Cele mai bune mănuși de box

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cele mai bune mănuși de box? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă mănușile de box potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cele mai bune manusi de boxAtunci când ești pasionat de box sau te folosești de aceste mișcări specifice pentru a face mișcare, ești conștient de importanța faptului de a avea un echipament de calitate, atât la orele de antrenament, cât și atunci când participi la competiții.

Dintre componentele acestuia, mănușile de box joacă un rol crucial. Pentru mulți jucători, acestea vor face diferența dintre succes și eșec. Acesta este unul din motivele pentru care această parte a echipamentului ar trebui să primească o atenție deosebită din partea ta.

Indiferent că ești începător sau ești mai experimentat, iată cum poți alege cea mai bună pereche de mănuși de box.

Top 3 mănuși de box recomandate

De ce să alegi cele mai bune mănuși de box?

Alegerea celei mai bune perechi de mănuși de box este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a crește calitatea antrenamentului tău.

O pereche nepotrivită te va incomoda teribil și va fi ca și când o piatră te-ar jena în pantofi: este iritant și poate crește riscul de a te răni în timp. Poate ai crezut că alegerea celei mai bune perechi de mănuși este ușoară.

Bineînțeles, poți intra în primul magazin cu echipamente sportive și să cumperi o pereche de mănuși la întâmplare. Dar există mari șanse să nu îți placă ceea ce ai cumpărat sau să nu fie confortabile.

În plus, acestea nu îți vor oferi ceea ce aștepți din partea lor.

Cum alegi cele mai bune mănuși de box

Manusi de box din piele cu siretAvând în vedere că există o ofertă atât de bogată pe piață, este foarte improbabil să fii mulțumit de o pereche de mânuși de box pe care o alegi la întâmplare. Selecția trebuie făcută într-un mod înțelept și informat.

De aceea, în continuare te îndemnăm să consulți acest ghid de cumpărături, care conține informații complete despre tipul de mănușă de box pe care ar trebui să o alegi, dimensiunea potrivită pentru tine, precum și sistemul de închidere adecvat.

La final, vei putea să alegi mai bine și mai rapid, o astfel de piesă de echipament, care să îți permită să te antrenezi mai bine și să te descurci mai bine în competiții.

Tipuri de mănuși de box

 • Mănuși de box pentru antrenament la sac

Vei găsi adesea mănuși de box care sunt prezentate ca fiind potrivite pentru antrenamentul la sac. Acestea sunt mănuși „all-purpose”, neavând nimic special și nefiind adaptate pentru competiții.

Chiar dacă sunt create pentru lovituri la sac, acestea pot fi folosite cu succes în orice tip de antrenament. Așadar, în marea majoritate a timpului le vei folosi pe acestea.

Spre deosebire de alte tipuri de mănuși de box, designul acestora implică mai puțină umplutură în zona încheieturilor degetelor. Rolul lor este acela de a proteja pielea pentru a nu apărea răni.

Deoarece au mai puțină căptușeală, aceste mănuși le permit jucătorilor să simtă mai bine loviturile și să se obișnuiască cu impactul. Dacă un pumn este dat nepotrivit aceștia trebuie să o simtă în sacul de box și să facă ajustările necesare.

Nu sunt recomandate pentru competiții deoarece loviturile făcute cu acestea vor fi deosebit de dureroase și de periculoase.

 • Mănuși de box pentru antrenament

Grozave pentru începători. Aceste mănuși au suficientă căptușeală și pot fi utilizate atât pentru sacul de box, cât și pentru antrenamentul corp la corp, deși nu sunt specializate pentru niciuna dintre aceste opțiuni. 

 • Mănuși de box pentru antrenament cu o altă persoană

Așa numitele „sparring gloves”, acestea sunt construite pentru antrenamentul cu o altă persoană. De aceea sunt căptușite extra, nu doar pentru a te proteja pe tine, dar și pe partenerul tău de antrenament.

Pot avea aceeași dimensiune ca cele de antrenament, dar vor fi mai grele și mai căptușite.

 • Mănuși de box pentru competiții

Există două variante: cele pentru amatori și modelele profesionale.

În mod normal, nu vei avea niciodată nevoie de variante pentru amatori, deși tind să fie mai ieftine. Totuși, este bine să le poți recunoaște. Acestea vin de obicei în roșu și albastru. De asemenea, zona încheieturii degetelor nu este evidențiată, ceea ce îi ajută pe jurați să puncteze mai bine jocul.

Dacă vrei să participi la competiții însă, cele mai bune mănuși de box vor fi cele profesionale. Acestea sunt fabricate special pentru a fi utilizate în competiții profesionale. Adesea, protecția mâinilor și confortul sunt sacrificate pentru a oferi o ofensivă cât mai puternică.

De regulă, căptușeala este mai fermă, ceea ce face mănușile să fie mai mici și mai compacte. Într-un fel, aceste mănuși sunt concepute pentru a livra lovituri precise cu fiecare pumn.

Nu sunt potrivite pentru antrenament frecvent și nu ar trebui folosite în afara competițiilor. Sistemul lor de închidere este mereu cu șiret și este rar ca jucătorii de rang să apeleze la închiderea cu Velcro.

Bineînțeles, acestea nu sunt ieftine. Dacă găsești o pereche care se recomandă ca fiind Pro la un preț curios de mic, mai bine le eviți deoarece nu sunt mai mult decât o strategie de marketing căreia nu ar trebui  să îi cazi victimă.

 • Mănuși de box în stil mexican

Sunt ușor diferite de variantele tradiționale deoarece au căptușeala mai puțină și forma este mai slim. Sunt considerate o subcategorie a modelelor de mănuși profesionale.

 • Mănuși de box Muay Thai

Manusi de box Muay ThaiMuay Thai este, de fapt, un sport asiatic diferit de boxul cu care suntem obișnuiți. Totuși, este bine să le recunoști, pentru a nu le cumpăra din greșeală.

Căptușeala este mai bine distribuită pe toată suprafața mănușii, pentru a proteja bine și spatele mâinii. Oferă mai multă flexibilitate în prindere, palma putând să se deschidă ușor.

Sistemul de închidere al celor mai bune mănuși de box

Sistemul de închidere al mănușilor este foarte important. Acestea trebuie să devină o extensie a corpului tău.

Dacă nu le simți stabile pe încheietură, cu siguranță performanța ta va fi afectată. Există variante cu șiret, cu Velcro sau hibride.

 • Mănuși de box cu închidere cu șireturi

Cele cu șiret sunt fixate folosind un sigur șiret care leagă ambele părți ale mănușii. Când acesta este tras aceste părți se strâng fixându-se pe mână. Majoritatea celor cu acest sistem de închidere sunt similare, cu diferența că spatele încheieturii poate fi plat sau texturat. Vei avea nevoie de ajutor să le securizezi pe mână.

Avantajele acestui sistem sunt faptul că se fixează foarte bine. Încheieturile sunt, de obicei, căptușite, cea ce le face mai confortabile. Manșeta este, în general mai lungă, astfel se fixează mai bine pe braț.

În plus, încheieturile se simt mai flexibile și nu atât de încărcate ca atunci când folosești mănuși cu Velcro. De asemenea, nu există riscul de a se deschide, așa cum se poate întâmpla în cazul benzilor cu arici.

Există însă și unele dezavantaje. Vei avea nevoie de o persoană să te ajute să le fixezi bine și strâns. Îți ia mai mult timp să le bagi și să le scoți de pe mână, deci nu sunt ideale pentru sesiuni scurte de antrenament.

În plus, capătul șiretului ar putea să taie oponentul, deci acestea se vor lega la încuietură atunci când ești într-o competiție.

 • Mănuși de box cu închidere Velcro

Acestea se fixează folosind o bandă Velcro care se înfășoară în jurul mănușii și trage cele două jumătăți laolaltă. Benzile pot fi de diferite forme și dimensiuni, unele branduri optând pentru unele elastice sau chiar două benzi care se suprapun de diferite mărimi.

Avantajele acestui sistem de închidere sunt rapiditatea cu care le poți lua și îndepărta de pe mână, mai ales fără să ai nevoie de ajutor. În plus, banda în sine, poate adăuga un nivel de protecție și suport ridicat.

Printre dezavantaje se numără faptul că banda poate zgâria uneori oponentul. În plus, aceasta poate fi prea lungă și să lase capătul expus.

Dacă materialul este unul ieftin acestea își va pierde eficiența în timp și nu va mai oferi o prindere la fel de fixă. În plus, au mai puțină căptușeală în jurul încheieturii.

Deoarece din ce în ce mai multe persoane se antrenează singure, aceste mănuși sunt ideale pentru aceia care nu vor să apeleze la ajutor pentru a-și pune mănușile.

 • Mănuși de box hibrid

Scopul acestora este să îți ofere fixarea pe care doar mănușile cu șiret o pot realizat, dar fără să ai nevoie de ajutor, deoarece au și o bandă cu Velcro. Deși intenția este una foarte bună, puține își fac treaba cât de bine ar trebui.

Cum alegi mănușile de box care au dimensiunea potrivită?

Manusi de box profesionalePe piața din România, dimensiunile mănușilor sunt exprimate ca cele de la haine: S, M și L. Adevărul este însă că, indiferent de indicele oferit de producător, mânușile trebuie probate pentru a-ți da seama dacă îți vin bine sau nu.

Când le probezi asigură-te că sunt confortabile. Nu ar trebui să le simți nici prea strâmte, dar nici să îți joace mâna în ele. În plus, nu uita că și bandajele speciale pentru box, trebuie să încapă în ele, fără să îți creeze disconfort.

Vei găsi și modele pentru femei și copii. Acestea sunt mai mici și tind să aibă un nivel ridicat de flexibilitate.

Greutatea mănușilor de box

Acesta este un alt aspect foarte important din mai multe motive. Unul este acela că sunt categorii de luptă ce impun purtarea unei anumite mânuși cu o greutate specifică. Motivul este acela că, cu cât este mai grea, cu atât mai multă căptușeală are.

Dacă o mânușă de box este umplută mai mult, va amortiza mai bine loviturile. Există mai multe praguri de greutate. În America, aceasta este exprimată în uncii (oz), și este probabil să te lovești mai mereu de acest indice.

Modelele pornesc de la 8 oz, adică 227 grame. Se folosesc în întrecerile profesionale. Cele de 10 oz sunt bune pentru antrenament de viteză și pentru unele competiții profesionale.

De la 12 oz în sus până la 18 oz sau mai grele, vorbim de mănuși de box folosite în competiții pentru amatori sau pentru antrenamente de dezvoltare a forței sau cu un oponent.

Materialul mănușilor de box

Cele mai comune tipuri de materiale folosite pentru fabricarea mănușilor de box sunt vinilul și pielea.

 • Mănuși de box din vinil

Sunt cele mai ieftine variante de pe piață. Deși sunt alegerea preferată a începătorilor, acestea nu sunt potrivite pentru antrenament îndelungat, deoarece sunt inferioare calitativ față de piele, atât în ceea ce privește confortul, cât și durabilitatea. Acesta nu va trece proba timpului și te va deranja tare faptul că îți va fi foarte cald la mâini în ele și vei transpira.

Acestea sunt ok dacă nu vrei să faci nimic pe plan profesional și vrei să le folosești mai degrabă pentru un antrenament fitness decât pentru unul în vederea unei competiții.

 • Mănuși de box din piele sintetică

Materialul arată ca pielea naturală și este făcut să reziste. Acestea vor fi mult mai durabile decât cele din vinil. Bineînțeles, vor avea o valoare mai mare, dar sunt recomandate doar pentru începători, care nu încă resursele necesare pentru a cumpăra o pereche de mănuși de box din piele naturală.

 • Mănuși de box din piele naturală

Sunt cele mai scumpe de pe piață, dar au cea mai bună calitate. Cu piele naturală, poți fi sigur că acestea vor rezista în timp. În plus, acestea se pliază în mod gradual pe forma mâinii tale, ceea ce înseamnă că pot fi mai bine fixate în timp. Totuși, până să ajungi la acest nivel, va trebui să ai răbdare.

Producători

Manusi de box antrenament la sacEste foarte important să stai departe de mănușile no-name, deoarece multe dintre acestea sunt de calitate slabă și poți ajunge să te rănești folosindu-le.

Dacă vrei ceva de calitate, alege producători cu o reputație foarte bună. Numele care ar trebui să îți atragă atenția sunt: Century, Rival, Ringside, Everlast, Adidas.

Poți cumpăra cele mai bune mănuși de box online. Vei găsi mult mai repede modelul în care ești interesat, și, probabil, la un preț mult mai bun decât într-un magazin profesional.

Dacă atunci când le primești acasă îți dai seama că nu îți vin bine, le poți returna fără probleme. De asemenea, nu uita să consulți și experiența altor utilizatori.

Astfel, bifând toate aceste criterii înainte de a face o achiziție, vei reuși să cumperi cea mai bună pereche de mănuși de box.

Cele mai bune mănuși de box: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mănuși de box care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Mănuși MUAY-THAÏ Piele 500 OUTSHOCK

Mănuși MUAY-THAÏ Piele 500 OUTSHOCK Mănușă specială pentru practicarea de Muay-thaï, din spumă cu densitate triplă, întărituri laterale și manșon la nivelul încheieturii, pentru mai multă flexibilitate.
Protecția articulațiilor –  Susținere la nivelul încheieturii, datorită unui manșon circular din spumă.
Rezistența la frecare – Față exterioară din piele, ce asigură flexibilitate și rezistență.
Numeroase orificii pentru ventilarea palmei.

Vezi detalii si pret

2. Manusi de box Adidas Performer Boxing Glove

Manusi de box Adidas Performer Boxing Glove

Fabricat din piele tamponată, cu un exterior de nubuc pe palmă și degetul mare.
Dispun de găuri de ventilație pe degetul mare pentru a îmbunătăți respirabilitatea mănușii.
Palma hidratantă vă ajută să vă mențineți mâinile mai reci în timpul antrenamentului.
O curea de fixare cu velcro lată de 8 cm adaugă suport și îmbunătățește potrivirea mănușii.
Spuma FMI cu garnitură de gel integrată crește protecția mâinilor.

Vezi detalii si pret

3. MĂNUȘI DE BOX Sparring 900 OUTSHOCK

MĂNUȘI DE BOX Sparring 900 OUTSHOCK Produs conceput pentru sparring – Mănuși adaptate formei mâinii.
Datorită spumei cu triplă densitate și sistemului de strângere inovant, mănușile asigură protecție.
Pentru a asigura susținere optimă, spuma mănușii a fost prelungită până la încheietură.
Benzile duble de strângere asigură o strângere ușoară și adaptare la forma mâinii. Accesorii din silicon ce asigură închidere rapidă.

Vezi detalii si pret

4. Manusi box Adidas Hybrid 50

Manusi box Adidas Hybrid 50Aceste mănuși sunt confecționate dintr-o piele de poliuretan de înaltă calitate pentru a le oferi un exterior rezistent și de lungă durată.
Căptușeala premium din interiorul mănușii oferă o senzație minunată și un confort optim.
Sistemul rigid de închidere Velcro permite o ajustare rapidă, asigurând în același timp un sprijin puternic la încheietura mâinii.
Interiorul este din spuma injectata, pentru o mai buna absorbtie a socului.
Material: 100% poliuretan.

Vezi detalii si pret

5. Mănuși de box OUTSHOCK 300

Mănuși de box OUTSHOCK 300Concepute pentru inițiere în box (box englezesc, full contact, kickboxing, muay thai).
Mănuși ușoare și rezistente.
Inserțiile din spumă asigură protecție optimă la nivelul oaselor metacarpiene!
Bandă auto-aderentă lată, la nivelul încheieturii, pentru susținere optimă!
Material din mesh respirant pe palmă și în interiorul încheieturii.
Înveliş exterior sintetic (PU) 0,7 mm, rezistent.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată