Cel mai bun amplificator pentru căști

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,81 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun amplificator pentru căști? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă amplificatorul pentru căști potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun amplificator pentru castiDacă pentru tine calitatea sunetului este foarte importantă, amplificatorul de căști este un dispozitiv care nu trebuie să lipsească din echipamentul tău.

Totuși, s-ar putea să ți se pară util, chiar dacă nu lucrezi într-un domeniu în care acuratețea sonoră este crucială. Adevărul este că nu este niciodată de nedorit să poți asculta piesele preferate la o calitate mai bună.

Cel mai bun amplificator pentru căști, este capabil să faciliteze obținerea unei experiențe audio unice. Odată ce vei simți efectele acestui tip de dispozitiv, nimic altceva nu te va mai satisface pe acest plan.

Iată în continuare cum poți face cea mai bună achiziție când cauți un astfel de aparat.

Top 3 amplificatoare de căști recomandate

De ce să alegi cel mai bun amplificator pentru căști?

O pereche bună de căști poate deja să te ajute să asculți mai bine orice muzică sau discurs.

Totuși, dacă lucrezi într-o industrie strâns legată de componenta audio, faptul de a percepe un sunet curat, clar și de calitate, poate fi crucial pentru a reuși să îți faci treaba bine.

Dacă nu ai experiență în domeniul amplificatoarelor de acest gen, alegerea va fi foarte greu de făcut. Prețul acestora variază foarte mult, iar pentru un necunoscător, este dificil să își dea seama de principiile care determină diferențele de valoare.

Cum alegi cel mai bun amplificator pentru căști

Amplificator de casti pentru laptopCu o ofertă foarte bogată pe piață, cum vei știi care amplificator de căști este cel mai bun pentru nevoile tale? Cât este nevoie să investești? Ai nevoie de funcții speciale? Știi cum îl vei conecta la căști?

La ce calitate a sunetului te poți aștepta? Care sunt indiciile de performanță care te vor ghida spre cumpărarea celui mai bun amplificator pentru căști chiar dacă este prima dată când achiziționezi așa ceva?

Toate aceste întrebări trebuie puse de o persoană care nu vrea să cumpere la întâmplare. Doar un utilizator informat va fi capabil să investească resursele într-un dispozitiv calitativ, rezistent și durabil, care să își justifice imediat valoarea.

Pentru a te ajuta să iei o decizie bazată pe informații precise, am pregătit acest ghid de cumpărături. Vei găsi aici toate criteriile de selecție pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a lua decizia finală.

Pentru a-ți fi și mai mult de ajutor, vei găsi la final și o listă cu cele mai bune recomandări de produse de acest gen de pe piață, la un raport calitate/preț foarte bun.

Ce este un amplificator pentru căști?

Toate căștile au nevoie de putere pentru a funcționa. Aceasta este obținută cu ajutorul unui amplificator. Fiecare dispozitiv cu un jack de căști, are un amplificator pentru căști în interior.

Chiar și telefonul mobil are un mic amplificator pentru căști, dar acesta este slab, fiind o componentă neglijabilă, comparată cu multitudinea de alte circuite din telefon. De aceea, este posibil să vrei un amplificator pentru căști mai bun.

Practic, căștile sunt mini-boxe. Astfel, o putere mai mare, înseamnă, de cele mai multe ori, un sunet mai bun. Cel mai bun amplificator pentru căști, poate ridica performanța chiar și pentru o pereche de căști convenționale care vin cu telefonul. În plus, în cazul căștilor high-end, diferența pe care un amplificator o face este imensă.

Când ai nevoie de un amplificator pentru căști?

Poate te întrebi: am nevoie de un amplificator pentru căști, chiar dacă nu ascult muzică tare? Desigur.

Un amplificator pentru căști poate face ca volumul sunetului din acestea să fie mai mare, dar există și alte avantaje de care este bine să ții cont.

Acest dispozitiv poate fi comparat cu un motor de mare putere al unei mașini. Chiar dacă nu ai nevoie mereu să folosești toți caii putere pe care acesta îi are, puterea extra poate fi utilă atunci când conduci pe autostradă, spre exemplu.

În mod asemănător, un amplificator pentru căști va putea reda mai bine sunete foarte înalte sau foarte joase din piesele preferate, fără a le distorsiona.

Când folosești un astfel de dispozitiv, ar trebui să observi imediat că sunetul de bass este mai profund și mai precis. De asemenea, notele înalte sună mai curat și mai natural.

Astfel, experiența audio totală, devine mai clară și mai transparentă, reușind să izolezi mai bine auditiv elementele unei compoziții muzicale, înțelegând-o mai bine și bucurându-te mai mult de ea.

Tipuri de amplificatoare pentru căști

În funcție de nevoile tale și de circumstanțele speciale în care ai putea să te afli, ai posibilitatea de a alege din mai multe variante de amplificatoare pentru căști. Iată câteva modele cu care te vei întâlni adesea în magazine.

  • Amplificator pentru căști DAC

Amplificator pentru casti de gamingDenumirea DAC este un acronim pentru Digital to Analog Converter. Căștile sunt construite pentru a prinde semnal analog. Un convertor al semnalului digital într-unul analog poate fi utilizat pentru a converti fișierele digitale pe de computere într-un format mai potrivit pentru ascultarea la căști.

Computerele au deja un DAC încorporat, dar acestea nu sunt construite pentru fișiere audio importante, unde chiar ai nevoie de un sunet foarte calitativ.

Astfel, un amplificator DAC oferă o interfață între computer și căști pentru a asigura cea mai bună transmitere a fișierelor audio. Cum funcționează?

Fișierele audio muzicale în format digital sunt cele de tip mp3, wav, flac etc. Acest fișier este transmis la amplificator pentru a fi transformat în undă sonoră de tip analog. Acest semnal sonor analog este apoi transmis la boxe sau la căști unde acest semnal este transformat în sunet.

  • Amplificator pentru căști desktop

Aceste dispozitive pot fi utilizate și împreună cu sisteme stereo, sisteme de home cinema, precum și computere. Oferă un sunet mai bun și mai clar la o calitate superioară, cu aplicabilitate convențională acasă, sau profesională într-un studio de producție audio.

Acestea sunt dispozitive mai masive și se adresează în special profesioniștilor.

  • Amplificator pentru căști portabil

Acesta îți oferă o foarte mare flexibilitate. Deși îl poți folosi la computer, acestea este potrivit și pentru un mp3 player și, în funcție de modelul achiziționat, îl poți utiliza și la un sistem de înregistrare.

Majoritatea dispozitivelor de redare a fișierelor media ( Mp3 Player sau Smartphone), precum și computerele, nu au suficientă putere pentru a asigura un sunet de cea mai bună calitate. Astfel, un amplificator pentru căști portabil poate îmbunătății semnalul spre căști, și oferă un sunet mai bun decât în mod obișnuit pentru ascultătorul care este în mișcare.

Aceste dispozitive sunt compacte și pot să încapă într-un buzunar. Astfel, te poți bucura de un sunet cât mai bun posibil, oriunde te-ai afla.

Unele dintre aceste modele, reușesc chiar să integreze funcții EQ. Dacă ești de părere că ți-ar prinde bine să ai opțiuni extra la dispoziție, precum și posibilități extinse de control al volumului, merită să investești ceva mai mult, chiar și într-un model portabil.

Performanța amplificatorului pentru căști

Atunci când vrei să alegi cel mai bun amplificator pentru căști, este important să analizezi atent toate specificațiile acestuia. Astfel poți fi sigur că amplificatorul va fi compatibil cu căștile pe care le folosești.

Iată care sunt parametrii de verificat:

  • Distorsiune

Este un indice exprimat sub acronimul THD (Total Harmonic Distorsion) sau IMD (Intermodulation Distortion). Valoarea acestuia trebuie să fie cât mai mică, de preferat sub 1%.

  • Raportul dintre zgomot și semnal

Acesta este un indice care măsoară zgomotul interferent versus sunetul primit din semnalul sonor, măsurat în dB. Cu cât acest raport este mai mare, cu atât este mai bine, deoarece asta înseamnă că semnalul este mai puternic decât zgomotul interferent, ceea ce rezultă într-un sunet mai curat și mai plăcut.

  • Impedanța

Această valoare măsoară rezistența căștilor la sarcina electrică produsă de amplificator. În acest caz, va trebui să urmărești valori cât mai mari. În același timp, este important să compari specificațiile căștilor pe care le deții sau dorești, cu acelea ale amplificatoarelor care ți-au făcut cu ochiul.

Dacă dispozitivele nu sunt compatibile la acest capitol, riști ca acestea să sufere rapid defecțiuni. Acest indice este indicat în ohm.

  • Puterea RMS

Aceasta este măsurată în mW (miliwați). În mod normal, o pereche de căști de telefon va avea nevoie de mai puțin de 20 mW. Căștile profesionale cu cupe au nevoie de mai puțin de 200 mW pentru a atinge potențialul maxim.

Totuși, în funcție de sensibilitate și impedanță, nevoia de putere poate crește. Astfel, unele amplificatoare pot oferi peste 500 mW pe canal. Desigur, va trebui să te asiguri că căștile tale pot suporta așa ceva.

Funcții conectivitate

Conectivitate amplificator sunet pentru castiCele mai comune amplificatoare pentru căști îți oferă posibilitatea de a conecta căștile printr-un jack RCA sau 3.5 mm. Acestea vor avea și un buton de control al volumului prin rotire, precum și o ieșire sub forma unei mufe jack 3.5mm.

O astfel de configurație îți permite să conectezi dispozitivul sursă (telefon, mp3 player, CD player, computer sau laptop) la amplificator, folosind un cablu RCA sau un Jack. Căștile, la rândul lor, vor fi introduse direct în amplificator, nu în dispozitivul sursă al sunetului.

O altă funcție a unor amplificatoare pentru căști este prezența unui preamplificator. Acesta adaugă o flexibilitate mai mare, dar ridică și costurile, deși performanța amplificatorului nu va crește din această cauză. În acest context trebuie să înveți să cântărești foarte bine funcțiile de care ai cu adevărat nevoie, deoarece orice lucru extra înseamnă că vei plăti mai mulți bani pentru produsul final.

De asemenea, din ce în ce mai multe amplificatoare oferă funcția de procesare a semnalului digital (DSP). Asta înseamnă că te vei putea bucura de experiență pseudo surround-sound, fără să fie nevoie să folosești altceva decât amplificatorul și căștile tale normale.

Nu în ultimul rând, există și amplificatoare pentru căști care sunt făcute pentru a funcționa împreună cu căști electrostatice. Acestea sunt căști speciale care funcționează pe baza forței care presează o membrană. Astfel este obținut sunetul. Calitatea audio este fantastică.

Amplificatoarele care pot fi folosite cu astfel de căști sunt echipamente grele și de calitate, capabile să uimească pe oricine. De asemenea, sunt foarte scumpe.

Conexiune 3.5mm sau 6.3mm

În mod evident, este nevoie să conectezi căștile la un amplificator. În acest caz, este posibil să dai peste două tipuri de porturi. Modul lor de funcționare este asemănător, diferențele fiind foarte subtile.

Cel mai comun mod de conectare este cel de 3.5mm fiind prezent în cazul marii majorități de căști. Căștile scumpe însă, tind să aibă un tip de conectare 6.3mm, ceea ce înseamnă că jack-ul este mai mare, mai lung și mai robust. Motivul este acela că, suprafața mai mare a jackului permite conexiuni mai fine, dar este și mai rezistent.

Bineînțeles, poți achiziționa adaptori în cazul în care ai nevoie. Totuși, ține minte că diferențele dintre aceste două variante sunt atât de mici încât funcționalitatea lor este identică.

Producători

Casti audio sunet de calitateAtunci când vrei să cumperi cel mai bun amplificator pentru căști, este important să cumperi doar de la producători renumiți.

Pe piață există multe variante no-name, dar acestea nu sunt de încredere. Chiar dacă au un preț scăzut, performanța acestor modele va lăsa mult de dorit, și este posibil să ajungi să nu te bucuri deloc de investiția făcută.

Marii producători sunt foarte atenți la produsele pe care le scot pe piață. Din acest motiv, standardele de fabricare sunt ridicate. Obiectivul lor este acela de a-și păstra reputația bună, iar pentru asta trebuie ca tot ce produc să se ridice la așteptările tale.

Astfel, ai mai multe șanse să cumperi un produs de care vei fi mulțumit dacă vei apela la următoarele branduri: Fiio, Aune Audio, Oppo, Peachtree Audio, NuForce, Tangent sau Cambridge Audio.

Concluzii

Ai multe șanse să cumperi cel mai bun amplificator pentru căști dacă îl vei achiziționa online. Aici vei găsi multe variante din care poți alege amplificatorul cel mai potrivit pentru munca și echipamentele tale.

Nu uita ca atunci când cumperi în acest mod, să verifici foarte bine reputația magazinului online. Astfel vei fi sigur că, în cazul unui retur, lucrurile se vor mișca bine și îți vei primi banii înapoi.

Nu uita să verifici și părerea altor cumpărători, lucru care te poate ajuta să eviți o investiție nefericită, sau să cumperi mai rapid un produs bun chiar dacă este prima oară când faci o astfel de achiziție.

Cel mai bun amplificator pentru căști: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de amplificatoare pentru căști care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Amplificator de Casti (DAC) Aune X1s

Amplificator de Casti (DAC) Aune X1sAune X1s este atat amplificator de casti cat si convertor digital-analog (DAC).
Aune X1s este la a 5 a generatie a producatorului in care s-a integrat toata tehnologia si componentele necesare pentru un sunet realist, muzical, corect, dinamic.
Aune X1s are un jitter scazut, folosind ultimul XMOS si 32Bit 9018K2M suportand USB asyncron pentru fisiere high-resolution de 384 Khz si fisiere DSD128.
X1s poate fi folosit ca DAC de sine statator avand intrare optica digitala si coaxial digitala facand astfel upsampling la 24Bits/192 Khz.

Vezi detalii si pret

2. Amplificator de casti si DAC AudioQuest DragonFly

Amplificator de casti si DAC AudioQuest DragonFlyCu modelele DAC AudioQuest DragonFly Red si Black, orice computer, laptop, tableta sau smartphone poate fi folosit ca un adevarat player de muzica de mare fidelitate.
Acesta permite oricaror iubitori de muzica sa se bucure de un sunet frumos oriunde s-ar duce, oricand doresc.
Modelul DragonFly Red include cel mai nou amp de casti ESS si un control digital de volum bit-perfect, situat chiar pe chip-ul DAC 9016 – o implementare sofisticata ce asigura fidelitate maxima, contrast dinamic si ratie signal-to-noise optima.

Vezi detalii si pret

3. Amplificator CREATIVE Sound BlasterX G5 – 7.1 DAC

Amplificator CREATIVE Sound BlasterX G5 - 7.1 DACPlaca de sunet G5 accepta semnalele audio de intrare in standardul 7.1, care in combinatie cu BlasterX Acoustic Engine Pro va permite sa obtineti un sunet de realist de casti – efectul surround este, practic, perfect!
Puteti selecta setarea dorita si de a salva pana la trei profiluri de sunet G5 pentru a le folosi din nou.
Pentru a comuta intre profiluri, trebuie doar sa apasati butonul si setati modul la tipul de joc.
Exploreaza sunetul 3D complet. Permite efecte de sunet ultra-realiste in casti.

Vezi detalii si pret

4. Amplificator de casti si DAC FiiO Q1 Mark II

Amplificator de casti si DAC FiiO Q1 Mark IINoul FiiO Q1 Mark II este un amplificator de casti si DAC portabil, compatibil cu majoritatea smartphone-urilor existente, fiind certificat MFI (Made for iPhone/iPod/iPad ) avand certificare oficiala Apple ca fiind compatibil cu device-urile iOS.
Q1 Mark II este construit in jurul celui mai nou DAC chip AK4452 al renumitului producator AKM, capabil sa decodeze formate audio de inalta rezolutie 32bit/384Khz si DSD nativ 64/128/256.
Bateria generoasa de 1800 miliamperi asigura o autonomie de peste 10 ore.

Vezi detalii si pret

5. DAC si Amplificator de Casti Cambridge Audio DacMagic XS

DAC si Amplificator de Casti Cambridge Audio DacMagic XSCambridge Audio DAC Magic XS este un convertor digital-analog simplu si performant, construit in jurul chipului pe 24 biti ESS 9023.
Desi are doar 100 grame, DAC Magic XS are o putere de 105 mW pentru casti, iar chipsetul ESS este mult peste ceea ce puteti gasi in placile de sunet onboard sau in DACurile integrate in majoritatea amplificatoare lor si receiverelor din piata.
Daca utilizati acest DAC in locul conexiunii standard ( placa de sunet onboard sau iesire de casti ), sunetul va capata mai multa claritate, detaliu si rezolutie.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată