Cea mai bună plită vitroceramică

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (26 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună plită vitroceramică? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă plita vitroceramică potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna plita vitroceramicaÎn cazul în care ești pasionat de gastronomie, cu siguranță ești interesat de modalități care să te ajute să gătești mâncarea preferată cu cele mai reduse riscuri de ardere. De asemenea, deoarece gătești mult, vrei să faci acest lucru într-un mod econom.

Și pentru că ții așa de mult la bucătăria ta, îți dorești ca aceasta să aibă un decor cât mai practic și mai modern, pentru a te simți cât mai bine atunci când gătești. Din fericire, ai posibilitatea să îți îndeplinești toate aceste dorințe sau necesități, cumpărând o plită vitroceramică.

Înlocuind cu succes clasicul aragaz, aceste aparate sunt modul perfect de a-ți ridica nivelul de performanță în bucătărie. Dacă te-ai convins că ai nevoie de așa ceva, află din acest articol cum alegi cea mai bună plită vitroceramică?

De ce să alegi cea mai bună plită vitroceramică?

Faptul de a echipa bucătăria cu o astfel de plită poate să îți aducă numeroase avantaje. În primul rând este mult mai ușor de curățat decât un aragaz. Deoarece suprafața acesteia este de cele mai multe ori plană și netedă, petele sau arsurile se pot curăța mult mai ușor și mai rapid.

O altă caracteristică importantă a acestei plite este faptul că poți seta temperaturile mult mai ușor și mai precis. Astfel poți găti alimentele la o temperatură ideală și sunt mult mai puțin șanse să arzi accidental mâncarea.

Trebuie să spunem și că aceste plite nu funcționează pe bază de flacără deschisă, ceea ce va prelungi durata de viață a vaselor, acesta nemaifiind atât de afectate de expunerea la temperaturi extreme.

Cum alegi cea mai bună plită vitroceramică

Pentru a te bucura de toate aceste avantaje însă nu este suficient să cumperi orice plită vitroceramică. O investiție neinspirată te poate afecta financiar și nu numai pentru mult timp. De aceea este bine să te informezi bine înainte de a face orice achiziție.

Plita vitroceramica elegantaOferta de pe piață este foarte generoasă, ceea ce face alegerea ta cu atât mai grea. Soluția este deci aceea te a te informa bine înainte de a căută o astfel de plită. Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere am pregătit acest ghid de cumpărături pe care te îndemnăm să îl consulți cu atenție.

Îți garantăm că la sfârșit vei putea să identifici cel mai bun raport calitate/preț de pe piață și vei face o alegere care să te satisfacă pe deplin.

Tipul de plită vitroceramică

  • Individuală

Plita vitroceramică individuală este o variantă mult mai portabilă care este în mod deosebit utilă atunci când obișnuiești să schimbi mereu câte ceva în bucătărie sau să reorganizezi  des mobila.

Plita vitroceramică individuală poate fi plasată oriunde, fiind echipată cu patru piciorușe de talie mică. De asemenea, are avantajul de a fi pusă la vânzare sub un preț accesibil. Asta o face o variantă pe care și-o poate permite orice persoană.

  • Incorporabilă

Plita vitroceramică incorporabilă este o variantă ideală atunci când ai nevoie să economisești mult spațiu în bucătărie. Se poate instala într-un cadru din mobilă și conferă un aspect estetic și foarte modern bucătăriei.

Deși este o variantă mai scumpă, oamenii tind să aleagă mai degrabă această opțiune deoarece este mai practică. Dezavantajul apare la instalare. Deoarece acestea trebui incorporate, este foarte posibil să ai nevoie ca un specialist să le instaleze corespunzător astfel încât să eviți cât mai mult riscul unor eventuale defecțiuni sau accidente.

  • Hibrid

De regulă plitele vitroceramice folosesc energie electrică ce este mai apoi transformată în energie calorică. Aceasta este transmisă la suprafața de gătit prima dată. Abia apoi încep să se încălzească vasele în care se vor găti alimentele. Asta înseamnă că suprafața de gătit se va păstra caldă chiar și după ce ai terminat de gătit. Acesta poate fi un inconvenient atunci când ai copii mici, deoarece aceștia se pot accidenta dacă atinc prea repede plita.

Dacă acest aspect te deranjează foarte tare, sau alimentarea cu energie electrică nu ți se pare avantajoasă, poți opta pentru opțiunea hibrid. Aceasta constă într-o plită care păstrează materialul celei vitroceramice, dar alimentarea se face pe inducție sau gaz.

Avantajul este acela că suprafața de gătit va avea o temperatură sigură imediat ce procesul de gătire se va opri. Cu toate acestea, plita va rămâne ușor de curățat. Cu toate acestea trebuie să fii conștient de faptul că vasele se vor deteriora mai rapid, și nu vei mai avea același control cu privire la temperatura la care să va găti mâncarea.

Număr de arzătoare și dimensiune

Plita vitroceramica touch controlDin start te sfătuim să alegi o plită vitroceramică cu cel puțin 4 sau 5 arzătoare. Bineînțeles înainte de a face o alegere trebuie să analizezi bine nevoile familiei tale. Dacă locuiești singur, s-ar putea să constați că te descurci bine cu o plită ce are doar una sau două suprafețe de gătit.

În cazul în care te pasionează bucătăria sau ai familie mai numeroasă, vei avea cu siguranță nevoie de mai mult. Asta deoarece cu siguranță va trebui să gătești simultan mai multe preparate. De asemenea, cu cât vei avea la dispoziție mai multe arzătoare, cu atât sunt mai multe șanse să preteci mai puțin timp în bucătărie.

Și dimensiunea contează foarte mult. Deoarece o plită de acest fel are nevoie de o ventilație foarte bună este necesar să verifici să bucătăria ta o poate găzdui. La fel ca în cazul unui aragaz, verifică dimensiunile cu mare atenție și încearcă să prevezi în bucătărie cel mai bun loc pentru ea.

Mecanismul de control

Metodele care îți permit să pornești sau să oprești aparatul sunt destul de diversificate. Până în prezent putem vorbi despre trei astfel de metode: touch, digital și mecanic.

Cea mai modernă metodă, cea cu touch este și cea mai puțin rezistentă din păcate, dar acesta este cazul majorității sistemelor moderne. Cu toate acestea este o metodă practică, rapidă, elegantă, și discretă de control. Sistemul este același care îți permite să îți controlezi și telefonul. Temperatura se reglează datorită unor puncte de presiune foarte sensibile dispuse pe suprafața plitei. De aceea trebuie să ai grijă când o folosești.

Plita vitroceramică cu control  digital folosește butoane pentru a controla temperatura. Este o metodă care nu îți cere același nivel de grijă. Cu toate acestea, butoanele tind să se defecteze mult mai rapid.

Ultima metodă este cea mecanică. Folosește același mecanism ca la clasicul aragaz. Controlul se face prin niște piese rotative. Deși mai puțin aspectuos, acest sistem este cel mai rezistent.

Puterea

Probabil îți amintești că în cazul aragazului suprafețele de gătit variau ca dimensiune. În cazul plitei nu mai vorbim despre astfel de variație, dar vorbim despre o putere diferită al fiecărui arzător. Cu cât acestea sunt mai diversificate, cu atât vei putea să ai mai mult control asupra modului de gătire.

Plita vitroceramica incorporabilaÎn cazul unei plite care funcționează pe bază de electricitate, vorbim despre puterea arzătoarelor referindu-ne la numărul de watti. Există arzătoare care funcționează cu 0,75 kW, în timp ce altele ajung și la 2,1 kW. Fiecare trebuie să permită setarea unor nivele diferite de putere.

Cu cât acestea vor fi mai largi, mai diversificate, cu atât vei avea mai multe șanse de a găti preparate de excepție care să se bucure da lauda întregii familii precum și de cea a oaspeților.

Măsuri de siguranță

În general, plitele vitroceramice sunt mult mai sigure decât aragazul. Asta deoarece atunci când gătești nu există flacără deschisă. Asta elimină riscul unui incendiu, riscul să te arzi, sau riscul de a lua foc prosopul accidental. Plita electrică doar încălzește suprafața de lucru.

Singurul lucru la care trebuie să acorzi atenție este acela de a nu atinge suprafața de gătire în mod neprotejat. Cele mai bune aparate includ un sistem de protecție pentru copii. Acesta este necesar deoarece chiar și după ce ai terminat procesul de gătire, plita rămâne fierbinte o perioadă de timp. De aceea este bine să optezi pentru o plită cu indicatori de căldură.

Producători

Unul din cele mai mari indicii ale calității unui produs este brandul. O companie cu o reputație bună în producerea acestor aparate este mult mai probabil să pună pe piață un produs care să nu te dezamăgească și care să satisfacă pe deplin așteptările clienților.

Îți recomandăm să nu cumperi un produs de la o firmă no-name doar pentru cp este mai ieftin. S-ar putea să ai surpriza neplăcută că acesta se va defecta repede și va fi necesar să faci o nouă investiție în scurt timp. Îți recomandăm următoarele branduri care și-au format deja un portofoliu demn de încredere: Electrolux, Bosch, Whirpool, Samsung, Hansa, Beko sau Hausberg.

De asemenea, îți recomandăm să cumperi online. Aici găsești prețuri mult mai bune decât în magazinele tradiționale. Poți comanda rapid, iar produsele ajung la domiciliu în cel mai scurt timp.

De asemenea, te îndemnăm să nu cumperi nimic fără a consulta mai întâi secțiunea de review. Acolo vei putea găsi părerile mai multor utilizatori și vei putea să îți faci o idee completă cu privire la calitatea produsului. Astfel vei fi gata să alegi doar ce este mai bun pentru locuința ta și nu vei avea regretul unei achiziții nereușite.

Cea mai bună plită vitroceramică: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de plite vitroceramice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Plita incorporabila Vitroceramica Whirlpool AKT 8210

Plita incorporabila Vitroceramica Whirlpool AKT 8210

Plita incorporabila vitroceramica electrica tip Frameless.
Tehnologia inovativa si caracteristicile speciale te ajuta sa prepari retete delicioase, sa reduci timpul de gatire si in mod automat sa ai cele mai bune optiuni de gatit.
Sistem de comanda Touch Control.
Indicator de caldura reziduala – Indicator luminos pentru functionare.
Sistem de siguranta pentru copii – Timer.

Vezi detalii si pret

2. Plita vitroceramica incorporabila Samsung C61R2AAST/BOL

Plita vitroceramica incorporabila Samsung C61R2AAST/BOLZona de gatit multifunctionala care se adapteaza la forma vasului dvs.
Zonele noastre de gatit pot fi modificate pentru a se adapta la toate vasele dvs. de gatit. Se economiseste energie, iar gatitul devine o distractie.
Suprafata noastra de gatit, din sticla ceramica, dispune de patru zone de gatit cu tehnologie avansata, cu suprafete puternic radiante ale elementului de incalzire pentru a va incalzi alimentele.
Indicator de caldura reziduala.

Vezi detalii si pret

3. Plita vitroceramica incorporabila Hansa BHCI63306

Plita vitroceramica incorporabila Hansa BHCI63306Datorita procesului de productie inovator dezvoltat si patentat de SCHOTT, toate plitele vitroceramice de la Hansa sunt produse fara utilizarea de arsenic sau metale grele.
Child lock – Previne activarea plitei de catre copii, ceea ce inseamna ca atat dumneavoastra, cat si familia dumneavoastra sunteti protejati impotriva arsurilor.
Indicatorul de caldura reziduala avertizeaza utilizatorii cu privire la faptul ca zona de incalzire inca este fierbinte, chiar daca a fost dezactivata.

Vezi detalii si pret

4. Plita vitroceramica incorporabila Beko HIC64502T

Plita vitroceramica incorporabila Beko HIC64502T

STOP & GO – Permite dezactivarea tuturor zonelor de gatit active ale plitei cu inductie si repornirea lor ulterioara, cu aceleasi setari ca in momentul opririi.
MEMORY – Permite salvarea temperaturilor folosite pentru fiecare zona de gatit a plitei vitroceramice, pentru o eventuala repetare a retetelor dorite.
Panoul de comanda al plitei iti permite activarea zonei de gatit alese, selectarea temperaturii dorite, precum si a modului de functionare dorit.
19 TREPTE SETARE PUTERE – OVERHEAT SAFETY SYSTEM.

Vezi detalii si pret

5. Plita vitroceramica Hansa BHCI65123030

Plita vitroceramica Hansa BHCI65123030Datorita procesului de productie inovator dezvoltat si patentat de SCHOTT, toate plitele vitroceramice de la Hansa sunt produse fara utilizarea de arsenic sau metale grele.
Zona de incalzire de tehnologie moderna economiseste timp si energie, intrucat atinge temperatura cea mai inalta in doar cateva secunde. Gratie acestei caracteristici, gatitul in zona HiLight este mai rapid si mai ieftin.
Butoanele practice sunt amplasate pe partea laterala a plitei, ceea ce va permite sa setati cu precizie parametrii de preparare.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată