Cel mai bun leagăn pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun leagăn pentru copii? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă leagănul pentru copii potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun leagan pentru copiiIndiferent că ești bunic sau părinte, cu siguranță îți dorești ca cei mici din viața ta să se bucure de cea mai frumoasă copilărie.

Multe amintiri prețioase din copilăria noastră, au legătură cu jocurile noastre preferate și cu activitățile pe care le desfășuram cu prietenii. Foarte mulți dintre noi au avut ocazia de a se distra într-un parc și de a se da pe „hintă” așa cum îi mai spuneam noi leagănului.

Poți fi sigur că și pentru copilul tău această activitate va fi la fel de amuzantă și va rămâne cu multe amintiri plăcute dacă vei alege să îi cumperi un leagăn.

Află din acest articol unde au găsit alți părinți un leagăn ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun leagăn pentru copii.

Top 3 leagăne pentru copii recomandate

De ce să alegi cel mai bun leagăn pentru copii?

Leagănul este o modalitate foarte bună prin care copilul se poate distra afară. În plus, folosirea acestuia încurajează dezvoltarea armonioasă a echilibrului copilului și a coordonării corpului.

Mișcarea ritmică în spate și în față forțează corpul copilului de a-și reajusta constant poziția, ceea ce duce la dezvoltarea simțului de coordonare, întărind în același timp musculatura celui mic.

În plus, folosirea leagănului îl ajută pe cel mic să descopere un peisaj în continuă schimbare, ceea ce îi dezvoltă percepția asupra mediului, iar acesta va ajunge să înțeleagă mai bine lumea în care trăiește.

Nu în ultimul rând, leagănele sunt amuzante, de multe ori mai amuzante decât desenele animate sau jocurile pe telefon, ceea ce înseamnă că cel mic va practica o activitate sănătoasă pentru el.

Cum alegi cel mai bun leagăn pentru copii

Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje însă, este necesar să alegi cel mai bun leagăn pentru copilul tău.

Leagan pentru copii convertibilAsta înseamnă că va trebui să faci o alegere în funcție de vârsta lui și de nivelul de îndemnare pe care îl are. Va trebui să verifici toate normele de siguranță pentru a te asigura că cel mic nu va fi pus în pericol atunci când folosește leagănul.

De asemenea, materialele, designul, precum și echipamentul de joacă adițional, poate influența foarte mult prețul unui leagăn pentru copii, și este necesar să știi clar pentru ce anume plătești.

Alegerea este cu atât mai grea, cu cât sunt atât de multe variante pe piață. Pentru a nu pierde prea mult timp prețios, am pregătit aici un ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl parcurgi cu încredere.

Te asigurăm că la final vei știi clar cum să alegi cel mai bun leagăn pentru copii. În plus, te așteptăm și cu listă cu cele mai bune leagăne disponibile acum pe piață, la cel mai bun raport calitate/preț.

Iată ce trebuie să știi:

Tipul de leagăn pentru copii

Există două mari tipuri de leagăne pentru copii, care diferă în funcție de modul de amplasare:

  • Leagăn pentru copii cu cadru propriu

Aceste leagăne sunt potrivite pentru copiii mai mici, chiar bebeluși. Au o dimensiune mică și sunt utile pentru a legăna efectiv copilul, astfel aceasta ajungând să adoarmă sau pur și simplu să stea cuminte.

  • Leagăn fără cadru

Aici vorbim doar despre o variantă care constă într-un scaun și funii, bare, sau lanțuri de prindere. În funcție de spațiul de care dispui și de greutatea celui care va utiliza leagănul, acestea se pot prinde de tocul unei uși, sau de creanga unui copac, ori de altă structură înaltă stabilă.

  • Set de leagăn

Modele puțin mai costisitoare vei găsi sub forma unui set de leagăn. Acestea sunt spații de joacă care pot include o căsuță pentru copii, un tobogan sau alte leagăne. Este potrivit pentru familiile cu mai mulți copii, sau pentru situația în care copilul se va juca cu mulți prieteni într-un astfel de spațiu.

Norme de siguranță

Părintele trebuie să se asigure, înainte de a-i permite copilului să se balanseze într-un astfel de leagăn, că este total sigur pentru folosire, că nu prezintă defecte și că nu va pune în pericol viața sau sănătatea copilului.

Din fericire există reglementări de siguranță UE care fac mult mai ușor de recunoscut un produs care este sigur. Orice leagăn pentru copii trebuie să corespundă standardelor de siguranță EN 117:2008, valabile și pentru spațiile de joacă publice.

Leagan de gradina pentru copiiChiar dacă produsul are simbolul CE, ceea ce înseamnă că este conform normelor europene, ar trebui să verifici cu atenție orice element. Principala cauză de accidentare atunci când se folosesc leagănele, este căzătura pe o suprafață dură.

Dacă leagănul va fi instalat la exterior, alege să îl amplasezi pe iarbă, sau asigură-te că cel mic nu va cădea direct pe asfalt de pe leagăn. Nisipul sau cauciucul sunt alte alterative bune.

Copii mai mici trebuie să aibă un spătar mai înalt, curele, și un scaun care să aibă protecție și în față. Sunt recomandate scaunele de leagăn tip chilot, deoarece acestea sunt cel mai stabile pentru copii. De asemenea, nu trebuie să existe nimic ascuțit, iar marginile trebuie să fie rotunjite.

Sfoara sau lanțul trebuie să fie foarte rezistente și într-o stare impecabilă. Piesele trebuie să fie stabile. Niciun șurub nu trebuie să fie ieșit în afară. Dacă leagănul scârțâie, verifică-i integritatea.

Dacă alegi un leagăn pliant, acesta trebuie să aibă un sistem de blocare foarte trainic în poziția extinsă.

Nu ar trebui să lași copii mai mici de 5 ani să se dea în leagăn nesupravegheați, indiferent de măsurile de siguranță pe care le-ai luat.

Locație

Care este spațiul pe care îl ai la dispoziție? Ai putea să îi oferi copilului posibilitatea de a se bucura de un astfel de leagăn chiar în interiorul casei tale?

Poți găsi atât modele de leagăne pentru copii de exterior, cât și modele de leagăne pentru interior. Unele modele sunt suficient de versatile pentru a fi folosite atât în casă, cât și în curte, în funcție de preferințe, nevoi și sezon bineînțeles.

Alegerea spațiului în care vei amplasa leagănul este o decizie importantă, deoarece va influența și alte criterii de selecție, cum ar fi dimensiunea acestuia sau materialul din care va fi confecționat. Dacă nu vrei să alegi și bugetul îți permite, poți alege două leagăne, unul pentru interior, iar altul pentru exterior.

De asemenea, este lesne de înțeles că cele pentru exterior vor fi mai mari, mai durabile și posibil să fie mai scumpe decât cele pentru interior.

Materiale

Există câteva materiale de care te vei lovi foarte des atunci când vei rea să alegi cel mai bun leagăn pentru copii. Iată ce ar trebui să știi:

  • Leagăne din metal

Leagănele din metal sunt foarte comune și pot fi cea mai ieftină opțiune. Acestea trebuie să fie tratate astfel încât să reziste la rugină și coroziune pentru cât mai mult timp.

După un timp, stratul protector ar putea să se uzeze și să expună metalul la umezeală ceea ce ar duce la coroziune, deci ar trebui să fii cu ochii mereu pe ele.

De obicei metalul este folosit pentru cadrurile de leagăn care se înfig în pământ sau într-o fundație.

  • Leagăne din vinil

Vinilul este un plastic dur foarte rezistent, durabil și poate să suporte condiții de mediu grele. Este prezent în seturile de leagăn, împreună cu elemente din compozit de lemn.

Este un material care face leagănele foarte ușor de întreținut, iar acest motiv le face destul de costisitoare, în comparație cu variantele din alte materiale.

  • Leagăne din lemn

Leagan copii distractieLeagănele făcute din lemn sunt fabricate de obicei din lemn de cedru, pin sau brad. Aceste leagăne sunt în același timp aspectuoase și trainice. Lemnul are nevoie însă de o întreținere mai serioasă.

În timp trebuie șlefuit și refinisat și tratat cu soluții speciale pentru a-i prelungi cât mai mult durata de funcționare. Are un preț de mijloc și este o alegere foarte populară.

  • Leagăne din plastic

Și leagănele din plastic sunt disponibile la un preț foarte bun. Acestea sunt durabile, dar datorită expunerii la soare îndelungate, plasticul de calitate slabă își va pierde intensitatea culorii și va deveni casant.

Totuși, plasticul este un material foarte ușor, fiind ideal pentru leagănele portabile.

Vârsta copilului

În alegerea celui mai bun leagăn pentru copii, trebuie să ții cont de vârsta copilului. În primul rând, trebuie să ții cont de vârsta lui în alegerea unui leagăn care să fie sigur pentru acesta.

Copilul tău are siguranță în mișcări? Poate alerga fără să se împiedice ușor? Dacă sare din leagăn, poate ateriza în picioare? Toate aceste întrebări te ajută să iei o alegere bună.

Leagănele cu spătar înalt și scaun tip chilot, sunt potrivite pentru copiii mici, acestea fiind prevăzute de cele mai multe ori și cu centuri de siguranță.

Pe măsură ce copiii vor crește însă, poți cumpăra un leagă care să aibă doar spătar, leagăn fără spătar, sau chiar unul cu bază rotundă, unde copilul va putea să se balanseze în timp ce stă în picioare.

Apoi trebuie să ții cont de vârsta celui mic atunci când alegi dimensiunea leagănului. Ține minte că copiii cresc foarte repede și preferințele li se schimbă foarte rapid. De aceea alege un leagăn care are un design clasic, pe care cel mic va putea să îl personalizeze după bunul plac de mai multe ori.

De asemenea, leagănele pentru copii mai mici, vor deveni rapid insuficiente. Cel mai bine este să alegi un leagăn pentru copii de peste 5 ani, pe care îl va putea folosi până în jurul vârstei de 12 ani.

Numărul de copii

Numărul de copii din casa ta contează, mai ales dacă au vârste apropiate și dacă au mulți prieteni, deoarece vor prefera același tip de activități și există multe șanse să se iște certuri.

Dacă ai doar doi copii, va fi suficient să alegi doar un set de două leagăne pentru copii.

Dacă numărul copiilor este mai mare însă, este important să le oferi tuturor ceva de făcut. Ar putea fi practic un set de trei leagăne, sau un set care poate include și alte activități cum ar fi: balansoare, tobogane, căsuțe și turnuri.

Confort

Sezut leagan convertibilNu contează cât de scump este leagănul pe care vrei să îl cumperi sau, din contră, cât de rău poate arăta. Dacă cel mic nu se va simții confortabil în leagăn, nu te poți aștepta să îl folosească, deci ai rămâne cu o investiție proastă.

Asigură-te că cel mic nu va fi pișcat pe leagăn, de lanțul de prindere sau alte atașamente. Picioarele lor nu ar trebui să aibă urme pe ele atunci când se dau jos de pe leagăn și nu ar trebui să fie iritate.

Mai ales pentru copiii până în 5 ani, confortul este crucial. Leagănul trebui deci să fie suficient de spațios pentru ca cel mic să poată să îți miște liber mâinile și picioarele. Este important ca acesta să se poată mișca după bunul plac.

Leagănul nu ar trebui să pună presiune pe nicio parte a corpului său, îngreunând astfel circulația sângelui, ceea ce ar duce la amorțire. Dacă au nevoie, poți folosi o periniță pentru șezut sau pentru zona din spate.

Instalare

Majoritatea leagănelor care nu vin cu un cadru propriu ar trebui să fie ușor de instalat și de montat de către oricine.

Totuși modelele care sunt dotate cu un cadru sau care sunt parte dintr-un set, sunt mai greu de asamblat și de montat în mod corect. Aici este posibil să ai nevoie de ajutor de specialitate, care pot fi oferiți de către producător sau nu.

Verifică, dacă este posibil, ce presupune instalarea leagănului și decide dacă te descurci. În caz contrar, verifică dacă asamblarea și montarea lui este inclusă sau nu în prețul de achiziție.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun leagăn pentru copii online. În acest fel vei putea cu siguranță să alegi un model care să fie pe placul celui mic, la un preț care să fie pe placul tău.

Înainte de a face orice fel de achiziție online, nu uita să verifici părerea altor utilizatori. Experiența lor cu un astfel de produs te poate ajuta să eviți o investiție pe care o vei regreta peste puțin timp.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun leagăn pentru copii.

Cel mai bun leagăn pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de leagăne pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Leagan clasic 4 locuri can can GRI SILVER

Leagan clasic 4 locuri can can GRI SILVERSuport metal de leagane, pentru 4 copii. Doua sezuturi simple si un leagan dublu fata in fata.
Designul este bine gandit, materialele sunt selectate cu atentie.
Scaunele din plastic sunt rezistente la razele UV. Ofera mai mare siguranta si bucurie copiilor.
Alcatuit din 2 leagane si un sky-ride dublu.
Accesoriile sunt fabricate conform standardele europene CE si TÜV.
Greutatea maxima suportata pentru fiecare component in parte: 50 kg.

Vezi detalii si pret

2. Leagan cuib Hollywood pentru interior si exterior

Leagan cuib Hollywood pentru interior si exteriorConceptul acestui leagan este unul inovativ, acesta fiind folosit atat de catre copii cat si de catre adulti.
Structura acestuia este una solida, durabila si robusta avand rama din otel si tesatura rezistenta la intemperii.
Scaunul leaganului are un spatar reglabil prin buton, pe 3 nivele, unul culcat, unul in unghi de 90 de grade si unul intermediar.
Setul include atat perna pentru sezut cat si una suplimentara, pentru gat.

Vezi detalii si pret

3. Leagan 2 in 1 pentru bebelusi si copii 08835 MVS

Leagan 2 in 1 pentru bebelusi si copii 08835 MVSConverteste usor si rapid de la un leagan pentru bebelusi la unul pentru copii juniori.
Contine 2 scaune, cadru si curea de balansare diferite, care pot fi comutate in cateva minute.
Spatarul este intarit, pentru o pozitie a spatelui cat mai sigura.
Cadru de otel de durata, cu acoperire cu pulbere, pentru o mai mare protectie UV.
Scaunul turnat asigura durabilitate si confort.
Cabluri ajustabile, moi, din nailon, pentru atingerea lor pe masura ce copiii cresc.

Vezi detalii si pret

4. Leagan pentru bebelusi si copii Pilsan

Leagan pentru bebelusi si copii Pilsan

Leagan 2 in 1, cu scaun special pentru cei mici, cu centura de prindere in 5 puncte.
Leagan pentru bebelusi si copii mari pentru exterior Leagan confortabil, cu scaun din material textil pentru copiii mici.
Se curata foarte usor – Cadrul poate fi fixat la sol.
Poate fi folosit atat in exterior cat si in interior datorita dimensiunilor reduse.
Greutate maxima admisa: 100 kg.
Varsta recomandata: 12 luni+.

Vezi detalii si pret

5. Leagan Edu Play Convertibil 3 variante

Leagan Edu Play Convertibil 3 variante

Leaganul are un design unic ce permite convertirea sa in 3 variante:
– varianta 1 cu protectii fata/spate pentru bebelusi cu varsta intre 6 luni si 2 ani,
– varianta 2 cu protectie spatar pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani si
– varianta 3 fara protectie pentru copii cu varsta de pana la 7 ani.

Greutate leagan: 3,5 kg – Greutate limita copil – maxim 30 kg.
Lungime franghie reglabila -max 160 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată