Cel mai bun sistem de supraveghere video

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (8 voturi, media: 4,13 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun sistem de supraveghere video? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba kitul de supraveghere video potrivit nevoilor tale? Citeste ghidul nostru si alege informat.

Cel mai bun sistem de supraveghere videoSistemele de securitate video sunt o modalitate excelentă pentru verificarea şi înregistrarea activităţilor ilegale sau deranjante şi sunt folosite pe scară largă pentru monitorizarea la interior şi la exterior.

Înregistrările video pot furniza informaţii vitale pentru tine sau pentru organele de ordine publică. Acestea ajuta la identificarea infractorilor implicaţi în furturi, spargeri de locuinţe sau orice fel de atentat la siguranţa şi liniştea proprietăţii tale.

Pentru a putea urmări orice mişcare din interiorul său exteriorul proprietăţii tale va trebui să utilizezi sistemul de supraveghere video potrivit.

Un sistem de supraveghere video complet este format din mai multe componente care împreună furnizează o soluţie de supraveghere completă pentru locuinţa sau afacerea ta. Principalele componente sunt camerele de supraveghere video, care pot fi de exterior sau de interior, şi sistemul de înregistrare DVR, un aparat electronic avansat care stochează şi procesează imaginile furnizate de camerele video.

Cel mai bun sistem de supraveghere video: cum să alegi

Pentru alegerea kitului de supraveghere video potrivit nevoilor individuale trebuie să stabilești înainte de achiziţie care sunt nevoile punctuale, în funcţie de configuraţia spaţiului ce trebuie supravegheat, suprafaţa acestuia şi alte criterii importante (de exemplu: ai nevoie şi de supraveghere pe timp de noapte, sau doar ziua, activarea înregistrării cu detecţia mişcării, etc.).

Pentru a alege configuraţia potrivită trebuie să analizezi câteva aspecte principale.

De câte camere video de supraveghere am nevoie?

Kit supraveghere video performantNu contează dacă alegi un sistem de monitorizare cu una sau mai multe camere video, importante sunt dimensiunea şi configuraţia spaţiului care necesită monitorizare.

Dacă ai un spaţiu mare sau o configuraţie cu multe încăperi, vei avea nevoie de mai multe camere de supraveghere pentru o monitorizare completă. În general, cele mai multe configuraţii de spaţii au nevoie de un sistem de supraveghere cu 4 camere.

Asigură-te că sistemul de supraveghere ales acoperă zonele importante ale spaţiului, precum şi zonele de acces adiţionale cum ar fi intrările multiple, acoperişul, ferestrele, în general orice zonă prin care un eventual răufăcător ar putea să acceseze locuinţa sau biroul tău.

În oferta existentă pe piaţa găsim diverse configuraţii de kituri de supraveghere video cu performanţa ridicată care includ mai multe camere video, un DVR şi unul sau mai multe hard-disk-uri pentru stocarea şi transferarea imaginilor, un monitor video şi cabluri şi accesorii suficiente pentru majoritatea configuraţiilor de instalare. Pentru a fi sigur că faci alegerea corectă este bine să alegi un kit cu minim una sau două camere în plus.

Am nevoie şi de camere ascunse?

Camerele ascunse sunt ce mai bună modalitate de colecta informaţii, indiferent de motiv, dacă doreşti ca persoană supravegheată să nu ştie acest lucru. Totuşi, camerele de supraveghere normale, instalate în zone vizibile ajuta foarte mult la îndepărtarea riscului de spargere numai prin prezenţa lor. Majoritatea răufăcătorilor vor ezita să abordeze un spaţiu monitorizat video.

Cel mai bun sistem de supraveghere video: ce să cauți

Pentru alegerea unui sistem de supraveghere video ieftin și bun trebuie sa înțelegi componentele acestuia si ce rol joaca fiecare în configurația sistemului. Criteriile importante de alegere sunt rezoluția de înalta definiție a imaginilor video, tipul aparatului DVR, capacitățile acestuia si capacitatea de stocare a hard-disk-ului cu care este echipat, posibilitatea urmăririi imaginilor de la distanta, înregistrarea pe timp de noapte și detectarea mișcării.

Acestea sunt funcțiile principale pe care orice kit de supraveghere video performant trebuie sa le îndeplinească cat mai bine. În continuare vom arunca o privire mai detaliata asupra fiecărui aspect.

Rezoluție video HD sau FullHD

Sistem de supraveghere FullHDCamerele de supraveghere video capabile de înregistrare la rezoluții HD vor captura detalii importante pe care camerele cu rezoluții mai scăzute nu le vor sesiza. Este foarte important sa ai detaliile incidentelor monitorizate care te vor ajuta la identificarea inculpaților.

Elemente cruciale cum ar fi numerele de înmatriculare auto sau detalii fizice ale persoanelor implicate sunt esențiale.

Cauta un kit de supraveghere video HD echipat cu camere video cu rezoluție înalta si senzori de imagine cu cat mai multi megapixeli. Cu cat senzorul ales are o valoare a megapixelilor mai ridicata, cu atât mai clare și mai luminoase vor fi imaginile furnizate.

Rezoluțiile imaginilor sunt exprimate în valori ale pixelilor pe verticala și orizontala, cum ar fi 1280 x 720 px. Rezoluția minima a camerelor este bine sa fie HD 720p (1280 x 720 pixeli) sau FullHD 1080p (1920×1080).

DVR

Un DVR este un dispozitiv de înregistrare a fluxurilor video (Digital Video Recorder) care preia semnalul video de la camerele de supraveghere și permite vizualizarea și înregistrarea imaginilor. DVR-urile au evoluat de a lungul timpului și în prezent exista și în forma NVR (Network Video Recorder) care practic este un NVR digital care se conectează cu camere video prin tenologia IP.

NVR HD sistem de monitorizare completDVR vs NVR. DVR-urile folosesc in principal tehnologie analogica de captare și procesare a semnalului video. Pentru fiecare camera video adăugata sistemului este necesara o conexiune directa dedicata prin cablu coaxial.  NVR-urile se conectează in mod digital cu camerele prin intermediul unei rețele TCP-IP, la fel ca în cazul computerelor.

Semnalul de la camerele video este preluat prin rețea, iar camerele pot fi conectate la un switch/router de rețea. Avantajele tehnologiei IP sunt funcțiile avansate de control și operare ale camerelor, rezoluțiile mult mai înalte suportate, accesul facil prin intermediul Internetului și simplificarea procesului de instalare.

Pentru operarea unui DVR sau NVR aveți nevoie si de echiparea acestuia cu un HDD dedicat pentru stocarea și procesarea informațiilor. Este bine sa alegi un hard-disk de capacitate mare pentru a putea tine înregistrările pe o perioada îndelungata, cu o capacitate de minim 4TB.

Unitatile DVR pot avea capacitati diferite, in functie de numarul de camere cu care este echipat sistemul de supraveghere. Astfel putem distinge 4 categorii principale: DVR cu 4 canale, DVR cu 8 canale, DVR cu 16 canale si DVR cu 32 de canale.

NVR-urile, datorita tehnologiei moderne și a capacității digitale de procesare pot ajunge și pana la o capacitate de 64 de canale audio/video, puând astfel să gestioneze rețele vaste de supraveghere video.

Monitorizarea la distanta

Kiturile de supraveghere video au evoluat de la monitorizarea video clasica în care cineva trebuia neapărat sa stea lângă un monitor dedicat pentru a observa imaginile parvenite de la camerele de supraveghere. Cele mai bune NVR-uri si DVR-uri permit monitorizarea prin rețea sau Internet de oriunde a sistemului de securitate.

Accesul poate fi realizat printr-un browser web sau prin aplicațiile dedicate oferite de producători, atât pentru desktop-uri, cat si pentru dispozitivele mobile. Practic, iți poți monitoriza casa sau afacerea în timp real chiar și de pe o plaja din Bahamas.

Înregistrare nocturna cu infraroșu

AtuCamera de supraveghere cu infrarosunci când alegi un sistem de supraveghere video bun este esențial sa poți vedea ce se întâmpla chiar dacă este întuneric în zona supravegheata. Alege un sistem de monitorizare video cu camere cu infraroșu capabile sa ofere imagini de înaltă calitate chiar și în întuneric complet.

Detecția mișcării

Mecanismul de detectare a mișcării oferă posibilitatea înregistrării de imagini video numai când este detectata mișcare în cadru. În acest fel poți economisi spațiu de înregistrare prețios. Acest sistem este foarte util mai ales dacă ai nevoie de supraveghere 24 de ore din 24 și vrei sa înregistrezi numai dacă este detectata mișcare în raza de acțiune a camerelor de supraveghere.

Cel mai bun sistem de supraveghere video: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda în continuare câteva modele de kit-uri de supraveghere video care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Sistem supraveghere exterior complet Acvil Pro ACV-C8EXT80-4K

Sistem supraveghere exterior complet Acvil Pro ACV-C8EXT80-4KACV-C8EXT80-4K este un sistem de supraveghere video complet de exterior de la Acvil din seria Pro.
Acesta este este format din 8x camere de supraveghere video Acvil ACV-EF80-4K 2.0 4K (8 Megapixeli – 3840 x 2160 pixeli), infrarosu pentru vedere pe timp de noapte de pana la 80 metri, 1x DVR cu 8 canale video XVR5108-4K 2.0 (transmisie live pe internet si pe telefonul mobil), 1x HDD de 1 TB Seagate ST1000VX008, 1x sursa de alimentare cu backup ZTS1210-09F, 1x cablu UTP CAT 5E Cupru la 100 metri, 8x set video balun LLT-500A-HD, 8x mufa tata C01.

Vezi detalii si pret

2. Kit supraveghere wireless WIFI AKU 4 camere IP rezolutie CLEAR HD 1 MP

Kit supraveghere wireless WIFI AKU 4 camere IP rezolutie CLEAR HD 1 MPKitul de supraveghere wifi AKU este configurat complet ,mai aveti nevoie doar de conexiune la internet,contine unitatea de inregistrare NVR – AKU,4 full HD AKU, plus toate accesoriile de care aveti nevoie incluzand suportii de prindere si sursele de alimentare.
Camerele de supraveghere pot fi amplasate atat la interior cat si la exterior.
Camerele de supraveghere video AKU se conecteaza la internet atat prin cablu cat si prin retea wifi -wireless.

Vezi detalii si pret

3. Sistem supraveghere IP WiFi exterior Hikvision NK44W0H-1T(WD)

Sistem supraveghere IP WiFi exterior Hikvision NK44W0H-1T(WD)Sistemul de supraveghere video are 4x camere de supraveghere video bullet IP Hikvision, recomandat atat pentru magazin, depozit sau magazie, cat si pentru casa sau birou.
Sistemul este format dintr-un NVR Hikvision cu 4 canale video IP, 4x camere video tip bullet de la Hikvision (rezolutie inalta de 4 Megapixeli) si Infrarosu pentru vedere pe timp de noapte de pana la 30 metri.
Contine si 4x Alimentatoare camere video, 1x Alimentator NVR, 1x Cablu HDMI, 1xHDD de 1 TB preinstalat.

Vezi detalii si pret

4. Sistem supraveghere exterior basic Dahua DH-B4EXT80-5MP-M

Sistem supraveghere exterior basic Dahua DH-B4EXT80-5MP-MSistem de supraveghere video basic de exterior de la Dahua.
Acesta este format din 4 x camere de supraveghere video Dahua HAC-HFW1500TH-I8-0360B (rezolutie 5 Megapixeli), infrarosu pentru vedere pe timp de noapte de pana la 80 metri si 1 x DVR cu 4 canale video XVR5104HS-I2 (transmisie live pe internet si pe telefonul mobil) menite sa iti protejeze casa sau afacerea.
Camera de supraveghere video de exterior de tip bullet de la Dahua are o rezolutie video de 5 Megapixeli (2880 × 1620 pixeli), lentila fixa de 3.6 mm care permite un unghi vizual de 109°.

Vezi detalii si pret

5. Kit supraveghere video PNI House IPMAX2

Kit supraveghere video PNI House IPMAX2Kit-ul de supraveghere video PNI House IPMAX2 contine o unitate de inregistrare in retea si 2 camere cu IP, ce pot fi utilizate atat la interior cat si la exterior, si va permite supravegherea casei sau firmei dv de oriunde aveti o conexiune la internet.
Kit-ul de supraveghere video PNI House IPMAX2 poate fi controlat de pe dispozitive mobile prin aplicatia vMEyeCloud compatibila cu Android si iOS, iar de pe PC prin software-ul General CMS.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată