Cel mai bun tobogan pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,96 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun tobogan pentru copii? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă toboganul pentru copii potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun tobogan pentru copiiProbabil una din amintirile cele mai frumoase din copilărie printre mulți dintre noi, sunt despre momentele când ne mai întâlneam cu câte un tobogan și ne puteam da pe el.

Senzația era fenomenală, iar părinții noștri iubeau să vadă bucuria care ne apărea pe față și să audă fraza inevitabilă: „încă odată”.

Acum poate a venit rândul tău ca părinte să te asiguri că cel mic se va bucura de aceiași senzație de neuitat chiar la voi acasă.

Mulți părinți au găsit tobogane sigure și ieftine online, și dacă vrei să afli și tu cum poți să alegi cel mai bun tobogan pentru copii, citește cu atenție următorul articol.

Top 3 tobogane pentru copii recomandate

De ce să alegi cel mai bun tobogan pentru copii?

Te poți bucura de mai multe avantaje atunci când cumperi cel mai bun tobogan pentru copii, inclusiv în ceea ce privește sănătatea celor mici.

Faptul de a urca scara toboganului, sau de a urca chiar pe tobogan încurajează echilibrul și abilitățile de coordonare ale copilului, dezvoltându-i și simțul spațial.

De asemenea, aceste mișcări îi întăresc musculatura, atât în partea inferioară, cât și cea superioară a corpului.

Desigur, faptul de a avea un tobogan propriu prezintă avantaje și pentru părinte. Îl poți muta după bunul plac astfel încât să fii mereu cu ochii pe copil.

De asemenea poți monitoriza cine mai folosește toboganul, asigurându-te că nu îl expui pe cel mic la germeni periculoși. De asemenea, vei economisi timp și bani, din moment ce nu va fi necesar să mai conduci până la cel mai apropiat parc.

Este o achiziție durabilă, care atunci când este aleasă corect, poate fi donată mai departe.

Cum alegi cel mai bun tobogan pentru copii

Tobogan copii multifunctionalPentru a te putea bucura de toate aceste avantaje însă, este necesar să te asiguri că știi toate criteriile pentru a selecta cel mai bun tobogan pentru copii.

Cum te poți asigura că acesta este sigur? Ai nevoie de un tobogan pentru interior sau pentru exterior? Ai o piscină? Vrei un tobogan cu apă? Care este dimensiunea bună?

Răspuns la toate aceste întrebări relevante vei găsi în acest ghid de cumpărături. La final îți prezentăm și cele mai avantajoase oferte de pe piață ca raport calitate/preț, pe care le poți accesa chiar acum.

Așadar, pentru a face o alegere de care să te bucuri cu adevărat împreună cu copilul tău, iată la ce trebuie să fii atent:

Tipul de tobogan pentru copii

Există mai multe tipuri de tobogan pe piață, iar oferta poate să fie copleșitoare, mai ales atunci când nu prea știi multe despre subiect. Ca să fii pregătit, iată ce trebuie să știi despre fiecare tip de tobogan în parte:

 • Tobogan convențional

Acesta este cel mai simplu model, și probabil primul pe care ți-l imaginezi atunci când te gândești la unul. Este format din cele două componente simple: scara și panta de alunecare. Acesta este motivul pentru care prețul unui astfel de tobogan nu este foarte mare, fiind accesibil pentru majoritatea părinților.

Deoarece nu are funcții speciale, este foarte durabil și foarte ușor de întreținut. De asemenea, poți găsi variante care se montează permanent, sau variante mobile pe care le poți muta după bunul plac.

În cazul variantelor mobile trebuie să te asiguri că acestea sunt destul de solide pentru a nu cădea atunci când copilul le folosește. Există chiar și opțiuni de mici dimensiuni care se pot instala și înăuntru.

 • Tobogan pentru copii gonflabil

Un model care este foarte îndrăgit de copii deoarece este moale și foarte confortabil. Bineînțeles că este nevoie să îl umfli cu aer pentru a putea fi folosit. Are avantajul de a fi portabil, fiind ușor de transportat și de depozitat atunci când nu este plin cu aer.

Este important să citești cu atenție eticheta unui astfel de produs pentru a vedea la ce precauții trebuie să fii atent și când utilizarea lui ar putea deveni periculoasă. De regulă, acesta poate fi folosit afară doar vara, iar în sezonul rece, poate fi folosit cu succes înăuntru.

Găsești modele simple sau modele mai complexe care diferă destul de mult la preț, cele mai complexe oferind diferite compartimente sau spații de joacă distincte.

 • Tobogan pentru copii cu apă

Tobogan cu apa pentru copiiExistă mai multe ramificații, dar un lucru este cert, poate fi folosit cu succes lângă o piscină și este ideal pentru vară.

Un astfel de tobogan poate fi să fie umplut cu apă în loc de aer, fie să permită un flux de apă continuu să circule pe suprafața pantei.

Și acesta este un model foarte avantajos în ceea ce privește portabilitatea, dar, la fel ca modelul de mai sus, vorbim despre un tobogan care poate fi folosit doar vara, și, de data asta, doar în exterior.

Designul toboganului

În cazul fiecărui tip de tobogan există mai multe variațiuni în ceea ce privește designul. Dacă este să ne referim strict la panta de alunecare, iată cum o putem clasifica în funcție de design:

 • Tobogan de sine stătător – un model simplu cu pantă în valuri ușoare, dotată cu o scară sau cu trepte.
 • Tobogan combinat – panta rămâne aceiași, dar experiența de urcare până la ea este diferită. Sunt ușor de recunoscut deoarece pare că cei mici trebuie să urce într-o căsuță înainte de a se da pe tobogan.
 • Tobogan în formă de tunel – panta de alunecare este complet închisă, oferindu-le copiilor o experiență asemănătoare cu cea a trecerii printr-un tunel.
 • Tobogan încorporat – este p variantă mai costisitoare, realizată de obicei la comandă. Practic, dacă ai o pantă în curte, sau îți faci un artificială, poți încorpora în ea toboganul. Astfel pentru a se putea da pe tobogan, copilul nu va trebui să urce niște scări, ci doar o movilă de pământ, sau niște trepte normale.

Siguranță

În mod categoric, siguranța copilului tău este un aspect care te preocupă în mod deosebit. Acesta este un aspect care trebuie verificat și atunci când alegi un tobogan pentru cel mic.

Deși îl va folosi pentru a se juca, asta nu înseamnă că nu poate reprezenta și un pericol pentru el. Pentru a putea fi sigur că cel mic va putea să folosească toboganul fără să se accidenteze, trebuie să verifici câteva norme de siguranță pe care toboganul trebuie să le îndeplinească:

Treptele sau scara trebuie să fie dotate cu un sistem anti-alunecare, sau cu covorașe care vor servi aceluiași scop. Acest criteriu este obligatoriu. Imaginează-ți numai ce ușor ar putea aluneca cel mic atunci când urcă cu încălțăminte udă pe scări, acestea din plastic. Dacă scările nu sunt dotate cu un astfel de sistem, este datoria ta să le echipezi cu o bandă anti-alunecare.

Un alt element important pentru siguranță este prezența unei balustrade de care copilul se va putea ține. Nu uita: cu cât este mai înaltă scara, cu atât riscul de a cădea este mai mare.

De asemenea, trebuie să verifici intrarea pe tobogan efectiv. Aceasta trebuie să conțină mânere suficient de dure ți de lungi pentru ca cel mic să se poată ține până se va așeza în șezut înainte de coborâre.

Trebuie să știi că toboganele care sunt mai late sunt au o stabilitatea mai bună. Este necesar să urmezi cu strictețe instrucțiunile de montare. Unele tobogane necesită montare direct în sol.

În ceea ce privește aterizarea, zona trebuie să fie mereu curată, fără obstacole în cale. De asemenea, cel mai bun amortizor este iarba, deci este ideal dacă poți să îl montezi pe o zonă cu iarbă.

Dintre tipologii, modele gonflabile sunt mult mai sigure decât cele clasice deoarece absorb mai bine șocurile și copii au mai puține șanse de accidentare.

Vârsta copilului

Tobogan copii de exteriorToboganele variază atât în ceea ce privește lungimea pantei, cât și înclinația acestora, forma și alte echipamente din jurul lor.

Poți alege o variantă bună, atunci când ții cont de vârsta copilului. Copiii sub doi ani sunt prea mici pentru a putea să își coordoneze corect corpul. Totuși, îi poți ajuta să se bucure de tobogane dacă îi vei ține atunci când coboară pe acestea.

Cel mai bun tobogan pentru copii în acest caz, ar fi unul care nu este mai lung de 1 metru. Toboganele pentru copii între 2 și 4 ani nu trebuie să fie mai lungi de 1,1 metrii.

Pentru copii de peste 3 ani, poți alege totuși un model de peste 2 metrii lungime, care va putea fi folosit până la vârsta de 9 ani. Trebuie să ai în vedere și că, în funcție de vârsta copilului tău acum, toboganul ar putea curând să devină insuficient pentru nevoile viitoare ale copilului tău.

Cea mai bună alegere este un sistem de tobogan care este dotat atât cu un tobogan mai mic, cât și cu unul mai înalt ce va putea fii accesibil copilului pe măsură ce va crește.

Durabilitate

Durabilitatea depinde foarte mult de tipul de tobogan precum și de calitatea materialelor utilizate. Dacă vrei ca toboganul să poată fi folosit de mai mulți copii, sau să îl poți dona sau vinde când nu mai ai nevoie de el, va trebui să alegi unul care este foarte rezistent.

Cel mai bun tobogan pentru copii din prisma rezistenței este unul clasic. Acesta, atâta timp cât este fabricat din materiale de calitate și este întreținut corespunzător, poate să dureze fără probleme 10 ani de zile.

Modelele gonflabile sunt, bineînțeles mai puțin rezistente, asta din mai multe motive. În primul rând, copiii le vor folosi mai agresiv, vor sări pe ele și le vor presa. De asemenea, este suficientă o simplă înțepătură pentru ca toboganul să se dezumfle.

Pentru a te asigura că un astfel de eveniment neplăcut nu va duce la distrugerea definitivă a spațiului de joacă, este necesar să alegi un model care vine cu un kit de mentenanță oferit de producător.

De asemenea, este important să îl folosești mereu conform instrucțiunilor date.

Materialul toboganului

 • Tobogan clasic

Tobogan copii pliabilPoți găsi modele de tobogan convențional confecționat din lemn, plastic metal sau fibră de sticlă. Indiferent de material, înainte de a lăsa copilul să alunece pe tobogan, verifică temperatura.

Dacă a stat la soare, acesta poate deveni fierbinte, mai ales dacă este din metal. Dacă este din plastic, acesta trebuie să fie cât mai gros și mai rezistent, pentru a putea suporta greutatea copilului.

Ține minte că plasticul este un material care își pierde rezistența atunci când este expus la soare și la schimbări bruște de vreme.

De aceea, alege un tobogan care este dintr-un plastic rezistent la schimbări de temperatură și la soare. De obicei, acestea sunt tratate cu o soluție specială pentru protecție.

 • Tobogan gonflabil

Cele mai multe sunt realizate din PVC și sunt disponibile în mai multe culori, fiind foarte atractive pentru copii. Unele modele sunt suficient de mari pentru a putea fi folosite de mai mulți copii simultan.

Accesorii speciale

Unele tobogane sunt dotate cu mai mult decât o scară și  pantă de alunecare. Iată ce mai pot conține:

 • Un leagăn
 • Un trapez
 • Funii
 • Un tunel
 • Un turn pentru joacă

Unele modele pot fi dotate cu un jet de apă cu care copiii se pot juca atunci când afară este foarte cald.

De asemenea, dacă spațiul este o problemă pentru tine, dar nu vrei să alegi un model gonflabil, poți opta pentru un tobogan pentru copii pliabil. Acesta este fabricat din plastic, și este ideal pentru interior.

Bineînțeles, panta va fi mai scurtă pentru a putea fi restrânsă cu ușurință, și este potrivit pentru copii mai mici.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun tobogan pentru copii online.

Aici ai de ales dintr-o varietate foarte mare de modele, deci cu siguranță vei găsi o variantă care să fie pe gustul tău și al copilului tău. Ai și mai multe șanse să găsești un tobogan foarte bun la un preț mic, deoarece reducerile sunt mai frecvente online.

Nu uita să verifici și părerea altor părinți care și-au scris experiența în secțiunea de review de pe pagina produsului. Experiența lor te poate ajuta să detectezi defecte și să eviți o achiziție proastă.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun tobogan pentru copilul tău.

Cel mai bun tobogan pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de tobogane pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. TOBOGAN gigant verde Little Tikes

TOBOGAN gigant verde Little TikesIdeal pentru dezvoltarea echilibrului si coordonarii copilului, toboganul ii va asigura celui mic amintiri de neuitat.
Usor de asamblat si de pliat, rezistent la lumina soarelui si la variatiile de temperatura, ii va oferi copilului tau propriul parc de distractii in spatele casei.
Podusul poate fi folosit de 1 copil, cu o limita de greutate de 34 kg.
Varsta recomandata 2ani+.
Dimensiune produs: 118.87 X 195.15 X 14.

Vezi detalii si pret

2. Turnulet cu tobogan Play Ball Fun Climber

Turnulet cu tobogan Play Ball Fun ClimberTurnuletul-tobogan multifunctional pentru gradina sau curte!
El permite catararea, alunecarea pe tobogan sau tararea.
Copiii se pot juca individual sau in grup.
Copilul se poate catara pe scari, poate sta pe platforma unde poate pretinde ca este un pirat care isi apara corabia.
Se poate ascunde sub tobogan – Poate aluneca pe tobogan.
Include 10 mingiute – Greutate maxim admisa: 19.50 kg per copil.

Vezi detalii si pret

3. Tobogan mare Little Tikes 4884

Tobogan mare Little Tikes 4884Toboganul mare, cod 4884 de la Little Tikes, este disponibil în combinaţie de culori roşu cu albastru.
Produsul este recomandat copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani.
Greutatea maxima admisa  este de 34 kg.
Produsul poate fi utilizat de catre un singur copil o data.
Lungimea toboganului este de 150 cm.
Dimensiuni produs: (L) 168 x (l) 97 x (h) 97 cm.

Vezi detalii si pret

4. Tobogan mare pentru copii Dohany

Tobogan mare pentru copii DohanyUn tobogan stabil si sigur pentru cei mici.
Toboganul se poate monta foarte usor fara a fii necesar folosirea de unelte.
Fabricat din plastic de inalta calitate, viu colorat rezistent la schimbariile de temperatura si la razele solare.
Trepte antiderapante.
Varsta: 3 ani +.

Vezi detalii si pret

5. Primul meu tobogan Little Tikes

Primul meu tobogan Little Tikes Toboganul Little Tikes este recomandat copiilor cu varsta de peste 18 luni.
Mic si compact,cu un design practic.
Prevazut cu scara din plastic ce confera stabilitate si rezistenta ridicata.
Lungimea toboganului: 120 cm.
Este usor de depozitat si ocupa o suprafata mica.
Poate fi utilizat si in interior.
Componentele din plastic sunt tratate anti UV,asigurand o buna rezistenta a culorii.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată