Review Hota KÜGERR D 100 – 90cm – putere si eleganta

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (31 voturi, media: 4,16 din 5)
Încarc...

Confortul nostru in bucatarie reprezinta unul din subiectele pe care ne-am propus sa le atingem la un moment dat, fapt pentru care, multumita hotei  KÜGERR D 100 – 90cm, vom puncta aici tot ceea ce este important in cadrul recenziei dedicate acestui tip de aparat electrocasnic. In ciuda impresiei generale, cum ca piata romaneasca de electrocasnice ne-ar pune la dispozitie foarte multe tipuri de hote de bucatarie, ei bine, situatia din teren sta cu totul altfel.

Tipuri de hote de bucatarie

Din punct de vedere al principiului de functionare, aveti posibilitatea de a achizitiona urmatoarele tipuri de hote: hota de bucatarie filtranta, hota de bucatarie cu evacuarea aerului si hota de bucatarie mixta.

Hota de bucatarie KÜGERR D 100 – 90cm este de perete, tipul de hota cel mai raspandit, in conditiile in care piata ne mai pune la dispozitie si hote de tavan (sau hote insula), hota de tavan incastrata, hota incorporabila in dulapul suspendat, hota montabila sub dulap suspendat, hota verticala (downdraft), hota inversa, hote multifunctionale, etc.

Dimensiunile hotei de bucatarie

Un prim lucru de care trebuie sa tineti cont in momentul cand va porniti la shopping pentru un astfel de electrocasnic este sa luati in calcul dimensiunile aparatului de gatit. Orientativ, 5-10 cm in plus pe fiecare latura a hotei de bucatarie ar trebui sa fie suficienti pentru a nu va confrunta cu probleme la momentul instalarii. Daca optati pentru o hota insula, in schimb, dimensiunile acesteia trebuie sa fie mult mai mari. Lipsa suprafetelor laterale face imposibila directionarea gazelor in partea superioara a hotei, de aici si aceasta masura preventiva.

Puterea de absorbtie

Hota de bucatarie KUGERR D100Puterea de absorbtie a hotei de bucatarie KÜGERR D 100 – 90cm este de 983 mc/h (metri cubi aer pe ora). Specialistii recomanda ca puterea hotei sa fie de minim 10 ori mai mare decat volumul incaperii in care gatiti. Prin urmare, bucatariile open space vor necesita hote cu o capacitate mare de aerisire pentru a asigura in conditii optime schimburile de aer. Hota de fata, spre exemplu, se va descurca fara probleme in a aerisi chiar si o bucatarie de 20 mp.

Click aici pentru specificatii complete si pretul produsului prezentat in acest articol!

Caracteristici si functionalitate

Hota de bucatarie KÜGERR D 100 – 90cm a fost dotata cu 5 trepte de viteza. Teoretic, cu cat mai multe trepte de reglare a vitezei are hota, cu atat mai bine. O hota puternica, folosita la o treapta inferioara, va functiona mai discret (silentios) decat una la capacitate maxima.

Un alt criteriu de care trebuie sa tinem cont este nivelul de zgomot emis de acest aparat electrocasnic. Hota de bucatarie KÜGERR D 100 – 90cm porneste de la 31 dB si poate ajunge pana la 62 dB, in functie de treapta de reglare a vitezei de absorbtie. Cei care au avut pana acum o hota zgomotoasa vor aprecia cu siguranta calitatile acestei hote marca KÜGERR.

Hota KÜGERR D 100 – 90cm a fost prevazuta cu un filtru de aluminiu, lavabil, care se va curata lunar folosind apa calda si detergent de vase. Acest filtru de grasime poate fi introdus si in masina de spalat vase, cu mentiunea ca trebuie sa avem grija in manevrarea lui pentru a nu risca sa il indoim. Alte modele de hote de bucatarie sunt dotate cu filtre de unica folosinta, care presupun un ban in plus cheltuit periodic. Din pacate, hota de fata nu vine la pachet cu senzor care sa ne indice cand ar trebui sa spalam filtrul. De altfel, o caracteristica a hotelor incadrate in game superioare.

Panou de condrol hota KUGGER D100KÜGERR D 100 – 90cm dispune de un singur motor, al carui garantie, potrivit specificatiilor producatorului, se intinde pe o perioada de 5 ani. Hota, in schimb, are o garantie de 2 ani. Exista modele si cu 2 motoare, dar e bine de stiut ca acest lucru nu inseamna in mod neaparat si un avantaj. Zgomotul produs, deseori, este mult mai puternic in cazul hotelor cu 2 motoare; de asemenea, prezenta a 2 motoare mai mici conduce la un grad de uzura mai mare decat in cadrul unei hote propulsate de un singur motor.

Greutatea hotei KÜGERR D 100 – 90cm este de 8 kg (dimensiuni 900 x 547 x 222 mm), aceasta fiind incadrata in clasa energetica A+. Iluminarea se realizeaza cu ajutorul a doua lampi de 20 W, controlul acestui aparat electrocasnic fabricat din inox fiind la indemana unui panou de control dotat cu butoane si afisaj electronic.

Click aici pentru specificatii complete si pretul produsului prezentat in acest articol!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată