Cuprins
Este o intreaga dezbatere pentru si impotriva folosirii cuptorului cu microunde. Totusi, pana la urma totul se reduce la preferinte. Pentru acei dintre voi care il folosesc avem cateva sfaturi si trucuri utile. Daca doresti sa cumperi un cuptor cu microunde, arunca un ochi pe articolul nostru despre Cel mai bun cuptor cu microunde.
Vase sigure pentru microunde
Multi dintre noi am observat ce se intampla cu staniolul introdus in cuptorul cu microunde: un spectacol de artificii pe cinste. Totusi, doar pentru ca un anumit vas nu este din metal, nu inseamna ca poate fi folosit in siguranta. Majoritatea recipientilor din ceramica, sticla si unele din plastic pot fi folosite in siguranta in cuptorul cu microunde. Unele dintre ele au o eticheta sau un simbol care indica acest lucru. Desi este comod sa folosesti o caserola de plastic sa reincalzesti mancarea, majoritatea nu sunt indicate si chiar se vor topi daca sunt folosite prea mult. Iata un test simplu pentru a verifica daca un anumit recipient este sigur de folosit.
1. Umple o cana care stii ca este in regula cu apa.
2. Pune cana cu apa in recipientul pe care vrei sa il testezi in cuptorul cu microunde.
3. Porneste cuptorul la putere maxima timp de 1 minut.
4. Daca apa este fierbinte si recipientul testat este rece, acesta este sigur pentru utilizare. In caz contrar, daca recipientul este fierbinte, acesta nu poate fi folosit.
Ai grija de asemenea si la vesela din ceramica cu decoratiuni metalice (aurii sau argintii).
Reincalzirea alimentelor
Principala utilizare a cuptorului cu microunde este incalzirea alimentelor deja preparate. Multe persoane acopera mancarea atunci cand o incalzesc pentru ca nu vor sa curete resturile care sar pe peretii cuptorului. Desi folia alimentara din plastic este sigura de folosit, ai grija ca aceasta sa nu atinga alimentle in timpul incalzirii. In magazinele de specialitate poti gazi capace de plastic speciale pentru aceasta operatiune. De asemenea, este recomandat sa amesteci mancarea din cand in cand pe parcursul incalzirii. Acest lucru va ajuta la incalzirea uniforma si va reduce riscul de supravietuire al bacteriilor din zonele reci.
Alimente ce nu ar trebui incalzite la microunde
Desi cuptorul cu microunde este o modalitate rapida si comoda de a prepara si incalzi mancarea, sunt anumite alimente ce nu trebuie introduse in acesta niciodata. Aceste sfaturi iti pot salva cuptorul si te vor scuti de un eventual drum la spital in caz de vreun accident nedorit. Oule fierte tari nu trebuie incalzite la microunde. Nu incerca sa le gatesti sau sa le rencalzesti chiar daca ai curatat coaje. Atunci cand introduci un ou in coaja la microunde acesta este ca o mica bomba. Si un ou cu coaja indepartata poate produce o mica explozie, asa ca nu il introduce in cuptor. Daca vrei sa gatesti un ou la microunde, sparge-l cand este crud si inainte sa il bagi in cuptor sparge-i si galbenusul. De asemenea nu poti gati la microunde pui umplut. Cuptorul cu microunde incalzeste alimentele mult mai repede decat un cuptor conventional si in aces fel umplutura nu va ajunge la temperatura dorita.
Curatare usoara
Atunci cand explozia inevitabila a alimentelor s-a produs exista cateva metode care iti vor usura munca de curatare. Incalzeste un pahar sau un castron cu apa si un pic de otet in cuptor pentru cinci minute. Aceasta operatiune va inmuia resturile intarite de pe peretii cuptorului. Tot ce trebuie sa mai faci este sa stergi peretii cu o carpa si toata murdaria se va lua foarte usor.
Mai poti folosi o lamaie taiata in jumatate pe care sa o pui cu fata in jos intr-o farfurie cu putina apa si sa le incalzesti timp de un minut. Si aceasta metoda ar trebui sa produca destul abur pentru a usura curatarea.
Cuptorul cu microunde este un aparat extrem de folositor ce poate gati alimente delicioase intr-un timp foarte scurt. Si intotdeauna este de neinlocuit pentru prepararea unui Popcorn delicios.
Tine cont de sfaturile noastre pentru a te bucura mult timp de cuptorul tau cu microunde fara probleme sau accidente.