Cuprins
- 1 Top 3 storcătoare prin presare la rece recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun storcător prin presare la rece
- 3 Cum alegi cel mai bun storcător prin presare la rece
- 4 Cel mai bun storcător prin presare la rece: recomandări
- 4.1 1. Storcator de fructe si legume cu ax melcat Hurom HA-I SBE20
- 4.2 2. Storcator de fructe si legume cu presare la rece Kuvings B1700
- 4.3 3. Storcator de fructe si legume cu melc Oursson JM7002/R
- 4.4 4. Storcator de fructe si legume Tefal ZC150838 Juiceo
- 4.5 5. Storcator cu presare la rece Biovita Nutrimax
- 4.6 6. Storcator de fructe si legume cu melc Star-Light SJB-240W
Cum alegi cel mai bun storcător prin presare la rece în 2024? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă storcătorul prin presare la rece potrivit pentru tine? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.
Storcătoarele cu presare la rece, cunoscute și sub denumirea de storcătoare cu melc, reprezintă o inovație tehnologică în domeniul echipamentelor pentru bucătărie, oferindu-vă posibilitatea de a extrage maximum de nutrienți din fructe și legume.
Aceste aparate funcționează pe principiul presării lente și constante a alimentelor, în locul metodei tradiționale de centrifugare, ceea ce permite o extracție mai eficientă a sucului, fără a produce căldură care ar putea distruge enzimele și vitaminele valoroase.
Storcătoarele cu presare la rece au avantajul de a oferi un suc mai pur, cu o valoare nutrițională superioară și un gust mai intens decât cel obținut prin metode convenționale.
Află din articolul nostru cum poți alege cel mai bun storcător prin presare la rece potrivit nevoilor tale.
Top 3 storcătoare prin presare la rece recomandate
- Storcator de fructe si legume cu ax melcat Hurom HA-I SBE20
- Poate procesa fara nici o problema radacinoase dure, fructe moi sau frunze, gestionand perfect evacuarea resturilor, mentinand astfel un flux continuu de ingrediente care ajung la procesare.
- Vezi detalii si pret
- Storcator de fructe si legume cu presare la rece Kuvings B1700
- Motorul puternic si silentios asigura presarea eficienta a tuturor ingredientelor, inclusiv a celor tari. Palnia larga de alimentare permite introducerea ingredientelor intregi, fara a fi nevoie sa fie taiate.
- Vezi detalii si pret
- Storcator de fructe si legume cu ax melcat Oursson JM7002/R
- Melcul cu rotatie lenta (60 RPM) va produse o cantitate maxima de suc chiar si din fructe sau legume cu seminte si fibre. Are un tub larg de 7,5 cm si permite stoarcerea fructelor si legumelor intregi fara a fi taiate inainte.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun storcător prin presare la rece
Storcătorul prin presare la rece oferă un stil de viaţă sănătos, atrăgând un număr mare de fani, deoarece sucul este proaspăt, bogat în vitamine şi benefic pentru organism.
Prin urmare, alegerea storcătorului prin presare la rece este cea mai bună soluţie pentru cei care doresc să-şi menţină vitalitatea excelentă şi să-şi normalizeze greutatea corporală, prin consumul de sucuri proaspete, naturale şi sănătoase.
Diferenţa principală dintre dispozitivele de presare şi alte tipuri de storcătoare este designul şi funcţionalitatea. Principiul de acţiune al acestor dispozitive este presarea fructelor care se afla în cupă, strecurarea sucului şi eliminarea lui în pahar. Lichidul format este eliminat prin recipientul de colectare care prezintă găuri, resturile fiind înlăturate manual.
Această metodă de extracţie este considerată a fi foarte eficientă şi productivă. Cu cât presiunea exercitată asupra fructului este mai mare, cu atât sucul iese într-o cantitate mai mare şi mult mai rapid.
Concentraţia lichidului depinde de mărimea găurilor prin care acesta iese. Pentru a reglementa consistenta sucului, storcătorul este dotat cu mai multe filtre, pentru a-l putea face după preferinţa fiecărui utilizator, mai gros sau mai subţire.
Metoda de stoarcere prin presare la rece pe care o utilizează acest dispozitiv, este considerată a fi cea mai bună metodă de preparare a sucurilor. Cu această metodă de preparare, sucul nu se încălzeşte şi nu oxidează menţinând compoziţia naturală a citricelor. Aceasta compoziţie naturală reprezintă o sursă de vitamine şi oligoelemente necesare întregului organism şi mai ales pentru persoanele care suferă de o boală canceroasă.
Storcătorul prin presare la rece este destul de uşor de utilizat, putând alege orice fel de citrice. Pulpa poate fi reciclată şi utilizată la prepararea altor reţete. Dacă utilizezi frecvent sucul de citrice, avantajul este că poţi obţine rapid două pahare de suc proaspăt. Modelul de mână este de obicei mai ieftin decât cel electric şi este mult mai uşor de întreţinut.
În ultimul timp, la modă a luat amploare storcătorul prin presare la rece, sucul rămânând întotdeauna proaspăt, neputând fi înlocuit cu nimic, niciodată. Storcătorul prin presare la rece a înlocuit de mult timp storcătorul de citrice convenţional atât în Europa cât şi în America.
Cum alegi cel mai bun storcător prin presare la rece
Dispozitivele convenţionale prin presare la rece prezintă un con cu caneluri prin care sucul curge, fiind colectat într-un rezervor. Acest dispozitiv funcţionează pe baza forţei umane, fructele necesitând tăierea în două şi apoi presarea fermă.
Aceasta este cea mai ieftină opţiune a storcătoarelor prin presare la rece, însă dacă familia utilizatorului este compusă din mai mulţi membri nu este indicată alegerea lui, deoarece presupune mult timp şi multă forţă.
Sucul realizat cu storcătorul prin presare la rece este făcut cu o extracţie atentă, fără încălzire şi fără oxidare, ci doar prin înşurubare verticală. Pe când sucul obţinut prin centrifugare rapidă macină fructul şi îl încălzeşte.
Storcătorul cu presare la rece funcţionează la viteze mici ale motorului, realizând o stoarcere blândă, fără a încălzi şi fără a oxida sucul. Produsul obţinut prin stoarcere la rece are un gust natural distinctiv şi o valoare nutritivă ridicată, necesară organismului uman, conţinutul de nutrienţi fiind de patru ori mai mare iar de vitamine de aproape şase ori. Absorbţia în ţesuturi este cu 20 de procente mai rapidă şi mai eficientă.
Funcţionalitatea
Pentru a îmbunătăţi procesul de extracţie, storcătorul prin presare la rece este prevăzut cu un ax filetat durabil, care presează, trecând sucul prin filtru, astfel separându-l de seminţe şi coji.
Principiul de funcţionare al storcătorului la rece, este presa care are rolul de a elimina sucul din citrice prin rotaţii la viteze mici. Acest lucru mărunţeşte pulpa la fel ca şi storcătorul cu centrifugare. Viteza de centrifugare este foarte redusă, aceasta ajungând de la 40 şi până la 110 rotaţii pe minut, eliminând posibilitatea de a face spumă.
Rezultatul este un suc de înaltă calitate, care nu este oxidat şi nu îşi pierde enzimele valoroase, implicate activ în procesul de digestie. Sucul obţinut prin stoarcere la rece are proprietăţi utile, enzime şi minerale şi poate fi păstrat chiar şi două zile fără să-şi piardă proprietăţile, deoarece enzimele se pierd doar la temperaturi de 48-50 de grade.
Tipul de fructe
Tipurile de fructe ce pot fi presate la rece sunt citricele, cum ar fi portocale, mandarine, pomelo, grapefruit, lămâie şi multe altele.
Cantitatea de suc
Pentru prima dată pe piaţa mondială storcătoarele prin presare la rece au apărut în anii ’90. Datorită proprietăţilor sale versatile şi a posibilităţii de a face sucuri rapide şi naturale, storcătorul prin presare la rece a câştigat popularitate în rândul cumpărătorilor din întreaga lume.
Cantitatea de suc obţinută cu acest dispozitiv este de cel puţin două pahare şi are o culoare naturală şi o consistenţă bună, nefiind împărţit în facţiuni după câteva minute de la stoarcere, aşa cum se întâmplă după stoarcerea cu storcătorul cu centrifugă.
Ergonomie şi fiabilitate
Storcătoarele prin presare la rece sunt de două feluri: mecanice şi electrice cu viteza de centrifugare foarte redusă. Cele mecanice nu depind de energia electrică şi ca atare nu consumă.
Prin urmare, sucul nu este încălzit şi nu oxidează. Producătorii promovează factorul de fiabilitate, adică dispozitivul din metal, care funcţionează pe principiul pârghiei, neexistând pericolul ca acesta să se defecteze în timpul lucrului, aşa cum se întâmplă cu storcătoarele electrice. Dispozitivele modern sunt foarte bine gândite, pentru că utilizatorul să îl poată folosi cât mai uşor.
Mentenanţa
După utilizare, dispozitivul trebuie dezmembrat şi curăţat cu apă, folosind peria specială din dotare.
Brand
Cele mai cunoscute branduri sunt şi cele mai bune, dintre ele făcând parte Hurom, Kuvings, Philips sau Oursson.
Cel mai bun storcător prin presare la rece: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de storcătoare prin presare la rece care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Storcator de fructe si legume cu ax melcat Hurom HA-I SBE20
Baza tehnologiei Hurom „One Stop” este cea a transferului spontan și automat al ingredientelor în bol.
Hurom HA Alpha poate procesa fara nici o problema radacinoase dure, fructe moi sau frunze, gestionand perfect evacuarea resturilor, mentinand astfel un flux continuu de ingrediente care ajung la ansamblul de procesare.
Axul melcat reproiectat cat si sistemul de antrenare al periilor rotative garanteaza faptul ca veti avea mai putine resturi in bol si mai mult continut in sucul dumneavoastra.
2. Storcator de fructe si legume cu presare la rece Kuvings B1700
Motorul puternic si silentios asigura presarea eficienta a tuturor ingredientelor, inclusiv a celor tari.
Palnia larga de alimentare permite introducerea ingredientelor intregi, fara a fi nevoie sa fie taiate.
Multumita tehnologiei unice, storcatorul Kuvings B1700 extrage o cantitate de pana la 2 ori mai mare de suc din fructe si legume, inclusiv frunze, iarba de grau sau legume radacinoase.
3. Storcator de fructe si legume cu melc Oursson JM7002/R
Storcatorul de fructe si legume cu melc JM7002 are un tub larg de 7,5 cm si permite stoarcerea fructelor si legumelor intregi fara a fi taiate inainte.
Tehnologia de presare la rece pastreaza perfect vitaminele si nutrientii fructelor si legumelor.
Puteti extrage sucul de la aproape orice fruct sau leguma.
Melcul cu rotatie lenta (60 RPM) va produse o cantitate maxima de suc chiar si din fructe sau legume cu seminte si fibre.
4. Storcator de fructe si legume Tefal ZC150838 Juiceo
Eliberează savoarea și nutrienții fructelor și legumelor tale favorite datorită storcătorului cu melc Juiceo!
Acesta asigură o extracție maximă a sucului fără mari, oferind o singură treaptă de viteză și funcție pentru mișcarea inversă de rotație.
De asemenea, storcătorul de fructe și legume este ușor de curățat, ușor de depozitat datorită designului său și beneficiază de o tehnologie avansată ce oferă un nivel scăzut de zgomot.
5. Storcator cu presare la rece Biovita Nutrimax
Sita superioara permite extragerea cu pana la 30% mai mult suc si 40% mai multe vitamine decat la storcatoarele centrifugale.
Cupa de 800 ml pentru suc, dispune de un accesoriu care va permite sa turnati usor sucul in pahar.
Aparat multifunctional: Storcatorul va permite obtinerea sucurilor din diverse fructe, legume si ierburi: ghimbir, patrunjel, iarba de grau, morcovi, sfecla, telina, mere, portocale si multe altele.
6. Storcator de fructe si legume cu melc Star-Light SJB-240W
Tehnologie de stoarcere lenta (80rpm) ce permite obtinerea celui mai bun rezultat in ceea ce priveste sucul natural din fructe si legume.
Star-Light Slow Juicer pastreaza mai multa pupla in sucul extras, spre deosebire de vechile storcatoare centrifugale.
Cu Star-Light Slow Juicer economisesti timp, multumita palniei de alimentare de 8cm, suficient de mare pentru a introduce legumele si fructele intregi.