Cea mai bună hotă cu recirculare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (21 voturi, media: 4,19 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună hotă de bucătărie cu recirculare? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă hota cu recirculare potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege ceea ce este important pentru tine!

De ce să alegi o hotă de bucătărie cu recirculare?

Cea mai buna hota cu recirculareProcesul de gătire este întotdeauna legat de aburul copios și de grăsimile care sunt emanate în urma procesului de gătire. Problema nu este temperatura ridicată și aceasta, practic, nu are niciun efect asupra interiorului bucătăriei.

Grăsimile suprasaturate și compușii proteici au adesea un impact puternic asupra pereților și mobilierului și chiar un miros neplăcut.

Aburul, grăsimile și fumul de multe ori sunt depuse pe tavan și pereți, pe piesele de mobilier, oferind bucătăriei un aspect neîngrijit și, în plus, devenind un mediu pentru dezvoltarea coloniilor de microorganisme.

Cea mai bună hotă cu recirculare este un model care funcționează pe baza recirculării aerului, ceea ce presupune curățarea atmosferei din bucătărie. Aerul poluat este capturat și trecut printr-un filtru, redându-l apoi ozonat înapoi în interiorul bucătăriei. Filtrarea aerului nu se poate face fără filtru special de carbon.

Cum alegi cea mai bună hotă cu recirculare

Practic, toate modelele prezentate la vânzare sunt în măsură să lucreze autonom pe principiul recirculării și cu retragerea vaporilor din afară. Totul depinde de metoda de instalare în bucătărie. Există mai multe tipuri de hote cu recirculare care diferă doar în privința principiului plasării.

Hotă cu recirculare sau cu evacuare

Hota cu recirculare funcționează fără a necesita construirea unei instalații, aceasta având o instalare relativ simplă. Nu are nevoie de o rețea sau de lucrări de construcții suplimentare.

Dispozitivul poate fi amplasat oriunde, fără a fi legat la o gură de aerisire sau la un perete care dă spre exterior, având o activitate foarte simplă.

Hota de bucătărie cu evacuare necesită instalarea unei conducte sau a unui burlan prin care să circule aerul extractat pentru a fi eliminat în exterior. Acest tip de hotă necesită crearea unei guri de aer spre exterior și implicit montarea ei pe peretele care dă spre exterior.

Hotele cu recirculare

Cum functioneaza o hota cu recirculareGama de hote cu recirculare este mult mai mare iar preţul este mult mai mic, deoarece nu necesită instalarea unei guri de aer, principiul de funcţionare fiind mult mai simplu.

Dacă dorinţa predominanta este aceea de a avea un design modern, desigur că preţul va creşte.

Hotele cu evacuare

Hotele cu evacuare scot aerul în afară şi reduc nivelul de umiditate din bucătărie în timpul gătitului. Pot elimina o cantitate mare de aer poluat şi pot funcţiona şi pe baza tirajului natural.

Filtrele hotei

Indiferent de tipul hotei, aceasta întotdeauna vine cu un filtru de degresare. Filtrul poate fi realizat într-una dintre cele două versiuni, şi anume:

Aluminiu sau oţel inoxidabil, prezentând o construcţie modular-celulara multistrat, reprezentând un pasaj prin care particulele de grăsime sunt depozitate pe suprafeţele sale. Filtrele din aluminiu prezintă avantajul că pot fi spălate cu apă şi detergent, fiind refolosite. Dimensiunile sale permit spălarea chiar şi în maşina de spălat vase.

Filtrele de unică folosinţă sunt realizate din carbon, poliester, hârtie sau material neţesut. Necesită înlocuirea regulată, atunci când marcajul devine imposibil de citit din cauza stratului de grăsime şi de murdărie sau atunci când acesta devine factor de transmisie a aerului aparent nesatisfăcător.

Misiunea acestor filtre este de a elimina mirosurile şi de a curăţa aerul care este înapoiat în interiorul bucătăriei.

Funcţiile hotei

Hota poate fi considerată un membru cu drepturi depline a ilustrului echipament de bucătărie. Atunci când găteşti este dificil să faci faţă mirosurilor, aburului sau fumului fără ea. Funcţia principală a hotei este de a preveni poluarea aerului şi de a exclude posibilitatea ca aceste grăsimi să se lipească de mobilier.

Funcţiile de bază sunt următoarele: să aibă o dimensiune care să acopere suprafaţa de lucru; să deţină un nivel ridicat de performanţă în privinţa puterii de absorbţie; să aibă un nivel de zgomot cât mai scăzut; să prezinte sistem de iluminare cu LED-uri sau halogene, să deţină caracteristici şi opţiuni suplimentare.

Panoul de control poate fi amplasat frontal sau sub panou şi trebuie să deţină, în principiu, un buton pentru iluminare şi un buton pentru setarea treptelor de viteză.

Puterea de absorbţie

Hota de bucatarie cu recircularePuterea de absorbţie este la fel de importantă ca şi estetică hotei de bucătărie. Trebuie luată în considerare puterea, zgomotul şi durabilitatea. Indicatorul tehnic principal este performanţă, şi anume, volumul cantitativ al producţiei de aer pe unitatea de timp.

Puterea standard se bazează pe absorbţia a 250-300 mc/oră, în timp ce hotele cu recirculare de înaltă performanta fac faţă cu uşurinţă la o putere de absorbţie de 1000 mc/oră. Calcularea puterii de absorbţie este necesară şi nu este deosebit de dificilă.

Este demn de remarcat faptul că cifra ar putea creşte în mod semnificativ în cazul în care fumezi în bucătărie sau găteşti foarte mult. După cum se poate observa din practica, pentru o bucătărie tipică, ai nevoie de o hotă cu o putere de absorbţie de 600 mc/oră.

Service şi garanţie

Service-ul şi garanţia sunt norme de calitate, sunt în conformitate cu Codul civil şi reglementează relaţia de garanţie şi post-garantie de reparaţii în cazul unei defecţiuni de fabricaţie.

În general, garanţia are o valabilitate de cel puţin 2 ani. În cazul unei astfel de defecţiuni va trebui să mergi cu garanţia şi produsul cumpărat la un service care are încheiat un contract de colaborare cu magazinul.

Cea mai bună hotă cu recirculare: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, luând în calcul oferta existentă și părerile cumpărătorilor, va recomandam în continuare câteva modele de hote cu recirculare care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Hota total Incorporabila BOSCH DHL545

Hota total Incorporabila BOSCH DHL545

Capacitate de absorbtie: 490 m3/h, asigura rapid improspatarea aerului din bucatarie. 
Iluminare cu halogen: iluminare optima si economica. 
Foarte silentioasa: performanta ridicata la doar 47 dB.
Treapta intensiv: improspatarea aerului din bucatarie intr-un mod rapid si eficient.
Filtru de grasime din metal.
Putere motor: 310 W.

Vezi detalii si pret

2. Hota KÜGERR D 100 – 60cm – Putere Absorbtie 983 mc/h

Hota KÜGERR D 100 - 60cmMare Putere de Absorbtie (983 m3/h).
Moduri Silentioase Profunde (Modurile 1, 2, si 3).
5 Niveluri de Viteze.
Raport de Economie de Energie pana la 65%*.
Digital – Control pe Ecran.
Avertizare de Curatare Filtru.
Programare de Oprire Automata.
Otel Complet Inoxidabil.

Vezi detalii si pret

3. Hota traditionala Pyramis SILVER SHELF

Hota traditionala Pyramis SILVER SHELFFiltrele cu carbune activ retin orice fel de substanta absorbita inainte ca aerul sa fie recirculat.
Filtrele metalice au doua functii: protejeaza partile interioare ale hotei prin prevenirea absorbirii grasimilor si confera un aspect estetic mai placut.
Iluminare: Becuri cu halogen 56W.
Capacitate de absorbtie maxima: 366 mc/h.
Control: Electronic cu Butoane.

Vezi detalii si pret

4. Hota decorativa Studio Casa Onda Beige Retro

Hota decorativa Studio Casa Onda Beige Retro

Hota decorativa Onda Retro, Studio Casa
Dimensiune: 60 cm
Comenzi: butoane push
3 viteze – 1 Motor Turbo
Iluminare: 1 bec x 40 W
2 Filtre aluminiu
Nivel zgomot: minim 55-max 62 dbA.

Vezi detalii si pret

5. Hota traditionala Star-Light HA-260SS

Hota traditionala Star-Light HA-260SSHota traditionala Star-Light HA-260SS este realizata din inox, ceea ce ii ofera abilitatea de a se potrivi cu usurinta in orice cadru cromatic, dar si o durata de viata prelungita.
Hota Star-Light HA-260SS este dotata cu doua filtre din aluminiu.
Este prevazuta cu un sistem de iluminare LED care va ofera o ambianta placuta si utila atunci cand gatiti.
Necesita doua filtre de carbune activ (modelul FCA-22) pentru recircularea aerului din interiorul hotei in interiorul camerei.

Vezi detalii si pret

Citește și
1 Comentariu
  1. Anicuta spune

    Buna ziua.Articolele dvs.sunt foarte interesante.Am urmatoarea intrebare : Am o bucătărie de doar 6 mp,aragazul nu este amplasat langa peretele exterior ci în partea opusă.Cand gătesc se fac foarte multi aburi .O HOTA CU RECIRCULARE ma ajuta sa scap de acesti aburi ,sau doar absoarbe mirosurile si gazul si reda in bucătărie aerul curat dar tot cald.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată