Cea mai bună hotă cu evacuare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (28 voturi, media: 4,43 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună hota de bucătărie cu evacuare? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să deţină hota cu evacuare potrivită nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.

De ce să alegi o hotă de bucătărie cu evacuare?

Într-o bucătărie modernă hota cu evacuare este un lucru necesar. Motivul este simplu. Bucătăria este una dintre spaţiile cele mai poluate dintr-o casă, deoarece acolo se găsesc grăsimi de la prăjeli, fum şi abur.

Cea mai buna hota cu evacuarePentru confort şi securitate, oamenii amplasează hote de bucătărie. Înainte de a decide cum să alegi hota cu evacuare pentru bucătăria ta, trebuie să ştii principiul de funcţionare a dispozitivului. Fiecare model funcţionează pe principiul de ventilaţie forţată, eliminând gazele arse şi evaporând mirosurile neplăcute.

Pentru a îndepărta particulele nedorite hota de bucătărie cu evacuare deţine un sistem de filtrare. Există diferite tipuri de dispozitive, iar acestea sunt clasificate în funcţie de model.

Cum alegi cea mai bună hota cu evacuare?

Cea mai buna hota de bucătărie cu evacuare elimina aerul poluat printr-un tub de evacuare. În acest caz, atât hota cât şi aragazul trebuie montate cât mai aproape de geam, pentru că tubul de evacuare să nu ocupe prea mult spaţiu. În versiunea filtrantă, aerul poluat este trecut printr-un filtru de cărbune activ, pentru a-l întoarce curat înapoi în interiorul bucătăriei.

Una dintre principalele moduri de a alege o hotă de bucătărie este definiţia corectă a performanţei. Aceasta trebuie să fie selectată în conformitate cu toate cerinţele.

Hota de bucatarie cu putere mare de extractieCapacitatea de evacuare, care se măsoară în metri cubi pe oră, se determina în funcţie de volumul de aer din cameră şi de suprafaţa acesteia. În cazul în care îţi doreşti o hotă puternică cu dimensiunea de 50×60 cm, trebuie să ştii că şi nivelul de zgomot va fi ridicat.

Hota de bucătărie cu evacuare trebuie să deţină sistem de reglaj cuprins între 2 şi 5 trepte de viteză, pentru a o putea ajusta în funcţie de necesităţi. Dacă o vei proteja şi nu o vei lăsa să funcţioneze la capacitate maximă, aceasta va avea o viaţă de funcţionare mult mai lungă.

Mai mult decât atât, viteză maximă de funcţionare va duce la un consum mult mai mare de energie electrică, în timp de o viteză ponderată va duce la un consum mult mai mic, şi implicit la un nivel de zgomot mult mai redus.

Înainte de a alege o opţiune corespunzătoare, ai nevoie să evaluezi chiar şi componentele de la interior, deoarece acest dispozitiv cu greu poate fi numit invizibil, ceea ce înseamnă că design-ul poate reprezenta baza unei soluţii comune.

Pentru definirea design-ului hotei de bucătărie cu evacuare, trebuie să iei în considerare dimensiunile şi proporţiile aragazului şi de asemenea, culoarea aragazului sau a mobilierului. Nu este neapărat necesar ca hota să corespundă ca şi culoare cu mobilierul, ci trebuie să se potrivească cu aragazul şi să dea bucătăriei un stil fantezist, alegând soluţia corectă.

Filtrele hotei

Filtru de metal hota cu evacuareReferitor la filtrele hotei de bucătărie cu evacuare, acestea sunt de mai multe feluri, şi anume: lavabil din aluminiu, metal sau carbon şi de unică folosinţă. Primele trei tipuri pot fi curăţate periodic şi refolosite, în timp ce filtrele de unică folosinţă se folosesc până la uzarea lor şi apoi se înlocuiesc cu altele noi. Filtrul de unică folosinţă este confecţionat din plasa sau hârtie absorbantă şi poate avea o durată de folosinţă de două-trei luni.

Filtrele metalice se spala după un anumit timp, în funcţie de ceea ce obişnuim să gătim. De obicei intervalul de timp este de 2-3 luni.

Filtrele de unică folosinţă (pâslă sau hârtie) se schimbă ori de câte ori este nevoie, de obicei schimbul se face la un interval de 2-3 luni.

Filtrele din cărbune activ se folosesc pentru a absoarbe aerul poluat din bucătărie, pentru a fi filtrat şi reintrodus în încăpere.

Nivelul de zgomot

De obicei nivelul de zgomot este cuprins între 40 şi 70 dB. Nivelul de zgomot depinde de performanţele hotei. Cu cât o hotă de bucătărie este mai performantă, cu atât nivelul de zgomot este mai redus.

Funcţiile hotei cu evacuare

Pentru confort şi pentru o utilizare mult mai uşoară, hota de bucătărie cu evacuare trebuie să îndeplinească şi alte condiţii, şi anume:

Iluminat cu leduri hota cu evacuareIluminatul trebuie să fie asigurat de lămpi incandescente sau halogen. Trebuie să te asiguri că acestea pot fi schimbate cu uşurinţă în cazul în care vor trebui înlocuite. La anumite modele, posibilitatea de a schimba aceste lămpi este foarte dificilă.

Un alt aspect este panoul de control, care poate fi amplasat frontal sau dedesubtul hotei. Alegerea modelului tine de preferinţă fiecăruia. Montat frontal, panoul de control va fi supus mai greu fumului sau aburului cu grăsime, putând fi curăţat mult mai uşor. Amplasat dedesubt acesta va fi supus direct aburului şi fumului şi în acest caz curăţarea va trebui să se producă mult mai des. Pe panoul de control este amplasat un buton de aprindere a sistemului de iluminat, treptele de viteză şi butonul de pornire.

Puterea de absorbţie

Capacitatea de evacuare a hotelor care absorb aerul se măsoară în metri cubi în decursul unei ore. Puterea de absorbţie a acestora trebuie să fie cuprinsă între 300 şi 700 metri cubi pe oră, dacă hota este performanţă.

Dacă aceasta este mai puţin performanţă, atunci puterea de absorbţie este mult mai mică, devenind ineficienta în cazul în care pregăteşti mai multă mâncare sau aerul este mult mai poluat, spre exemplu fum de ţigară de la mai multe persoane, prăjeli etc.

Service şi garanţie

În general la cumpărarea unui produs se oferă o garanţie care este inclusă în preţ. Această garanţie are o valabilitate de 24 de luni şi reprezintă siguranţa şi calitatea produsului.

În cazul unei defecţiuni din fabricaţie, va trebui să mergi la un service autorizat, împreună cu acest certificat de garanţie, pentru că defecţiunea să fie remediata şi în cele mai grave cazuri înlocuirea produsului.

Cea mai bună hotă cu evacuare: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, va putem recomanda în continuare câteva modele de hote cu evacuare care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Hota incorporabila decorativa Bosch DWB067A50

Hota incorporabila decorativa Bosch DWB067A50Capacitate de evacuare: 680 m3/h, asigură rapid împrospătarea aerului din bucatarie.
Turbină cu 2 circuite de aer, de putere mare.
Treaptă Intensiv cu resetare automată la o treaptă inferioară după 6 min.
Foarte silențioasă: performanță ridicată la doar 44 dB.
Iluminare LED: pentru iluminare perfecta a plitei cu consum minim de energie – 6 LED-uri de putere mare, cu o durată de funcționare de 40.000 de ore.
Filtru de grăsime din metal.

Vezi detalii si pret

2. Hota KÜGERR D 100 60cm – Putere Absorbtie 983 mc/h

Hota KÜGERR D 100 60cmMare Putere de Absorbtie (983 m3/h).
Sistem de Blocare D-Block – Pentru a impiedica impuritatile si intrarea prafului pe cos de evacuare.
Moduri Silentioase Profunde – 5 Niveluri de Viteze
Raport de Economie de Energie pana la 65%.
Digital – Control pe Ecran – Avertizare de Curatare Filtru
Filtre care pot fi spalate la Masina de Vase
Programare de Oprire Automata – Inox Complet Inoxidabil

Vezi detalii si pret

3. Hota incorporabila decorativa Whirlpool AKR 037 G BL

Hota incorporabila decorativa Whirlpool AKR 037 G BL

Tehnologie inovatoare, caracteristici speciale și comenzi ușor de utilizat pentru utilizarea ușoară a hotei.
Control ușor – Panoul de control are o interfață analogică simplă și ușor de utilizat.
Hota Whirlpool are trei viteze, care vă oferă un control deplin asupra performanței sale.
Datorită tehnologiei de aspirație periferică, aburul de la gătit este absorbit pe marginea exterioară a hotei și nu prin filtrul de grăsime din mijloc.

Vezi detalii si pret

4. Hota incorporabila Beko HCB61630BX

Hota incorporabila Beko HCB61630BXCapacitate de absorbtie mare: 635 mc/h – poti gati friptura preferata si in acelasi timp sa te bucuri de un miros imbietor in casa.
Afisajul electronic de pe panoul de control are rol functional, iti permite sa reglezi treptele de viteza, sa accesezi iluminarea sau vei fii avertizat de starea de curatare a filtrelor.
Cheltuielile de intretinere ale hotei sunt reduse datorita filtrelor metalice anti-grasime care sunt lavabile si usor de curatat.

Vezi detalii si pret

5. Hota traditionala Star-Light HA-260SS, 2 motoare, 60 cm

Hota traditionala Star-Light HA-260SS, 2 motoare, 60 cmSistemul de extractie atrage aburul in interior cu ajutorul unui motor eficient ce retine particulele in filtrele de aluminiu, apoi elimina mirosurile.
Filtrele sunt usor detasabile si se pot spala cu ajutorul masinilor de spalat vase.
Este prevazuta cu un sistem de iluminare LED care va ofera o ambianta placuta si utila atunci cand gatiti.
Butoane tip push
Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 347.4
Evacuare superioara – Evacuare prin spate

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată