Cel mai bun set de tobe acustice

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun set de tobe acustice? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă setul de tobe acustice potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun set de tobe acusticeLa un moment dat în viața noastră, fiecare ne-am jucat măcar o dată de-a cântatul la tobe. Unii dintre noi au dus joaca mai departe și au transformat-o în pasiune, poate chiar într-o profesie.

Dacă te-ai săturat să visezi la cântatul la tobe și vrei să o faci pe bune, este timpul să îți achiziționezi un instrument de calitate.

Indiferent că ești începător sau nu, pentru a putea face performanță în acest domeniu, ai nevoie de cel mai bun set de tobe acustice. Iată cum îl poți achiziționa în rândurile de mai jos.

Top 3 seturi de tobe acustice recomandate

De ce să alegi cel mai bun set de tobe acustice?

Un toboșar bun este considerat inima unei orchestre sau a unei trupe. Acesta ține ritmul și oferă amploare sunetului, exact cum este sarea în bucate.

Tobele sunt foarte apreciate în lumea muzicii. Asta nu doar pentru sunetul pe care îl emană, ci pentru că este un instrument foarte activ. Este distractiv să cânți la tobe și fiecare interpretare este un adevărat spectacol în sine.

Cu toate acestea, acesta este un instrument foarte complex. De aceea alegerea celui mai bun set de tobe poate să ridice mai multe dificultăți.

Cum alegi cel mai bun set de tobe acustice

Set de tobe acustice profesionaleDeoarece este format din multe componente cu rol distinct, unui începător i-ar putea fi foarte greu să facă o achiziție înțeleaptă.

Sunt foarte multe întrebări care au nevoie de un răspuns înainte, precum: de câte componente am nevoie? Cum pot alege un lemn potrivit pentru stilul pe care îl abordez? Este potrivit setul de care sunt interesat pentru nivelul meu de experiență? Ce accesorii sunt cu adevărat necesare?

Având în vedere oferta foarte variată de pe piață, este necesar să înțelegi clar care sunt nevoile tale reale. De asemenea, este necesar să te informezi pentru a afla detaliile ce fac diferența. Astfel vei putea să cumperi ca un expert, chiar dacă ești la prima achiziție.

Cel mai simplu mod de a reuși acest lucru este prin studierea acestui ghid de cumpărături. Bine structurat, acest articol te va ajuta să înțelegi care sunt criteriile de selecție potrivite pentru a investi banii doar în cel mai bun set de tobe acustice.

Componentele celui mai bun set de tobe acustice

Deși ar putea părea un instrument simplu, numărul de componente diferite îi demonstrează complexitatea. Toboșarii profesioniști, aleg să își creeze propriile seturi personalizate, odată ce ajung să înțeleagă ce se potrivește mai bine pe stilul lor. Cu toate acestea, fiecare set are următoarele componente:

Toba bass – acesta este cel mai voluminos element. Este așezat pe podea pe lateral. O față va fi spre exterior, iar cealaltă va fi orientată spre toboșar.

Cu ajutorul unei pedale, acesta va lovi toba care va produce un sunet zgomotos și grav. Sunetul va sta la baza unei compoziții muzicale, fiind mereu prezent în fundal. Are un rol foarte important în ritmica melodiei.

Toba mică – mai este cunoscută și ca snare drum (termen din engleză). Aceasta este diferită de toate celelalte tobe deoarece are un rând de arcuri din metal întinse pe circumferința membranei inferioare.

Aceste elemente din metal creează vibrații atunci când toboșarul bate toba, ceea ce produce un sunet plin, colorat și înalt. Aceasta este plasată, de obicei, direct în fața toboșarului, între genunchii acestuia.

Tom-uri – sau tobele mici. Acestea sunt amplasate în fața toboșarului, chiar în spatele tobei snare. Sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni. Construcția lor este foarte simplă, fiind formată dintr-o membrană în partea de sus și una în partea de jos.

Sunetul produs este unul gros și sec care crește în intensitate pe măsură ce dimensiunea tobei crește. Majoritatea seturilor de tobe acustice au fie una, sau două astfel de tom-uri atașate deasupra tobei bas.

Tom-ul de podea – aceasta are aceiași formă ca celelalte tom-tomuri, dar este mai mare. Este așezat pe podea, cu fața în sus și are un sunet mai adânc, dar nu la fel de grav ca cel al tobei bass.

Majoritatea seturilor au doar o astfel de componentă, localizată pe partea cu mâna dominantă a toboșarului.

Cinele hi-hat – Acest element arată ca două farfurii din alamă, așezate una în capul celeilalte. Componenta Hit-Hat este realizată din combinarea a două cinele printr-un mecanism care îi permite toboșarului să le deschidă și să le închidă, folosind o pedală.

Atunci când sunt închise, acestea scot un sunet înalt și scurt. Când sunt deschise, aceste cinele fac un sunet care durează mai mult.

Cinele „crash” – Majoritatea seturilor de tobe acustice au una sau două cinele de acest tip. Marginile lor sunt subțiri ceea ce creează un sunet zgomotos, exploziv, ca și cum ceva s-ar sparge.

Deoarece sunt atât de sonore, sunt utilizate pentru a accentua părțile importante ale unei compoziții muzicale. Acestea sunt folosite mai ales de cei care preferă stilul rock.

Cinele „ride” – Sunt mai groase, fiind localizate deasupra tom-ului de podea. Are și o circumferință mai mare, creând un sunet prelung, tremurător care complementează restul instrumentelor fără a le domina. Este concepută pentru a fi bătută într-un ritm uniform, monoton.

Există și alte elemente care pot fi incluse, totuși acestea sunt cele principale.

Cel mai bun set de tobe acustice în funcție de nivelul de experiență

 • Pentru începători

Set tobe acustice incepatoriDacă ești nou în lumea tobelor vei vrea un set complet, cu toate elementele necesare pentru a avea un bun început în domeniu. Acestea includ toba bas, tom-uri, toba mică, cinele și accesorii, toate într-un preț unic.

Totuși, fii atent la seturile descompuse. Acestea pot include doar toba mare, cea mică și tom-uri, dar nu și cinele sau alte accesorii necesare.

Majoritatea brandurilor mari fac seturi pentru începători. Spre exemplu, Ludwing are seturi ieftine potrivite pentru cei neexperimentați. Totuși, Tama oferă variante mai fiabile și mai trainice. Cu timpul, vei reuși să faci diferența și între diferiți producători.

 • Pentru utilizatori intermediari

Ca toboșar de nivel mediu vrei ceva care să poată fi folosit la un concert, să îți permită să oferi o interpretare bună, fără să coste foarte mult.

De asemenea, ești la nivelul la care înțelegi suficient despre componentele setului, ca să îți permiți să combini elemente diferite pentru rezultate noi. Deja poți să nu mai ții cont de reguli să te bazezi pe sunetele care îți plac.

Dacă ai la dispoziție timp pentru a experimenta, poți chiar să îți cumperi elementele separat și să îți creezi un set personalizat în timp. Poți începe prin a cumpăra un set nou doar de tobe, fără accesorii și cinele.

Restul le poți achiziționa pe parcurs, pe măsură ce înveți ce îți place și ce nu. În plus, dacă ai grijă de instrumentul tău, vei putea vinde elementele care crezi că nu ți se potrivesc.

 • Pentru toboșari profesioniști

În acest punct trebuie să știi bine ce cauți. Știi și că un bun muzician, nu încetează să învețe niciodată. Totuși, deși te poți lăsa absorbit de detalii tehnice, nu ar trebui să scapi din vedere un singur detaliu foarte important: tobele ar trebui să sune curat, clar și consistent în timp. Asta nu include neapărat doar cele mai scumpe exemplare de pe piață.

În al doilea rând, gândește-te la sunet și mentenanță. Preferi să cânți la tobe pe care trebuie să le acordezi înainte de fiecare concert sau vrei un set de tobe pe care te poți baza fără să faci prea multe verificări?

Dacă vrei un sunet robust și consistent, încearcă un set de tobe acustice rock.

Materialul carcasei tobei

Așa cum sunt multe dimensiuni și configurări diferite ale unui set de tobe, așa există și foarte multe tipuri de lemn din care poate fi fabricată carcasa tobelor.

Fiecare material livrează un sunet diferit care este mai potrivit pentru anumite stiluri muzicale decât pentru altele. Iată ce trebuie să știi despre cele mai întâlnite dintre ele:

 • Lemnul de arțar

Arțarul este probabil cel mai folosit lemn pentru fabricarea tobelor. Fiecare producător oferă și o variantă din lemn de arțar.

Acesta este extrem de versatil și are o rezonanță și o vibrație excelentă. Rezonanța este motivul pentru care toboșarii preferă acest tip de lemn pentru performațele live.

 • Lemnul de mesteacăn

Set tobe acustice din lemnMesteacănul este următorul cel mai popular lemn pentru carcasa tobei. Datorită sunetului amplificat, mesteacănul este potrivit pentru tobele de studio, folosite pentru înregistrarea compozițiilor muzicale.

Acestea sunt și foarte zgomotoase, deci sunt bune și pentru concerte live.

 • Lemn de mahon

Acesta este mai puțin întâlnit în seturile de tobe. E un lemn moale care are o tonalitate joasă, potrivit pentru notele grave. De asemenea, se consideră că livrează un sunet cald, cu nuanțe retro.

Alte tipuri de lemn mai pot fi: falkata sau plop.

Bețe

Bețele pe care le vei folosi trebuie să fie confortabile de ținut în mână și trebuie să se potrivească cu stilul muzical abordat. Anumite bețe de tobe sunt făcute special pentru toboșari care cântă la un volum mai mare, în timp ce altele sunt potrivite pentru stiluri muzicale mai blânde cum ar fi jazz sau folk.

Se folosește o varietate de tipuri de lemn pentru fabricarea bețelor pentru tobe. Cele mai populare sunt:

Arțar – sunt ușoare și au o densitate redusă. Sunt ideale pentru a interpreta la un volum redus cu mișcări rapide.

Hicori – Cel mai popular lemn pentru astfel de bețe, acesta este dens, greu și rigid în comparație cu arțarul. Acesta absoarbe foarte bine șocurile.

Stejar – un lemn foarte dens și durabil, mai greu decât hicori.

Atunci când cauți bețe, vei vedea că sunt notate cu diferite litere și numere: 5A, 5B, 2B, 3S și 7A. Numărul reprezintă circumferința bățului. Cu cât este mai mic numărul, cu atât este mai mare bățul. Litera indică pentru ce au fost concepute bețele în original:

S – acestea sunt făcute pentru grupurile de stradă. Sunt mari și proiectează un volum foarte mare.

B – Această literă vine de la „band” (trupă). Sunt ideale pentru orchestrele simfonice. Au o circumferință mai mică decât cele S și sunt mai ușor de controlat, ceea ce le face perfecte pentru începători.

A – Au fost concepute pentru orchestre. Sunt apreciate de toboșarii care preferă stilurile mai blânde precum alternativ sau jazz.

Ce accesorii trebuie să aibă cel mai bun set de tobe acustice?

 • Bete toba acusticaKit de curățare – necesar pentru întreținerea corespunzătoare a setului.
 • Instrumentate pentru acordarea tobelor.
 • Scaun pentru toboșar – un element foarte important, atât pentru confortul tău cât și pentru precizia mișcărilor tale. Acesta trebuie să fie foarte stabil.
 • Pedale – Aceasta va fi folosită ca o extensie a piciorului tău. Nu sunt foarte scumpe, deci ar fi bine să alegi din start modelele premium.
 • Standul pentru cinele și tomuri.
 • Husă – potrivită pentru acoperirea instrumentului atunci când nu este folosit, pentru a-l proteja împotriva prafului și a altor lucruri care l-ar putea deteriora.
 • Genți de transport – unii producători includ în pachet genți potrivite pentru fiecare componentă, astfel încât instrumentul să poată fi transportat în siguranță și ușor.
 • Elemente pentru învățare și exercițiu – gândite pentru proaspeții începători.

Producători

Orientează-te doar spre nume foarte cunoscute în domeniu. Nu este o greșeală să alegi un set de tobe doar de la un producător cunoscut. Din fericire majoritatea brandurilor au variante pentru fiecare buzunar.

Cele mai sonore branduri producătoare de seturi de tobe acustice sunt: Yamaha, Mapex, Tama, Ludwing, Pearl, Gear4Music, Premier, Gretsch.

Concluzii

Poți căuta cel mai bun set de tobe online. Este probabil să găsești mai rapid ceea ce cauți. Asta pentru că varietatea de seturi este mai mare online, și nu mai pierzi timp cu deplasarea la un magazin tradițional, deși este o idee bună să încerci un set de tobe înainte de a-l cumpăra.

Chiar și așa, ai posibilitatea de a returna un produs dacă nu ești mulțumit de el. Investiția ta s-ar putea să fie una mai mică decât te-ai fi așteptat, deoarece e mai ușor să urmărești cele mai bune oferte online.

Înainte de a face o achiziție, asigură-te că verifici și părerea altor utilizatori. Aceștia vor spune dacă sunt sau nu mulțumiți de acel produs, iar tu îți poți da seama dacă merită sau nu să cheltuiești pentru el.

Având la dispoziție acest informații, ești gata să cumperi cel mai bun set de tobe acustice.

Cel mai bun set de tobe acustice: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de seturi de tobe acustice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set tobe Acustice Sonor SQ1 GT Black – Stage

Set tobe Acustice Sonor SQ1 GT Black - StageFinisaj harware: chrome plated.
Configuratie: fara prindere pe toba mare.
Nume: SQ1 322 – Serie: SQ1 – Material: Mesteacan.
Setul contine:
1 x Bass Drum 22” x 17,5”
1 x Tom Tom 12” x 8”
1 x Floor Tom 16” x 15”

Vezi detalii si pret

2. Set tobe Acustice Tamburo Unika 522

Set tobe Acustice Tamburo Unika 522

Finisaj harware: cromat – Configuratie: fara prindere pe toba mare.
Nume: TB UNIKA520 – Serie: Unika – Material: Laminat.
Setul contine:
1 x Bass Drum 20”
1 x Tom Tom 10” – 1 x Tom Tom 12″
1 x Floor Tom 14” – 1 x Snare Drum 14”

Vezi detalii si pret

3. Set tobe Acustice Tamburo T5

Set tobe Acustice Tamburo T5Finisaj harware: cromat – Configuratie: cu prindere pe toba mare.
Nume: T5 J18 – Serie: T5 – Material: Plop.
Setul contine:
1 x Bass Drum 18”x16″
1 x Tom Tom 10”x8″ – 1 x Tom Tom 12″x9″
1 x Floor Tom 14”x14″ – 1 x Snare Drum 14”x5,5″
Set hardware seria 200 – Set cinele – Scaun – Bete.

Vezi detalii si pret

4. Set tobe percutie copii Junior Santander 8 bucati

Set tobe percutie copii Junior Santander 8 bucatiSet Junior Santander este un kit de tobe ideal pentru copiii care au deja primii pasi muzicali in spatele lor.
Raportul pret / performanta este de prima clasa, iar manopera este de inalta calitate
Toba bass: 16″ x 11″ – Snaredrum: 12 1/2 ” x 5 1/2″
Toba mica:8″ x 6 1/2 – Toba mare: 10″ x 7 1/2″
Stand tom: 13 1/2 “x 9 1/2″ – Hi-Hat: 7 1/2 ” – Cymbal: 9 1/2 “
Bete: lungime 30cm – Scaun tapitat, reglabil pe inaltime cu 3 pozitii.

Vezi detalii si pret

5. Set tobe acustice copii Hayman HM30-MR

Set tobe acustice copii Hayman HM30-MRSet de tobe acustice pentru copii 3 – 5 ani, compus din 3 piese.
Toba mare de 12” (10” adancime), tom de 8” (4,5” adancime), toba mica premier de 8” (3,5” adancime).
Are suport toba mica, pedala toba mare, cinel, suport cinel, suport tom si bete toba.
Scaunul nu este inclus.
Culoare rosu metalic.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată