Cel mai bun pătuț pliabil pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun pătuț pliabil pentru copii? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă pătuțul pliabil pentru copii potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun patut pliabilLocul unde copilul tău doarme este foarte important. Odihna pentru el este crucială pentru o bună dezvoltare și o bună sănătate.

Așadar, depinde de tine să te asiguri că se va odihni într-un spațiu ideal. Atunci când nu ai mult spațiu la dispoziție, sau când călătorești mult cu cel mic, un pătuț pliabil pentru copii devine soluția ideală.

Află din acest articol unde au găsit alți părinți un astfel de pătuț pliabil ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun pătuț pliabil pentru copii?

Top 3 pătuțuri pliabile recomandate

De ce să alegi cel mai bun pătuț pliabil pentru copii?

Spre deosebire de un pătuț normal, cel pliabil este făcut să fie folosit atunci când unul normal nu este disponibil, sau când acesta nu intră în bugetul părinților, deoarece o variantă clasică pentru pătuțul de bebe poate fi destul de scump.

Pătuțul pliabil este de regulă fabricat din material textil sau plasă, cu o saltea detașabilă, și se pot plia pentru a fi depozitate sau transportate. Atenție totuși, nu este neapărat recomandat să folosești un pătuț pliabil tot timpul.

Dacă intenționezi să faci asta, trebuie să te asiguri că îl alegi doar pe cel mai bun, care nu va pune în pericol buna dezvoltare a celui mic.

Avantajele unui astfel de pat țin și de siguranța și de confortul celui mic. Un pătuț pliabil pentru copii, îți permite să culci pruncul în același spațiu cu care este familiarizat și care nu prezintă riscuri necunoscute, oriunde te-ai afla. Astfel poți călători oriunde în siguranță cu copilul tău.

În plus, acesta se va bucura de aceeași calitate a somnului ca acasă. Pentru a te asigura că bebelușul se va bucura de toate acestea însă, este necesar să îți iei rolul de cumpărător și de părinte responsabil în serios și să te informezi corespunzător.

Cum alegi cel mai bun pătuț pliabil pentru copii

Patut pliabil pentru copii de calitateAi nevoie să știi ce tip de pătuț pliabil este cel mai bun pentru tine, care este dimensiunea bună, cum te poți asigura că nu îl va pune în pericol pe ce mic, precum și care sunt funcțiile suplimentare care chiar contează.

Răspuns la toate acestea și nu numai găsești în acest ghid de cumpărături, special conceput pentru tine. Te vom ajuta să recunoști rapid toate caracteristicile unui pătuț pentru copii pliabil, dar ți-am pregătit și o listă cu produse la cel mai bun raport calitate/preț pe are le poți găsi chiar acum pe piață.

Așadar, pentru a face o achiziție de cate să te folosești din plin, iată de ce anume trebuie să ții cont:

Tipul pătuțului pliabil

Vei observa mai multe modele pe piață, iar alegerea o vei face în funcție de modelul care crezi c îți servește cel mai bine nevoile, precum și în funcție de vârsta celui mic. Iată care sunt opțiunile tale:

  • Varianta clasică

Constă într-un pătuț tip țarc, foarte asemănătoare unuia normal, care poate avea înălțimea saltelei ajustabilă. Astfel atunci când copil este mic, acesta va fi așezat să doarmă la un nivel mai ridicat, adâncimea pătuțului putând să crească pe măsură ce acesta va crește și va vrea să se joace în pat.

Dezavantajul este faptul că nu se pliază cel mai compact, și probabil va ocupa destul de mult loc în portbagaj.

Acestea este un model mai greu, dar care va rezista mai mult. Trebuie să ai în vedere că în majoritatea cazurilor, salteaua nu este pliabilă, deci va trebui să găsești o metodă de a o depozita și transporta separat.

  • Pătuț pliabil tip cort

Este varianta preferată a părinților care călătoresc mult deoarece se pliază foarte compact. Practic întreg pătuțul se va compacta la o dimensiune care nu este mai mare decât o poșetă normală.

La deschiderea sistemul va „exploda” revenind la forma desfășurată de cort. Trebuie să te asiguri că acesta este echipat neapărat cu o saltea confortabilă.

Părinții trebuie să știe că un astfel de pătuț nu este în niciun caz recomandat pentru utilizare zilnică. Este recomandat ieșirilor în natură, deoarece este dotat cu materiale care protejează copilul de insecte.

Bineînțeles, este recomandat pentru bebeluși până în punctul în care aceștia capătă mai multă siguranță în mișcări.

  • Pătuț pentru copii gonflabil

Asemănătoare cu o saltea pentru adulți, acest pătuț pentru copii are însă margini ridicate, pentru ca micuțul să nu se rostogolească și să se rănească.

Nu este o variantă tocmai populară, dar poate fi avantajoasă deoarece se restrânge foarte compact. Părinții îl preferă doar pentru copii care au depășit vârsta de 2 ani.

Siguranță

Patut pliabil rezistent si robustPrima normă de siguranță are legătură cu noutatea produsului. Nu risca să cumperi un pătuț pliabil second hand.

Acestea pot fi uzate, rupte, cu îmbinări slăbite care îl pot pune în pericol pe cel mic, deși la prima vedere pare că pătuțul este rezistent. Cel mai bine este să cumperi unul nou.

Un alt detaliu important este materialul folosit pentru pereții pătuțului. Este necesar ca aceștia să fie dintr-un material care permite o bună ventilație a aerului, cel mai recomandat fiind plasa.

Este de dorit ca toate cele patru laturi să fie înconjurate cu plasă. Asta asigură faptul că aerul va circula bine, ceea ce îl va ajuta pe cel mic să păstreze o temperatură corespunzătoare a corpului și să nu transpire.

Dacă vorbim de un pătuț pliabil cu laturi din lemn, distanța dintre stinghii nu trebuie să fie de mai mult de 6 cm.

Dimensiunea ochiurilor plasei trebuie să fie mai mică de 7 mm. De asemenea, distanța dinte stâlpii de susținere și plasă nu trebuie să fie mai mare de 6 mm.

O saltea fermă este vitală pentru bunăstarea celui mic. Dacă aceasta este prea moale, copilul se poate sufoca. De aceea este mai bine să alegi una fermă. Salteaua ar trebui să fie exact la aceiași dimensiune ca și baza pătuțului. Dacă există goluri, copilul poate cădea în acestea și se poate sufoca.

Chiar și pătuțurile portabile noi pot fi defecte. Așadar, chiar dacă cumperi online, inspectează foarte bine pătuțul înainte de prima utilizare.

Dacă cumperi un pătuț care a fost vopsit, verifică vopseaua. Dacă aceasta pare să se dezintegreze înseamnă că e de proastă calitate iar asta îți dă un indiciu referitor la restul materialelor folosite în producție.

Orice decorațiuni ca panglicile ar trebui să fie îndepărtate. De asemenea, asigură-te că nu are margini dure sau ascuțite, așchii sau crăpături.

Verifică pătuțul să fie certificat conform standardelor EN 12227:2010 și EN 716-1:2008.

Materiale

În privința materialelor, recomandarea specialiștilor este aceea de a opta pentru materiale cât mai naturale. Acestea tind să folosească mai puține chimicale decât materialele sintetice sau spuma. Unele chimicale ar putea să irite pielea copiilor sau să le provoace reacții alergice.

Este important să citești toate specificațiile legate de materialul pătuțului. Alege unul care nu are o listă lungă de materiale, și cât mai puține sintetice. Substanțele pentru ignifugare pot fi periculoase pentru copil, deci este o idee bună să alegi un pătuț care nu este ignifugat.

Materialul în care este îmbrăcată salteaua contează de asemenea. Există multe opțiuni, dar dacă ești în căutarea uneia organice, pânza sau lâna pot fi opțiuni bune.

Cele din 100% pânză, folosesc mai puține chimicale decât cele din material sintetic. Dezavantajul acestor materiale este faptul că sunt mai greu de păstrat curate, deoarece copii sun dezordonați și vor face mizerie rapid.

Caută o protecție pentru saltea care să fie impermeabilă. Deseori te vei confrunta cu scurgeri din scutec care nu vrei să fie absorbite în saltea. Alege o astfel de protecție pentru saltea care să nu conțină plumb sau ftalați.

În privința cadrului, ai de ales între plastic, metal sau lemn. Orice alegere este bună, dar ține minte că lemnul și metalul este mai greu. Trebuie să verifici mereu duritatea materialului, și cât de bune sunt îmbinările pentru a nu avea surprize neplăcute.

Dimensiuni

Patut pliabil 2 niveleAtunci când alegi dimensiunea pătuțului, trebuie să te gândești la mai multe aspecte, printre care și portabilitatea.

Dacă intenționezi să transporți patul copilului peste tot unde mergi cu el, dimensiunea va conta foarte mult, la fel și greutatea.

Pătuțul trebuie să fie suficient de mic pentru a putea fi cărat, și să nu fie prea greu. Portabilitatea este foarte importantă. Alege unul pe care îl poți pune ușor în mașină ca un extra bagaj.

Trebuie să știi că dacă vrei un model complex, greutatea acestuia va depăși cu ușurință 8 kg.

Verifică de asemenea online atât dimensiunea pătuțului desfășurat, cât și cea compactă, pentru a te asigura că este potrivită pentru tine.

Vârsta copilului

Pentru ce perioadă vrei să folosești pătuțul? Aceasta este o altă întrebare care va restrânge lista modelelor potrivite pentru tine.

Dacă vrei un model pe care să îl folosești direct de la naștere, una din cele mai bune opțiuni este un pătuț pliabil tip scoică. Totuși, acesta se potrivește doar în primele câteva luni de la naștere.

Alteori poți cumpăra un cărucior care are scoica detașabilă, și care este sigur de folosit pentru ca bebelușul să doarmă în ea peste noapte. Asta te-ar ajuta cu siguranță în privința spațiului, din nou, doar pentru primele luni.

Dacă vrei să folosești un model convențional, asigură-te că înălțimea saltelei este ajustabilă. Până la trei luni, este recomandat ca bebelușul să nu fie efectiv „scufundat” în pătuț, ci să doarmă la un nivel mai înalt.

Dacă vrei un pătuț pliabil pentru copii mai mari, va trebui să verifici dimensiunea celor care te interesează deoarece aceasta poate varia foarte mult.

Unele din cele mai compacte pătuțuri pliabile sunt ușor de transportat și depozitate, dar vor fi pune doar până ce copil tău va avea între 3 și 18 luni. Unele modele care sunt mai mari, pot fi utilizate până la 3-5 ani.

Ușurința în utilizare

Așa cum am amintit mai sus, dimensiunea și greutatea vor cântări mult în ceea ce privește ușurința în folosirea unui astfel de pătuț pliabil. Totul depinde însă de cum îl vei folosi.

Dacă vrei un pătuț pliabil pe care îl vei lăsa mai mult de o zi în același loc, poți alege o variantă mai mare și mai complexă. Dacă este vorba de un pătuț pe care îl vei aduna frecvent însă, ai nevoie de ceva mic și ușor.

De asemenea, trebuie să fii conștient că va trebui să cureți pătuțul foarte mult și foarte des, deci asigură-te că cumperi unul care ușor de spălat. Caută un pătuț care are mai multe părți ce pot fi spălate în mașina de spălat.

Pentru a selecta unul potrivit, de mare ajutor vor fi review-urile online. Unii părinți ar putea să scrie cât de mult le-a luat să curețe pătuțul.

Patut pliant cu bara de jucariiNu în ultimul rând trebuie să verifici ușurința asamblării. Orice pătuț pliabil bun trebuie să fie livrat cu instrucțiuni de asamblare. Este minunat ca acestea să fie disponibile online, poate chiar în variantă video.

Astfel ai putea să anticipezi cât de mult ți-ar lua să asamblezi pătuțul și să îl compactezi la loc. Alege un pătuț care se poate asambla ușor, mai ales dacă vei călătorii mult.

Accesorii și funcții speciale

  • Geantă și rotile – un pătuț pentru copii care se poate strânge într-o geantă speciale, poate chiar unul cu rotile, este ideal atât pentru transport, cât și pentru manevrarea în casă.
  • Masă de înfășat – Cel mai bun pătuț pliabil pentru copii este dotat cu o masă pentru înfășat, care va face schimbarea scutecului și alte operațiuni mult mai ușoare pentru părinți.
  • Loc de joacă – unele pătuțuri sunt suficient de încăpătoare și de sigure pentru a oferi un spațiu de joacă pentru copil.

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun pătuț pliabil pentru copii online. Ai mai multe modele din care să alegi și poți găsi mai rapid unul care să se potrivească nevoilor tale reale. De asemenea, reducerile sunt mai frecvente online, deci vei găsi un pătuț pliabil la un preț mai bun.

Nu uita să verifici părerea altor părinți. Aceasta poate să te ajute să eviți o achiziție neînțeleaptă sau să faci o alegere de care să fii foarte mulțumit.

Acum că ai parcurs toate aceste informații importante, ești gata să alegi cel mai bun pătuț pliabil pentru copii.

Cel mai bun pătuț pliabil pentru copii: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de pătuțuri pliabile pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Patut pliant cu leganare Sven Plus Rose

Patut pliant cu leganare Sven Plus RosePatutul pliant Sven Plus este potrivit pentru copii de pana la 15 kg.
Usor de strans perfect pentru calatorii dar si pentru uzul cotidian.
Prevazut cu sistem de leganare.
Dotat cu fermoar lateral pentru acces rapid in orice moment in patut.
Patutul are buzunar lateral pentru a depozita cu usurinta lucrurile celui mic.
Manevrabilitate rapida si usoara gratie celor 2 roti din dotare.
2 inele ajutatoare pentru ca cei mici sa se poata sprijini atunci cand se ridica.

Vezi detalii si pret

2. Pat pliant Chicco Good Night, 0luni+

Pat pliant Chicco Good Night, 0luni+Patutul pliant Chicco Good Night reprezinta combinatia ideala dintre confort, utilitate, versatilitate si siguranta.
Ideal pentru calatorii – Inchidere tip umbrela.
Dubla siguranta impotriva inchiderii accidentale, pozitionata in baza inferioara a patutului.
Spatios, usor si versatil – solutia optima pentru confortul copilului atat acasa, cat si in calatorii.
Sistem de inchidere/deschidere extrem de facil.

Vezi detalii si pret

3. Patut pliabil cu 2 nivele Sleepy Blue

Patut pliabil cu 2 nivele Sleepy Blue Patutul este echipat cu masa de infasat si bara de jucarii.
Pentru o stabilitate marita, cadrul este construit dintr-un aliaj metalic usor.
Usor de pliat, patutul Sleepy va fi insotitorul perfect in vacante si concedii.
Sleepy este livrat impreuna cu o saltea confortabila, care poate fi pozitionata pe doua nivele si geanta pentru calatorii.
Se poate folosi ca si tarc.
Bara cu 3 jucarii din plus.

Vezi detalii si pret

4. Patut pliant 2 niveluri Juju Sleepy Baby Sweet Dreams

Patut pliant 2 niveluri Juju Sleepy Baby Sweet Dreams Juju Sleepy Baby este un patut perfect atat de luat in vacanta, cat si de folosit ca patut permanent.
Este prevazut cu masuta de infasat, care este detasabila si extrem de folositoare, mai ales in primele luni de viata ale bebelusului, are un etaj intermediar, special pentru copii mici (prevazut cu salteluta), lateralele patutului sunt din plasa si permit o buna vizibilitate asupra copilului.
Conceput sa vina in ajutorul parintilor, Sleepy Baby este prevazut cu doua roti cu frana, devenind foarte accesibil si usor de transportat dintr-o camera in alta.

Vezi detalii si pret

5. Patut pliabil Coccolle Siesta Albastru

 Patut pliabil Coccolle Siesta AlbastruPatutul pliabil Coccolle Siesta este prevazut cu o usita cu fermoar cu siguranta pentru a impiedica copilul sa iasa singur din patut atunci cand nu este supravegheat.
Poate fi depozitat in husa speciala, ocupand un spatiu minim.
2 niveluri, pentru a putea fi usor adaptat varstei copilului.
Dotat cu masuta de infasat cu centura de siguranta.
Bara cu jucarii detasabila – Poate fi folosit ca si tarc.
Partea laterala este prevazuta cu fermoar, oferind acces copilului in tarcul de joaca.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată