acestora. Dispunerea roților va influența foarte mult manevrabilitatea căruciorului, dar și plierea și depozitarea acestuia. Așadar, este un criteriu care te va interesa foarte mult.

Carucior gemeni cu roti mariDin capul locului trebuie să știi că cel mai bun cărucior pentru gemeni este acela care are mai puține roți. Da, este mai greu să manevrezi un cărucior cu patru roți (mai ales dacă fiecare roată este în sistem dublu), decât este să manevrezi unul cu trei roți, spre exemplu. Unele modele au chiar și 6 sau 8 roți, ceea ce va face manevrabilitatea mai greoaie.

Modele cu multe roți, nu doar că sunt mai greu de ghidat, dar sunt și mai sensibile la denivelări, ceea ce înseamnă că bebelușii vor fi destul de deranjați pe drum.

În schimb, modelele cu o roată în față, sunt mai ușor de manevrat, iar aceasta poate să absoarbă mai bine șocurile provocate de denivelările de pe drum.

Diametrul roților este un alt aspect important. De obicei producătorii optează pentru modelele cu roți mai mici promițându-le părinților o pliabilitate și portabilitate mare a căruciorului. Cu alte cuvinte, încape mai ușor în portbagajul mașinii.

Totuși manevrarea lui poate deveni o corvoadă, mai ales pentru că vorbim de un cărucior cu două locuri și cu dimensiuni neobișnuite. Este recomandat să optezi pentru modele cu un diametru al roților mai mare, acesta fiind mult mai ușor de ghidat.

În privința materialului, ai de ales între cauciuc, spumă sau plastic. Fără îndoială modelele cu roți din cauciuc sunt cele mai recomandate.

Dimensiuni și greutate

Trebuie să ții cont de greutate și de dimensiuni, nu doar atunci când te gândești la ghidaj, dar și atunci când iei în considerare portabilitatea căruciorului, sau măsura în care va încăpea în spații înguste, cum sunt mijloacele de transport în comun.

Cărucioarele pentru gemeni pot fi foarte grele. Deseori greutatea poate indica nivelul de calitate al materialelor folosite în fabricarea căruciorului, cu toate acestea, este bine să alegi unul cât mai ușor.

Asta deoarece unul din acestea pot ajunge să cântărească și 17 kg goale. Asta le va face greu de ridicat de o singură persoană. În momentul în care ai și bebelușii în cărucior, te vei găsi în situația de a împinge în amonte aproximativ 30 de kilograme.

Dacă va trebui să folosești transportul în comun, este aproape imposibil să te descurci de unul singur cu doi copii în timp ce încerci să pliezi căruțul și să urci totul în autobuz sau metrou. Ideal ar fi să alegi în această situație un cărucior pentru gemeni în tandem.

Verifică și dimensiunea căruțului compactat, pentru a vedea dacă acesta va încăpea în portbagaj. Ideal este să poți să îi detașezi roțile sau alte elemente, cum sunt suporturile pentru picioare, astfel reușind să îi găsești loc mai ușor.

Vârsta bebelușilor

Carucior gemeni pliabilPlimbatul cu căruciorul poate fi o experiență plăcută, sau se poate transforma într-un exercițiu de răbdare. De aceea este important să ai în vedere vârsta celor mici atunci când alegi căruciorul. Majoritatea producătorilor concep cărucioare cu caracteristici diferite pentru diferite stadii de dezvoltare ale bebelușilor.

Nu uita că atunci când cumperi un astfel de căruț pentru gemeni, investiția ta va fi destul de mare, aceste modele fiind evident mai costisitoare decât un cărucior simplu. Trebuie să fii sigur că nu vei vrea alt cărucior în următoarele câteva luni.

Dacă vrei să plimbi copii sub 6 luni, cărucioarele trebuie să poată fi lăsate complet la orizontală. După acest prag, poți opta pentru modele cu poziție în șezut, dar înălțimea spătarului trebuie să fie ajustabilă.

Dacă vrei să poți folosi căruciorul cât mai mult timp, alege unul cu o adâncime a șezutului cât mai mare.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun cărucior pentru gemeni?

  • Geantă – Cele mai bune cărucioare pentru gemeni sunt dotate cu un accesoriu tip geantă, în care părintele va avea suficient spațiu pentru a depozita șervețele, scutece, biberoane, haine de schimb etc. Ideal ar fi această geantă să fie bine compartimentată, pentru a putea păstra lucrurile în ordine.
  • Copertină și parasolar – Aproape orice cărucior pentru gemeni este dotat cu un parasolar pentru ambele locuri, cu scopul de a-i proteja pe cei mici de razele soarelui. Totuși, cele mai bune cărucioare pentru gemeni vin dotate cu o plasă contra insectelor, dar și cu o copertină care să îi protejeze în caz că te prinde ploaia afară. Dacă vrei să fii cu ochii pe cei mici mereu, poți alege un model care are un spațiu transparent al copertinei.
  • Husă pentru zona picioarelor – O husă pentru zona picioarelor le va oferi bebelușilor extra căldură în sezonul rece, aceștia simțindu-se suficient de confortabil pentru a adormi.
  • Coș pentru cumpărături – Acest accesoriu este foarte util deoarece îi oferă extra spațiu de depozitare pentru lucruri de îngrijire a bebelușilor sau pentru micile cumpărături pe care le poți face în timp ce te plimbi.
  • Landou – Modelele multifuncționale, îți permit să detașezi landoul din căruț pentru a putea muta copilul în casă fără să îl deranjezi atunci când acesta a adormit. De asemenea, unele sunt potrivite și pentru mașină, fiind destinate pentru un suport special.

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun cărucior pentru gemeni online. Aici ai mai multe șanse să găsești un model care ți se potrivește, și care se încadrează în bugetul tău. Nu uita să verifici părerile altor părinți, de fiecare dată când faci o achiziție online, evitând astfel o achiziție proastă.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun cărucior pentru gemeni.

Cel mai bun cărucior pentru gemeni: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de cărucioare pentru gemeni care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Carucior gemeni Pj Stroller Lux 2 in 1

Carucior gemeni Pj Stroller Lux 2 in 1Complet accesorizat, usurinta in manevrare, confort sporit precum si plimbari de neuitat.
Roti fata pivotante la 360° cu posibilitatea fixarii pe directia inainte.
Sistem de franare pe cablu, permite franarea doar printr-o apasare – Easy Stop.
Doua landouri  lux – cos bebe, pentru bebelusi de la 0 la 9 luni, capitonate la interior cu bumbac de calitate superioara si saltea cu memorie (3 cm grosime).
Spatar reglabil pe 3 pozitii de la orizontala pana la un unghi de aprox. 85 grade.
Centuri de siguranta in 5 puncte cu mansoane pentru protectia copilului.

Vezi detalii si pret

2. Carucior 3 in 1 pentru gemeni Mikado Twin T-06

Carucior 3 in 1 pentru gemeni Mikado Twin T-06Carucior pentru gemeni utilizabil de la nastere pana la varsta de 3 ani.
Capotine silentioase – reglarea se face fara zgomot care ar putea trezi copiii.
Maner reglabil pe inaltime 75-115 cm.
Scaune reversibile, reglabile independent in mai multe pozitii, pana la pozitia orizontala.
Centura de siguranta in 5 puncte, cu protectii pentru umeri.
Roti gonflabile mari (25,5 cm, respectiv 30,5 cm), pivontante si blocabile.
Cadru usor – Pliere compacta – Huse lavabile, impermeabile.

Vezi detalii si pret

3. Carucior gemeni Bebetto 42 Sport

Carucior gemeni Bebetto 42 SportEste un carucior care are rotile din fata pivotante si pozitioneaza copii unul in spatele celuilalt, avand o latime de numai 61 de centimetri, pentru acces usor.
In acelasi timp, caruciorul Bebetto 42 este foarte agil si are o greutate redusa datorita cadrului din aluminiu.
Un alt avantaj incontestabil al acestui carucior consta in dimensiunile reduse atunci cand se pliaza.
Potrivit pentru transportul a doi copii de varste diferite, de la 6 la 36 de luni fiecare, cu greutatea maxima de 15 kilograme fiecare.

Vezi detalii si pret

4. Carucior gemeni Chipolino Twix boy girl

Carucior gemeni Chipolino Twix boy girlPotrivit pentru nou-nascuti, de la 0+ luni.
Cadru rezistent – Suport picioare reglabil.
Spatar reglabil in 5 pozitii, inclusiv pozitia de somn.
Copertine mari formate din 3 sectiuni, cu vizor.
Copertinele dispun in spate de buzunare cu fermoar.
Centura de siguranta cu sistem de prindere in 5 puncte, cu bureti pentru umeri.
Roti frontale pivotante si blocabile – Usor de pliat si de deschis.

Vezi detalii si pret

5. Carucior gemeni Chipolino Passo Doble

Carucior gemeni Chipolino Passo DoblePotrivit pentru nou-nascuti, de la 0+ luni.
Cadru compact, latimea dintre rotile din spate: 73 cm.
Spatar reglabil in 5 pozitii, inclusiv pozitia de somn – Suport picioare reglabil.
Copertine mari, reglabile, cu sectiuni suplimentare.
Centura de siguranta cu sistem de prindere in 5 puncte, cu bureti pentru umeri.
Rotile frontale pivotante si blocabile, ajuta la manevrarea usoara a caruciorului.
Usor de pliat si de deschis, cu o singura mana.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată