Cele mai bune ștergătoare de parbriz

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (34 voturi, media: 4,79 din 5)
Încarc...

Cum alegi cele mai bune ștergătoare de parbriz? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă ștergătoarele de parbriz potrivite nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cele mai bune stergatoare autoSiguranța ta, a familiei și a bunurilor tale să fie mereu unul din principalele lucruri care să te preocupe, mai ales dacă ești un șofer. Deoarece condusul în trafic te poate expune multor riscuri, este absolut necesar să te asiguri că mașina ta circulă în condiții optime de funcționare.  Acestea includ și o stare excelentă a ștergătoarelor de parbriz.

Deși sunt niște piese aparent nesemnificative, acestea sunt responsabile pentru vizibilitatea optimă în trafic, ceea ce poate salva viața ta, a celorlalți din mașină, dar și a celorlalți participanți la trafic. Mai ales în condiții de precipitații precum ploaie sau zăpadă, o pereche de ștergătoare de parbriz bune, pot face diferența dintre un condus sigur și unul plin de riscuri.

Indiferent care este motivul pentru care le cauți, află din acest articol cum alegi cele mai bune ștergătoare de parbriz.

De ce să alegi cele mai bune ștergătoare de parbriz?

Este posibil să ai nevoie de o pereche de ștergătoare de parbriz pentru că cele vechi s-au defectat ori s-au uzat prea mult. Indiferent de motiv, se pare că este din ce în ce mai dificil să alegi o pereche de ștergătoare de parbriz bune.

Asta deoarece modele de mașini tind să își restrângă compatibilitatea astfel încât alegerile tale să fie mai limitate, și să fii obligat să cumperi ștergătoare de la o anumită marcă. Desigur, este posibil să găsești variante no-name mai ieftine, dar acestea s-ar putea să nu fie compatibile sau să reziste foarte puțin, și nu ai vrea să dai banii degeaba.

Cele mai bune ștergătoare de parbriz se vor potrivi perfect la mașina pe care o conduci și vor fi capabile să curețe parbrizul în orice situație, indiferent de cât de capricioasă este vremea de afara. Un parbriz curat poate fi responsabil pentru viața ta, deci nu poți face o astfel de alegere la întâmplare.

Cum alegi cele mai bune ștergătoare de parbriz

Stergatoare de parbriz rezistenteEste normal ca oferta de pe piață în cazul acestor accesorii auto să fie foarte generoasă, iar prețurile să varieze destul de mult. Și, deși știm că ești în căutarea celei mai ieftine variante, este posibil ca în realitate aceasta să nu fie cu adevărat avantajoasă.

Acesta este motivul pentru care îți recomandăm să tratezi achiziționarea ștergătoarelor de parbriz ca pe o investiție și să alegi informat. Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere de care să fii mulțumit pentru o perioadă cât mai mare de timp, am pregătit un ghid de cumpărături  cu toate informațiile de care ai nevoie.

La sfârșitul acestui articol vei putea identifica cel mai bun raport calitate preț de pe piață. Pentru a face cea mai bun alegere, ține cont de următoarele informații importante.

Tipul de ștergătoare de parbriz

Ștergătoarele de parbriz nu trebuie confundate cu cele de lunetă. Pe piață vei găsi ambele variante, iar acestea pot fi foarte asemănătoare. Pentru a fi sigur că faci alegerea potrivită, consultă foarte bine descrierea produsului.

Totuși ambele tipuri de ștergătoare, atât cele frontale de parbriz, cât și cele anterioare de lunetă, sunt necesare pentru a te putea bucura de un condus sigur. Ambele elemente trebuie să fie funcționale, iar în momentul în care una din ele se defectează este momentul să alegi una nouă.

În cazul în care nu producătorul nu specifică tipul de ștergătoare, îți poți da seama care sunt potrivite, comparând dimensiunile și designul cu cele vechi.

Compatibilitatea

Înainte de a cumpăra un set de ștergătoare de parbriz trebuie să te asiguri că acestea vor fi compatibile cu autoturismul tău. Pentru asta este nevoie să îți cunoști foarte bine mașina. În cartea tehnică vei descoperi dimensiunile pe care trebuie să le cauți.

De asemenea, te va interesa sistemul de prindere. Din fericire, majoritatea producătorilor sunt conștienți de particularitățile fiecărui tip de mașină, de aceea au fabricat ștergătoare de parbriz compatibile cu diverse mărci de mașini.

Stergatoare de parbriz eficienteDe exemplu, nu vei întâmpina probleme când vei căuta ștergătoare pentru Opel Astra, Renault, Dacia sau Volkswagen, etc. Chiar dacă vei comanda online, fiecare producător specifică în descrierea produsului tipul de autoturism la care i se potrivesc respectivele ștergătoare.

Este important să verifici și sistemul de prindere. Acesta poate fi de mai multe tipuri, cele mai populare fiind: tip baionetă, universal sau cu adaptor. În momentul în care îți vei cunoaște cât mai bine mașina vei putea să faci alegerea corectă și vei reuși să montezi singur noile ștergătoare.

În general, montarea acestora nu este dificilă și ar trebui să le poți face singur. Însă, dacă nu ai mai schimbat ștergătoarele singur și crezi că te-ai complica inutil, este mai bine să apelezi la ajutor profesional la un service auto.

Design

După tipul de design se disting trei tipuri de ștergătoare de parbriz: clasice, plate, și o variantă hibrid.

  • Ștergătoare de parbriz clasice

Ștergătoarele convenționale de parbriz se recunosc ușor. Acestea sunt alcătuite dintr-un schelet metalic care are atașat o lamelă de cauciuc. Varianta clasică are avantajul de a fi foarte economică. Asta deoarece, atâta timp cât brațul de metal nu este avariat, lamela de cauciuc se poate schimba în momentul în care nu mai este eficientă.

Preventiv, îți recomandăm să cumperi o rezervă nouă de lamele din cauciuc o dată pe an. Astfel vei evita riscul de a-ți zgâria parbrizul din cauza deteriorării cauciucului. Acesta poate ajunge să crape și să se întărească din cauza vechimii și a expunerii îndelungate la condiții extreme de vreme.

Este o variantă mai ieftină comparativ cu ștergătoarele plate, deoarece rezervele de cauciuc se găsesc cu ușurință pe piață și sunt mult mai ieftine decât dacă ar trebui să cumperi ștergătoarele cu tot cu schelet.

  • Ștergătoare de parbriz plate

Acestea sunt o variantă mai modernă și mai eficientă. Au dimensiuni mult mai reduse decât varianta clasică și constau în spițe care sunt îmbrăcate în cauciuc sau silicon. Marele lor avantaj este faptul că sunt mult mai eficiente. Deoarece pot aplica o presiune mai mare pe parbriz, îndepărtează praful, apa și zăpada mult mai bine la o singură trecere.

Astfel te vei putea bucura de un condus cu cât mai puține distrageri. Dezavantajul apare la preț. Prețul de achiziție este mai mare, iar acest tip de ștergătoare vor trebui înlocuite integral. Aceasta pentru că partea de cauciuc sau silicon nu mai poate fi înlocuită, ștergătoarele constând doar în sistemul de prindere și brațul de ștergere, fără partea de schelet.

  • Ștergătoare de parbriz hibrid

Acestea sunt o variantă care vor să combine cele două modele analizate anterior. Practic vorbim de un set de ștergătoare clasice cu un design ceva mai îngust, dar cu performanțe mari, asemănătoare cu cele ale unui model plat.

Material

Stergatoare auto compatibileMaterialul va determina deseori cât de durabile vor fi ștergătoarele, dar trebuie să știi de la bun început că, cu cât vor fi mai durabile, cu atât vor costa mai mult. Cauciucul este cel mai accesibil material. Cele mai bune ștergătoare de parbriz sunt fabricate dintr-un cauciuc de calitate care rezistă cât mai mult.

Vei găsi pe piață ștergătoare cu așa numitul cauciuc Compound. Acesta este un cauciuc la care s-au adăugat numeroși aditivi pentru a-i întârzia degradarea cât mai mult. Astfel acesta fa rămâne flexibil pentru cât mai mult timp.

De fapt, un tip de cauciuc performant și recomandat de mulți conducători auto este cel cu compound ClearMax. Aceste ștergătoare de parbriz sunt puse pe piață de firma Bosch și utilizatorii spun că acest tip de cauciuc sporește durabilitatea cu mai bine de 40%.

Atunci când îți dorești ceva și mai bun, poți opta pentru ștergătoare cu cauciuc și silicon. Siliconul acționează ca un strat protector care împiedică infiltrarea apei și deteriorarea prematură a cauciucului.

Asemenea ștergătoare sunt mai rezistente cu până la 80% decât alte modele. Dar acestea au și un preț pe măsură de aceea îți recomandăm să cântărești bine alegerea și nevoile reale ale autoturismului tău.

Preț și producători

Chiar dacă cele mai multe păreri îți vor sugera să cumperi ceva mai scump deoarece va fi de  calitate și va rezista mai mult, în cazul ștergătoarelor de parbriz acest lucru nu este mereu valabil. Vei observa că există oferte foarte accesibile care îți oferă totuși un produs de calitate, secretul este acela de a alege cu adevărat un produs compatibil cu autoturismul tău.

Având în vedere că este recomandat să le schimbi în fiecare an, nu este neapărat să faci o investiție mare, dar nici să cumperi orice pe principiul că merge și așa. Este normal să vrei să te bucuri de calitate și de siguranță atunci când conduci.

Cele mai bune oferte le-am descoperit în cazul brandurilor ca Valeo, Bosch sau Alca. Acestea au prețuri accesibile pentru orice buget.

De asemenea, îți recomandăm să comanzi ștergătoare de parbriz online. Vei găsi cele mai bune oferte la prețuri mult mai bune decât în magazinele tradiționale. Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a verifica părerea altor utilizatori. Astfel vei putea verifica veridicitatea informațiilor din descrierea produsului, și vei decide dacă merită să cumperi respectivul produs mult mai ușor.

Îți recomandăm să cumperi ștergătoare de la firmele menționate mai sus. Fiind mărci de prestigiu nu își permit să dezamăgească clienții, de aceea păstrează standarde ridicate. Ai acum dispoziție toate informațiile necesare pentru a alege cele mai bune ștergătoare de parbriz.

Cele mai bune ștergătoare de parbriz: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de ștergătoare de parbriz care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Stergatoare Bosch Aerotwin, pentru parbriz, 70 + 60 cm

Stergatoare Bosch Aerotwin, pentru parbriz, 70 + 60 cm Prin Aerotwin, Bosch a reinventat stergatorul de parbriz.
Stergere perfecta in fiecare punct al stergatorului prin distributia uniforma a fortelor si profilul optimizat aerodinamic;
Linie aerodinamica, fara articulatii si piese metalice, ceea ce impiedica formarea straturilor de gheata;
Capacitate perfecta de stergere, fara zgomote, chiar si la viteze mari de deplasare;
Inlocuire simplificata a stergatorului prin noul sistem de prindere.

Vezi detalii si pret

2. Stergatoare auto Valeo pentru parbriz 600/400mm

Stergatoare auto Valeo pentru parbriz 600/400mm

Se livreaza la set de 2 buc stanga/dreapta.
Dimensiuni stergatoare : 600/400mm.
Compatibilitati :
Citroen DS3 11.09 – Citroen DS3 Cabriolet 01.13.
FLUENCE (L30_) 02.10 – MEGANE III cupe (DZ0/1_) 11.08 – MEGANE III hatchback (BZ0_) 11.08.
MEGANE CC (EZ0/1_) 06.10 – Megane III Grandtour (KZ0/1) 11.08.

Vezi detalii si pret

3. Stergatoare auto Bosch AeroTwin 600/475 mm

Stergatoare auto Bosch AeroTwin 600/475 mmDimensiune (cm): 60/47.5
Numar bucati: 2
Sistem de prindere: Inchidere laterala
Compatibil:
AUDI A3 – AUDI A3 Sportback
SKODA OCTAVIA – SKODA OCTAVIA Combi
VW GOLF V – VW JETTA III

Vezi detalii si pret

4. Stergatoare Auto Bosch Aerotwin 680/625 mm

Stergatoare Auto Bosch Aerotwin 680/625 mmDimensiune (cm): 68/62.5
Numar bucati: 2
Sistem de prindere: Inchidere clic superior
Compatibil:
OPEL ASTRA J
OPEL ASTRA J limuzina
OPEL ASTRA J Sports Tourer
OPEL CASCADA (W13)

Vezi detalii si pret

5. Stergator auto Bosch Aerotwin Retrofit pentru parbriz, 60 cm

Stergator auto Bosch Aerotwin Retrofit pentru parbriz, 60 cmStergatoarele Bosch de parbriz va garanteaza o putere perfecta de stergere chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.
Vizibilitatea buna si siguranta optima conving nenumarati conducatori auto.
Design-ul sau aerodinamic va garanteaza vizibilitate maxima.
Sina arcuita adaptata asigura o calitate maxima de stergere in orice punct al parbrizului.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată